Produljenje vijeka baterija

poruka: 7
|
čitano: 2.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Budući da su moji ukućani, a i ja s njima zbog nestručnog baratanja s baterijom, naprosto uništili original bateriju laptopa HP 6730s, uzeli smo novu, zamjensku za 400 kn {#} 
Nakon što smo uzeli drugu, ne želimo da se to ponovi.

Zanima me iz prve ruke, što vi kažete.

Većinu stvari sam napravio, sredio Power Plan, svjetlinu zaslona, etc.

Čitajući ovdje vidio sam da je bolje hibernirati nego sleepati. Zanima me što vi na to kažete?

Zanima me i je li dobro kada je uključen laptop na struju vaditi bateriju?

Unaprijed hvala!  {#}

** Live 4 Music **
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Produljenje vijeka baterija

EDIT: Tnx moderatorima!

Btw. nitko nema nekakav savjet? {#}

** Live 4 Music **
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 23:25 (sudy_freak).
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Budući da su moji ukućani, a i ja s njima zbog nestručnog baratanja s baterijom, naprosto uništili original bateriju laptopa HP 6730s, uzeli smo novu, zamjensku za 400 kn {#} 
Nakon što smo uzeli drugu, ne želimo da se to ponovi.

Zanima me iz prve ruke, što vi kažete.

Većinu stvari sam napravio, sredio Power Plan, svjetlinu zaslona, etc.

Čitajući ovdje vidio sam da je bolje hibernirati nego sleepati. Zanima me što vi na to kažete?

Zanima me i je li dobro kada je uključen laptop na struju vaditi bateriju?

Unaprijed hvala!  {#}

kad je na struji pametno bi bilo izvadit je da se ne grije nepotrebno....

........
15 godina

TNQ. Ostale ideje?

** Live 4 Music **
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Deinstaliraj sve nepotrebane programe koji ti se vrte u pozadini. Time češ si čak i produljiti rad na bateriji jer će ti se disk manje vrtjeti a i RAM će biti manje popunjen.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

I ako bas imas para prijedi na SSD disk, razlika u potrosnji nasprem klasicnih mehanickih diskova je kao akumulatorska pec i stedna zarulja.

I da jako vazno, nemoji ga iskopcavat iz struje na sekund pa vracat nazad odmah u struju, to brutalno unistava bateriju i velika vecina ljudi to stalno radi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
vexx5555 kaže...

Deinstaliraj sve nepotrebane programe koji ti se vrte u pozadini. Time češ si čak i produljiti rad na bateriji jer će ti se disk manje vrtjeti a i RAM će biti manje popunjen.

Potpuno je optimiziran, zahtjev za resursima (RAM, CPU sveden na minimum) najosnovniji servisi, procesi,... Ali, anyway, tnx!

Escudo kaže...

I ako bas imas para prijedi na SSD disk, razlika u potrosnji nasprem klasicnih mehanickih diskova je kao akumulatorska pec i stedna zarulja.

I da jako vazno, nemoji ga iskopcavat iz struje na sekund pa vracat nazad odmah u struju, to brutalno unistava bateriju i velika vecina ljudi to stalno radi.

E pa sada, nije to neki novi laptop, skupi za koji isplati prelaziti na SSD. To je laptop 2+ godine, koji sada vrijedi možda nekih 1500 kn (ako i toliko), tako da se ne isplati. Ali i tebi, anyway tnx!

** Live 4 Music **
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice