Paranormalno

poruka: 2.052
|
čitano: 439.173
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Pošto smo načinjeni od neshvatljivo malih subatomskih čestica,koje pružaju životu bezbroj mogućih oblika,pojava,etc., ne samo mi ljudi,već čitav svemir sa svime u njemu i izvan njega , netreba se čuditi ničemu.Nikakvoj pojavi koju umom nemožemo dokučiti . Mi i sve što postoji smo besmrtni,neuništivi,samo mijenjamo oblike ,položaj i raspored subatomskih čestica-energija. Zato uživajmo u svim para-normalnim pojavama koje primječujemo oko nas.Osmijeh

17 godina
moderator
RE: Paranormalno
PROTECTOR kaže...
Primjer. Jedan poznati psiholog radio je istraživanje o LSD-u. Davao je pacjentima izuzetno male količine, dovoljne da uzazove halucinacije. Zapisivao je njihove halucinacije. Jedan pacijent u svojim halucinacijama vidio je ime,prezime i telefonski broj (mislim da čak i adresu) neke osobe. Kada je psiholog nazvao taj broj i tražio dotičnu osobu, žena koja se javila se rasplakala i rekla da je ta osoba poginula/umrla prije 2 tjedna.
Kao prvo, previse je tu "nekih". Kao drugo, sto konkretno je tu paranormalno? Tko kaze da ta drogirana osoba nije jednostavno rekla nesto sto je znala (mozda doznala iz novina ili nekog drugog medija)? Da je ova druga osoba poginula bas u trenutku kad je prva osoba halucinirala, e to bi onda bilo nesto sto bi vrijedilo istraziti. Ovako to nema veze s nicim.

PROTECTOR kaže...
Primjer je iz knjige Holografski svemir. Model holografskog svemira predstavlja pokušaj objašnjenja svih paranormalnih i ostalih neobjašnjivih pojava. Knjiga ima mnogo primjera ali samo sam se ovog sjetio jer knjigu nemam kod sebe.
To je new-age, a ne znanstvena knjiga.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

kad sam to sve procitao uhvatila me jeza.

idem po sjekiru pa nek dođe ko je paranormalan!!

šala

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

jel ima ko onaj osjećaj kad je tišina i onda onako kao da leđima osjećaš da je netko iza tebe.većinom kad imam taj osjećaj iza mene je neka osoba na oko 10m i ja je osjećam.katkad kad sam sam doma za kompjutorom imam taj osjećaj a nema nikoga.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

e sad sam se sjetio.

moj polubratić već je 2 puta vidio svoju pokojnu baku.

kad ju je prvi put vidio čak mu je i nešto rekla , ali ne znam točno što.

ne lažem.živa istina.

17 godina
moderator

Inace, imam jos nesto sto bi netko mogao smatrati paranormalnim. Igrao sam na moru belu (belot za one manje upucene Osmijeh) i nakon sto smo vodili 5-1, drugi tim je drugi dan izjednacio i poveli su na nekih 13-7. Ja sam vec zelio poludjeti jer jednostavno nije normalno da netko napravi toliko stihaka (stih-mac, stiglja, kad jedan tim pokupi sve karte - ne znam kak to lokalno nazivate) u tih nekoliko partija i da skoro pa uvijek ima 3 ili 4 asa i da vrlo cesto ima zvanje pedeset ili sto (a mi skoro ni jednom) - to je bilo statisticki nevjerojatno. No treci dan se situacija opet okrenula, mi smo ostvarili nekoliko stihaka, imali stotku zvanja par puta (jednom cak u istoj partiji!) i sl.

Poana? Uzimajuci u obzir samo jedan dan kartanja bele, ono sto se desavalo moglo bi se percipirati kao vrlo nevjerojatno, skoro pa nemoguce (nije stvar bila u tome da je netko lose ili dobro igrao - jednostavno smo dobivali takve karte). Uzimajuci u obzir dva dana, situacija je bila upravo onakva kakva je trebala biti. Statistika je napravila svoje. Namigiva Evo, to je jedan od primjera u praksi kad bi se nesto statisticki malo vjerojatno moglo interpretirati kao "paranormalno" - zbog toga, prije nego iznosite paranormalne pojave zasnovane na statistickoj vjerojanosti, prvo provjerite da ste sve bitno uzeli u obzir jer vrlo lako da to statisticki nevjerojatno ispadne - vjerojatno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2008 11:50 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
Paranormalno

da ne započinjem novu temu, je li kada tko vidio nešto čudno na nebu?

17 godina
protjeran
Black Vision kaže...

jel ima ko onaj osjećaj kad je tišina i onda onako kao da leđima osjećaš da je netko iza tebe.većinom kad imam taj osjećaj iza mene je neka osoba na oko 10m i ja je osjećam.katkad kad sam sam doma za kompjutorom imam taj osjećaj a nema nikoga.

Da, jako često. Jednom sam bio skroz budan ali sam se još izležavao u krevetu i odjednom osjetim 6 dugačkih koščatih i ispijenih prstiju na ramenima. Stišću mi ramena. Kažiprst i srednji prst na prednjoj strani i palac na drugoj, isto i na drugom ramenu.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
protjeran
HappyD kaže...
Black Vision kaže...

Da, jako često. Jednom sam bio skroz budan ali sam se još izležavao u krevetu i odjednom osjetim 6 dugačkih koščatih i ispijenih prstiju na ramenima. Stišću mi ramena. Kažiprst i srednji prst na prednjoj strani i palac na drugoj, isto i na drugom ramenu.
 Loool
To ti je bila baka haha
Bolje biti pocetnik nego n00b
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Kao prvo, previse je tu "nekih". Kao drugo, sto konkretno je tu paranormalno? Tko kaze da ta drogirana osoba nije jednostavno rekla nesto sto je znala (mozda doznala iz novina ili nekog drugog medija)? Da je ova druga osoba poginula bas u trenutku kad je prva osoba halucinirala, e to bi onda bilo nesto sto bi vrijedilo istraziti. Ovako to nema veze s nicim.

Pišem ti onako kako stoji u knjizi. Tko priča u PARANORMALNOM? Zadnjih 6 stranica ovog topica nema veze ni sa čim a ne paranormalnim. Sve se svodi na to da ljudi pokušavaju o nečemu debatirati a ti ih demantiraš (u nekim slučajevima s pravom). Naveo sam primjer kojim sam želio potkrijepiti svoju tvrdnju, da za neke stvari nema objašnjenja već samo "teorije". Knjiga je o radu dvojice znanstvenika (fizičar Bohm i jedan psiholog) koji su došli do iste teorije nezavisno jedan od drugoga. Kakve veze ako je knjiga new-age (neznam jeli ili nije ne bavim se žanrovima)? Objasni mi zašto postoje ljudi koji vide tuđe "energetsko polje" prema kojem mogu vidjeti od čega osoba boluje, njezino psihičko stanje? Lako se braniti tvrdnjom ne vjerujem u ono što ne vidim (ako si taj šta uopće radiš na ovom topicu???). Ne tvrdim da ne postoje niti da postoje jednostavno sam otvorenog uma, jesi li i ti? Kada mi knjiga dođe opet u ruke bit će mnogo više materijala za pisanje.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Inace, imam jos nesto sto bi netko mogao smatrati paranormalnim. Igrao sam na moru belu (belot za one manje upucene Osmijeh) i nakon sto smo vodili 5-1, drugi tim je drugi dan izjednacio i poveli su na nekih 13-7. Ja sam vec zelio poludjeti jer jednostavno nije normalno da netko napravi toliko stihaka (stih-mac, stiglja, kad jedan tim pokupi sve karte - ne znam kak to lokalno nazivate) u tih nekoliko partija i da skoro pa uvijek ima 3 ili 4 asa i da vrlo cesto ima zvanje pedeset ili sto (a mi skoro ni jednom) - to je bilo statisticki nevjerojatno. No treci dan se situacija opet okrenula, mi smo ostvarili nekoliko stihaka, imali stotku zvanja par puta (jednom cak u istoj partiji!) i sl.

Poana? Uzimajuci u obzir samo jedan dan kartanja bele, ono sto se desavalo moglo bi se percipirati kao vrlo nevjerojatno, skoro pa nemoguce (nije stvar bila u tome da je netko lose ili dobro igrao - jednostavno smo dobivali takve karte). Uzimajuci u obzir dva dana, situacija je bila upravo onakva kakva je trebala biti. Statistika je napravila svoje. Namigiva Evo, to je jedan od primjera u praksi kad bi se nesto statisticki malo vjerojatno moglo interpretirati kao "paranormalno" - zbog toga, prije nego iznosite paranormalne pojave zasnovane na statistickoj vjerojanosti, prvo provjerite da ste sve bitno uzeli u obzir jer vrlo lako da to statisticki nevjerojatno ispadne - vjerojatno.

Teško da itko tko karta belu će to smatrati paranormalnim samo zato što je statistički malo vjerojatno ili nevjerojatno.Paranormalno bi bilo i dobitak belota (osam karata jedne boje)? NE,statistički malo vjerojatno ali ne i nemoguće. To je faktor sreće a od paranormalnog ni p. Kako si i sam rekao statistika napravi svoje, no ponekad ne onako kako mi to očekujemo ili priželjkujemoSmijeh.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2008 12:40 (PROTECTOR).
17 godina
moderator
PROTECTOR kaže...
Naveo sam primjer kojim sam želio potkrijepiti svoju tvrdnju, da za neke stvari nema objašnjenja već samo "teorije".
Normalno da za neke stvari nema objasnjenja (a niti moze biti - najcesce zbog nedostatka informacija). BTW Primjer ti je bezvezan - nema objasnjenja samo zato jer je doticna osoba zaboravila gdje je vidjela/cula informaciju.
PROTECTOR kaže...
Knjiga je o radu dvojice znanstvenika (fizičar Bohm i jedan psiholog) koji su došli do iste teorije nezavisno jedan od drugoga. Kakve veze ako je knjiga new-age (neznam jeli ili nije ne bavim se žanrovima)?
Knjiga je new-age interpretacija znanstvenih teorija. "New age" interpretacija znaci da se znanost iskrivljava, da se selektivno bira ono sto ide u prilog teorijama autora, a odbacuje ono sto im ne ide u prilog, a sve to kako bi se pokusalo (prividno znanstveno) dokazati nesto duhovno, spiritualno, nadnaravno i sl. New-age pristup nije znanstveni nego pseudoznanstveni.

PROTECTOR kaže...
Objasni mi zašto postoje ljudi koji vide tuđe "energetsko polje" prema kojem mogu vidjeti od čega osoba boluje, njezino psihičko stanje?
AFAIK ni "energetsko polje" (u smislu o kojem ti pricas) ni takvi ljudi ne postoje. Ako imas drugacije informacije, slobodno ih izlozi.
17 godina
moderator
PROTECTOR kaže...
Teško da itko tko karta belu će to smatrati paranormalnim samo zato što je statistički malo vjerojatno ili nevjerojatno.Paranormalno bi bilo i dobitak belota (osam karata jedne boje)? NE,statistički malo vjerojatno ali ne i nemoguće. To je faktor sreće a od paranormalnog ni p. Kako si i sam rekao statistika napravi svoje, no ponekad ne onako kako mi to očekujemo ili priželjkujemoSmijeh.
Prosjecan covjek iste vjerojatnosti u beli nece smatrati paranormalnim, a u necem drugom hoce. Namigiva U tome je stvar. U neprincipijelnosti. Medij ce u tipicnoj seansi izgovoriti na desetke imena duhova (pocevsi s naucestalijim imenima) i pogodit tek pokoje ime, za sto je vjerojatnost ipak daleko veca nego to da jedna ekipa cijeli dan dobiva odlicne karte (tko u familiji nema nekog pokojnog tko se zove Ivan ili Stef?), a ipak bela u tom slucaju nece biti paranormalna, ali "razgovaranje" s duhovima - hoce? Iznenađen Bitno je samo to da je nesto zamotano u neki celofan, u nesto misticno, cudesno i sl. i odmah samim tim postaje paranormalno.
17 godina
Paranormalno

Evo ovako, off topic, imam jedan prijedlog:

Mislim da bi bilo dobro da vidimo našeg mbaksa-u u "Nedjeljom u 2", da se suoči sa Stankovićem u temi "paranormalno"Cool

Bilo bi ti vrlo atraktivno!

On Topic :

Jesu li sanjarice paranormalno?

Kolko sam ja pročital, nimalo nisu normalne ni objektivne!

Mogli bi ih usporediti sa horoskopom ili rubrikom "klađenje" iz 24 sataCool

Eto, malo šale u temi uvijek dobro dođe, da razbije sukobeNamigiva

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
moderator
Paranormalno

Jel neko od vas citao o metafizici? Evo jedan link na tu temu (sorry ako je link vec bio na temi, pregledao sam ove silne postove :) ali nisam vidio)

Naravno, ovo je takodjer skupljano iz razlicitih izvora. Covjek se zapita kad cita o ovako necemu. Bilo bi lijepo da je sve onako kako pise tamo, zivot bi bio zanimljiv :)))

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

On Topic :

ma sanjarice su same gluposti.svašta ljudi smišljaju samo da prodaju naivcima.
17 godina
moderator
Armor kaže...

Evo ovako, off topic, imam jedan prijedlog:

Mislim da bi bilo dobro da vidimo našeg mbaksa-u u "Nedjeljom u 2", da se suoči sa Stankovićem u temi "paranormalno"Cool

Bilo bi ti vrlo atraktivno!

Mislim da se ne bismo imali oko cega suocavat. Osmijeh Da si spomenuo Misaka i njegovu emisiju "Na rubu znanosti" (ja bih rekao "Preko ruba znanosti", no ponekad ipak ne izlazi iz okvir znanosti, barem ne previse), e to je vec sasvim druga prica. Namigiva

Armor kaže...

Kljuc svega je interpretacija. Ako netko negdje zeli vidjeti paranormalno, vidjet ce. I horoskopi bi trebali spadati u paranormalno, ali su posve objasnjivi s aspekta psihologije, sociologije i statistike.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Normalno da za neke stvari nema objasnjenja (a niti moze biti - najcesce zbog nedostatka informacija). BTW Primjer ti je bezvezan - nema objasnjenja samo zato jer je doticna osoba zaboravila gdje je vidjela/cula informaciju.

Napomenuo sam da nikada nije čula za ni vidjela tu osobu.  Tvoja reakcija je bezvezna, tjeraš vodu na svoj mlin.

Knjiga je new-age interpretacija znanstvenih teorija. "New age" interpretacija znaci da se znanost iskrivljava, da se selektivno bira ono sto ide u prilog teorijama autora, a odbacuje ono sto im ne ide u prilog, a sve to kako bi se pokusalo (prividno znanstveno) dokazati nesto duhovno, spiritualno, nadnaravno i sl. New-age pristup nije znanstveni nego pseudoznanstveni.

Ovo ću provjerit.

AFAIK ni "energetsko polje" (u smislu o kojem ti pricas) ni takvi ljudi ne postoje. Ako imas drugacije informacije, slobodno ih izlozi.

"Argumentiranje" ti zasad dobro ide.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2008 13:16 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Prosjecan covjek iste vjerojatnosti u beli nece smatrati paranormalnim, a u necem drugom hoce. Namigiva U tome je stvar. U neprincipijelnosti. Medij ce u tipicnoj seansi izgovoriti na desetke imena duhova (pocevsi s naucestalijim imenima) i pogodit tek pokoje ime, za sto je vjerojatnost ipak daleko veca nego to da jedna ekipa cijeli dan dobiva odlicne karte (tko u familiji nema nekog pokojnog tko se zove Ivan ili Stef?), a ipak bela u tom slucaju nece biti paranormalna, ali "razgovaranje" s duhovima - hoce? Iznenađen Bitno je samo to da je nesto zamotano u neki celofan, u nesto misticno, cudesno i sl. i odmah samim tim postaje paranormalno.
 Bela ima 4 "boje" svaka po 8 karata. Postoje određene kombinacije, pri normalno dijeljenju nemože se dogoditi da netko dobije sve karte.Cool Kada bi pri normalnom dijeljenju netko dobio sve karte onda bi mogli reci eo nesto paranormalno.
17 godina
Paranormalno

Kad ste već došli na belu, onda da vama dam neki malo kompliciraniji podatak;

Logička igra zvana "dama" tek je prije godinu dana postala "gotovo" potpuno poznata računalima.

Naime, "svemoguća" računala od tada ne mogu izgubiti od čovjeka ali niti ga nužno pobijediti već odigrati remi ukoliko čovjek odigra najbolje!

To se je i puno puta dogodilo.

Sad, da pređem na glavno, a zove e šah.

Uz sve napore najboljih superačunala (poput Deep Blue šahovskog superačunala) i 100x veće napore da otkriju onu nepobijedivu varijantu u kojoj računalo ne može izgubiti ili ne daj Bože sigurno pobijediti, nije bilo uspjeha.

Naime, neke njihove još ne 100% sigurne analize ustanovile su da vrijeme potrebno za shvaćanje svih mogućih kombinacija u "dami", u šahu postaje 4 puta duže/veće, tj. postoji 4x više mogućih kombinacija u šahu!

To još nije konačna informacija, osobno mislim da je omjer kombinacija barem 6:1 u korist šaha.

Eto, kao paranormalna pojava je opći neuspjeh "svemogućih" računala protiv "običnih" ljudi u veoma misaono/logički/kompjuterski nastrojenoj igri zvanoj šah.

Ipak još tu prevladava ljudski faktor nepredvidljivosti i taktike.

Računalo uz 17 miljiuna (Fritz 11) detaljno analiziranih partija iz cijele povijesti koje koristi kao jednu cjelinu protiv svojih protivnika, ljudi, još uvijek gubi ili ne pobjeđuje.

Tu se čovjek svakako može zapitati, jesu li računala "svemoguća" ili je čovjek "nerealan" iliti "godlike"!

Inače igram šah, bil sam čak jednom 6. na olimpijadi mladih!

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
moderator
Armor kaže...

Uz sve napore najboljih superačunala (poput Deep Blue šahovskog superačunala) i 100x veće napore da otkriju onu nepobijedivu varijantu u kojoj računalo ne može izgubiti ili ne daj Bože sigurno pobijediti, nije bilo uspjeha.

Cinjenica je da je racunalo u vise navrata pobijedilo najbolje sahiste. S obzirom da racunala i dalje u osnovi igraju "brute force" metodom (isprobavanje svih mogucih kombinacija) jedini razlog zbog kojeg racunala jos uvijek ne mogu pobijediti u 100% slucajeva (ili odigrati remi) je manjak procesorske snage. Sto ce u racunalnu metodu igranja saha dodavati vise logike, to ce biti potrebno manje procesorske snage. Sto ce racunala biti brza, to se vise blizimo trenutku kad ce racunalo biti nepobjedivo u sahu. A to ce se jednoga dana i dogoditi. Namigiva
17 godina
neaktivan

Dogodilo se jučer...  vratio sam se prije s mora pa sam sada sam u kući. Vraćavši se iz dućana prolazio sam pored susjedove kuće i pogledao na prozor. Sledio sam se od straha, vidio sam jajastu zapuštenu glavu sa sjedom kosom kako me gleda i nestaje u mraku prostorije. Usro sam se kao grlica, otrčao u stan i upalio TV da se  saberem. Nazvao sam susjeda, nije odgovarao. Danas sam ga opet nazvao oko 12h, javio se i kada sam mu ispričao što se dogodilo  rekao je da nezna o čemu se radi jer je jučer bančio s prijateljima do kasno u noć (mlad susjed). Susjed tvrdi da ništa nije ukradeno i da nema znakova provale. Ali ja vam kažem to me nešto gledao 2-3sec. (nemogu odrediti spol), nemoguće da sam to zamišljao... neznam što da mislim.

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade
17 godina
mbaksa kaže...
Cinjenica je da je racunalo u vise navrata pobijedilo najbolje sahiste.
 Činjenica je da danas računala redovito pobjeđuju najbolje šahiste. Ne mislim na 100% partija nego na mečeve.
- 2003. Garry Kasparov : Junior 3:3
- 2003. Garry Kasparov : X3D Fritz 2:2
- 2005. Michael Adams : Hydra, 0,5:5 (M.A. je bio 7. na svjetskoj listi)
- 2006. Vladimir Kramnik : Deep Fritz 2:4 (V.K. je bio prvak svijeta)
Neznam za novije rezultate, ali mislim da je rezultat 6:0 za kompjuter vrlo moguć već danas.
S obzirom da racunala i dalje u osnovi igraju "brute force" metodom (isprobavanje svih mogucih kombinacija)
Racunalo NE isprobava sve moguće kombinacije. Testira rezultate samo nekoliko poteza unaprijed, nikada do kraja partije. Snažno se oslanja na šahovsku teoriju i poznaje različite vrste otvaranja i završnice (točnije pozna SVE vrste) i tek u okviru njih isprobava kombinacije nekoliko poteza unaprijed. Vrlo daleko od tvojih "svih mogucih kombinacija".
17 godina
neaktivan
DexCro kaže...
mbaksa kaže...
Cinjenica je da je racunalo u vise navrata pobijedilo najbolje sahiste.
 Činjenica je da danas računala redovito pobjeđuju najbolje šahiste. Ne mislim na 100% partija nego na mečeve.
- 2003. Garry Kasparov : Junior 3:3
- 2003. Garry Kasparov : X3D Fritz 2:2
- 2005. Michael Adams : Hydra, 0,5:5 (M.A. je bio 7. na svjetskoj listi)
- 2006. Vladimir Kramnik : Deep Fritz 2:4 (V.K. je bio prvak svijeta)
Neznam za novije rezultate, ali mislim da je rezultat 6:0 za kompjuter vrlo moguć već danas.
S obzirom da racunala i dalje u osnovi igraju "brute force" metodom (isprobavanje svih mogucih kombinacija)
Racunalo NE isprobava sve moguće kombinacije. Testira rezultate samo nekoliko poteza unaprijed, nikada do kraja partije. Snažno se oslanja na šahovsku teoriju i poznaje različite vrste otvaranja i završnice (točnije pozna SVE vrste) i tek u okviru njih isprobava kombinacije nekoliko poteza unaprijed. Vrlo daleko od tvojih "svih mogucih kombinacija".
 Logično da ne isprobava jer bi to bilo uzaludno trošenje procesorskog vremena.
17 godina
moderator
DexCro kaže...
Bi li pomoglo da sam napisao "svih mogucih smislenih kombinacija"? Glede dubine do koje ide, normalno da ne ide do kraja jer bi onda partija saha trajala valjda godinama, ako ne i desetljecima ili stoljecima. Namigiva Kad ce racunala imati dovoljno procesorske snage da analiziraju sve potencijalne poteze do kraja, tada ce biti nepobjediva. Do tada ce kljucnu rijec imati racunalna sahovska logika.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

jeste vidjeli jučer na vijestima onu snimku iz Metkovića?Što mislite je li prava?

17 godina
neaktivan

Ne razumjem se baš u video montaže ali taj objekt mi izgleda prilično čudno (samo stoji na mjestu). I to je drugi put da je tako nešto snimila ista osoba pa mislim da su moje sumnje opravdane.

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Dogodilo se jučer...  vratio sam se prije s mora pa sam sada sam u kući. Vraćavši se iz dućana prolazio sam pored susjedove kuće i pogledao na prozor. Sledio sam se od straha, vidio sam jajastu zapuštenu glavu sa sjedom kosom kako me gleda i nestaje u mraku prostorije. Usro sam se kao grlica, otrčao u stan i upalio TV da se  saberem. Nazvao sam susjeda, nije odgovarao. Danas sam ga opet nazvao oko 12h, javio se i kada sam mu ispričao što se dogodilo  rekao je da nezna o čemu se radi jer je jučer bančio s prijateljima do kasno u noć (mlad susjed). Susjed tvrdi da ništa nije ukradeno i da nema znakova provale. Ali ja vam kažem to me nešto gledao 2-3sec. (nemogu odrediti spol), nemoguće da sam to zamišljao... neznam što da mislim.

A ovo što si napisao, stvarno ili se šališ?
17 godina
mbaksa kaže...
DexCro kaže...
Bi li pomoglo da sam napisao "svih mogucih smislenih kombinacija"? Glede dubine do koje ide, normalno da ne ide do kraja jer bi onda partija saha trajala valjda godinama, ako ne i desetljecima ili stoljecima. Namigiva Kad ce racunala imati dovoljno procesorske snage da analiziraju sve potencijalne poteze do kraja, tada ce biti nepobjediva. Do tada ce kljucnu rijec imati racunalna sahovska logika.

Ovo podebljano i podcrtano je problem, smisao mojeg prethodnog posta.
Procesorske snage ima i previše, naime Kasparov je igrao protiv 40 000 umreženih računala (u jedno superačunalo), i pobijedio.
Šah je stvoren za ljude, računala nemaju faktor nepredvidljivosti i trenutka genijalnosti, iako su nadmoćno nepogrešiva.
Za neupućene, pogledajte si genijalne kombinacije Mihaela Tala.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2008 10:13 (Armor).
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Hajde de, da se i ja opet javim.

1. Znam da će te svi misliti da sam neki freak, ali jeb.. dosta mi je ovoga. :(

2. Svake 2 većeri sanjam (ili nešto drugo), da se nalazim u *nećemu* bijelom (kako da to opišem? Nešto bez prostora i vremena. Nikada nikoga ne vidim/čujem, ali me je izuzetno strah.)

3  To se počelo dešavati prije 14 dana, više i ne spavam kako bog zapovijeda, vidite i prema mojim nekim postovima da imam reply u 4 sata, čak i ranije.

4. Iako imam 21 god, od prije 14 dana poćeo sam dobivati sijede dlake na kosi, postao sam nervozan i tko zna šta još ne.

5. Od tih 14 dana spavam najviše 3 od 4 sata, jer ne želim opet da se nađem tamo.

Nije mi bio cilj da nekoga pravim budalom, samo sam se javio da kažem da se nešto čudno meni možda i nekome dešava.

Dakle ovo nije nikakva laž.

Pozz!

Intel C2Duo 6600 overcl. 3.0Ghz, 4Gb ram, 8800GTX 768Mb, WD 120Gb ,500Gb.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice