AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.891.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dabar_solta_V2 kaže...

ako mi je tocna matematika i ako nisan nista sjeba sa mjerenjima i lemljenjem, ispada da ovaj 3 fazni vrm vuce 230w u prosjeku s 550w+ u peakovima.

pa koliko ukupno vuce kuciste iz uticnice bar je to danas lako saznati nekak mi previse 230W samo za vrm

AMD AntiBoy
15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

ako mi je tocna matematika i ako nisan nista sjeba sa mjerenjima i lemljenjem, ispada da ovaj 3 fazni vrm vuce 230w u prosjeku s 550w+ u peakovima.

pa koliko ukupno vuce kuciste iz uticnice bar je to danas lako saznati nekak mi previse 230W samo za vrm

To je VRM+procesor, vidiš gdje mjeri, na 12v ulazu u CPU.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina

0 0 hvala 0
15 godina
Jakovp kaže...
dreadmoore kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Sve to stoji ali da ide na 550w malo je previse za 6 jezgreni procesor osim ako u to ne spada i graficka kartica 

AMD AntiBoy
11 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Digao sam ryzen 1600 na 3.9 i 1.34v, nakon najnovijeg bios update ne mogu više isključiti core preformance boost, onako je zatamljeno i stoji na auto. Jel trebam to uopće gasiti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2018 18:11 (BeLLicus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BeLLicus kaže...

Digao sam ryzen 1600 na 3.9 i 1.34v, nakon najnovijeg bios update ne mogu više isključiti core preformance boost, onako je zatamljeno i stoji na auto. Jel trebam to uopće gasiti?

čestitam

11 godina
mislioc kaže...
BeLLicus kaže...

čestitam

Na čemu :P ?

14 godina

Na overclocku.Zaokruži to na 4.0ghz s tim coolerom. Šoltanski dabar je na 4.2ghz sa Ryzen 1600x. Ne zajebavam jel ima netko Ryzena na 4.3ghz za 24/7?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2018 18:23 (mislioc).

0 0 hvala 0
11 godina
mislioc kaže...

Na overclocku.Zaokruži to na 4.0ghz s tim coolerom.

Ma ne ide probao sam već nestabilno je na 4.0 jednostavno nije ni do temperature. H100 to hladi lagano nego jednostavno ryzen 1600 ne ide preko 3.9, 2600 već može i preko 4 :)

14 godina
BeLLicus kaže...
mislioc kaže...

Ma ne ide probao sam već nestabilno je na 4.0 jednostavno nije ni do temperature. H100 to hladi lagano nego jednostavno ryzen 1600 ne ide preko 3.9, 2600 već može i preko 4 :)

E jbg kad si uzeo procesor sad vidim da je 1600x čak nešto i jeftiniji od 1600.

11 godina
mislioc kaže...
BeLLicus kaže...
mislioc kaže...

E jbg kad si uzeo procesor sad vidim da je 1600x čak nešto i jeftiniji od 1600.

Ma ja sam ti uzeo po izlasku ryzena tad je 1600 bio best buy 1600x je bio dosta skuplji, ajde nije ni ovo loše 3.9, 4.0 isti đavo :D

13 godina
neaktivan
odlucio sam ici onda na makar malo skuplju plocu,gledao sam par videa po youtubu i kao ova tomahawk se cini best buyom,ako imate bplii prijedlog za 100 eura javite
BiH__Snowflake BF4,CS:GO
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
mersimh kaže...
odlucio sam ici onda na makar malo skuplju plocu,gledao sam par videa po youtubu i kao ova tomahawk se cini best buyom,ako imate bplii prijedlog za 100 eura javite

Najbolja b450 ploča po ulozeno/dobiveno.

Jedini minus je to sto nema voltage offset opcije na ploci i neces moci igrati se sa undervoltanjem. Osim toga odlicna ploca! 

#YOLO
15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Jakovp kaže...
dreadmoore kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Sve to stoji ali da ide na 550w malo je previse za 6 jezgreni procesor osim ako u to ne spada i graficka kartica 

To su peakovi od mikrosekundi, bitan je prosjek (230w, to je realna potrošnja). Svi CPU i GPU vuku takve peakove, takva je jednostavno regulacija.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina
playjob kaže...

Ryzenovci, ajd ovako, uzimam Ryzu i odabrao sam matičnu koja podržava 3000MHz(OC), 3200(OC), 3400(OC), itd.

Jel mogu ja uzet dva modula RAM-a od 3200MHz koji su navedeni da imaju podršku(provjerio sam onaj kod od RAM-a i podudara se s navedenim za podršku) i onda da ga kloknem na 3400?

Bump!

Molim vas za pomoć, da se ne sjebem pri kupnji, ajd znam da vas ima koji se razumijete u to...

10 godina
playjob kaže...
playjob kaže...

Ryzenovci, ajd ovako, uzimam Ryzu i odabrao sam matičnu koja podržava 3000MHz(OC), 3200(OC), 3400(OC), itd.

Jel mogu ja uzet dva modula RAM-a od 3200MHz koji su navedeni da imaju podršku(provjerio sam onaj kod od RAM-a i podudara se s navedenim za podršku) i onda da ga kloknem na 3400?

Bump!

Molim vas za pomoć, da se ne sjebem pri kupnji, ajd znam da vas ima koji se razumijete u to...

Najbitnije ako oces biti sto sigurniji je da uzmes b-die ram. Ryzen platforma najbolje i najstabilnije radi sa tim tipom rama. O tome hoces li ga uspjeti uopce vratiti na 3200 a kamo li iznad ovisi najvise IMC (memory controler) koji se nalazi u samom procesoru a takodjer malo doprinosi i ploča. Znaci sve u svemu je jedna velika lutrija gdje si poboljsavas sanse kupnjom b die rama i dobre x470 ploce. Na to kakav procesor ces dobiti nemozes utjecati. Nakon sto kupis ram predlazem ti da proguglas "ryzen dram calculator" i prekopiras sve timingse za frekvenciju na kojoj zelis da ram radi. Preporučujem da krenes sa safe presetom i krenes dalje ako je sve stabilno. Za stability test odvrti barem sat vremena aida64 memory testa ili ako oces biti bas 100% siguran onda hci memtest bar 800%. Ako nisi puno toga razumio iz ovoga savjetujem da puno guglas i citas ima jako korisnog infa na redditu i overclockers.net forumu

#YOLO
14 godina

0 0 hvala 0
14 godina
https://www.google.hr/amp/s/www.golem.de/news/hyperx-predator-rgb-im-test-ddr4-synchronisiert-die-beleuchtung-via-infrarot-1805-134333.amp.html navodno im je ta memorija radila na ryzenu na cl14 3000mhz i cl17 3400. Doduše na asus hero ploči.

0 0 hvala 0
14 godina
Cl 17 3600mhz 1.4v

0 0 hvala 0
17 godina

Ozy i AIO, pokušaj do 4,6

Mislim, dakle half adder

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

Kako si to spojio?

11 godina
AdR03 kaže...
playjob kaže...
playjob kaže...

Bump!

Najbitnije ako oces biti sto sigurniji je da uzmes b-die ram. Ryzen platforma najbolje i najstabilnije radi sa tim tipom rama. O tome hoces li ga uspjeti uopce vratiti na 3200 a kamo li iznad ovisi najvise IMC (memory controler) koji se nalazi u samom procesoru a takodjer malo doprinosi i ploča. Znaci sve u svemu je jedna velika lutrija gdje si poboljsavas sanse kupnjom b die rama i dobre x470 ploce. Na to kakav procesor ces dobiti nemozes utjecati. Nakon sto kupis ram predlazem ti da proguglas "ryzen dram calculator" i prekopiras sve timingse za frekvenciju na kojoj zelis da ram radi. Preporučujem da krenes sa safe presetom i krenes dalje ako je sve stabilno. Za stability test odvrti barem sat vremena aida64 memory testa ili ako oces biti bas 100% siguran onda hci memtest bar 800%. Ako nisi puno toga razumio iz ovoga savjetujem da puno guglas i citas ima jako korisnog infa na redditu i overclockers.net forumu

mislioc kaže...

Dečki, zahvaljujem se.

Odustajem od kupnje jer ja nemam živaca ni volje a ni love da me se muze za neke gluposti, FX je najbolje AMD-ovo dijete, tutneš ddr trojčicu i peglaj miško, ne moram izanalizirat mosfete, vrmove, hitsinkove, audio panel, usb portove, ma mrš u da ne kažem šta, gonjam fx 8350 dok god se ne budem obrazovo oko ove napredne tehnologije.

Hvala dečki, odustajem.

11 godina

Al opet ništa ne kontam više, evo, jedem pizzu domaću i povraća mi se više nakon svega, kakvi b umirući ram?

Vako, kaže za x470-f gaming, asus rog s3x, podržava mi ove dvije komponenture, trident z, rgb, 3200mhz, zaš to ne bi valjalo ako ga podržava? bahahahahahhahaha

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
playjob kaže...
playjob kaže...

Bump!

Niko ti ne garantuje da ćeš izvući i 3200MHz. Sve zavisi kakve si sreće i šta te potrefi. Pozz

11 godina
Almin94 kaže...
playjob kaže...
playjob kaže...

Bump!

Niko ti ne garantuje da ćeš izvući i 3200MHz. Sve zavisi kakve si sreće i šta te potrefi. Pozz

Pozz, nitko mi ne garantova da ću izvuć deklariranih 3200 mhz, a u prokletim uputstvima piše da je kompatibilno s matičnom i da ima podršku??? Pozz.

14 godina
Ma uzmeš 2600 b450 i ddr4 2933mhz i bok nikakve heroje pumpe custom blokove i bajke. Ništa ne klokaj i igraš se ko gazda

1 0 hvala 0
15 godina
playjob kaže...

Dečki, zahvaljujem se.

Odustajem od kupnje jer ja nemam živaca ni volje a ni love da me se muze za neke gluposti, FX je najbolje AMD-ovo dijete, tutneš ddr trojčicu i peglaj miško, ne moram izanalizirat mosfete, vrmove, hitsinkove, audio panel, usb portove, ma mrš u da ne kažem šta, gonjam fx 8350 dok god se ne budem obrazovo oko ove napredne tehnologije.

Hvala dečki, odustajem.

Ej aj mogao si nam snimiti neki video sa tim fx tipa AC:Orgins ili tako nesto 

i pokazati kako se danas te ciste jezgre nose na 5ghz sa igricama koje ih mogu iskoristit

AMD AntiBoy
11 godina
mislioc kaže...
Ma uzmeš 2600 b450 i ddr4 2933mhz i bok nikakve heroje pumpe custom blokove i bajke. Ništa ne klokaj i igraš se ko gazda

Ma uzet ću zelenaša, 8/16, idem s njim na duge staze, treba mi vaša pomoć, nikakve pumpe nit išta ono što odudara od rvackog standarda ja ne uzimam, dakle procesor ryzen 7 2700x, matična asus rog strix x470-f gaming, ram trident z 3200mhz rgb, to mi je plan...

11 godina
dreadmoore kaže...
playjob kaže...

Dečki, zahvaljujem se.

Hvala dečki, odustajem.

Ej aj mogao si nam snimiti neki video sa tim fx tipa AC:Orgins ili tako nesto 

i pokazati kako se danas te ciste jezgre nose na 5ghz sa igricama koje ih mogu iskoristit

Vidi, deklariro si se da si iz Imockoga, moguće da smo neki rod, ja sam iz Vinjana Gornjih, nemoj da te điradom provozam pa potle odemo u bruuuukliiiina na kavu, ae pomozi mi, nemoj me još i ti...

U merđi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2018 20:34 (playjob).
14 godina

Pa ako igraš na kompu šta će ti 2700x bacaš lovu.Ti rami su ti preskupi a ta ploča je šminka i ništa drugi. Kažem ti R2600 b450 i oni rami koje sam ti linko to će da leti. Ina da šiba sve grafičke do 1080ti u 99%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2018 22:31 (mislioc).

1 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice