Asus EeePC

poruka: 105
|
čitano: 29.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Imam EeePC oko 2 tjedna. Prva stvar sto sam napravio, kupio sam 2 gb ram, (30 EUR) i SDHD od 4 GB (40 eur). Druga stvar, instalirao XPpro SP2. Radi kao ludo. S malim trikovima sam uspio smanjiti windowse i office 2003 da na glavni disk imam oko 1.5 gb slobodni plus 4 gb na SD. Moram reci da je super stvar za 2 laptop, a i za tih 200 eura sto sam platio.

Inace dobar site za svakave zafrkancije sa EeePc je http://forum.eeeuser.com/. Bas se osjecam normalan kad vidim kakvih ih ima tamo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Nema šanse da stavim Windowse na njega!!

Koliko  god  nikad  nisam  u  životu  koristio  Linux.  Sada  bar  imam  osjećaj  da  imam  kontrolu  nad  kompjuterom.

Normalno  da  ću  morati  učiti  kako  podesiti  stvari,  ali  kad  vidim  kako  to  sve  glatko  ide  na  ovakvom  kompjuteru,  dođe  mi  da se  zapitam  koliko  su  Windowsi  neoptimizirani  i  guše  cijeli  sistem.

A  još  malo  mi  se  čini  i  da  ću  na  svoj  komp  doma  instalirati  Linux.

Bar  kao  drugi  operativni  sustav.

Sreća pa susjed nema zaštitu na svom WLAN_u!
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2008 19:03 (suko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Ma koliko bi bio dobar ubuntu, ipak xp je xp. A i nema puno razlike ni na brzinu, ni na koliko mjesto ostane slobodno, tako da mi je bolje xp.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Asus EeePC

Ima nešto u tome što ti kažeš. Ali sa XP-om mi se nekako uvijek dogodi da se nakon nekog vremena korištenja sve počne usporavati. Koliko god pazio i čistio sistem.

I  onda  problem  sa  virusima.  Ne  plaća  mi  se  baš  antivirusni  softer,  a  u  besplatne  nemam  povjerenja.  A  kad  sam  skužio  kako  je  dobro  surfati  sa  3e  više  skoro  ne  koristim  svoj  komp  na  stolu.

Tako  da,  uz  dužno  poštovanje,  još  neću  mjenjati  operativni  sustav.

17 godina
neaktivan
suko kaže...

Ima nešto u tome što ti kažeš. Ali sa XP-om mi se nekako uvijek dogodi da se nakon nekog vremena korištenja sve počne usporavati. Koliko god pazio i čistio sistem.

I  onda  problem  sa  virusima.  Ne  plaća  mi  se  baš  antivirusni  softer,  a  u  besplatne  nemam  povjerenja.  A  kad  sam  skužio  kako  je  dobro  surfati  sa  3e  više  skoro  ne  koristim  svoj  komp  na  stolu.

Tako  da,  uz  dužno  poštovanje,  još  neću  mjenjati  operativni  sustav.

Iako sam zagrizeni windows freak,moram reci kako je defaultni sustav odlican! ima sve i jednostavno je jednostavan=)) cak razmisljam da ga vratim=))
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Čudno mi je da niko nema nekakvu caku za podijeliti.

Pametan  savjet.  Ne  mora  biti  nešto  revolucionarno.

Čisto  da  olakša  ljudima,  da  ne  moraju  tražiti  po  netu.

Evo  ja  preporučam  svima  da  koriste  Operu  kao  web  preglednik.

Ona  jedina  može  smanjiti  stranicu  da  se  u  cijelosti  prikaže  na  ekranu.

Tako  da  se  ne  mora  skrolati  lijevo-desno.

Ja  sam  ju  bez  problema  instalirao.  I  radi  bez  greške.

Sad  mi  je  po  defaultu  glavni  preglednik.  Jedino  nisam našao dobar

widget  s  kojim  mogu  skidati  filmove  s  Youtubea.

Za  to  koristim  Firefox.  On  ima  dobar  ad-on.  Download  helper.

Uvijek  radi,  pa  sad  već  imam  kolekciju  filmića.

Eto,  ako  neko  zna  još  nešto  pametno  ......

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

PyTube.

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

za skidanje filimića sa youtube-a ti netreba nikakav dodatan widget ili addon za ti imaš hrpu stranica ne netu( neke od njih su bile navedene u bug-u prije kojih 2 mjeseca) samo ubaciš url od filmića tamo i on ti ga konvertira u koji god format hoćeš, evo jedne koje sam se mogao sjetiti:  http://vixy.net

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nema optički uređaj. Možeš instalirati windowse preko usb-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ima li Asus Eee PC optički uređaj? Ako nema, kako je onda na njega moguće instalirati Windows-e (je li uopće moguće?)? Čuo sam da ima već instalirani Linux, ali koji? I još nešto... Može li mu se SSD zamjeniti za neki veći?

Molim brz odgovor... Unaprijed hvala!

Mozes xp instalirat preko vanjskog optickog uredaja, ili preko usb sticka napravljen bootabilan. A ssd ne moze se mjenjati, zato sto je dio maticne ploce. Ali zato mozes staviti High capacity SD. Ima i ekstremniji trikova, na http://forum.eeeuser.com/viewforum.php?id=12

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

izlazi novi EEE PC 901. drama

17 godina
neaktivan
Asus EeePC 900

Pozdrav svima,

Upravo sam postao vlasnikom ovog "većeg mališana" Utisci su odlični, prvo što sam učinio je bilo to da sam instalirao winxp sp2 prof. pošto sam na njemu dobio ruski winxp home pošto je kupljen u Moskvi. Moram ujedno reći da ih ovdje ima na kile u svim bojama i hardverskim kombinacijama. Inače platio sam ga 400 eura.

eeepc 900 eeepc 900

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Ljudi,

novi Bug u ruke i imate dvije stranice o netbookovima, najvaljuju narednih mjeseci opširnu temu, a i ponuda na našem tržistu bi trebala biti bogatija.

Kada sam vidio EEE-ja i čitao o njemu reakcije su bile: AOuu - pozitivno.

Ali vidim da se rat medju proizvođacima zahuktava i mislim da bi krajnji korisnici mogli profitirati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Ja ga imam nekih mjesec dana (eee 900 linux). Platio sam ga 400 eura u Sloveniji. Ima nekih sitnih nedostataka, ali mislim da vrijedi te novce...

Ova stara verzija ima skoro neupotrebljiv lcd (i ovaj od 8,9" je jako malen) tako da preporucam svima da pricekaju da eee900 ili neka novija verzija stigne do nas

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2008 0:36 (micho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Asus EeePC

Kupi ili Eee 1000H, 1000HG, 1005H, 1005HG, 1008H ili 1008HG.

(Razlika između modela H i HG su u 10 gb prostora na Web(HDD na webu), i utor za sim karticu

Ako imaš pitanje u vezi igara, upiši pod teme Eee gaming, i dajte održavajte temu.

Po mom mišljenju Eee je pun pogodak ako tražiš subnotebook od 1,3 kg.

Ovaj tekes je napisan na Eee-u 1000HG za 3 min.

Izzy

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice