Pozdrav svima, imam problem sa starim forcebook extreme laptopom.
Instalirao sam Windows 7, te mi se poceo pojavljivati problem koji mi se događao i na Visti, ali nažalost, češće. Naime prilikom pokretanja Windowsa, ili instaliranja programa, ekran jednostavno poludi i počinje mijenjati rezoluciju neprekidno u razmacima po 1 sekundu, onemogučavajući daljnji rad. Dok se to dešava konstantno se čuje zvuk priključivanja/isključivanja USB uređaja. To zna trajati po 15-30 sekundi i onda prestane, ili ne želi uopće prestati te moram reset laptop. Driveri su Nvidia 179.48.
Druga stvar koju sam primjetio jest ovo u Device Manageru, mogli bi biti povezano a i nemora. Kada sam onesposobio "Unknown Device" ekran je bio počeo mijenjati rezoluciju, te je to nastavio i nakon reseta. Tek nakon što sam ušao u safe mode (koji je radio normalno) i osposobio taj "unknown device", nakon restarta u normalnom modu rada Windowsi su bili "samo" blinkali na početku i onda prestali.
Moje nagađanje jest da laptop nekako "detektira" još jedan ekran, neznam kako, i radi toga mijenja rezoluciju kako bi se njemu prilagodio. Matična rezolucija laptopa jest 1680x1050.
Ako itko ima ikakvo riješenje molim da se javi. Hvala unaprijed.