AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.817
|
čitano: 6.945.244
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

To gledas iz perspektive igara? 

Na ovom forumu je to jedina perspektiva koja se gleda izgleda, a meni npr. je to zadnja rupa na svirali.

Baš to šta kažeš. Ne vide da je u svem ostalom bolji od intela te dosta jeftiniji. Igra im je jedino mjerilo.Logično je zaključiti da će zen+ u igrama biti još bliži intelu, a u ostalom još bolji, jeftiniji i efikasniji. Ako čemo samo gledat igre, meni je dovoljno za odluku koji procesor uzeti kad u bf1 vidim intelov stuttering.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.2.2018 11:33 (dery).
15 godina
protjeran
dery kaže...
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

To gledas iz perspektive igara? 

Na ovom forumu je to jedina perspektiva koja se gleda izgleda, a meni npr. je to zadnja rupa na svirali.

Baš to šta kažeš. Ne vide da je u svem ostalom bolji od intela te dosta jeftiniji. Igra im je jedino mjerilo.Logično je zaključiti da će zen+ u igrama biti još bliži intelu, a u ostalom još bolji, jeftiniji i efikasniji. Ako čemo samo gledat igre, meni je dovoljno za odluku koji procesor uzeti kad u bf1 vidim intelov stuttering.

To opet nije tocno, u puno stvari koje nisu igre je intel dosta brzi, u photoshopu cesto mete pod s ryzenom jer se dosta stvari ne moze paralelizirat. 

Samo workloadi koji koriste sve threadove su bolji na ryzenu. To naravno ako usporedjujemo slicne cijenovne kategorije jer uvijek mozes kupit 7980x...

13 godina
protjeran
dery kaže...

To sve ostalo je bitno 10% forumasa koji komentiraju ovdje (i to sam previse rekao), pa naravno da ce se gledat koji je bolji za debelu vecinu.

Naravno kad se nema sta za rec onda se beru tresnje jer eto 8600k ima stutter u bf1 iz nekog razloga, a paradoksalno tome jedan 6700k to nema i otac je za sve ryzene u bf1.

Znam da je tesko je to kad jedan i3 sije sve i jednog ryzena u 95% naslova. 

16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

ma nije to baš tako drastična razlika koju zen+ neče dosegnuti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dery kaže...

ma nije to baš tako drastična razlika koju zen+ neče dosegnuti 

Pa nece ju sigurno dosegnuti samo sa malim bumpom u taktu. Performanse ce kao i do sad biti na strani intela a perf./$ je amd jaci...

8 godina
protjeran
war3_tft kaže...
dery kaže...

To sve ostalo je bitno 10% forumasa koji komentiraju ovdje (i to sam previse rekao), pa naravno da ce se gledat koji je bolji za debelu vecinu.

Naravno kad se nema sta za rec onda se beru tresnje jer eto 8600k ima stutter u bf1 iz nekog razloga, a paradoksalno tome jedan 6700k to nema i otac je za sve ryzene u bf1.

Znam da je tesko je to kad jedan i3 sije sve i jednog ryzena u 95% naslova. 

ima mojih video uradaka sa skoro 200 fps lock, oči mi ispale od pustih stuttera dok sam snimao  

14 godina
neaktivan

Nema lucia pa njegovi školski drugari preuzimaju smjenu .

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Shockwave kaže...

Nema lucia pa njegovi školski drugari preuzimaju smjenu .

12 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

ima mojih video uradaka sa skoro 200 fps lock, oči mi ispale od pustih stuttera dok sam snimao  

imas neke magicne oci kad vidis 200 fps na 60Hz monitoru, bit ce da ti zato oci hoce ispast

14 godina
neaktivan
Timo kaže...
lav1000 kaže...

imas neke magicne oci kad vidis 200 fps na 60Hz monitoru, bit ce da ti zato oci hoce ispast

Ima nešto u tim 60 hz monitorima... uvijek su me fascinirali oni koji se furaju na gaming, frejmove, super brze procesore, a monitor im 60 hz... ma budem i ja jednog dana shvatio tu kombinaciju.

13 godina
protjeran
Ja sam u bf4mp dogurao do preko 400fps-a na 60hz skoro pa ce mi se crvotocina otvoriti..😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ja sam u bf4mp dogurao do preko 400fps-a na 60hz skoro pa ce mi se crvotocina otvoriti..😎lp

Ne igraj se sa životom .

16 godina
Shockwave kaže...

Ima nešto u tim 60 hz monitorima... uvijek su me fascinirali oni koji se furaju na S P E C T R E, a monitor im 60 hz... ma budem i ja jednog dana shvatio tu kombinaciju.

spravio sam te, intel to najbolje vrti

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Haha, kaze pa kupi 8700k sa ultra neisplativom plocom i RAM-om, umjesto da si pametnije uzeo 7820x platformu 

A i cjeli komp ti enma veze sa produktivnoscu, pogotvo sa tih 16 GB ram-a 

14 godina
Lucidius kaže...

Haha, kaze pa kupi 8700k sa ultra neisplativom plocom i RAM-om, umjesto da si pametnije uzeo 7820x platformu 

A i cjeli komp ti enma veze sa produktivnoscu, pogotvo sa tih 16 GB ram-a 

I onda nemam integraranu grafičku što mi je dosta bitno, RAM se bude dokupio.

9 godina
protjeran

Ke nemas 200kn za neku polovnjacu? nemoj me nasmijavat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Ke nemas 200kn za neku polovnjacu? nemoj me nasmijavat 

Nema šanse da tako nešto stavljam u računalo.

14 godina
neaktivan
dery kaže...
Shockwave kaže...

Ima nešto u tim 60 hz monitorima... uvijek su me fascinirali oni koji se furaju na S P E C T R E, a monitor im 60 hz... ma budem i ja jednog dana shvatio tu kombinaciju.

spravio sam te, intel to najbolje vrti

Intel je godinama dominirao u svemu zato ga i imam na svom kompu, no da je AMD konkurentan i vise nego dovoljan za 60 hz monitor je, i furanje na frejmove i gaming, a pritom koristiti 60 hz mi je smijesno. Zadnjih godina se jako malo igram na kompu, no 60 hz monitor sam davno umirovio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 7:06 (Shockwave).
13 godina
protjeran
Ma to s hercima su prevare zive, bitan je visok fps, mirna ruka pa tek onda ostalo..😎lp
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Ma to s hercima su prevare zive, bitan je visok fps, mirna ruka pa tek onda ostalo..😎lp

Pretpostavljam da se zezaš malo?! Ali ako si ozbiljan - puno fps-a, a na 60hz? Kako to točno pomaže? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Stjepanj kaže...

Pretpostavljam da se zezaš malo?! Ali ako si ozbiljan - puno fps-a, a na 60hz? Kako to točno pomaže? 

Ma pusti ih nek se tješe sa 60 hz monitorima .

13 godina
protjeran

https://overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_confirms_that_ryzen_2nd_generation_will_be_soldered/1

I ryzen+ ce biti zalemljen, na APU-ima su stavljali pastu jer su bili budzet orijentirani.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 13:17 (war3_tft).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina

Čuo sam da procesor koji sam do nedavno posjedovao i7 3770k neće bottelneckati gtx 1070 nikako, sada mi nije jasno zasto u videu oko 9 . minute bitwit kaže da overclockani 1800x bottelnecka gtx 1070ti ? Je li to istina da najjača consumer edicija od amda bottelnecka grafičku ili je do optimizacije igre ili drivera? hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
@Gamer21
Ne bottlenecka graficku, vec ima problema samo u te dvije igre koje je spomenuo. A I to su problemi "nidje veze".
1800x je duplo jaci procesor od 3770k, tako da bi taj i7 imao znacajnijih problema u ovim naslovima.
15 godina
protjeran
Chico12 kaže...
@Gamer21
Ne bottlenecka graficku, vec ima problema samo u te dvije igre koje je spomenuo. A I to su problemi "nidje veze".
1800x je duplo jaci procesor od 3770k, tako da bi taj i7 imao znacajnijih problema u ovim naslovima.

Ne budi fenboj, botlneka rajzen jace graficke u odredjenim igrama i rezolucijama. 

11 godina
ryzen 1600 ili intel i5 8400? Ista je skoro cijena. Ryzen je više futureproof zbog socketa, al ovaj intelov mi se čini taman za gaming. Nizak osnovni takt da troši manje kad nije opterećen a u turbu postiže zadovoljavajući takt, tako da su oba na 4 Ghz.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gogy7 kaže...
ryzen 1600 ili intel i5 8400? Ista je skoro cijena. Ryzen je više futureproof zbog socketa, al ovaj intelov mi se čini taman za gaming. Nizak osnovni takt da troši manje kad nije opterećen a u turbu postiže zadovoljavajući takt, tako da su oba na 4 Ghz.

taj i5 je svemir za gaming naspram tog ryzena(1600 model je na 3,6 a 1600X model na 4ghz).lp

17 godina
Ma kakav svemir, o čemu ti pricas? Razlike su u 5% dok je ryzen oc, 6/6 proc ili 6/12 za istu lovu, nema tu neke dileme uzmi ryzena jer je puno bolja solucija, a u nekim igrama koje znaju iskoristiti multithread sije Intela i to dobro.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina

Nakon 100 g idem baciti oko na Bug forum da li ima kakvih infomacija iz prve ruke oko Ryzena i novih procova (čine mi se zanimljivi Ryzen 5 2400G i Ryzen 3 2200G kao budget proc)  te vidim da je i dalje sve po starom.

Intel kontigent - Lucidius,lav1000,war3_tft,ansha i dalje po starom spamaju temu kak je intel bolji a ostatak puši njihove provokacije, tema postaje spam te opet požalim sta sam otvorio bug forum.

Moj PC  
14 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
evincar kaže...

Nakon 100 g idem baciti oko na Bug forum da li ima kakvih infomacija iz prve ruke oko Ryzena i novih procova (čine mi se zanimljivi Ryzen 5 2400G i Ryzen 3 2200G kao budget proc)  te vidim da je i dalje sve po starom.

Intel kontigent - Lucidius,lav1000,war3_tft,ansha i dalje po starom spamaju temu kak je intel bolji a ostatak puši njihove provokacije, tema postaje spam te opet požalim sta sam otvorio bug forum.

totalno te razumijem. ja si sad upravo slažem 2200G model. kupujem pomalo dijelove. pa kad sve skupim i posložim moći ću ti reći nešto i iz prve ruke. ali vidim da po netu ima jako puno baš iscrpnih recenzija tako da možda nije ni bitno.

ugl javim kad sve posložim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice