HP Compaq Presario CQ61 - problem sa temperaturama

poruka: 18
|
čitano: 6.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HP Compaq Presario CQ61 - PROBLEM S PREGRIJAVANJEM

HP Compaq Presario CQ61-330EM

AMD Turion(tm) II Dual Core Mobile M500 2.20 GHz

4GB RAM

500 GB HD

ATI Mobility Radeon HD 4330 512 MB

Imam problem s laptopom, u zadnje vrijem se podosta grije, najviše je zagrijan na lijevoj polovici preko cijelog laptopa.

Zna se zagrijat do te mjere da počne bit pomalo neugodno držat prst na padu dok pokrećem miš.

Kupio sam ga krajem 12 mj. 2009. tad sam stavio na njega windows 7 i do danas nisam rušio sustav (iako planiram za koji dan).

Zanima me da li još netko tko ima takav laptop ima slične probleme, da li imanetko ideju zašto bi se to moglo događat (ne vejrujem da se navukao prašine i sličnog u ventilator), kako da to riješim i da li itko zna ga ima nekakav gadget za Win7 za pokazivanje temperature procesora,MB,RAM ...

unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sada još neznamo dal se pregrijava ili ne.. probaj program Speed Fan instalirati pa nam reci temperature

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok, samo sad  ću morat pričekat da opet malo podivlja temperatura ... xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovako, ...

Speed Fan kaže da je temp

HD0: 53 C

Temp1: 57 C

Core: 60 C (prije koji15-ak min dostigo je 68 C)

Task manager pokazuje da se koristi 1.25 GB RAM, a procesor je na ok 10-15%

osjeti se da je malo topliji... ali ništa strašno, najtopliji je ispod tipke za space

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HP Compaq Presario CQ61 - PROBLEM S PREGRIJAVA
zoki1988 kaže...

HP Compaq Presario CQ61-330EM

AMD Turion(tm) II Dual Core Mobile M500 2.20 GHz

4GB RAM

500 GB HD

ATI Mobility Radeon HD 4330 512 MB

Imam problem s laptopom, u zadnje vrijem se podosta grije, najviše je zagrijan na lijevoj polovici preko cijelog laptopa.

Zna se zagrijat do te mjere da počne bit pomalo neugodno držat prst na padu dok pokrećem miš.

Kupio sam ga krajem 12 mj. 2009. tad sam stavio na njega windows 7 i do danas nisam rušio sustav (iako planiram za koji dan).

Zanima me da li još netko tko ima takav laptop ima slične probleme, da li imanetko ideju zašto bi se to moglo događat (ne vejrujem da se navukao prašine i sličnog u ventilator), kako da to riješim i da li itko zna ga ima nekakav gadget za Win7 za pokazivanje temperature procesora,MB,RAM ...

unaprijed hvala!

Ispod te lijeve polovice je hdd mislim da je cak hitachi koji se vrti na 7200. Bar je tak kod mene moj je CQ 61-420em. Ubija ga temp okoline u kojoj ga koristis, i ako igras, laptop se hoce rastopiti. Nabavi collpad, ili budi sam svoj majstor i sam ga napravi. Meni pomaze. Btw tak visoke temp ubijaju hard.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 19:52 (Mikhail Kalashnikov).
15 godina
neaktivan

I mislio sam da bi to moglo bit jer živim na zadnjem katu zgrade, a u stanu mi je pakao...

da, HDD je isti kao i tvoj, sad me samo brine šta da radim ... mislim bojim se da nebi nešto bilo dok se toliko grije,ali najčudnije mi je Windows media player, Mozilla i MSN rade a laptop se rastapa, pogotovo dok je na punjaču da li pomaže ako mu izvadim bateriju ...
Hvala na postu ...
P.S. Kako bi mogao napravit collpad

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I moj hp pavilion dv 6 se grije ko blesav.. al ajde .. nek se samo hladi.. no mene nešto drugo ne vezano zanima.. pao mi je na pod s pola metra s malog stola u dnevnoj.. i bila se plastika oko ekrana mlo razvijila ali nije niti jedna kopča pukla ja to stisno i drži se nije nigdje oštečen niti ništa.. radi dobor.. no mene zanim ipak dali je njmu nešto od tog pada.. ili je on ok

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj napraviti stalak s daskama koje drže laptop samo na rubovima

http://yfrog.com/mgtihej

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@zvjerkan

i meni se dogodila ista stvar i malo sam ogrebao laptop na ljevoj strani, mislio sam i ja da je možda nešto od pada (pukao hladnjak ili se samo odvojio) ali nije mu ništa.

sinoć sam ga stavio na coolpad i temparatura se smanjila normalno je radio. tako da mislim da od pada nije ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoki1988 kaže...

I mislio sam da bi to moglo bit jer živim na zadnjem katu zgrade, a u stanu mi je pakao...

da, HDD je isti kao i tvoj, sad me samo brine šta da radim ... mislim bojim se da nebi nešto bilo dok se toliko grije,ali najčudnije mi je Windows media player, Mozilla i MSN rade a laptop se rastapa, pogotovo dok je na punjaču da li pomaže ako mu izvadim bateriju ...
Hvala na postu ...
P.S. Kako bi mogao napravit collpad

Moglo bi biti svašta jer komponente ne podnose paklene temperature, bateriju izvadi ako si non-stop na punjaču, i ako nikad nisi na bateriji. Ja sam coollpad napravio od jednog 12cm propelera, i kutije od matične. Ljepo sam izrezao otvor za vent prikeljio ga, i samo oblikujes kutiju da ti vent bude u zraku tj da ti moze ispod laptopa vuci zrak...

15 godina
neaktivan
ako radi onda vjervatno nije. Ali uvjek postoji mogucnost "skirvenih" oštečenja...
15 godina
neaktivan
Mikhail Kalashnikov kaže...
ako radi onda vjervatno nije. Ali uvjek postoji mogucnost "skirvenih" oštečenja...

kako misliš skrivena .. preciziraj na koja oštećenja misliš..

15 godina
neaktivan

taman imam ventilator viška i to ću si sve napraviti, a i mene zanimaju ta skrivena oštećenja, ajd malo preciznije ako može

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e da napajanje venta sam rjesio starim AC-DC adapterom od 12 V. A kaj se tice skriveenih ostecenja to je, opet HDD koji je po meni najosjetljivija komponenta u prijenosniku, usred pada i jos ako je lap radio hdd se  strese, jos kad uzmes u obzir da se ploca unutar hdd okrece nekih 5-7 tisuca okretaja, to mora doci do ostecenja servomotora. Sve vibracije pa i najmanje utjecu na hard, tak da se ne preporuca micanje s mjesta u radu. To se sad cini mozda neznantno al nakon god dana moze biti sranja. Drugo sam lcd, moze doci do nekog lakseg ostecenja matrice unutar lcd, koja se moze nakon nekog vremena razlijati i unistiti ekran... itako dalje itako dalje.... ee da btw, jel tvoj compaq računa preostalo vrijeme baterije, na toshibi mi to radi al na compaqu ne. I nikako da ga natjeram

15 godina
neaktivan

aha.. pa pod garancijom je.. koda ču ja njima reč da mi je pao.. a nije nigdje ogreban..xd

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da moj compaq računa preostalo vrijeme baterije,ali me windowsi zaje... pa mi ona raspodjela balanced/power saver ne radi,a za hard imaš pravo,ali hard se ne vrti cijelo vrijeme,a el motor na hardu ti nije baš moguće oštetit jer je on konstruiran baš za takve stvari ... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tebi računa kolko vremena ostalo .. meni samo postotak piše ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Majku mu, meni samo postotak pokazuje, nikak da ga natjeram. A ni drivere mu nisam uspio skinut, jer kad skidam sa sluzbene stranice i koji god driver da skidam samo mi stane download. Tak da sam bil prisiljen prek win updatea to obavit. Na toshibi mi nije racunal vrijeme sve dok nisam instalirao za chipset driver i jos neki utility... Kako si ga natjerao?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice