Traži isključivo verziju sa am4 dodacima jer x62 postoji u prodaji bez am4 bracketa. Rješavaju se valjda prvo starijeg ulaza pa ako nitko ne pita. Samo ti traži sa am4 i sigurno imaju
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bratexi moj crveni, ( Ma zaboli me , nisam ni crven ni plav , gledam samo sebe :) trenutno su crveni povoljniji ) ako neko ima volje da mi sastavi konfiguraciju , da se mogu okvirno orijentisati sta da uzmem. Znaci da se ponovim :) Igram igrice , al nista specijalno zahtjevno ( sto ne znaci da se nece promijeniti ali nije mi gejmanje prioritet ) i koristim tehnicke programe tipa Cad , arcGis. U svemu tome opet neka bude nesto u skladu s vremenom koliko toliko kad se vec kupuje. Budzet na komponente mi je do 2000 KM = 8000 Kn , al ne mora otici sve ako nema potrebe xD. Na Monitor do 2000 Kn. Moram jos uzet i neki solidan mis oko 300 kuna , valjda ce ostati od ovoga svega :D. Njega mogu i na ebayu. Posto sam rodom iz Livna , a tu mi je Split preko puta granice , pozeljno bi bilo onda da to sve bude iz neke trgovine koja ima u Splitu tipa Links. Naravno , iskoristiti cu povrat PDV-a, posto sam strani drzavljanin xD, pa me izadje na kraju ko u Njemackoj xD. Jos jedna bitna napomena je ta da pojedinacno komponenta ne smije biti skuplja od 600 KM , Odnosno 2400 kuna , da ne bi morao placati pdv i carinu na BiH granici , inace plan mi propade :D
da se mogu okvirno orijentisati sta da uzmem.
S obzirom da je ovo Ryzen tema, evo baš jutros HardwareUnboxed je objavio video ove tematike (najviše za određenu svotu)
Ukratko:
Ryzen 5 2600
MSI B450M Mortar
GeForce GTX 1070 Ti
Corsair Vengeance DDR4 2x8
Corsair CX550M
Jos jedna bitna napomena je ta da pojedinacno komponenta ne smije biti skuplja od 600 KM , Odnosno 2400 kuna , da ne bi morao placati pdv i carinu na BiH granici , inace plan mi propade :D
Pa jbt, bar se PC komponente lako sakriju u autu ili gdje god
Navodiš ga na grijeh.
Ne moze :D Ako prijavim povrat pdv-a , carine su sad uvezane odmah bi me provjeravali.
Uklapa li mi se u budzet ?
U Splitu od fizickih trgovina imas Links, HG Spot, Instar i Svijet Medija (za druge ne znam).
Naruci u Web Shopu, pa pokupi u poslovnici, jer te ispadne jeftinije.
jutros HardwareUnboxed je objavio video ...Ryzen 5 2600... gaming system
ma daj, rajzen pa gejming sistem
ti u hardware unboxed su očito neki amateri i neznalice, treba slat peticije da se sami zatvore i pokopaju zbog dezinformiranja svekolikog pučanstva
pa valjda svjetski priznata ekipa znalaca s bug foruma zna bolje kad kažu da je rajzen eventualno za neku office konfu, a ne za gejmanje
U Splitu od fizickih trgovina imas Links, HG Spot, Instar i Svijet Medija
A od psihickih - poljud
Smeta li vam sto zivite kraj poljuda?
Ne smeta, ne smetaaa, ne smetaaaa,
ne smetaaaa, ne smetaaaa, ne smetaaaaaaaaa.
Dobar combo ali nema šanse da je to unutar 8000kn, s finim monitorom i periferijom. Sama ta grafa je koliko, oko 4000kn ??
Uklapa li mi se u budzet ?
Pa mislim da ne :). Ono što ti se vjerojatno ukpala i bilo bi izvrsno balansirano je sve to što je navedeno u ovom postu od maloprije, samo umjesto te grafe neka polovna GTX 1070 kojih ti kod nas ima za oko 2000kn pa na gore. To nek ti netko nabavi ili nađi na Njušci tu kod Splita i mislim da bi bio u bdugetu a imaš jako dobar gaming komp. Za monitor sve moguće preporuke za ovaj koji ja imam.
jutros HardwareUnboxed je objavio video ...Ryzen 5 2600... gaming system
ma daj, rajzen pa gejming sistem
ti u hardware unboxed su očito neki amateri i neznalice, treba slat peticije da se sami zatvore i pokopaju zbog dezinformiranja svekolikog pučanstva
pa valjda svjetski priznata ekipa znalaca s bug foruma zna bolje kad kažu da je rajzen eventualno za neku office konfu, a ne za gejmanje
Kakav HardwareUnboxed pa taj panj jedini nije mogao overclockat i9 9900k na 5.0ghz.
A jel neko procitao da mi gejmanje nije prioritet :P A monitor bi 25 - 27 , 32 mi je preveliko. Sad sam gledap na stranici Linksa , pola tih dijelova nema. Zato sam pitao da mi neko konkrento sastavi sa stranice , da okvirno znam jer kontam uzimati u ova 2 mjeseca , a bit ce snizenja ... pa ako uhvatim za neki dio dobro i jeste :D Naravno , za one koji nisu upoznati , ja oko ovoga malo znam xD
Grafa rx470 ili gtx 1060 3GB (oko 1900 kn)
Procesor AMD Ryzen 5 1600X (1168 kn)
Napajanje SEASONIC SS-620GB (453 kn)
RAM G.SKILL 16GB DDR4 3000MHz, (2x8GB) (1234 kn)
SSD CRUCIAL MX500 500GB SSD (721 kn)
HD Seagate HDD, 2TB (531 kn)
CPU Cooler ARCTIC COOLING Freezer 33 (190 kn)
Matična ploča ASROCK AB350M (520 kn)
Kućište MS Industrial Dark Shadow PRO gaming (338 kn)
Monitor AOC 23.8 24V2Q (1050 kn)
Ukupno oko 8100kn
Mozes smanjit HD ili SSD pa utrosit u nesto trece.
Sve komponente su ti iz one 4 trgovine.
Ako malo znas oko komponenti, nadi prijatelja koji zna ili se dobro informiraj o kompatibilnosti pojedinih komponenti, jer sam ces ih sastavljat, a lako se pogrijesi i sastavit i kupit.
Hvala tebra u svakom slucaju. Naci ce se neko da to sve sastavi. Na monitor ide dodattnih 2000 kuna , i tu cu gledati nesto bolje.
Ja bih radije uzeo ploču sa boljim VRM-om i 'best for buck cpu' 2600 sa stock hladnjakom na uštrb hdd-a i hladnjaka. Tako može kasnije i neki polovni R7 ubacit, možda i treće generacije. Lako poslije dodat hdd. Mislim da prve ryzen x verzije nisu imale hladnjak.

Ja bih radije uzeo ploču sa boljim VRM-om i 'best for buck cpu' 2600 sa stock hladnjakom na uštrb hdd-a i hladnjaka. Tako može kasnije i neki polovni R7 ubacit, možda i treće generacije. Lako poslije dodat hdd. Mislim da prve ryzen x verzije nisu imale hladnjak.
Slazem se, nema smisla uzimati Ryzen 1600(x) pored 2600(x).
Evo instalirani windowsi i malo testiram rizu, trenutno vrti prime 29.4 small fft na 3.65ghz sa 1.125V al je temperatura oko 79-80C nakon stabiliziranja tako da sa stock hladnjakom ce all-core maksimum biti oko 3.7ghz.
Fascinantno je kako sa malim coolerom temperatura postepeno raste, krenulo je sa 60C da bi se polako penjalo punih 20C... Dobro je sta stock cooler nije bas prebucan na max 2800rpm...
Ono sta me trenutno muci je sta logitechov bezicni combo ima problema bez obzira na usb port, kad je u pozadini nesto cpu zahtjevno, a cesto i kad nije, dolazi do delaya tipkovnice i trzanja misa... Svi driveri instalirani... morat cu googleat malo...
... prime 29.4 small fft na 3.65ghz sa 1.125V ...
Ono sta me trenutno muci je sta logitechov bezicni combo ima problema bez obzira na usb port, kad je u pozadini nesto cpu zahtjevno, a cesto i kad nije, dolazi do delaya tipkovnice i trzanja misa... Svi driveri instalirani... morat cu googleat malo...
šteta tako dobar primjerak držat na zraku
uf meni je sa 1700 bia problem s nekim latencijama i nemogu se sjetit kako sam to rjesi sicam se samo da saam neki dpc latency checker koristi i da se vidilo da je problem možda to ima veze s tim..
... prime 29.4 small fft na 3.65ghz sa 1.125V ...
šteta tako dobar primjerak držat na zraku
uf meni je sa 1700 bia problem s nekim latencijama i nemogu se sjetit kako sam to rjesi sicam se samo da saam neki dpc latency checker koristi i da se vidilo da je problem možda to ima veze s tim..
Krivo je hwinfo reportao napon, tj. tocan je vddr ili kako vec, trenutno je stabilan na 3.7ghz sa 1.21V, nize nisam probao al ovo i stock cooler ohladi u prime-u uz "malu" pomoc jednog ML120 sprijeda koji se zavrti na 2500rpm kad stvari postanu gadne.
Memorija radi na deklariranih 3000mhz bez problema, probao i 3200mhz i delalo je dobro jedno pola sata al onda se smrzo u benchu, mozda bi se dalo stabilizirat al ne da mi se zajebavat.
Jos cu navecer probat koliko mu treba za odvrtit cinebench na 4ghz, kratko traje test pa ne dodje do opceg usijanja...
...
poslin nego loadaš xmp profil uđi u ono di su latencije i sve one 300, 500 i slićne šta nisu one osnovne stavi na auto i vsoc dodaj malo napona pa bi trebalo radit bez smrzavanja...
ansha kakav si kombo točno složio ?
Ryzen 1700, Asus X370 Prime Pro, 2x8GB Aegis 3000 cl16, MX500 500GB m.2 ssd, Sapphire Pulse 570 itx 4GB i kuciste FD Define C
Slike streamanja ili gtfo
Ryzen 1700, Asus X370 Prime Pro, 2x8GB Aegis 3000 cl16, MX500 500GB m.2 ssd, Sapphire Pulse 570 itx 4GB i kuciste FD Define C
Best buyer PC eh.
Na ovom bi ti i deda XXX pozavidio.
Btw, gledam u Alzi
https://www.alzashop.com/amd-ryzen-5-2600-d5287886.htm
https://www.alzashop.com/msi-b450-tomahawk-d5372847.htm
Lagano sniženo, ali fina kupnja.
Ako budeš prodava grafu ikako javi se meni
Meni moj r7 1700 ide na 3.85ghz sa 1.4v te tada najjeftiniji ram, crucial ddr4 2400cl17 sam overclockao na 3200mhz cl16-18-18-37, probaj viditi sa onim ryzen dram kalkulatorom koliko ti može, ja sam po njemu stavio
Meni moj r7 1700 ide na 3.85ghz sa 1.4v te tada najjeftiniji ram, crucial ddr4 2400cl17 sam overclockao na 3200mhz cl16-18-18-37, probaj viditi sa onim ryzen dram kalkulatorom koliko ti može, ja sam po njemu stavio
Bome si ih dobro naložio. 1.4v?
...
poslin nego loadaš xmp profil uđi u ono di su latencije i sve one 300, 500 i slićne šta nisu one osnovne stavi na auto i vsoc dodaj malo napona pa bi trebalo radit bez smrzavanja...
Vsoc kad loda xmp postavi na 1.1V, pretpostavio sam da je previse pa spustio na 1.05V, jel to ok ili moze jos nize?