Problem s pregrijavanjem i zaslonom/monitorom ?!

poruka: 18
|
čitano: 5.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ! Imam laptop HP compaq 615 i koristim ga malo više od godinu dana . Problem je u tome što mi se ekran često zacrni , ali komp još uvijek radi , a jedino na što reagira je gašenje ...Predpodstavljam da je problem u pregrijavanju s kojim imam problema jer i sam to osjetim dok radim na njemu , ali nisam 100 % siguran da je do toga . U početku se gasio samo dok sam igrao cod2 ( !! ;) , pa onda i prilikom drugih igrica , a sad se to počelo dešavati i pri normalnom radu . Ono što me najviše zabrinjava je to što mi se na ekranu često pojavljuju nekakve crvene  (ako je riječ o crnoj podlozi ) i plave točke (ako je riječ o crvenoj podlozi odnosno ,  boji na ekranu ) , dok nekada i cijeli ekran pocrveni , pokušao sam sve to uhvatiti print screenom , ali se na dobivenoj slici te smetnje na ekranu uopće ne vide i čini se kao da nema nikakvih problema...Molim vas da me savjetujete oko ovog  problema , znam da možda nisam morao ot
 rijed hvala svima koji pokušaju pomoći , savjetovati , objasniti (posebo ovaj problem s ekranom -zacrnjivanjem i crvenilom ) .Unaprijed hvala svima !

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s pregrijavanjem i zaslonom/monitorom

očito imam i problem s tipkovnicom :/ , nadam se da ste razumijeli tekst :)

17 godina

Pa kolike su temperature? (HW Monitor, Speedfan, Core Temp, Aida64, Speccy, ...)

Naravno, u idle i pod opterečenjem. Ovo što opisuješ djeluje kao pregrijavanje grafičke (ti artefakti na ekranu) ili kvar grafičke/matične.

Posjetite Playomania forum - http://playomania.com/forum/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

evo screeshota , i meni ovo djeluju kao jako visoke temperature ... max temperature core 0 i core 1 su išle i preko 71 stupnja ... dakle koje bi bilo najjednostavnije rješenje , pokušao sam s usisavačem , laptop držim na ravnom , a i podignut mi je malo od stola ...ako je riječ o samom kvaru grafičke ili matične to mi je već ozbiljniji problem , ali recimo jel bi se zagrijavanje grafičke moglo preventirati stalkom za hlađenje i koliko je to djelotvorno ?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

1. rastavit laptop i očistit kako treba, te promjenit termalnu pastu (ako neznaš nosi frendu koji zna ili u servis)

2. nabavit stalak sa ventilatorom/ima

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
16 godina
neaktivan

Evo i ja prvi put igram na laptopu.Dali je ovo normalna temperatura za maticnu nakon 2-3 sata igranja?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 12:58 (xena2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
xena2 kaže...

Evo i ja prvi put igram na laptopu.Dali je ovo normalna temperatura za maticnu nakon 2-3 sata igranja?

pa to je još i ok temp za laptop kod igranja

al ipak preporučujem stalak ako nemaš

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
17 godina

Slažem se da su temperature u redu.

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jedno pomalo off topic pitanje ; gdje mogu na windows 7 provjeriti koliki mi je input voltage ?!
16 godina
moderator
PAO kaže...
jedno pomalo off topic pitanje ; gdje mogu na windows 7 provjeriti koliki mi je input voltage ?!

ke????

ajde lijepo objasni što te zanima...

13 godina
neaktivan
dakle , zanima me koliki mi je input voltage laptopa hp compaq 615 jer na netu nisam uspio pronaći ...sad iskreno ne znam točno precizirati pitanje, ali predpodstavljam da je to voltaža potrebna za rad laptopa ...
16 godina
moderator
PAO kaže...
dakle , zanima me koliki mi je input voltage laptopa hp compaq 615 jer na netu nisam uspio pronaći ...sad iskreno ne znam točno precizirati pitanje, ali predpodstavljam da je to voltaža potrebna za rad laptopa ...

input voltage kod laptopa je NAPON koji je na izlazu iz ispravljača (adaptera)

piše ti na originalnom adapteru

sad nisi napisao zašto te zanima pa nemogu dalje pomoć

13 godina
neaktivan
zanima me postoji li mogućnost da su adapterov output voltage i laptopov input voltage neusklađeni odnosno različiti pa da to stvara probleme u radu laptopa ...
16 godina
moderator

da nisu nebi radio uopće

13 godina
neaktivan
dakle ovako , odnio sam laptop kod servisera koji ga je otvorio , riješio neke probleme na disku , pospajao neke kontakte i riješio mi je dosta problema , ali komp se i dalje gasi na način da je ekran crn a ostalo radi ...zanima me vaše mišljenje , ja sumnjam na napajanje...
16 godina

-napajanje nema (nikve) veze s urednim gašenjem OSa, isključivo driveri odnosno powermanager..

-jednostavan test, bootaj s LiveCDa npr ubuntu, ugasi.. ako je sve OK, (mora biti), ostaje ti logičan odgovor neki soft problem (99.9%) driver.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
znači li to da bi rušenje windowsa i dizanje novih trebalo pomoći
16 godina

rušenje-dizanje je ako ništa drugo ne otkriješ (driver ili neka postavka, soft-utils..) jer postoji mogućnost da ćeš opet završtiti s istim problemom..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice