naša sam par laptopa koji mi se sviđaju, ali me zanima koji je od njih najbolji za obradu HD videa jer se amaterski bavim snimanjem. Puno putujem pa snimam svašta i to obrađujem u Adobe premiere elements. Na trenutnom laptopu (acer 7730G -Core2Duo 2GHz, 3GB, nVidia9600m512MB, 250GB, 17.3") mi je teško išta radit jer dok obrađujem video (720p) program zastajkiva (premiere elements) i čini rad na njemu skoro nemogućim. Kad encodiram video to traje cilu vječnost, najčešće ga ostavim preko noći da to radi.
Ne očekivam čuda, razumim da je HDvideo zahtjevan, ali barem da mogu ugodno radit na njemu.
Naša sam par kandidata, svi dobro izgledaju ali ne znam koji bi bia najbolji za ovo šta meni treba.
Toshiba Satellite, A665-11T,
15.6"/16", Core i7, 640GB HDD, 8GB RAM
Nedostatak - mali ekran
HP ENVY 17-1190EA XE526EA,8500kn
17.3", Core i7, 500GB HDD, 4GB RAM
Prednost - alu izrada, velik ekran
Nedostatak - malo RAMa, ali to je lako rješit
17.3", Core i7, 500GB HDD, 8GB RAM
Prednost - cijena (1000kn jeftiniji od ovih gore)
U bilo koji od ovih bi ubacia i SSD, pa mi je važno i da ima još jedan slot za HDD.
Ovo su samo oni koji su se meni učinili dobri, vi koji se bolje razumite slobodno predložite nešto drugo (osim Acera).
Link na neki benchmark bi bia poželjan, a posebno ako se neko bavi sličnim stvarima na laptopu pa da ima savjet iz "prve ruke".
Hvala