Asrock N68C-S UCC BULK

poruka: 49
|
čitano: 10.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Asrock N68C-S UCC BULK

http://www.protis.hr/ProductDetails.aspx?q=35918-Asrock-N68CS-UCC-BULK-NVIDIA-GeForce-7025-NVIDIA-nForce-630A-MATX-FSB-1000-Dual-Channel-2xDDR

1.Kako će raditi RAM-i na toj ploči ako stavim dvije pločice ddr2 od 2gb(800MHz) i dvije pločice ddr3 od 2gb(800MHz)

2.da ne otvaram novu temu zanima me da li će napajanje Energon 750W biti dovoljno za [[[[ati 5770 + Asrock N68C-S UCC BULK + AMD Athlon II x3 435 2.9GHz +4gb ddr2+4gb ddr3]]]]

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asrock N68C-S UCC BULK

3.Jel možda netko otključao AMD Athlona II X3 435 2.9GHz i L3 na toj ploči

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asrock N68C-S UCC BULK

Jel itko ima kakva iskustva s tom pločom za UCC,DDR2+DDR3

0 0 hvala 0
17 godina
Asrock N68C-S UCC BULK

1. mislim da ide dd2 ili ddr3

2. trebalo bi biti

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Asrock N68C-S UCC BULK
Jughead kaže...

http://www.protis.hr/ProductDetails.aspx?q=35918-Asrock-N68CS-UCC-BULK-NVIDIA-GeForce-7025-NVIDIA-nForce-630A-MATX-FSB-1000-Dual-Channel-2xDDR

1.Kako će raditi RAM-i na toj ploči ako stavim dvije pločice ddr2 od 2gb(800MHz) i dvije pločice ddr3 od 2gb(800MHz)

2.da ne otvaram novu temu zanima me da li će napajanje Energon 750W biti dovoljno za [[[[ati 5770 + Asrock N68C-S UCC BULK + AMD Athlon II x3 435 2.9GHz +4gb ddr2+4gb ddr3]]]]

Nikako neće raditi. Osim ako želiš spaliti kekse RAM-a ili koji god već dio ploče u procesu može nastradati. DDR2 i DDR3 ne idu zajedno. Smisao te ploče je (kao i hrpimice prije nje) da omogući postupni prijelaz sa stare na novu tehnologiju, odnosno u vrijeme izdavanja ploče, DDR3 je bio preskup, pa se povelo za logikom da bi jednog dana mogao pojeftiniti i zato su nauštrb 2 utora za DDR2 RAM ubacili 2 utora za DDR 3 RAM da kupac jednog sunčanog dana može prijeći na DDR3 tehnologiju bez potrebe da zamijeni matičnu ploču.

15 godina
neaktivan
TripperNX kaže...
Jughead kaže...

Nikako neće raditi. Osim ako želiš spaliti kekse RAM-a ili koji god već dio ploče u procesu može nastradati. DDR2 i DDR3 ne idu zajedno. Smisao te ploče je (kao i hrpimice prije nje) da omogući postupni prijelaz sa stare na novu tehnologiju, odnosno u vrijeme izdavanja ploče, DDR3 je bio preskup, pa se povelo za logikom da bi jednog dana mogao pojeftiniti i zato su nauštrb 2 utora za DDR2 RAM ubacili 2 utora za DDR 3 RAM da kupac jednog sunčanog dana može prijeći na DDR3 tehnologiju bez potrebe da zamijeni matičnu ploču.

A jel znaš odgovor na drugo pitanje

EDIT:BEZ DDR3

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 11:39 (Jughead).
15 godina

2. bez ikakvih problema, taj psu je overkill za takvu konfu, tako da nemaš uopće brige.

3. Ja jesam, nekoliko, a nekoliko se i nije dalo...u biti ne ovis o ploči nego o procu

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

2. bez ikakvih problema, taj psu je overkill za takvu konfu, tako da nemaš uopće brige.

3. Ja jesam, nekoliko, a nekoliko se i nije dalo...u biti ne ovis o ploči nego o procu

koliko si puta uspio dobiti s 4 jezgrom i L3?

15 godina

Ne znam, ne pratim socre, ali sa L3 samo 1, to zapamtio. Inače više puta sam otvorio samo L3 za 3 jezgre, ili samo 4 jezgre bez L3, a naravno dosta puta io ništa

17 godina
neaktivan

Ako napajanje daje realno cca 500W, već bi ti to bilo više nego dovoljno za tu konfiguraciju

17 godina
neaktivan
Asrock N68C-S UCC BULK

http://www.antec.outervision.com/

...pa vidi koliko ti napajanje treba

Pavo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pavo kaže...

http://www.antec.outervision.com/

...pa vidi koliko ti napajanje treba

treba mi 500W ali to napajanje isporučuje 325 W

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ne znam, ne pratim socre, ali sa L3 samo 1, to zapamtio. Inače više puta sam otvorio samo L3 za 3 jezgre, ili samo 4 jezgre bez L3, a naravno dosta puta io ništa

jel je bolje 3jezgre+L3

ili

4jezgre bez L3

15 godina

Imate temu o napajajnima. pa pogledajte tamo.

I ne pričajte gluposti, ne treba ti 500 W, treba ti možda 250W.

Kad kalkulatori kažu da ti treba 500W to misle na napajanje na kojem piše 500, a ne ono koje isporučuje 500W

Ta tvoja konfa bi radila i na linkworldu od 460 bez ikakvih problema. garantirano, i isprobano.

Ako govoriš da napajanje isporučuje 325 onda nemožeš tu brojku usporedjivat s onima što ih dobiješ iz wattage kalkulatora.

Uglavnom kako sam ti i rekao taj PSU ti je debelo debelo iznad zahtjeva te konfe.

I nemoje više OT da se admini ne umješaju. imaš teme o napajanjima

EDIT: izbjegavaj postove jedan za drugim stavljat, koristi tipku UREDI.

Ovisi kako za šta. Prvo vidi šta tvoj primjerak može, pa onda isprobaš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 12:36 (miki1981).
17 godina
Jughead kaže...
miki1981 kaže...

jel je bolje 3jezgre+L3

ili

4jezgre bez L3

bolje 4 bez L3

15 godina
protjeran
Jughead kaže...

1. Ne mogu DDR2 i DDR3 raditi skupa. Ili jedan ili drugi, odluči se.

2. To napajanje je smeće... Ok, nije smeće. to je zapravo Low End 350W CWT... Nikakvih 750W.

Jughead kaže...

3.Jel možda netko otključao AMD Athlona II X3 435 2.9GHz i L3 na toj ploči

3. Da, i semprona i ostale možeš unlockati:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/igranje-novom-starom-n68c-ucc/57388.aspx

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
15 godina

Čovjek nije pitao ako je smeće ili nije, i ne moj karakterizirat tudje stvari kao smeće samo tako...i to je daleko bolje od raznih šrotexa 400 /450W.

Ali kažem pitao je ako mu je dovoljno, i za ono šta je on nabrojao je i više nego dovoljno. Da je moga za te novce bolje...mogao je. Ali opet nije ni toliko grozno.

EDIT: dobro ajde pročitao još jednom pa ajde ispravio si se, nije smeće...sorry na komentaru, ali glupo mi da se ljudima odmah govori da im je nešto smeće, kad u principu nije, pogotovo kad je to nešto sasvim dovoljno za ono što trebaju/imaju. Samo to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.8.2010 4:05 (miki1981).
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Čovjek nije pitao ako je smeće ili nije, i ne moj karakterizirat tudje stvari kao smeće samo tako...i to je daleko bolje od raznih šrotexa 400 /450W.

Ali kažem pitao je ako mu je dovoljno, i za ono šta je on nabrojao je i više nego dovoljno. Da je moga za te novce bolje...mogao je. Ali opet nije ni toliko grozno.

EDIT: dobro ajde pročitao još jednom pa ajde ispravio si se, nije smeće...sorry na komentaru, ali glupo mi da se ljudima odmah govori da im je nešto smeće, kad u principu nije, pogotovo kad je to nešto sasvim dovoljno za ono što trebaju/imaju. Samo to.

znači Energon 750W će biti dovoljan za ovo gore što sam napisao,hvala miki1981

15 godina

Bez ikakvih problema, dovoljan i za to i za još jače grafe

15 godina
neaktivan
Asrock N68C-S UCC BULK

Ok

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Jest, smeće je. Snaga mu je deklarirana kao 750W, a ustvari ne daje ni pola od toga. Sve ti je jasno kad ga primiš u ruke i vidiš kako je lagano. 650W model je puno bolji, iako ni on nije bogzna što.

@Kihoty: CWT proizvodi 650W verziju, 750W je od Anderteka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 16:15 (ATiGamer).
17 godina
Asrock N68C-S UCC BULK

Meni se niti jedan nije nikad pokvario, tj. nije se nijedan vratio na reklamaciju tako da su oni meni uglavnom preporuka za jeftinije konfiguracije, rade kao zmaj

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ATiGamer kaže...

Jest, smeće je. Snaga mu je deklarirana kao 750W, a ustvari ne daje ni pola od toga. Sve ti je jasno kad ga primiš u ruke i vidiš kako je lagano. 650W model je puno bolji, iako ni on nije bogzna što.

@Kihoty: CWT proizvodi 650W verziju, 750W je od Anderteka.

Baš nikako nije smeće, daleko bolje od raznih šrotexa i sasvim fino tiho i hladno radi. Prodao ih nemali broj i nikad reklamacije. Za te novce sasvim solidan izbor.

Istina jeda je 650 W verzija puno bolje, zato i skuplja, isto kao što je istaina da je Corsair bilo koji model bolji itd...ali to nije poanta...poanta je da nećeš kupit baylinera od 550 000 eura, 8 metara i 2*350ks motorima za ić malo na ribe, panulat i laganini prolazit 10-20 milja svakih par dana, nego ćeš kupit dalmatinku sa unutarnjim 15ks i to ti je za t oko avion.

A smeće bi bilo polovni gumenjak od 3 metra koij će ti jedva izdržavat napore koje ćeš mu zadavat sa tim inače laganim zahtjevima.

U svakom slučaju iz iskustva znam da je to sasvim solidno napajanje koje vrijedi svake kune svoje cijene. Moglo se je slobodno nazvat i 650 i 550 i 450 W modelom, potpuno ista stvar. Inače evo samo 1 primjer....vrti i5 750 laganini klokanu na 3.2, sa HD5770 , DVD BD, DVD RW, 1 SSD Intel stari od 40 GB i HDD WD 1.5 TB, i to cca godinu dana ima sad, možda i više ne sjećam se točno, znam samo da je kupljen taman kad je i5 750 došao na naše tržište, prvi core i5 koji je prodan kod mene.

Uglavnom naručio lik proc, ram i ploču i došao sa starim komppm da mu to zamjenim. I u tom kompu m uje bilo to napajanje, kaže on zadovoljna, neće mijenjat. Godinu i pol je onda bilo staro. I evo sad znači ima cca 2 i pol-3 godine i radi bez iakkavih problema. tiho, i hladno, svaki dan osim nedjelje, po cca 15ak sati kod lika u firmi. Tu i tamo me zove malo počistit smeće sa kompa, malo ga držat fit i niš drugo. Nikad problema nije bilo.

A ove ostalo sam ja prodao, i evo do danas ni jedan nije došao na reklamaciju.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Baš nikako nije smeće, daleko bolje od raznih šrotexa i sasvim fino tiho i hladno radi. Prodao ih nemali broj i nikad reklamacije. Za te novce sasvim solidan izbor.

Istina jeda je 650 W verzija puno bolje, zato i skuplja, isto kao što je istaina da je Corsair bilo koji model bolji itd...ali to nije poanta...poanta je da nećeš kupit baylinera od 550 000 eura, 8 metara i 2*350ks motorima za ić malo na ribe, panulat i laganini prolazit 10-20 milja svakih par dana, nego ćeš kupit dalmatinku sa unutarnjim 15ks i to ti je za t oko avion.

A smeće bi bilo polovni gumenjak od 3 metra koij će ti jedva izdržavat napore koje ćeš mu zadavat sa tim inače laganim zahtjevima.

U svakom slučaju iz iskustva znam da je to sasvim solidno napajanje koje vrijedi svake kune svoje cijene. Moglo se je slobodno nazvat i 650 i 550 i 450 W modelom, potpuno ista stvar. Inače evo samo 1 primjer....vrti i5 750 laganini klokanu na 3.2, sa HD5770 , DVD BD, DVD RW, 1 SSD Intel stari od 40 GB i HDD WD 1.5 TB, i to cca godinu dana ima sad, možda i više ne sjećam se točno, znam samo da je kupljen taman kad je i5 750 došao na naše tržište, prvi core i5 koji je prodan kod mene.

Uglavnom naručio lik proc, ram i ploču i došao sa starim komppm da mu to zamjenim. I u tom kompu m uje bilo to napajanje, kaže on zadovoljna, neće mijenjat. Godinu i pol je onda bilo staro. I evo sad znači ima cca 2 i pol-3 godine i radi bez iakkavih problema. tiho, i hladno, svaki dan osim nedjelje, po cca 15ak sati kod lika u firmi. Tu i tamo me zove malo počistit smeće sa kompa, malo ga držat fit i niš drugo. Nikad problema nije bilo.

A ove ostalo sam ja prodao, i evo do danas ni jedan nije došao na reklamaciju.

Ne znam kako je tebe i tog lika služilo, ali ja znam da to napajanje nikad ne bih stavio u svoj komp. Prijetelj je kupio verziju od 750W i krepalo napajaje i sa sobom povuklo 4890. I ta konfu koju spominješ troši oko 250W u loadu i bilo bi čudo da to ne izdrži. Ako se već mora kupovat, onda nek se uzme 650W CWT-ov model.

15 godina
protjeran

Koji je zapravo Low End 350W CWT...

Al opet, to je kao da na 4890HD stavljaš LC Power 420W Office Series.

Mislim OK, izdržat će.

Meni je sa 4850HD izdržalo dobrih 45 min furmarka, i izgorilo...

Jednostavno Office napajanje i ništa više.

Kao i taj Energon.

15 godina
neaktivan
Asrock N68C-S UCC BULK

Nažalost to napajanje NIJE dovoljno za amd athlon II X3 435 + MBO +ati 5770

probao sam PlačViče

KUPUJEM CORSAIR 400W,VALJDA TO BUDE DOVOLJNO ZA amd athlon II X3 435 + MBO +ati 5770

0 0 hvala 0
15 godina
Jughead kaže...

probao sam PlačViče

KUPUJEM CORSAIR 400W,VALJDA TO BUDE DOVOLJNO ZA amd athlon II X3 435 + MBO +ati 5770

Nešto drugo onda ne štima, jer kažem i dan danas radi sa Core i5 750 klokan i sa HD 5770, i par diskova i sve šljaka kao novo. Tako da il je taj tvoj primjerak već u banani ili ti neš drugo od komponenti šteka. Napajanje samo po sebi ti je za to dovoljno, i s tim mislim da će se složit svi, i ovi koji su rekli da je smeće i ja koji kažem da nije. Napajanje vrijedi taman koliko košta i za masu ljudi je dovoljno, a nekima je smeće, ali kako kažem taj komp koji si ti napisao, ako je ispravno, pogonit može bez ikakvih problema.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Jughead kaže...

probao sam PlačViče

Nešto drugo onda ne štima, jer kažem i dan danas radi sa Core i5 750 klokan i sa HD 5770, i par diskova i sve šljaka kao novo. Tako da il je taj tvoj primjerak već u banani ili ti neš drugo od komponenti šteka. Napajanje samo po sebi ti je za to dovoljno, i s tim mislim da će se složit svi, i ovi koji su rekli da je smeće i ja koji kažem da nije. Napajanje vrijedi taman koliko košta i za masu ljudi je dovoljno, a nekima je smeće, ali kako kažem taj komp koji si ti napisao, ako je ispravno, pogonit može bez ikakvih problema.

ja sam probao i kad upalim komp treba mu dvije minute,a kad izvadim ati 5770 i koristim integriranu grafu onda se odma upali.

15 godina
protjeran

Namjesti u BIOS-u kao primarnu karticu da je PEG/PCI-E/PCI, ne Onboard...

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Namjesti u BIOS-u kao primarnu karticu da je PEG/PCI-E/PCI, ne Onboard...

u biosu mogu namjestiti Enabled ili ako nema PCI-e grafe da onda koristi integriranu

nezz stvarno jel da kupujem novo napajanje ili ne

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice