- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ryzen 5600 za 2200 kn će biti dobra kupovina kad ga AMD jednom izbaci. malo skuplje od 3600 za 1800 kn koliko je koštao na izlasku ali opet dobro. Neka dobra B550 za 1000 kn i deri sa nekom novom navi za 5000+ kn.
sve skupa 10000+ kn ali hebiga, kome ne paše ima PS5 za 3000/3800 kn. meni ne paše :D
Još jednom ću postat rezultate 2 popularne esport igre, ima li Intel igdje ovakvu prednost nad 5000 serijom? To jasno pokazuje sam potencijal 5000 serije, a hvala bogu AMD hvata market share i developeri će sve više optimizirati svoje igre za Zen 3 pa će samim time ta arhitektura lijepo stariti kao vino, dok je Intel na svom maksimumu i nema se šta više izvući iz njega:
Ljudsko oko ne vidi vise od 560 fps u Valorant i 626 fpsa u CS:GO x)
Ja ne kuzim zasto itko testira te esports igre, to mos vrtit s kantom starom 5+ godina. Pretpostavljam marketinga radi..
Evo da se ponovim, na Tomshardwareu je lista najboljih CPU-a za gaming po ovim kategorijama:
Best Overall: AMD Ryzen 5 5600X
Best High Performance Value: AMD Ryzen 9 5950X
Best Overall Value: AMD Ryzen 9 5900X
Best Mid-Range CPU: AMD Ryzen 5 3600X
Budget Pick: AMD Ryzen 3 3300X
Entry-Level Pick: AMD Ryzen 5 3400G
Nabijem vas sve, samo se prepucavate sa grafovima i floskulama, a ne slušate struku
Ulazis bezveze u raspravu zanima me lik "nemampojma" kako je 5600x najbolji gaming cpu i kako je se taj 5950x ubacio u svu tu priču da on ispada najbolji.Znači zelim njegovo objašnjenje ne zanimaju me tuđa ni bilo koga drugog samo njegovo.Mene zanima jel on zna to objasniti ili je ovdje samo da baci koji troll komentar.
Ti ulazis bezveze u raspravu. Zasto vas par ljepo ne pjevate hvalospjeve na Intel temi.
Zasto ne otvorite temu Intel vs AMD?
Trollate i spamate jer ako stanete bojite se da ce Intel postat nebitan.
Kolega drug Brko sa susjednog foruma je objavio BIOS za asrock A320M-HDV matičnu sa Zen 3 podrškom, dodatan udarac ionako oslabljenom Intelu:
https://drive.google.com/file/d/14eFoCeyXB2qGcCvwhEmd1ij2KBIcTZxZ/view
Kolega drug Brko sa susjednog foruma je objavio BIOS za asrock A320M-HDV matičnu sa Zen 3 podrškom, dodatan udarac ionako oslabljenom Intelu:
Ček, na najjeftiniji chipset iz prve 1xxx serije ryzena sada može ići ryzen 5xxx? Kakv ses hahahha
da ali onda nemaš toliko bitan pcie 4.0 i novu foru sa iskorištavanjem keša na relaciji GPU-CPU. to je kao da satviš F1 mašinu u stojadina :D
Ček, na najjeftiniji chipset iz prve 1xxx serije ryzena sada može ići ryzen 5xxx? Kakv ses hahahha
Ko stvoreno za 5600 non x model, ultra performance budžet opcija, Intel na aparatima.
Taj i5 je izašao prije 8 godina ne znam šta si očekivao da će trajat vječno. On se isplatio 100 puta. A da je 1600 bio loš future proof dokazuje podatak da ga sapuna i3 10100F za 600kn entry level cpu.
Ma samo želim reči da nisu toliko bitne jezgre. Jezgre govore više o količini, ali ne i o brzini. Količina x brzina daju procesorsku moć, tako da je moguće da procesor od 6 jezgri bude bolji od procesora od 8 jezgri, pa čak i deset. A to možemo i vidjet iz prvih 8 jezgrenih procesora.
Zato sam i dao primjer starog CPU-a, koji ima ne puno manje jezgri od nekih novih, ali je dosta sporiji.
Neki govore da se ne može jos puno takt dizat procesorima(bar sa ovom tehnologijom), tako da ce puno toga ovisit o IPC-u i količini jezgara, što se tiče future proofa... to je barem meni neka logika.
tko ima nvidiu ne iskorištava puni potencijal novog ryzena, ovo ti je sad proizvod u paketu.
da ali onda nemaš toliko bitan pcie 4.0 i novu foru sa iskorištavanjem keša na relaciji GPU-CPU. to je kao da satviš F1 mašinu u stojadina :D
Testovi su pokazali da nema neka razlike pcie 3.0 vs 4.0 (bar ne još uvijek), a ovo za gpu-cpu keš - gubi cca 10% ako se ide na AMD 6xxx grafu, ako ideš na neku stariju seriju ili nvidia grafu ne gubiš ništa
Lowly A320 doing:
5950X, 2033MHz fclk
4750G, 2166MHz fclk
Wait what
+
Testovi su pokazali da nema neka razlike pcie 3.0 vs 4.0 (bar ne još uvijek), a ovo za gpu-cpu keš - gubi cca 10% ako se ide na AMD 6xxx grafu, ako ideš na neku stariju seriju ili nvidia grafu ne gubiš ništa
da ali za puni potencijal sa novim skupim ryzenom treba i nova ploča, jednostavno je tako. sad to i bandlaju sa novom navi grafom. praktički u borbu sa intelom/nvidiom idu po prvi puta jako pametno, pokonzoljuju PC u zatvoreni AMD sustav.
prilično genijalno. samo treba platiti .D
Jedino što se klima je samopuzdanje intel fanboysima
ta žena je rodu sa nvidia seronjom, tak da će to sve ispasti isto na kraju, deranje kože :D
Evo slika žene koja je digla AMD na noge i sada se ravnopravno bore na 2 fronta s puno manjim budžetom, hrabra,pametna, odlučna, ima i tehničkog znanja za razliku od onih Intelovih prodavača magli, pa nek netko kaže nešta protiv žena:
zamisli koliko je tek vole PC entuzijasti koji uz to imaju i fetiš na azijatkinje
EDIT: žena, majka, quad core politike uništavačica
Evo slika žene koja je digla AMD na noge i sada se ravnopravno bore na 2 fronta s puno manjim budžetom, hrabra,pametna, odlučna, ima i tehničkog znanja za razliku od onih Intelovih prodavača magli, pa nek netko kaže nešta protiv žena:
zamisli koliko je tek vole PC entuzijasti koji uz to imaju i fetiš na azijatkinje
I sama je geek, školovala se tako što je izrađivala nešto, stvarala, za razliku od prodavača magli i političara kakve je imao Intel, promjenio sam profilnu u čast tako hrabroj i pametnoj ženi, dokaz da žene nisu inferiornije od nas, zaslužuju ravnopravnost.
sad mi već ide na povraćanje
Evo ti kutija za povraćanje da se ne z'bljuješ po podu
to je preskupo smeće od procesora po kojem sam se ispovraćao odavno. ali ne tjera me to na povraćanje sada nego taj vaš fetiš na stare babe od kojeg vam se diže.
sad mi već ide na povraćanje
Evo ti kutija za povraćanje da se ne z'bljuješ po podu
to je preskupo smeće od procesora po kojem sam se ispovraćao odavno. ali ne tjera me to na povraćanje sada nego taj vaš fetiš na stare babe od kojeg vam se diže.
Nemoj tako, da nema tete Su i dan danas bi onaj i3 10100f kojeg vas par hvali bio 2c/4t procesor i košta jedno 400-500kn više
51 god ima, nije lijepo nazivati dame starim babama, govoriš li tako o svojoj mami? prema tome.... žena je sposobna, pametna i hrabra, uhvatila se u koštac s raspadajućim AMD-om koji je za konkurenciju imao 2 financijske vrlo moćne kompanije, i sada se ravnopravno bore s njima nakon 5 god njenog vodstva.
51 god ima, nije lijepo nazivati dame starim babama, govoriš li tako o svojoj mami? prema tome.... žena je sposobna, pametna i hrabra, uhvatila se u koštac s raspadajućim AMD-om koji je za konkurenciju imao 2 financijske vrlo moćne kompanije, i sada se ravnopravno bore s njima nakon 5 god njenog vodstva.
Ali zajebanciju na stranu, stvarno joj svaka čast.
onda hvala babi su, što nam je pojftinila Intel :D samo nek nasatavi tako, bitno je imati izbora :D
onda hvala babi su, što nam je pojftinila Intel :D samo nek nasatavi tako, bitno je imati izbora :D
Podbadanje i trollanje na stranu, stvarno sada ima hrpetina procesora na izbor, mislim da ovakva situacija nikada nije bila.
Ali zato s druge strane manjak grafa, jbg
Možeš i na takav način gledati, kako god okreneš svi imaju koristi i Lisa Su je žena koju je jako lako simpatizirati za razliku od menaždera konkurentskih kompanija.
Podbadanje i trollanje na stranu, stvarno sada ima hrpetina procesora na izbor, mislim da ovakva situacija nikada nije bila.
Ali zato s druge strane manjak grafa, jbg
svjedno ej sve preskupo u odnosu na nove vrhunske konzole. za istu razinu kvalitete igranja moraš platiti trostruko kada je cijelu sustav u pitanju. i još igraš portove.
kad izaže novi battlefield koji će biti optimiziran na 8/16 cpu ima da prostenje 95% PC gamera.
sad mi već ide na povraćanje, kaj zbilja drkate na nju?
Drkaju na Lisu Su,
dođu na forum i bore se protiv fanboyizma.