Asus EeePC

poruka: 105
|
čitano: 29.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Asus ee pc

Ne mogu odoljeti a da ne pridodam i svoja pozitivna iskustva. Na sastancima, u 10 minuta pauze između nekih poslova, u bilo kojem trenutku ovo je izuzetno dobro rješenje koje nudi priliku da dio posla napraviš u vremenu koje bi ti inače propalo. Naravno da nije za 3D igre, dizajniranje tekstura ili tehničko crtanje. Ovo je uređaj za specifičnu namjenu i kao takav vrlo dobar.

17 godina
neaktivan
Asus ee pc

I ja moram dodati da ima čitač sd/mmc kartica. Kupiš sd od 8 gigi i imas 12gb. + 3 usb utora. znači još koja giga na sticku.

E i kamera mu je odlična. Frajer mi je rekao koji ga je kupio kod mene da na netu kruži shema kako napraviti touch screen na njemu. i kako ugraditi veči disk. Kome treba, Prava stvar.

KOMP-C2D E8200 2,66ghz, Asus P5K-e/WiFi, Gigabyte HD3870, Corsair 2x2gb ddr2,800, Samsung 500gb, Corsair 450w vx
LAP-HP 6710s, 15,4“, C2D T7300 2,0ghz, Intel X3100 384mb, Samsung 2x1gb ddr2,667, Toshiba 120gb
POCKET PC-HP Ipaq rx5700, Samsung 400mhz, 1gb flash ROM, 64mb ram, Wm5, Gps, Bluetooth, SD/MMC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, to sam zaboravio napomenuti, za skype je predobar. Otvoris ga, kliknes call i imas video poziv bez potrebe da namjestas kameru, stavljas slusalice ili mikrofon a ako je spojen na wifi mozes ga bez imalo problema ponijeti u kuhinju i nastaviti razgovor dok si kuhas caj ili slicno :)

17 godina
neaktivan
Asus ee pc

Stvar je predobra....od svih ljudi koji su ga kupili dobio sam samo najbolja iskustva. Ekran bi trebao izaći veći u sljedećoj seriji, i smatra se da će biti 9" a ne 10", kao što je rečeno na početku, a isporučivat će se sa ili bez webcama-a.  Mislim da je ova stvar odlična za one koji bi voljeli imat neki gadget kao sekundarno računalo...pa ga mogu koristiti na faksu, izvrsno za studente, za skidanje sa faksa, ako ste na nekom faksu koji je cijeli pokriven wlanom (čitaj FER), pa na njega možete spojit externi disk, kojeg možete napraviti sami uz pomoć uputa iz Bugu br 183(kako sam od običnog napraviti externi disk), i "vuola"....imate odličnog mališana koji vam služi kad vam najviše treba, a nije za po doma...o kvaliteti cijene nema rasprave-Asus je preskočio granicu 3.500kn., i prilagodio se korisnicima.

Btw...rezolucija se može, nelegalno povećat, uz pomoć moddanih drivera, XP može otići na "dijetu" uz pomoć hrvatskih Splićana (:D), a i na Jubitu ima masa linkova kako se može lako na njega, normalno pri tome se gubi garancija, ugraditi touchpad, HDSPA, i šta sve ne....ali evo za početak- http://beta.ivancover.com/wiki/index.php/Eee_PC_Internal_Upgrades

...nije zlato sve što sja...
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2008 1:44 (Monk3).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Asus ee pc

Ja sam ga jucer koristio i moram rec da nije nista posebno. Tipkovnica je premala, ekran nije najcitljiviji u radnom modu (ne igranju), za djecu vrhunska stvar, ukoliko trebate ozbiljniji stroj za putovanja, predlozio bi da cekate na konkurenciju ili novu inacicu. Vise bih volio da je ekran touch screen tako da mozes ka koristiti kao dlanovnika, sa xp tablet edition.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda jos da kuha kavu, i zadovoljava sexualne potrebe za 2400kn? :)

Taj laptop nema konkurencije jednostavno, nesto slicno sto ima blizu kile i ultraportabilno se ne prodaje kod nas a radi se o kohjinsha i fujitsu u810. Tableti sa normalnim diskom, slicne velicine/tezine ali i 3 puta skuplji.

10" eee nije bio uopce u planu, to je gaf austrijskog predstavnika asusa sa kojim je napravio totalnu pomutnju koje se nikako rijesiti sad.

Slijedeci bi trebao biti 8" ili 8.9", touchscreen i wwan za amere (nadam se da to znaci 3g za eu)

btw, nakon duzeg koristenja eeeja nikad mi nije njegova tipkovnica premala nego sve druge prevelike :D

17 godina
neaktivan
Vilenjak kaže...

btw, nakon duzeg koristenja eeeja nikad mi nije njegova tipkovnica premala nego sve druge prevelike :D

halo vilenjac(ic)e :-)))
*rofl* ovdje rulaju bagovci, dezignirani machoisti koji ne priznaju da su papucari :-))
al ako te videm s ovom forom, letis s foruma :-) har har
odusevih se eeeom i kupih ga jos prosle godine. drzao sam ga u rukama prije oficijelnog rollouta.
dakle:
dok kratim vrijeme u kojekakvim prometalima na duzim relacijama - idealno;
gledas film, citas, slusas mjuz. baterija drzi oko 2,5h i to s nakacenim 2,5" hardom.
inace, kupis 8 ili 16gb sd(hc) i nema sekiracije oko pomanjkanja diskovnog mjesta. skype radi,
update je sretno rijesen - odmah skinuh verziju s webcamom (koji je izvrstan prema mom
iskustvu sa morem kojekakvih takvih gadgeta - integriranih u book ili ne)...
najbolje mi je upravljanje glasom; osjecam se ko scotty :-) u onom ST filmu 4. dio? kad
pomenuti prica u misha :-)
i naravno, da postoji more subnotebookova koji su bolji, mocniji isl. i koji kostaju red velicine
vise. obicni 15,4" ili 17" me ne zanimaju jer ih imam vise, ali mi se ne slepa tonaza na
kojekave razgovore i hotele okolo.
dakle, super zamjena za neki divx player, emulator za spectrum i more drugih - sto ces vise -
uz surfanje, mailanje...
inace, konkurencija eeeju bi trebao biti noahpad iliti
obratiti medju fotkama paznju na srpsku vesalicu na koreanski nacin :-)
:-)
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2008 14:48 (nikola).
17 godina
neaktivan

Meni jucer stigao Transcend 8gb SDHC, 238kn sa shippingom, taman za mp3, pdf-ove te nesto filmova/serija kad mi je dosadno u vlaku :)

17 godina
protjeran
Kao sto sam rekao gore, za djecu je OK
17 godina
protjeran

pa ono nije loše ako si stalno na putu i samo pišeš na njega

ali kao laptop je bljak

17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Proble nedostatka optike riješio sam pomoću, po meni vrlo jeftinog i podosta praktičnog kontrolera koji omogućuj i spajanje hardova:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Kontroler%2C+USB%2C+DIGITUS%2C+1+x+SATA-300%2C+1+x+IDE+40pin&option=artikl&id_kategorija=0532&id_artikl=053.200.045

Pomoću njega sam spojio optiku i instaliro Winflp koji zauzima smiješnih 1.1 gb prostora nakon instalacije full configuration verzije (sp2 dirctx 9.0c, Internet explorer, WMP . . .) te mi je tako ostalo duplo više slobodnog prostora nego dok je gore bio instaliran Xandros, iako se taj slobodni prostor smanjio za asusove drivere i update windowsa, koji su poždrali još dosta prostora. Sveukupno dosta manje nego xandros. Trenutno je za bootanje Winflp-a potrebno oko 30 sekundi ali sam instalirao podosta programa. Trenutno zauzeće je 2.7gb bez muzike, filmova igara. Samo programi, playeri, Office, antivirus itd. Zauzeće ispada jednako kao i xandros ali svega par od instaliranih programa su neophodni, ostali su samo radi puke navike i luksuza.

Detaljna instalacija winflp pomoću vanjske optike:

http://themainframe.ca/2008/01/25/windows-fundamentals-on-an-asus-eeepc/

Zahvaljujući kontroleru udahnuo sam i novi život u stari wd 80gb ide hard.

Ako nekog interesira za kontroler nisu potrebni nikakvi driveri.

Dobro mi je došla i akcija na kojoj sam relativno jeftino upeco usb od 8gb:

http://www.links.hr/index.php?naziv=RAM+USB+FLASH+DRIVE+8+GB%2C+SHARKOON+Flexi-Drive+EC4%2B&option=artikl&id_kategorija=051209&id_artikl=051.209.136

Pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Malo sam petljao danas po njemu u HGspotu i prvi dojmovi su sjajni.

Jedino sto bi mu dodao je zeru veci monitor, ali i ovo je ok.

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Evo još jedan osvrt, iz gledišta korisnika linuxa:

http://www.linuxzasve.com/clanak/asus_eeepc_recenzija/27

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Asus EeePC
ambivalent kaže...

Evo još jedan osvrt, iz gledišta korisnika linuxa:

http://www.linuxzasve.com/clanak/asus_eeepc_recenzija/27

Kad smo kod Linuxasa - je li tko stavljao Ubuntu gore ili neki drugi "okus" linuxa?

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
neaktivan

Na mojem se vrti eeeXubuntu vec nekih 2 tjedna

17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Interesantno kako se uvijek razvije rasprava kako bi nešto trebalo nadogradit, pa na kraju sa nadogradnjama dođe skuplje od drugog proizvoda koji nije ni u približno istoj kategoriji. Da iznesem svoje viđenje stvari... EeePC nikako nije loša stvar, nadogradili ga ili ne. Kada bi se prebacio na kategoriju PDA uređaja i usporedio po cijeni modele koji se nude sa EeePC-om, mislim da je potonji višestruko bolja i isplativija kupnja. Možda ne stane u džep, ali nije ni prevelik za nošenje uokolo. A ekran, iako 7" je neusporedivo pregledniji u odnosu na PDA. Jest da ovaj strojčić nije bogzna što po hardverskoj strani, ali kao ideja i njena realizacija zaslužuje sve nagrade. Osobno razmišljam o nečemu prijenosnom, i uvijek sam u nedoumici da li ići na notebook ili na PDA, svaki ima prednosti i mane glede prenosivosti i uporabljivosti. A ovaj mališa je taman u sredini, 'ni vrit ni mimo' kak bi se reklo ovdje. I to za cca 2,5 tisuće kuna. Instalirat na njega Windoze? Lijepo je znat da se i to može, ali dovoljni su mi na desktop PC-u. Inače, za pohvalu su ideje kako ovog mališana učinit još boljim, ali osobno smatram da mu ništa ne nedostaje, pa čak ni veći monitor (iako ne bi bilo naodmet za par sto kuna više vidjet koji inč veći monitor).

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2008 14:36 (TripperNX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Uzmite u obzir ovo....ako imate nekoga koji bi vam ga mogao kupiti preko svoje firme, iskoristite tu šansu jer će vas EEE tada koštat oko 2000kn. Uštedit ćete 300-400kn ako kupujete u M-sanu, za svoju firmu...eto sad vi zovite tatu, mamu, sestru, brata....taman si za te pare kupite 2gb rama ili onaj usb od 8Gb u Linksu, od 250kn

Budite pametni, iskoristite prilike

...nije zlato sve što sja...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Prvo... ružan mi je... hehe

A kao drugo ako očeš nešto sitno onda si uzmeš iPhone... imaš i mob i komp u jednom...

A za putovanja meni nije bitno jel taj laptop mali ili veliki, lakši ili teži... bitno da radi savršeno sve štu mu ja kažem...Smijeh

http://img249.imageshack.us/img249/7576/145pf2.jpg

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Nekoliko utisaka. Ovo je prvi prijenosnik koji možemo nositi cijeli dan bez problema i tu bi trebala prestati svaka rasprava. Ipak se sve ovdje vrti oko težine. Pokažite mi  standardni notebook koji sa torbom, ciglom adaptera i ostalim sitnicama nije težak 4 kg. O tome se ne govori. ali tužna je stvarnost da su prijenosnici još uvijek naprosto preteški. EEE PC sa novom torbom kupljenom za tu namjenu, adapterom, externim HDD od 80 GB. LG slimline DVD uređajem jedva je težio dvije i pol kile. Z cijenu prosječnog mobitela dobijete pravo računalo, za dodatnih 500 kn imate  model sa 2gb rama i 4gb SD karticu bonusa i mogučnost da seviše od takvog računala ne odvajate. Svi oni koji bi i prijenosnik i zamjenu za stolno računalo, koji bi igrali igrice neka se okane čorava posla. EEE PC je spasonosno rješenje za sve koji bi rado uvjek imali upotrebljivo računalo uz sebe, onoliko koliko treba. I priznajem fale mi Windowsi radi kompatibilnosti sa beskrajem portabilnih aplikacija koje bi mogli pokretati sa sa diskova ili stikova, što ćemo pokušati riješiti instaliranjem neke mršave, brze varijante WinXP kojih po internetu ima na desetine, ili pak vratiti se u ovaj put linuxovski svijet komandnog retka radi podešavanja Xandrosa i posložili sve po našem ukusu. Uvidom u eeeuser wikipediju i slićne adrese pred nama su tjedni uštimavanja našeg novog ljubimca pa i po cijenu konačnog ovladavanja ezoterijama Linuxa. I da, hrvatsku tipkovnicu u open officeu možete aktivirati samo iz aktiviranog KDE sućelja, za easy sućelje bi trebalo kopati fajlovima putem terminala. Starec

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...
 Kad smo kod Linuxasa - je li tko stavljao Ubuntu gore ili neki drugi "okus" linuxa?

U novome broju Full Circle časopisa ima tema: Asus Eee PC i Xubuntu.

Link: http://fullcirclemagazine.org/2008/02/28/issue-10-released/

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

ZA mene osobno, super proizvod!!!!

A vi koji baš i ne mislite tako, to je zbog toga što na njega gledate kao na laptop...

Ali on nije klasični laptop i za neke poslove je savrsen...

Naprimjer, u internet caffeu sjediš, piješ kavu i surfaš s eee-om po netu. Ma zakon!!!!

Jedan od boljih projzvoda u IT industriji u posljednej vrijeme....

I s njim su pokazali da nije sve u gigahercima, gigabajtima i nanometrima...

A mislim da najviše u prilog njemu govori činjenica da su nakon njegovog izlaska na tržište, mnogi veliki proizvođaći najavili slične proizvode.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Evo i ja kupio danas EEE.

Prvo mi je islo na zivce da nema hvatskih znakova!

A, ako cu koristiti komp za pisanje u Wordu, nekako bi mi trebali hrv. znakovi.

A, kako svi pricaju o nekakvom terminalu, a ne kazu sto raditi (ja u zivotu linux ne koristih)

malo sam surfao i eto sto kazu:

1. Stisni alt+ctrl+t  (otvori se terminal)

2. Upisi: setxkbmap hr

I eto ga! Hrvatskih slova! (AL SAMO DOK SE NE UGASI KOMP! Kad ga ponovo upalis onda opet treba isto uraditi)

Evo link: http://kost.com.hr/blog/index.php?title=asus_eee_few_tricks_for_beginners&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Tu se kaze kako to uraditi za trajno, al ja ne znam dalje od ovog.

Nadam se da sam pomogo nekom, jer mi islo na zivce kako nema hrv. slova!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisam siguran, ali probaj upisati: sudo setxkbmap hr

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
17 godina
neaktivan

Radi isto dok ne ugasis komp. Nakon toga se vrati na staru postavku.

17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Pitanje za one koji su vec kupili EeePC... Sto sve dobijete na dvd-u koji dodje sa njim? Da li se pored Windows drivera nalazi i recovery particija Xandrosa, odnosno na koji nacin je osiguran povrat Xandrosa ako se sta zaŠutimbe s njim? Jel se to cuda sta grije nakon duzeg vrimena rada u krilu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
suko kaže...

Radi isto dok ne ugasis komp. Nakon toga se vrati na staru postavku.

ajde onda ovako: otvori terminal i upiši: " sudo apt-get install gedit "  (bez navodnika. Ovo će instalirati GEdit text editor)
Pričekaj da se skine i instalira, ali možda ga već i imaš instaliranog...

Zatim u terminal upiši: " sudo gedit /etc/X11/xorg.conf "
otvorit će ti se GEdit sa xorg.conf fileom. Prvo ti preporučam da odeš na "Save As" i spremiš xorg kao xorg.conf.backup, za svaki slučaj

zatim u xorgu potraži:
Option "XkbLayout" "us"
i zamijeni sa:
Option "XkbLayout" "hr"

sejvaj file, ugasi gedit i zatim terminal, i restartaj Eee. To bi trebalo biti to.

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
17 godina
neaktivan
Asus EeePC

Hvala ti puno Niki. Na zalost nemam doma bezicnu mrezu, a nisam uspio ga spojiti kablom, tako da ne mogu dobitiGEdit.

Pokusao sam editirati xorg.conf, ali kad promijenim layout tipkovnice u hr ne da mi snimiti promjenu.

Svejedno, nadam se da ce nekome dobro doci savjet.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
imas pico ili nano ili neki slican editor, vi je isto unutra. s njima na siti ancin mozes editirati xorg.conf. samo gedit zamjeni sa pico, nano ili vi
17 godina
neaktivan
devil kaže...
imas pico ili nano ili neki slican editor, vi je isto unutra. s njima na siti ancin mozes editirati xorg.conf. samo gedit zamjeni sa pico, nano ili vi
 Ma probao sam nano, i dobijem sve.
Snimim, ali kad sam ponovno upalio nista se nije promijenilo.
Nema veze, to cu srediti za koji dan kad se malo bolje upoznamsa op. sustavom.
Inace EEE je skroz upotrebljiv. Ja sam stalno u pokretu i radim ozbiljne stvari s njim. Ne sluzi mi za igru.
Ekran je OK. Jedna od najkorisnijih stvari koju sam kupio u posljednje vrijeme. Preporucam svima.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 22:13 (suko).
17 godina
neaktivan
wifi kaže...

Pitanje za one koji su vec kupili EeePC... Sto sve dobijete na dvd-u koji dodje sa njim? Da li se pored Windows drivera nalazi i recovery particija Xandrosa, odnosno na koji nacin je osiguran povrat Xandrosa ako se sta zaŠutimbe s njim? Jel se to cuda sta grije nakon duzeg vrimena rada u krilu?

dobijes cd sa driverima za windowse i to je to! grije se al nista strasno:)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice