Pošto smo načinjeni od neshvatljivo malih subatomskih čestica,koje pružaju životu bezbroj mogućih oblika,pojava,etc., ne samo mi ljudi,već čitav svemir sa svime u njemu i izvan njega , netreba se čuditi ničemu.Nikakvoj pojavi koju umom nemožemo dokučiti . Mi i sve što postoji smo besmrtni,neuništivi,samo mijenjamo oblike ,položaj i raspored subatomskih čestica-energija. Zato uživajmo u svim para-normalnim pojavama koje primječujemo oko nas.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kad sam to sve procitao uhvatila me jeza.
idem po sjekiru pa nek dođe ko je paranormalan!!
šala
jel ima ko onaj osjećaj kad je tišina i onda onako kao da leđima osjećaš da je netko iza tebe.većinom kad imam taj osjećaj iza mene je neka osoba na oko 10m i ja je osjećam.katkad kad sam sam doma za kompjutorom imam taj osjećaj a nema nikoga.
e sad sam se sjetio.
moj polubratić već je 2 puta vidio svoju pokojnu baku.
kad ju je prvi put vidio čak mu je i nešto rekla , ali ne znam točno što.
ne lažem.živa istina.
Inace, imam jos nesto sto bi netko mogao smatrati paranormalnim. Igrao sam na moru belu (belot za one manje upucene ) i nakon sto smo vodili 5-1, drugi tim je drugi dan izjednacio i poveli su na nekih 13-7. Ja sam vec zelio poludjeti jer jednostavno nije normalno da netko napravi toliko stihaka (stih-mac, stiglja, kad jedan tim pokupi sve karte - ne znam kak to lokalno nazivate) u tih nekoliko partija i da skoro pa uvijek ima 3 ili 4 asa i da vrlo cesto ima zvanje pedeset ili sto (a mi skoro ni jednom) - to je bilo statisticki nevjerojatno. No treci dan se situacija opet okrenula, mi smo ostvarili nekoliko stihaka, imali stotku zvanja par puta (jednom cak u istoj partiji!) i sl.
Poana? Uzimajuci u obzir samo jedan dan kartanja bele, ono sto se desavalo moglo bi se percipirati kao vrlo nevjerojatno, skoro pa nemoguce (nije stvar bila u tome da je netko lose ili dobro igrao - jednostavno smo dobivali takve karte). Uzimajuci u obzir dva dana, situacija je bila upravo onakva kakva je trebala biti. Statistika je napravila svoje. Evo, to je jedan od primjera u praksi kad bi se nesto statisticki malo vjerojatno moglo interpretirati kao "paranormalno" - zbog toga, prije nego iznosite paranormalne pojave zasnovane na statistickoj vjerojanosti, prvo provjerite da ste sve bitno uzeli u obzir jer vrlo lako da to statisticki nevjerojatno ispadne - vjerojatno.
da ne započinjem novu temu, je li kada tko vidio nešto čudno na nebu?
jel ima ko onaj osjećaj kad je tišina i onda onako kao da leđima osjećaš da je netko iza tebe.većinom kad imam taj osjećaj iza mene je neka osoba na oko 10m i ja je osjećam.katkad kad sam sam doma za kompjutorom imam taj osjećaj a nema nikoga.
Inace, imam jos nesto sto bi netko mogao smatrati paranormalnim. Igrao sam na moru belu (belot za one manje upucene ) i nakon sto smo vodili 5-1, drugi tim je drugi dan izjednacio i poveli su na nekih 13-7. Ja sam vec zelio poludjeti jer jednostavno nije normalno da netko napravi toliko stihaka (stih-mac, stiglja, kad jedan tim pokupi sve karte - ne znam kak to lokalno nazivate) u tih nekoliko partija i da skoro pa uvijek ima 3 ili 4 asa i da vrlo cesto ima zvanje pedeset ili sto (a mi skoro ni jednom) - to je bilo statisticki nevjerojatno. No treci dan se situacija opet okrenula, mi smo ostvarili nekoliko stihaka, imali stotku zvanja par puta (jednom cak u istoj partiji!) i sl.
Poana? Uzimajuci u obzir samo jedan dan kartanja bele, ono sto se desavalo moglo bi se percipirati kao vrlo nevjerojatno, skoro pa nemoguce (nije stvar bila u tome da je netko lose ili dobro igrao - jednostavno smo dobivali takve karte). Uzimajuci u obzir dva dana, situacija je bila upravo onakva kakva je trebala biti. Statistika je napravila svoje. Evo, to je jedan od primjera u praksi kad bi se nesto statisticki malo vjerojatno moglo interpretirati kao "paranormalno" - zbog toga, prije nego iznosite paranormalne pojave zasnovane na statistickoj vjerojanosti, prvo provjerite da ste sve bitno uzeli u obzir jer vrlo lako da to statisticki nevjerojatno ispadne - vjerojatno.

Evo ovako, off topic, imam jedan prijedlog:
Mislim da bi bilo dobro da vidimo našeg mbaksa-u u "Nedjeljom u 2", da se suoči sa Stankovićem u temi "paranormalno"
Bilo bi ti vrlo atraktivno!
On Topic :
Jesu li sanjarice paranormalno?
Kolko sam ja pročital, nimalo nisu normalne ni objektivne!
Mogli bi ih usporediti sa horoskopom ili rubrikom "klađenje" iz 24 sata
Eto, malo šale u temi uvijek dobro dođe, da razbije sukobe
Jel neko od vas citao o metafizici? Evo jedan link na tu temu (sorry ako je link vec bio na temi, pregledao sam ove silne postove :) ali nisam vidio)
Naravno, ovo je takodjer skupljano iz razlicitih izvora. Covjek se zapita kad cita o ovako necemu. Bilo bi lijepo da je sve onako kako pise tamo, zivot bi bio zanimljiv :)))
On Topic :
Evo ovako, off topic, imam jedan prijedlog:
Mislim da bi bilo dobro da vidimo našeg mbaksa-u u "Nedjeljom u 2", da se suoči sa Stankovićem u temi "paranormalno"
Bilo bi ti vrlo atraktivno!

Normalno da za neke stvari nema objasnjenja (a niti moze biti - najcesce zbog nedostatka informacija). BTW Primjer ti je bezvezan - nema objasnjenja samo zato jer je doticna osoba zaboravila gdje je vidjela/cula informaciju.
Napomenuo sam da nikada nije čula za ni vidjela tu osobu. Tvoja reakcija je bezvezna, tjeraš vodu na svoj mlin.
Knjiga je new-age interpretacija znanstvenih teorija. "New age" interpretacija znaci da se znanost iskrivljava, da se selektivno bira ono sto ide u prilog teorijama autora, a odbacuje ono sto im ne ide u prilog, a sve to kako bi se pokusalo (prividno znanstveno) dokazati nesto duhovno, spiritualno, nadnaravno i sl. New-age pristup nije znanstveni nego pseudoznanstveni.
Ovo ću provjerit.
AFAIK ni "energetsko polje" (u smislu o kojem ti pricas) ni takvi ljudi ne postoje. Ako imas drugacije informacije, slobodno ih izlozi.
"Argumentiranje" ti zasad dobro ide.

Kad ste već došli na belu, onda da vama dam neki malo kompliciraniji podatak;
Logička igra zvana "dama" tek je prije godinu dana postala "gotovo" potpuno poznata računalima.
Naime, "svemoguća" računala od tada ne mogu izgubiti od čovjeka ali niti ga nužno pobijediti već odigrati remi ukoliko čovjek odigra najbolje!
To se je i puno puta dogodilo.
Sad, da pređem na glavno, a zove e šah.
Uz sve napore najboljih superačunala (poput Deep Blue šahovskog superačunala) i 100x veće napore da otkriju onu nepobijedivu varijantu u kojoj računalo ne može izgubiti ili ne daj Bože sigurno pobijediti, nije bilo uspjeha.
Naime, neke njihove još ne 100% sigurne analize ustanovile su da vrijeme potrebno za shvaćanje svih mogućih kombinacija u "dami", u šahu postaje 4 puta duže/veće, tj. postoji 4x više mogućih kombinacija u šahu!
To još nije konačna informacija, osobno mislim da je omjer kombinacija barem 6:1 u korist šaha.
Eto, kao paranormalna pojava je opći neuspjeh "svemogućih" računala protiv "običnih" ljudi u veoma misaono/logički/kompjuterski nastrojenoj igri zvanoj šah.
Ipak još tu prevladava ljudski faktor nepredvidljivosti i taktike.
Računalo uz 17 miljiuna (Fritz 11) detaljno analiziranih partija iz cijele povijesti koje koristi kao jednu cjelinu protiv svojih protivnika, ljudi, još uvijek gubi ili ne pobjeđuje.
Tu se čovjek svakako može zapitati, jesu li računala "svemoguća" ili je čovjek "nerealan" iliti "godlike"!
Inače igram šah, bil sam čak jednom 6. na olimpijadi mladih!
Uz sve napore najboljih superačunala (poput Deep Blue šahovskog superačunala) i 100x veće napore da otkriju onu nepobijedivu varijantu u kojoj računalo ne može izgubiti ili ne daj Bože sigurno pobijediti, nije bilo uspjeha.

Dogodilo se jučer... vratio sam se prije s mora pa sam sada sam u kući. Vraćavši se iz dućana prolazio sam pored susjedove kuće i pogledao na prozor. Sledio sam se od straha, vidio sam jajastu zapuštenu glavu sa sjedom kosom kako me gleda i nestaje u mraku prostorije. Usro sam se kao grlica, otrčao u stan i upalio TV da se saberem. Nazvao sam susjeda, nije odgovarao. Danas sam ga opet nazvao oko 12h, javio se i kada sam mu ispričao što se dogodilo rekao je da nezna o čemu se radi jer je jučer bančio s prijateljima do kasno u noć (mlad susjed). Susjed tvrdi da ništa nije ukradeno i da nema znakova provale. Ali ja vam kažem to me nešto gledao 2-3sec. (nemogu odrediti spol), nemoguće da sam to zamišljao... neznam što da mislim.

jeste vidjeli jučer na vijestima onu snimku iz Metkovića?Što mislite je li prava?
Ne razumjem se baš u video montaže ali taj objekt mi izgleda prilično čudno (samo stoji na mjestu). I to je drugi put da je tako nešto snimila ista osoba pa mislim da su moje sumnje opravdane.
Dogodilo se jučer... vratio sam se prije s mora pa sam sada sam u kući. Vraćavši se iz dućana prolazio sam pored susjedove kuće i pogledao na prozor. Sledio sam se od straha, vidio sam jajastu zapuštenu glavu sa sjedom kosom kako me gleda i nestaje u mraku prostorije. Usro sam se kao grlica, otrčao u stan i upalio TV da se saberem. Nazvao sam susjeda, nije odgovarao. Danas sam ga opet nazvao oko 12h, javio se i kada sam mu ispričao što se dogodilo rekao je da nezna o čemu se radi jer je jučer bančio s prijateljima do kasno u noć (mlad susjed). Susjed tvrdi da ništa nije ukradeno i da nema znakova provale. Ali ja vam kažem to me nešto gledao 2-3sec. (nemogu odrediti spol), nemoguće da sam to zamišljao... neznam što da mislim.

Hajde de, da se i ja opet javim.
1. Znam da će te svi misliti da sam neki freak, ali jeb.. dosta mi je ovoga. :(
2. Svake 2 većeri sanjam (ili nešto drugo), da se nalazim u *nećemu* bijelom (kako da to opišem? Nešto bez prostora i vremena. Nikada nikoga ne vidim/čujem, ali me je izuzetno strah.)
3 To se počelo dešavati prije 14 dana, više i ne spavam kako bog zapovijeda, vidite i prema mojim nekim postovima da imam reply u 4 sata, čak i ranije.
4. Iako imam 21 god, od prije 14 dana poćeo sam dobivati sijede dlake na kosi, postao sam nervozan i tko zna šta još ne.
5. Od tih 14 dana spavam najviše 3 od 4 sata, jer ne želim opet da se nađem tamo.
Nije mi bio cilj da nekoga pravim budalom, samo sam se javio da kažem da se nešto čudno meni možda i nekome dešava.
Dakle ovo nije nikakva laž.
Pozz!