Poludjela rezolucija

poruka: 3
|
čitano: 1.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Poludjela rezolucija

Pozdrav svima, imam problem sa starim forcebook extreme laptopom.

Instalirao sam Windows 7, te mi se poceo pojavljivati problem koji mi se događao i na Visti, ali nažalost, češće. Naime prilikom pokretanja Windowsa, ili instaliranja programa, ekran jednostavno poludi i počinje mijenjati rezoluciju neprekidno u razmacima po 1 sekundu, onemogučavajući daljnji rad. Dok se to dešava konstantno se čuje zvuk priključivanja/isključivanja USB uređaja. To zna trajati po 15-30 sekundi i onda prestane, ili ne želi uopće prestati te moram reset laptop. Driveri su Nvidia 179.48.

Druga stvar koju sam primjetio jest ovo u Device Manageru, mogli bi biti povezano a i nemora. Kada sam onesposobio "Unknown Device" ekran je bio počeo mijenjati rezoluciju, te je to nastavio i nakon reseta. Tek nakon što sam ušao u safe mode (koji je radio normalno) i osposobio taj "unknown device", nakon restarta u normalnom modu rada Windowsi su bili "samo" blinkali na početku i onda prestali.

Moje nagađanje jest da laptop nekako "detektira" još jedan ekran, neznam kako, i radi toga mijenja rezoluciju kako bi se njemu prilagodio. Matična rezolucija laptopa jest 1680x1050.

Ako itko ima ikakvo riješenje molim da se javi. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Poludjela rezolucija

Najvjerovatnije imaš problem sa monitorom tj. neadekvatnim driverima za monitor od laptopa... Probaj pronaći na netu drivere za monitor za te Windowse imam osjećaj da će ti sve štimati... Npr. može ti se dogoditi da grafička tjera neku rezolucija na više Hz npr 75 a laptop na toj rezoluciji to ne podržava i onda dolazi do problema... Uglavnom problem nije u grafičkoj nego u laptopu tj. njegovom monitoru...

Safe mod ti radi normalno jer diže Windowse u nižoj rezoluciji sa slabijim osvježenjem slike npr. 60 Hz i sa manje boja i to ti samo dokazuje da ti ispravno nije podešen driver za monitor na laptopu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 19:06 (Busola).
16 godina
neaktivan
Poludjela rezolucija

Evo već par dana se ništa ne događa. Komp sam više puta palio i gasio normalno bez problema.

Inače uspio sam uhvatiti u Wind. 7 "Screen Resolution" meniju na desktopu (desni klik) vidjeti da prepoznaje više monitora kada se taj problem dogodi.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice