Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.751
|
čitano: 14.765.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav!
Trebao bih laptop za po doma, dakle zamjena za stolno računalo.

Po meni, treba imati dobro hlađenje i 17" FullHD ekran i da bude future proof.

Najčešće bi se koristio za internet, serije, filmove i poneku igru(ništa zahtjevno).

Cijena bi bila nekih 7-8 tisuća kuna.

Hvala :)

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@The_Fichek

Hvala majstore.

http://studio-dizajn.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

chutac

Za sad ti je najbolji odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+i5, a mos vidit i onog sa i7 u ADMu za 7500kn. Kada isti dolazi sa Skylake i7 cijena se penje na prevelikih 8700kn (tada ima i 128GB SSD, SSD inace nije problem nadograditi u bilokoji, posebnost kod Nitroa i laptopa u tom rangu je sto imaju M.2 utor za SSD). Prvi Asus konkurentan tom Aceru je malo preskupi http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=g771jw Nema posebne razlike u hladjenju izmedju tih, samo su temperature malo drugacije raspodijeljene jer nemaju na istim pozicijama ventilatore i toplovodne cijevi. Ak bas oces futureproof mogao bi sacekati dolazak onih 17.3" sa Skylake i to onda i5-6300HQ jer i7HQ nema nekog smisla niti bi imao ijedan fps razlike na 960M grafu sa Skylake i5 vs i7HQ (sa Haswell i5-4210H je isto minorna ili nikakva razlika, ali taj nema 4 jezgre, nego 2 + HT pa bi trebalo bilo razlike u igrama koje koriste vise od 2 jezgre).

cveletdi

Kolko znam Acer Nitro nema sluzbenu podrsku za Win7. Nema nit ovaj moj malo stariji od Nitro serije sluzbenu podrsku za Win ispod 8-ice. Probaj Win10, vjerojatno ce ti se svidjeti.

Pinkyz

Super odabir s obzirom na namjenu. Mozes si razmisliti o necem drugom, ako mislis da bi ti vise odgovarala 1920x1080p rezolucija umjesto 1600x900 pa onda imas: E5-752G-T134 (AMD) ili E5-772G-57RD (Intel). Ako dobro gledam, jedini drugi 17.3" sa FHD rezom u tom rangu (do 5200kn) jeste ovaj HP u ovom ducanu: http://rootpc.hr/racunala/33939-hp-prijenosno-racunalo-15-ac109nm-p3l78ea.html. Mozes si jos pogledati skuplji Lenovo z70-80, ako cijenis IPS ekran (najjeftiniji 17.3" sa IPS u HR, vani je osjetno jeftiniji: klik)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 19:51 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Volio bih da mi ti kazes da li sam dobro odabrao:) stvarno mi je bitno tvoje misljenje. Moje je da je to neki best buy za te novce. I mislim da se ne bi trebao gusiti od vrucine pod WoT om..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 19:53 (cveletdi).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pozdrav!
Trebao bih laptop za po doma, dakle zamjena za stolno računalo.

Po meni, treba imati dobro hlađenje i 17" FullHD ekran i da bude future proof.

Najčešće bi se koristio za internet, serije, filmove i poneku igru(ništa zahtjevno).

Cijena bi bila nekih 7-8 tisuća kuna.

@chutac

Hmm.... iskreno ne treba davati toliko novaca za laptop na kojem ces samo gledati filmoe, surfati i kadkad malo zaigrati neke manje zahtjevne igrice, evo par prijedloga:

1.prijedlog

Kosta 2000kn sto je sasvim dovoljno za tvoje potrebe i ima 500gb prostora sto je i vise nego dovoljno i uz to dobivas windows 8.1.

http://www.ekupi.hr/Lenovo-W81N2840-4GB500GB14-G40-30-80FY00GWSC-prijenosno-racunalonbsp-761616.aspx

2.prijedlog

4000kn za laptop koji ima duplo vise memorije, t sa dodatnim jamstvom sa toshiba no matter what, takoder windows 8.1 uz njega dobivas.

http://www.ekupi.hr/Toshiba-Sat-C70D-E1-21004GB1TB17W81crni-C70D-C-107-prijenosno-racunalo-638400.aspx

3.prijedlog

7200kn ovo je zvijer od laptopa, smatram da ovoga ne trebas jer ima isto memorije kao i prijedlog br 2, ali ono kad si rekao da ces zaigrati koju igricu nisam znao na sto mislis, pa sam stavio ovaj laptop kao prijedlog, jer moze pokrenuti gotovo sve danasnje igrice, takoder postuje sve uvijete koje sirekao za velicinu ekrana, rezoluciju...

http://www.ekupi.hr/ACER-Nitro-FHD-IPSCore-i51TB8GBGTX960M-VN7-791G-NXMUQEX031-prijenosno-racunalo-609822.aspx

btw

mislim da na laptop za tebe, ne moras dati vise od 2000kn-2500kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 19:56 (četvrtko).
12 godina

cveletdi

Meni se ucinilo da si ga vec kupio. Da, best buy 17.3" je taj laptop, tj. za iste novce dobijes vise naspram drugih 17.3".

Ako noviji model sa i5-6300HQ dodje u Hrvatsku, sumnjam da ce biti ispod 7000kn ili 7500kn.

14 godina
neaktivan

Narucen je, cekam da mi dode kroz par dana. Jedva cekam zavrtit wot da mi nije sve na minimum kao da igram minecraft xd. I da ne mogu peci jaja kao na svom starom dellu (6 godina mu al vrti jos)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

chutac

Za sad ti je najbolji odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+i5, a mos vidit i onog sa i7 u ADMu za 7500kn. Kada isti dolazi sa Skylake i7 cijena se penje na prevelikih 8700kn (tada ima i 128GB SSD, SSD inace nije problem nadograditi u bilokoji, posebnost kod Nitroa i laptopa u tom rangu je sto imaju M.2 utor za SSD). Prvi Asus konkurentan tom Aceru je malo preskupi http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=g771jw Nema posebne razlike u hladjenju izmedju tih, samo su temperature malo drugacije raspodijeljene jer nemaju na istim pozicijama ventilatore i toplovodne cijevi. Ak bas oces futureproof mogao bi sacekati dolazak onih 17.3" sa Skylake i to onda i5-6300HQ jer i7HQ nema nekog smisla niti bi imao ijedan fps razlike na 960M grafu sa Skylake i5 vs i7HQ (sa Haswell i5-4210H je isto minorna ili nikakva razlika, ali taj nema 4 jezgre, nego 2 + HT pa bi trebalo bilo razlike u igrama koje koriste vise od 2 jezgre).

Pod future proof mislim da mi bar 4 godine služi kako spada.

Budem kasnije malo čitao reviewe tih laptopa.

Kad sam rekao da bih zaigrao nešto, mislio sam na nezahtjevne igra tipa Mafia 2, Dishonored i sl., ne treba mi ništa extra.

četvrtko kaže...

@chutac

Hmm.... iskreno ne treba davati toliko novaca za laptop na kojem ces samo gledati filmoe, surfati i kadkad malo zaigrati neke manje zahtjevne igrice, evo par prijedloga:

1.prijedlog

Kosta 2000kn sto je sasvim dovoljno za tvoje potrebe i ima 500gb prostora sto je i vise nego dovoljno i uz to dobivas windows 8.1.

http://www.ekupi.hr/Lenovo-W81N2840-4GB500GB14-G40-30-80FY00GWSC-prijenosno-racunalonbsp-761616.aspx

2.prijedlog

4000kn za laptop koji ima duplo vise memorije, t sa dodatnim jamstvom sa toshiba no matter what, takoder windows 8.1 uz njega dobivas.

http://www.ekupi.hr/Toshiba-Sat-C70D-E1-21004GB1TB17W81crni-C70D-C-107-prijenosno-racunalo-638400.aspx

3.prijedlog

7200kn ovo je zvijer od laptopa, smatram da ovoga ne trebas jer ima isto memorije kao i prijedlog br 2, ali ono kad si rekao da ces zaigrati koju igricu nisam znao na sto mislis, pa sam stavio ovaj laptop kao prijedlog, jer moze pokrenuti gotovo sve danasnje igrice, takoder postuje sve uvijete koje sirekao za velicinu ekrana, rezoluciju...

http://www.ekupi.hr/ACER-Nitro-FHD-IPSCore-i51TB8GBGTX960M-VN7-791G-NXMUQEX031-prijenosno-racunalo-609822.aspx

btw

mislim da na laptop za tebe, ne moras dati vise od 2000kn-2500kn

Nekako mi se ovi od 2000kn ne čine baš futureproof, a budući da će biti zamjena za stolno, mora imati dobar ekran, konstrukciju, a to ne očekujem od takvog laptopa. Pričam napamet, moram još vidjeti review, ali ipak :)

A neki Dell se ne bi uklopio tu?

Koliko vidim, u Linksu se dobije 4 godine jamstva na Dell.

I dajte preporuku nekih 15" do 6-7 tisuća. Spuštam rang jer mi ne treba nikakav gamerski laptop.

14 godina
Rainalcar kaže...
Rainalcar kaže...

Tražim laptop za mamu, isključivo za posao. Nikakav touch ni suludo visoke rezolucije nisu potrebni, bitno je da tipkovnica i trackpad, tj. izrada općenito, budu savršeni i da baterija traje dugo. Što se veličine tiče, 15'' ili 17'', a za cijenu bih vas molio i best buy do recimo 5000kn i nešto oko 1000eur. 

Puno hvala!

Samo da dodam, osvijetljena tipkovnica i mat zaslon pogotovo, a i metalno kućište, su plus.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 20:47 (Rainalcar).
12 godina

Rainalcar

Kao sto rekoh, nema nikakvog metalnog kucista nego kad to pise se podrazumijeva da ima nekakav tanki sloj legure sa gornje strane laptopa.

Ovaj 17.3" je best buy izmedju ta 2 ranga koje gledas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z70-80 Solidna izrada, prvi 17.3" sa IPS, nemam pojma koja tocno baterija, ali zato sluze U procesori koji radi niske potrosnje produljuju autonomiju baterije.

chutac

Sad kad si se malo izjasnio i tebi onda preporucujem Lenovo z70-80. Kako ti u budzet stane ponuda onog sa 5g jamstva, onda evo link istog: http://www.mikronis.hr/lenovo-ideapad-z70-80-intel-core-i5-5200u-2-20ghz-8gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-17-3-full-hd-nvidia-geforce-gt840m-4gb-p-n-80fg00atsc.aspx Acer Nitro isto ima IPS pa si jos malo razmisli jer Nitro nudi podosta vise sto se hardvera tice za 600kn razlike, ali ga ducani trenutno ne nude sa u startu produljenim jamstvom. Inace mos naknadno produljit jamstvo za max. +1g kod svih brandova osim Della (jer vec dolazi sa 3g regularno), te za +2g kod Toshibe. Znaci 4 ili 5g jamstva u startu je posebna ponuda ducana koji ih nude..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 21:18 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

@chutac

Ovaj nije los, ima 1000gb memorije, najnoviju generaciju intel procesora, ODLIČNU grafičku karticu, ekran kakav tražiš, ali nije full hd, nego samo hd.

http://www.ekupi.hr/DELL-Inspiron-5758-173-HD-DI5758I3U-4-1TB-2GB920S-09-prijenosno-racunalo-752972.aspx

Ovaj također je dobar ima 1000gb memorije, super procesor koji radi na 2,1ghz-3,3ghz sto je odlicno, također odlicnu graficku, full hd, 15.6 incha u full hd.

I naravno 8 gb RAM-a, sluzi za obicne poslove, gaming, moze pokrenuti vecinu igrica i sa obzirom da si planirao potrositi 6-7 tisuca kuna, ovdje ces dobro proci sto se toga tice,

ujedno ovaj mi je jedan od boljih laptopa sto se tice ulozeno-dobiveno.

http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDFX-75008GB1TBR7-M260-2GB-Z50-75-80EC00F1SC-666692.aspx

13 godina
neaktivan

Pozdrav triba bi mi laptop razumne cijene ali da je dovoljan za ove stvari:

-2 virtualne mašine, mint/ubuntu

-osvijetljenje tipkovnice

-ekran da je šta lakši za oči , zurim 8-9 sati dnevno u ekran( iako je spojen na monitor i laptop neka ima ok ekran za zurenje u njega)

-programiranje u c++/qt

-imam instalirane windowse( ipak se mora i odigrat nešto( nije neki prioritet ali odigram LoL, AC bi volia pokrenit ovi sydicate))

-programiram u virtualci

Ako može šta niža cijena ali da zadovoljava ove stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

15.6" ili 17.3" ?

13 godina
neaktivan

Svejedno, dosad san radia na 15 ali može i 17.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav!

Sestra mi je upisala arhitekturu i sada bi naravno htjela novi laptop. Najgore je što joj je bitno da je 17.3 dijagonala pa to malo komplicira odabir. Procesor bi bio i5 ili i7, RAM se da nadogradit pa nije baš bitno koliko ga ima u startu.

Programi koje će vrtit su AutoCAD, Rhinoceros, Skechup, Photoshop i takvi.

Prošao sam dobar dio ove teme i našao nekoliko favorita pa bi htio još mišljenje stručnjaka :D Bilo bi poželjno da je laptop s eKupi jer tamo imam neki popust.

Poredani po cijeni:

1. Asus K751LX i5 - nudi se za nekih 4200 kn

2. Acer E5-772G-57RD - 4200 kn

3. Asus K751LX i7 - oko 5200 kn

4. Acer VN7-791G - oko 6500 kn

E sad naravno da NITRO ovdje ubija ostala tri ali mi se nekako čini da ona ne bi nikad iskoristila njegov puni potencijal pa zato razmatram i ova ostala tri :)

Također postoji prostor za nadogradnju RAMa ili čak SSD u nekoj skoroj budućnosti u jedan od ova prva tri.

Naravno, svaki prijedlog je dobro došao.

Pozdrav...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 10:39 (IlPhill).

0 0 hvala 0
12 godina

Ajmodaj

17.3" Acer VN7-791G (sa i7 od 7500kn)

15.6" sacekati Asus GL552VW ili N551JW
Razlike u procesorima guglaj ili procitaj moje nedavne postove (kraj prosle stranice).

IlPhill

Kako to mislis 5200kn za Asusa pod 3.? Placa na rate i odgovara joj ZABA ili svejedno koja kartica ili placa gotovinom??? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 23:05 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

Nvidia gtx 980M. 

Zapravo najjača laptop grafička je odnedavno gtx 980 (notebook). Ako se ide radit neke usporedbe, jako blizu je gtx 980 (desktop), a od mobilnih 970m SLI.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 23:57 (AirLive).
13 godina
neaktivan

Bolje pričekat i uzet Q verziju pa imat cile 4 jezgre? Mislim da se isplati radi virtualki?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ajmodaj

17.3" Acer VN7-791G (sa i7 od 7500kn)

15.6" sacekati Asus GL552VW ili N551JW
Razlike u procesorima guglaj ili procitaj moje nedavne postove (kraj prosle stranice).

IlPhill

Kako to mislis 5200kn za Asusa pod 3.? Placa na rate i odgovara joj ZABA ili svejedno koja kartica ili placa gotovinom??? 

Ta cifra je kombinacija popusta na plaćanje Mastercard ili Maestro (rate ili odjednom) i dodatnog koji imam na eKupi. Što se tiče plaćanja općenito mislim da je svejedno, odgovara i ZABA i PBZ i gotovina.

PS: Krivo sam napisao u prethodnom postu, cijena za ovog drugog (Acer Aspire E5-772G) je 4200 a ne 4700.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 10:41 (IlPhill).
12 godina

Ajmodaj

17.3" dijagonala se isto placa, a Skylake su trenutno precijenjeni jer im ne konkurira AMD. 

Ocekujem da bi 17.3" sa i5-6300HQ kostao najmanje nekih 7500kn, a tolko kosta Acer Nitro sa i7-4720HQ: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i7+acer+nitro (ostala jos 2 komada). Acer Nitro sa i7-6700HQ ide od 8700kn i tu se treba uracunati i 128GB SSD (cca 500kn) sa kojim dolazi. Drugih laptopa sa Skylake i7 trenutno nema, a sa Skylake i5 da zakljucimo nema jos niti jednog 17.3"

Kod 15.6" je drugacija prica. Asus kojeg sam linkao hoce reci da ce se cijena onih sa i5-6300HQ vrtiti oko 7000kn. Mozes odmah vidjeti i kakva je situacija onih sa Skylake i7: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i7+6700HQ+15.6 (pazi, najjeftiniji Acer Nitroi nemaju 960M nego 950M grafu, razlika je cca 25-30% na FHD rezi, cca 15% na HD rezi). Kada zelis i 960M grafu cijena se pocne vrtiti od 8000kn na vise.

Vrijedi istaknuti da i5 manje grije od i7, a kolko tocno griju Skylake procesori jos treba vidjeti.

Probaj naci neku zlatnu sredinu izmedju svega ovoga, treba li ti uopce Hyperthreading, 950M ili 960M grafa, dijagonala, koji procesor ili jos malo sacekaj da se kristalizira situacija.

IlPhill kaže...
The_Fichek kaže...

IlPhill

Ta cifra je kombinacija popusta na plaćanje Mastercard ili Maestro (rate ili odjednom) i dodatnog koji imam na eKupi. Što se tiče plaćanja općenito mislim da je svejedno, odgovara i ZABA i PBZ i gotovina.

Ne kuzim kaj dodatnog? Btw. ne vidim Acer Nitroa da ima popust u Ekupi.hr kao Asus pod 3) Jesi siguran da joj je svejedno placa li 6700kn gotovinom za najjeftinijeg Nitroa ili 5200 ili 5400kn kombinacijom rata/gotovine. U ovom slucaju mislim da joj se ne isplati protezati na Acer Nitroa, a isplati se, samo ako izricito zeli 1920x1080p, znaci FHD rezoluciju naspram HD+, tj. 1600x900 i/ili ako izricito zeli IPS. Nemam pojma di su nestali ti 17.3" Asusi sa 950M grafickama, a da imaju FHD rezoluciju. 950M grafa ce joj sigurno biti dovoljna, i7-5500U je cist solidan procesor i ne tako puno losiji od i5-4210H (razlika cca 0.5Ghz za obje jezgre, gledaj notebookcheck ili neku drugu stranicu za detalje), broj jezgri je jednak u oba procesora, a i7U ima +1MB L3 Cache. Zakljucak je da je to ustvari laptop i5 procesor snagom izmedju i5U i i5M/H. IPS FHD ekran naspram TN HD+ u startu pridonosi dobroj cijenovnoj razlici, tako da je svaki best buy za pare po kojima se nudi, a da K751LX kosta 6000kn i ima HD+ rezu to bi bilo malo previse jer za te novce mora imati FHD kako je bio slucaj sa starijim modelima koji su nestali sa trzista.

*Kad citiras nemoras cijeli post, nego samo dio koji se odnosi na tebe..

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 10:47 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Pozdrav .... Preportuku za prijatelja trebam.

Laptop do 5000 kn (kaže može i koju stoju više)

15" je ok; ne igra igre; al bi volio da je mal skuplji (čitaj trajniji; kvalitetnije izrade; hlađenja ... )

i ako ikako postoji sa osvijetljnom tipkovnicom.

Hvala najljepša; pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g Cist dobar je i onaj sa i3-5005U. Kazem jer takvog moze ulovit sa 5g jamstva do 5000kn.

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
IlPhill kaže...
The_Fichek kaže...

IlPhill

Ne kuzim kaj dodatnog? Btw. ne vidim Acer Nitroa da ima popust u Ekupi.hr kao Asus pod 3) Jesi siguran da joj je svejedno placa li 6700kn gotovinom za najjeftinijeg Nitroa ili 5200 ili 5400kn kombinacijom rata/gotovine. U ovom slucaju mislim da joj se ne isplati protezati na Acer Nitroa, a isplati se, samo ako izricito zeli 1920x1080p, znaci FHD rezoluciju naspram HD+, tj. 1600x900 i/ili ako izricito zeli IPS. Nemam pojma di su nestali ti 17.3" Asusi sa 950M grafickama, a da imaju FHD rezoluciju. 950M grafa ce joj sigurno biti dovoljna, i7-5500U je cist solidan procesor i ne tako puno losiji od i5-4210H (razlika cca 0.5Ghz za obje jezgre, gledaj notebookcheck ili neku drugu stranicu za detalje), broj jezgri je jednak u oba procesora, a i7U ima +1MB L3 Cache. Zakljucak je da je to ustvari laptop i5 procesor snagom izmedju i5U i i5M/H. IPS FHD ekran naspram TN HD+ u startu pridonosi dobroj cijenovnoj razlici, tako da je svaki best buy za pare po kojima se nudi, a da K751LX kosta 6000kn i ima HD+ rezu to bi bilo malo previse jer za te novce mora imati FHD kako je bio slucaj sa starijim modelima koji su nestali sa trzista.

*Kad citiras nemoras cijeli post, nego samo dio koji se odnosi na tebe..

Hvala na odgovoru :)

Kada se ulogiram u eKupi sa zaposleničkim accountom onda mi izbacuje te cijene. To je neki dodatni popust za zaposlenike. Za plaćanje sam napisao svejedno jer je bitniji popust koji dobije za način plaćanja od samog načina plaćanja.

Za ovaj drugi na listi (Acer Aspire E5-772G) sam u prvom postu napisao krivu cijenu, nudi mi ga za 4200 a ne 4700.

Znači ovaj ASUS K751LX i7 bi joj mogao biti savim dovoljan za normalno vrtit programe, još ako bi uzeo SSD i RAMe po potrebi?

12 godina

Da, bolje Asus da bude sigurna, makar je i ponuda Acera vrlo dobra. 4god jamstva je dealbreaker radi kojeg je ponuda Asusa bolja, s obzirom na sve popuste.

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Da, bolje Asus da bude sigurna, makar je i ponuda Acera vrlo dobra. 4god jamstva je dealbreaker radi kojeg je ponuda Asusa bolja, s obzirom na sve popuste.

Hvala Fichek!! Uživaj... :D

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

chutac

Sad kad si se malo izjasnio i tebi onda preporucujem Lenovo z70-80. Kako ti u budzet stane ponuda onog sa 5g jamstva, onda evo link istog: http://www.mikronis.hr/lenovo-ideapad-z70-80-intel-core-i5-5200u-2-20ghz-8gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-17-3-full-hd-nvidia-geforce-gt840m-4gb-p-n-80fg00atsc.aspx Acer Nitro isto ima IPS pa si jos malo razmisli jer Nitro nudi podosta vise sto se hardvera tice za 600kn razlike, ali ga ducani trenutno ne nude sa u startu produljenim jamstvom. Inace mos naknadno produljit jamstvo za max. +1g kod svih brandova osim Della (jer vec dolazi sa 3g regularno), te za +2g kod Toshibe. Znaci 4 ili 5g jamstva u startu je posebna ponuda ducana koji ih nude..

četvrtko kaže...

@chutac

Ovaj nije los, ima 1000gb memorije, najnoviju generaciju intel procesora, ODLIČNU grafičku karticu, ekran kakav tražiš, ali nije full hd, nego samo hd.

http://www.ekupi.hr/DELL-Inspiron-5758-173-HD-DI5758I3U-4-1TB-2GB920S-09-prijenosno-racunalo-752972.aspx

Ovaj također je dobar ima 1000gb memorije, super procesor koji radi na 2,1ghz-3,3ghz sto je odlicno, također odlicnu graficku, full hd, 15.6 incha u full hd.

I naravno 8 gb RAM-a, sluzi za obicne poslove, gaming, moze pokrenuti vecinu igrica i sa obzirom da si planirao potrositi 6-7 tisuca kuna, ovdje ces dobro proci sto se toga tice,

ujedno ovaj mi je jedan od boljih laptopa sto se tice ulozeno-dobiveno.

http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDFX-75008GB1TBR7-M260-2GB-Z50-75-80EC00F1SC-666692.aspx

Dečki, hvala!
Za sada mi se Lenovo najviše sviđam, a ajde da vas još malo ugnjavim i maknem obavezu Full HD-a 

Dakle, do nekih 6-7 tisuća i neka bude jedan 15" i jedan 17".

Malo sam naporan, znam 

10 godina
neaktivan

@chutac da taj lenovo je super, zajedno sa 4 god. garancije.. sumnjam da mozes naci bolji sto se tice ulozeno dobiveno ali evo opet par prijedloga

1.lenovo   http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDFX-75008GB1TBR7-M260-2GB-Z50-75-80EC00F1SC-666692.aspx

-full HD

-1000 gb prostpra

-8gb RAM-a

-dobar procesor

-dobra  graficka

2.ASUS http://www.ekupi.hr/Asus-X554LJ-i58GBHDD1TB156GF920Mcrni-X554LJ-XX006D-prijenosno-racunalo-715800.aspx

-zaslon HD

-najnovija generacija intel procesora (i5 2.2GHz- 2.7GHz)

-ODLICNA graficka NVIDIA GeForce 920M

-1000gb prostora

-8gb RAM-a

3. acer http://www.ekupi.hr/ACER-Aspire-V3-574G-NXG1TEX033-prijenosno-racunalo-706083.aspx

-najnovija generacija intel procesora

-odlica graficka Nvidia GeForce 940M

-4gb RAM

-1000gb prostora

-Kao operativni sistem korlisti LINUX ne windows, malo je drugaciji, pogledaj na internetu kako izgleda, kako se njime sluziti, tko zna mozda ti se svidi (LINUX je poznat po tome sto ima jako veliku sigurnost od hakiranja,virusa itd...)

po meni najbolji, tj najisplativiji je prijedlog br.1 (LENOVO)

9 godina
neaktivan

Pozdrav,

mogu li dobiti misljenje o ovom laptopu od cijenjenih strucnjaka?

http://www.mikronis.hr/acer-aspire-f5-571g-intel-core-i3-5005u-2-0ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-linux-15-6-full-hd-nvidia-geforce-940m-2gb-p-n-nx-ga4ex-004.aspx

Postoji li neka caka sa ovim Mikronisovim garancijama od 5 godina?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
četvrtko kaže...

2.ASUS http://www.ekupi.hr/Asus-X554LJ-i58GBHDD1TB156GF920Mcrni-X554LJ-XX006D-prijenosno-racunalo-715800.aspx

-zaslon HD

-najnovija generacija intel procesora (i5 2.2GHz- 2.7GHz)

-ODLICNA graficka NVIDIA GeForce 920M

-1000gb prostora

-8gb RAM-a

Od ovoga mi se Asus najviše sviđa. Lenovo ne zbog AMD procesora, a Acer zato jer ima jaču grafičku, ali i3 procesor.

10 godina
neaktivan

OK, ja bih osobno izabrao Lenovo her ima vise ghz ;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice