Laptop za obradu HD videa

poruka: 14
|
čitano: 6.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

naša sam par laptopa koji mi se sviđaju, ali me zanima koji je od njih najbolji za obradu HD videa jer se amaterski bavim snimanjem. Puno putujem pa snimam svašta i to obrađujem u Adobe premiere elements. Na trenutnom laptopu (acer 7730G -Core2Duo 2GHz, 3GB, nVidia9600m512MB, 250GB, 17.3") mi je teško išta radit jer dok obrađujem video (720p) program zastajkiva (premiere elements) i čini rad na njemu skoro nemogućim. Kad encodiram video to traje cilu vječnost, najčešće ga ostavim preko noći da to radi.

Ne očekivam čuda, razumim da je HDvideo zahtjevan, ali barem da mogu ugodno radit na njemu.

Naša sam par kandidata, svi dobro izgledaju ali ne znam koji bi bia najbolji za ovo šta meni treba.

Toshiba Satellite, A665-11T,
15.6"/16", Core i7, 640GB HDD, 8GB RAM

Nedostatak - mali ekran

HP ENVY 17-1190EA XE526EA,8500kn

17.3", Core i7, 500GB HDD, 4GB RAM

Prednost - alu izrada, velik ekran

Nedostatak - malo RAMa, ali to je lako rješit

Asus N73SV-TZ301V,

17.3", Core i7, 500GB HDD, 8GB RAM

Prednost - cijena (1000kn jeftiniji od ovih gore)

U bilo koji od ovih bi ubacia i SSD, pa mi je važno i da ima još jedan slot za HDD.

Ovo su samo oni koji su se meni učinili dobri, vi koji se bolje razumite slobodno predložite nešto drugo (osim Acera).

Link na neki benchmark bi bia poželjan, a posebno ako se neko bavi sličnim stvarima na laptopu pa da ima savjet iz "prve ruke".

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa ja bih Toshibu odmah izbacio, 15,6 je premala dijagonala za raditi.

envy
+ kućište, tipkovnica, izgled, jača grafa, esata utor

- jako se grije, touchpad je žalost, stari procesor, loša rezolucija monitora (tj. asus ima bolju)

asus
+novi procesor, tih i hladan u radu (značajno naprema envy-ju), optimus bi trebao produžiti rad na bateriji, više rama (zapravo duplo više), brži disk (taj 500gb je hibridni disk s 4 gb ssd, 7200rpm), fullHD monitor koji odličan (iako je glossy), odlični zvučnici

- tipkovnica, nema esata priključak

također razliku u cijeni je dobro iskoristiti za taj ssd, i dobiti još bolje perfomanse

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

1 0 hvala 1
17 godina

Mudro zboriš :)

mislim da će izbor pasti na ASUSa...

Ima li još neki model koji bi moga pogledat ili je ovaj ASUS najbolje šta bi moga dobit za te novce (i malo više)?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam sebi trežio laptop za posao, trebalo mi je nešto dovoljno snažno za rad (procesor i pristojno rama) i ispod 17" mi je jednostavno premalo (iovako koristim i dodatni monitor).

Gledao sam do 10k + kuna, u uži izbor je ušao i Dell xps 17, ali sam od njega odustao zbog visokih radnih temperatura i buke. Čak ga je jedan kolega kupio nedavno, no vratio ga je razočaran u kvalitetu samog proizvoda (potraži tu po forumu, nije to tako davno bilo).

Asus mi je od svega što se nudilo činio kao najbolji izbor, i nije mi žao što sam ga uzeo.

Mislim da značajan korak iznad ove konfiguracije dobivaš tek s nekim workstation-om, naravno da je tu i razlika u cijeni koja se svakako osjeti.

Odluka je na tebi, valjda najbolje znaš  što ti treba, meni su procesor, ram, monitor (fullHD zbog veće radne površine), USB 3 port i dodatno mjesto za HDD bili visoko na listi prioriteta. Za igrice nemam vremena, tako da mi grafička nije toliko značila, ali sam opet želio da bude nekakva koja nije dno dna. Veliku pažnju sam pridavao tihom i hladnom radu.

Tipkovnica mi nažalost nije nešto, ali eto, valjda nemožeš dobiti sve.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

@shadowpay mislim da je uz ram, disk, cou i sl. važan i esata! jer  ipak je to osjetno brže od USBea

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svakako se slažem da je super imati esata port, no uz 2 mjesta za hard u laptopu i usb 3 puno lakše mi je preboliti nedostatak tog porta nego dodati nekoliko tisuća kako bih ga imao.

Npr. prije spomenuti Dell ima taj port, ali je skuplji nekih 1500 kn (što bih ja još i rado nadoplatio), samo dobivši taj port (u ovom slučaju s Dellom) previše gubim na svim drugim poljima.

Usporedivih proizvoda kod konkurencije ja nisam našao (i7 17" fullHD) u nekom rangu do 10k kuna.

Envy izgleda super, ali grije se i bučan je, ostatak HP- ponude nema fullhd monitor (bar ga ja nisam našao na našem tržištu) također su značajno toliji i bučniji.

Acer je opet značajno skuplji (serija 89xx, jer druge nemaju i7 i fullFD).

Lenovo nema ništa slično, Toshiba nema hardverskog ekvivalenta ispod 10k kn (a i nađe se još dosta nedostataka).

Tko još ostaje, po meni nitko.

Svakako bih želio napomenuti da nije ni ovaj model bez mana, i da nije svakome optimalan izbor, ali ja si nisam našao ništa optimalnije na tržištu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Laptop za obradu HD videa
sasa kaže...

@shadowpay mislim da je uz ram, disk, cou i sl. važan i esata! jer  ipak je to osjetno brže od USBea

eSata i USB3.0 su po testovima tu negdje, naravno bilo bi dobro da ih imam oba ali zavladala je pandemija njihovog izbacivanja iz novijih srednjeklasnih konfiguracija. Koliko vidim, USB3.0 i eSATA ima samo onaj najskuplji Envy 17.

Early adopter
15 godina
neaktivan

Ima ga i Dell xps 17 (i esata i usb3), iako bez obzira na razliku u cijeni, izbor između ta 3 notebooka (envy, xps 17 i n73sv) kod mene bi opet bio N73SV.

16 godina
neaktivan

Ovaj koji se kod nas nudi je 1600x900, koliko vidjeh.

PS. Shadow, izašo nam noviji drajver za USB3.0, onaj Frescov, sada podržava gašenje huba uslijed Power managementa. {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Ovaj koji se kod nas nudi je 1600x900, koliko vidjeh.

PS. Shadow, izašo nam noviji drajver za USB3.0, onaj Frescov, sada podržava gašenje huba uslijed Power managementa. {#}

i upravo mi je smiješna ta rezolucija.

imaš stroj sa opakim hardwareom i smiješan monitor.

ja na 14'' (ThinkPad T410) imam 1440×900. i ne vidim kako mi netko može opravdati 17'' ekran sa praktički istom rezolucijom?!

ali ok, neka čovjek uzme šta želi.
osobno, od svih navedenih dell izgleda najbolje, ali opet, ako je moguće sa 1920×1080 

14 godina
neaktivan

obavezno novi Sandy Bridge procesor uzeti kao i full HD 17,3" ekran. po tome ti par njih otpada

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sasa kaže...

osobno, od svih navedenih dell izgleda najbolje, ali opet, ako je moguće sa 1920×1080

Ima i tog Della   za kupiti, bar ga je bilo prije koji tjedan. Kolega sa foruma ga je uzeo i vratio, zbog loše kvalitete izrade.

Inače taj Dell se užasno grije i bučan je.

17 godina
neaktivan
shadowplay kaže...
sasa kaže...

Ima i tog Della   za kupiti, bar ga je bilo prije koji tjedan. Kolega sa foruma ga je uzeo i vratio, zbog loše kvalitete izrade.

Inače taj Dell se užasno grije i bučan je.

vjerujem, ali to ti je sve relativno.

meni i službeni HP 4510s zvuči grozno kada ga stavim pored privatnog t410 (gledajući na razinu buke, kvalitetu materijala/tipkovnice/touchpada/ekrana/...).

ali, za posao je OK - odradi što treba!

ti si onda za HP?

17 godina

A onda ce bit ASUS, očito je najbolji od ovih koje smo spomenili. Tih rad mi je bitan, ova Acer kojeg sad imam me živcira, tribam muziku upalit samo da ga ne čujem. Grije se, pa mi se ruke znoje, tako da mi je i to bitno...

Dobro da ima i mista za disk jer planiram stavit SSD.

Hvala svima na odgovorima :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice