AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.879
|
čitano: 7.034.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Stigao danas 5800x, fino je polegnut pod nh d14 i veselo pjevuši! Pivo je za slavlje! Sutra se igramo sa ramima!

StariGad_HR @battlefield , StariGAD#2592 @ BattleNet , uplay: StariGAD_HR StariGadHR@steam
Moj PC  
17 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Đeš' boljeg gangbanga od ovog

GIF

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
16 godina
boxer kaže...

otptilike isti k. drugo pakiranje. oboje koriste ogromni falus bez vazelina.

15 godina
Super pa je netko upregnuo d14 sa 5xxx serijom nadam se dobrim rezultatima i hladnim procesorom.Ma da je d14 max tdp 95W ali mislim da će se moći boriti i sa 105W Tdp-om
12 godina
Sarkazam ili? Mislis 95W x2, 190W max tdp.
16 godina

Trenutno max u igrama 62, cinebench 75!

StariGad_HR @battlefield , StariGAD#2592 @ BattleNet , uplay: StariGAD_HR StariGadHR@steam
15 godina
Nije sarkazam deklariran je cooler na 95tdp, ali moze 170w hladiti.
16 godina

Stavio sam i thermal grizzly cryonout ili kako se već zove od paste.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bug.hr je radio recenziju i 5800x je po njima najveća grijalica, pa reko da vidimo tko je upravu.
12 godina
Di je to deklariran na 95W, daj screenshot, link. To je mozda za jedan od 2 alu bloka od D14 deklarirano na tolko. D15 je deklariran na 220W, tako da nema smisla ovo s 95W.
12 godina
tino26 kaže...
Pozdrav,

imam AMD Ryzen 3600 na matičnoj Asus Crosshair VI Hero, klokan na 4.2 i stavljena offset voltaža.Problem je u tome što se neće automatski downclockat takt. Voltaža varira a takt nonstop isti. Power plan u windowsu stavljen na Balanced. Sve opcije isprobao i nemogu skužit gdje je problem.

Možda imaš krvi očitavanja, što ti kaže Ryzen master za kolok u idle? I kakve su temperature u idle?
Također odi u power plan -> processor power management -> minimum power state stavi na 5%.

15 godina
The_Fichek kaže...
Di je to deklariran na 95W, daj screenshot, link. To je mozda za jedan od 2 alu bloka od D14 deklarirano na tolko. D15 je deklariran na 220W, tako da nema smisla ovo s 95W.

Ma kako god vrijedi svake lipe koja je se izdvojila za njega, nema tog aio coolera koji ga moze nadziviti.

10 godina

Jel čitate vi malo tekstove o seriji 5000 na UserBenchmark.com? Tolke pristranosti ni na ovom forumu nisam našao. Pišu o 5600x i onda krenu pljuvat po Zen 2. Na kraju uvijek preporučuju Intela. I poslije Intela - Intel!

Ak se nekom neda klikat:

"The Ryzen 5 5600X is both the entry-level and best value for money 5000 series CPU. The 5600X is a hex-core 12 thread processor with a base clock speed of 3.7 GHz boosting to 4.6 GHz. It has 35 MB of cache and a TDP rating of 65W. A cooler is included in the RRP of $300 USD, but cheap after-market coolers (such as the $20 GAMMAXX 400) are far more effective and therefore worth the upgrade. Notably, AMD’s new Zen 3 architecture has vastly improved single-core performance and lower memory latency, which leads to a reasonable Effective Speed advantage over its predecessor, the 3600X. Whilst carrying a 15% performance deficit against similarly priced Intel parts, AMD were able to win significant market share with their 3000 series CPUs. Now that AMD have achieved top tier performance, their marketing machinery is squarely focused on monetization. Users that do not wish to pay “marketing fees” should investigate Intel’s $190 USD i5-9600K, the saved money would be far better spent on a higher tier GPU".

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hudibitek kaže...

Jel čitate vi malo tekstove o seriji 5000 na UserBenchmark.com? Tolke pristranosti ni na ovom forumu nisam našao. Pišu o 5600x i onda krenu pljuvat po Zen 2. Na kraju uvijek preporučuju Intela. I poslije Intela - Intel!

Ak se nekom neda klikat:

"The Ryzen 5 5600X is both the entry-level and best value for money 5000 series CPU. The 5600X is a hex-core 12 thread processor with a base clock speed of 3.7 GHz boosting to 4.6 GHz. It has 35 MB of cache and a TDP rating of 65W. A cooler is included in the RRP of $300 USD, but cheap after-market coolers (such as the $20 GAMMAXX 400) are far more effective and therefore worth the upgrade. Notably, AMD’s new Zen 3 architecture has vastly improved single-core performance and lower memory latency, which leads to a reasonable Effective Speed advantage over its predecessor, the 3600X. Whilst carrying a 15% performance deficit against similarly priced Intel parts, AMD were able to win significant market share with their 3000 series CPUs. Now that AMD have achieved top tier performance, their marketing machinery is squarely focused on monetization. Users that do not wish to pay “marketing fees” should investigate Intel’s $190 USD i5-9600K, the saved money would be far better spent on a higher tier GPU".

Mislis na ovo 

12 godina
ibme74 kaže...

denial of old man :D

hahaha, taman kad sam mislio da će izać igra koja će me natjerat na upgrejd, ono tjorak 

ac origins i odyssey su bile gotovo jedine igre gdje bi imao ozbiljniji par fps-a zbog cpu bn - izađe valhala i ... problem riješen, minimum na 4core 69fps, razlika u odnosu na 8core 10fps - link

moar cores filozofija, umjesto sve više, postaje sve manje bitna za sp igre na mainstream monitorima 60/75hz

sad još jedino cyberpunk me može natjerati na uranjeni shoping

eh da, i3 10300f za 600 kuna će ovom igrom još koji postotak biti bliže novom kralju gejminga od 3000 kuna 

14 godina
Kralj je rasprodan, živio kralj.

0 0 hvala 0
17 godina
dreadmoore kaže...
hudibitek kaže...

Ak se nekom neda klikat:

Mislis na ovo 

Ne, misli na ovo:

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2020 10:33 (Rhodin).
12 godina
Rhodin kaže...
dreadmoore kaže...
hudibitek kaže...

Ak se nekom neda klikat:

Mislis na ovo 

Ne, misli na ovo: 

Moraš malo duže sačekat dok mu quad core učita sliku da vidi pa će ti odgovoriti 

12 godina
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...

denial of old man :D

hahaha, taman kad sam mislio da će izać igra koja će me natjerat na upgrejd, ono tjorak 

ac origins i odyssey su bile gotovo jedine igre gdje bi imao ozbiljniji par fps-a zbog cpu bn - izađe valhala i ... problem riješen, minimum na 4core 69fps, razlika u odnosu na 8core 10fps - link

moar cores filozofija, umjesto sve više, postaje sve manje bitna za sp igre na mainstream monitorima 60/75hz

sad još jedino cyberpunk me može natjerati na uranjeni shoping

eh da, i3 10300f za 600 kuna će ovom igrom još koji postotak biti bliže novom kralju gejminga od 3000 kuna 

Ako je tebi tako lakše onda just go for it 

EDIT: four cores pawa, jedna GTX1070 chilla na 50-60%, CPU naravno zakucan stenje kao da je na WC Školjki nakon što je pojeo 5kg čokolade za kuhanje, 0.1% i 1% low 5 i 7, sredina je 11 mjeseca a vani veće temperature sad u 10:50 nego što taj i5 ima 0.1% i 1%, a gle tek frametime, kao more kad zapuše najgora bura  klik veća slika

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2020 10:52 (ibme74).
14 godina
Vidim da se dosta kenja po dlss-u i koliko to igara podržava. Pa zanima me koliko ih traži više od quad corea.

0 0 hvala 0
5 godina
odjavljen
Envy kaže...
dreadmoore kaže...

Odlična cijena, bio 750$ msrp otišao na 1000€ nije baš toliko strašno.Jbg konkurencija nema ništa u ponudi stim rangom isplativ je on i kad bude 10k kn. 

Puno je to para bez obzira na MSRP ili ne. Ako se uzme u obzir da je to mainstraim desktop CPU.. ne neka egzotika za luđake... ali eto.. Doduše i ovaj Links je skup pravo u Futuri je 6.299,00 kn.
A o konkurenciji i isplativosti ne bih dalje.. malo ću vas i dalje pratiti. Dužan sam tamo komentar za "Kralj je mrtav".

Uređivano:Aaa... k'o bubice sam vas smirio. Čitam 10 stranica šta se ovdje dešava.. znam da neki gaze i preko 4-te banke a oni ovdje kao dječaci puni hormona.

Pa procesor je namjenjen entuzijastima koji zele najbolje. Ako vise gledas da ustedis pare Intel je uvijek tu sa jeftinijim opcijama. 

14 godina

0 0 hvala 3
12 godina
ibme74 kaže...

Ako je tebi tako lakše onda just go for it 

EDIT: four cores pawa, jedna GTX1070 chilla na 50-60%, CPU naravno zakucan stenje kao da je na WC Školjki nakon što je pojeo 5kg čokolade za kuhanje, 0.1% i 1% low 5 i 7, sredina je 11 mjeseca a vani veće temperature sad u 10:50 nego što taj i5 ima 0.1% i 1%, a gle tek frametime, kao more kad zapuše najgora bura  klik veća slika

nema mi što biti lakše, veliku većinu igrica igram na 60fps lockano, tu i tamo se dogodi manji drop na +-50fps

u ac origins bi nekad fps pao i do 40+fps, to mi je bio najgori primjer

a kingdom come deliverance, ako sam dobro skužio da linkaš tu igru, je inače neoptimizirano govno koje je jako naprezalo hardver 

čak i tako, odigrao sam tu igru bez većih problema, niti blizu tih padova na 5 i 7 fps koje tu pokazuješ, a bogme ne vidim niti na benčmarcima da je 4core u velikom zaostatku ili da ima tako velike padove

On our simulated quad-core system the CPU test scene ran with a minimum of 73fps and an average of 78fps and on our six-core system the game ran with a minimum of 83fps and an average of 87fps

a da i jest takva situacija s tom igrom, opet se radi o cherrypickanom slučaju 1 od 100

uostalom, imaš hrpu igara koje zbog neoptimizacije štucaju čak i na 8core procesorima, pa što bi sad svi trebali kupovati threaripere radi takvih situacija koje možeš na prste jedne ruke nabrojat

meni haso radi perfektno za ono što mi treba, tko igra mp i ganja visoki fps 4core je isto kao i nekad 2core, za sp igranje je 4core, pogotovo moderni sa ht poput 10100f sasvim dovoljan i davati pet puta više novaca samo za procesor u takvom slučaju je čista glupost koliko god se neki ovdje branjem trešanja upirali dokazati suprotno

14 godina

KCD nije bas najsretniji primjer definitivno, to je jedina igra koja je unistavala moj overclockani i5 4690k i drzala ga na 100%. Vrlo rijedak slucaj. S trenutnim procom ju nisam jos probao, al u planu je

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dobar je 5600X, za 350% vise novaca dobije se u prosjeku 7% vise performansi. To je ako imas 2080Ti i na 1080p. Na 1440p tih 350% vise novaca daje 2% ekstra fps-a.

Sta bi se reklo - pametnom dosta 

Najbrzi gejming stroj sta se moze slozit do 10k kn nuzno ukljucuje i3 10100f. Zapitajte se..

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2020 11:56 (ansha).
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
ansha kaže...

Dobar je 5600X, za 350% vise novaca dobije se u prosjeku 7% vise performansi. To je ako imas 2080Ti i na 1080p. Na 1440p tih 350% vise novaca daje 2% ekstra fps-a.

Sta bi se reklo - pametnom dosta 

Najbrzi gejming stroj sta se moze slozit do 10k kn nuzno ukljucuje i3 10100f. Zapitajte se..

Kaj ako izbace Comet Lake sa 20% bržim IPC-om u obliku 11100F za 750kn šta će taj radit. 

4 godine
protjeran
Zakaj Intel ne prede na taj "čiplet" dizajn?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
KingMaster kaže...

jer su majonezaši

#YOLO
4 godine
protjeran
AdR03 kaže...
KingMaster kaže...

jer su majonezaši

Pitam ozbiljno?!

8 godina
protjeran

Zato sto temelji topologije dizajna njihovih procesora nije zamisljen da se waffer reze na dijelove,

nego se stancaju die u komadu.

Probali su kod Intela integrirati Radeon grafike i procesore u jedno, sa infinity-fabric tehnologijom,

nije se proslavilo, nije bilo pouzdano, driveri su bili komplicirani za pisati, kao i instrukcije procesora itd.

Jednostavno Intel ako zeli takvu proizvodnju, morao bi startati sa novim temeljnim dizajnom, koji

je optimiziran za takav nacin proizvodnje. No oni imaju trenutno drugih muka. Ovo im je najlosija godina ikad.

Izgubili dominaciju, prodali odjel za memorije, koji je bio odlican i profitabilan, i ulozili hrpu novaca u novi dizajn... logoa?

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice