imam ja doticni,sto te zanima...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@galinjo24
Šta piše ispod IWC Schaffhausen,gdje je datum? Inače je i IWC imao quartz modela, megaquartz koje je radio JLC. Ono što meni baca sumnju na orginalnost ovog sata je: bezel je ronilački (na poleđini sata piše 3ATM, to je 30m a to znači da je jedva otporan i na kišu) to je kontradiktorno, sam zadnji poklopac je veoma loše i prejednostavno urađen za IWC, bezel također veoma sumnjivog kvaliteta i izgleda, jer slični modeli na koje sam naišao na netu imaju tachometar bezel a ne ronilački na ovakovom tipu sata....
Uglavnom provjeri ali mislim da je lažnjak 95%
Nosim ga danas kod urara pa čemo vidjet...
Imam ovaj sa crvenim detaljima. Platio sam ga negdje oko 150 eura , vrijedilo je, jer mi se jako sviđa i skoro ga nikad i ne skidam sa ruke
Itko zna koji je sat sa slike?
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1901962_1536553153237197_1051743712_n.jpg
Je li ovaj?
Jaeger Le Coultre Master Compressor Extreme World Alarm
http://www.bug.hr/_cache/81ab12593be02a78aefd56db2ac0ed02.jpg
Netko je već bio pitao davno, ako je to taj isti
Je li ovaj?
Jaeger Le Coultre Master Compressor Extreme World Alarm
http://www.bug.hr/_cache/81ab12593be02a78aefd56db2ac0ed02.jpg
Netko je već bio pitao davno, ako je to taj isti
Da Mamić nosi sat od 70kn?
http://www.jaeger-lecoultre.com/US/en/watches/master-compressor-extreme-w-alarm/1778470#/t1
Hmm...da je ova brojka gore 70 kn mislim da bi dosta sa foruma odmah naručilo sebi bar 1 primjerak ovog sata
taj sat kosta oko 100 000 kn, otkud tebi cifra od 70 kn?
Upisao u google, očito kopije hahahah
Ima li uopće smisla gledat bilo što osim izgleda kod jeftinih satova do recimo 1000kn?
Imam nekakav SWATCH sat. Original. Međutim, postao mi je tijesan, a i izgledom mi se nikada nije sviđao..
Sad bi najradije kupio neki jeftinjak, kineza od 150-200kn.. Jer mi se veće pare baš i ne daju..

Ima li uopće smisla gledat bilo što osim izgleda kod jeftinih satova do recimo 1000kn?
Imam nekakav SWATCH sat. Original. Međutim, postao mi je tijesan, a i izgledom mi se nikada nije sviđao..
Sad bi najradije kupio neki jeftinjak, kineza od 150-200kn.. Jer mi se veće pare baš i ne daju..
Neke velike razlike u satovima za 1000+ kn i 200 kn i nema, sve je do izgleda, jedino sto bi ovaj za 1000 imao više mehanizama (one male kazaljke). Sve je do dizajna. Dakle, može sat za 150kn bit puno ljepši od ovog za 1000kn, jedino što bi možda mogao prestat vrtit nakon par mjeseci, ili puč staklo nakon dva-tri udarca, narukvica ode i sl.
pa velika je razlika u kvaliteti izrade, stavi sat od 150 kn pokraja sata od 1000 i sve ce ti bit jasno, ovaj od 150 ce izgledat jadno. da ne govorim da ce ovaj od 1000 duze durat, u nekim slucajevima i pod vodu(ne samo pranje ruku ko ovi jeftini) ima puno drugih opcija na sebi itd. a i naravno, placa se i ime.
Da mi je vidjet da neka kopija od 100 kuna izdura šta je moj G - Shock od 1000 do sada...
Neke velike razlike u satovima za 1000+ kn i 200 kn i nema, sve je do izgleda, jedino sto bi ovaj za 1000 imao više mehanizama (one male kazaljke). Sve je do dizajna. Dakle, može sat za 150kn bit puno ljepši od ovog za 1000kn, jedino što bi možda mogao prestat vrtit nakon par mjeseci, ili puč staklo nakon dva-tri udarca, narukvica ode i sl.
Da mi je vidjet da neka kopija od 100 kuna izdura šta je moj G - Shock od 1000 do sada...
Jel nisam napisao?
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1901962_1536553153237197_1051743712_n.jpg
kod takvih satova se u vecini slucajeva krom sa kucista izlize, napravljeni su od bakra(bakrena boja je ispod kroma). Imam ti ja rolex submariner sa crnim dialom, dat cu ti ga za kutiju bijelog marlbora! xD
Jel nisam napisao?
Napisao si da je sve do izgleda, sve je do dizajna, ''jedino'' što ovi jeftinjaci pucaju ili se kvare nakon 2 mjeseca. I još nisam vidio jeftinjaka da je ljepši od sata od 1000 kuna, vidi se sa 10m razlika između 150 i 1000 kuna.
Najskuplji sat na svijetu (ako izuzmemo dijamante zlato i ostala sranja) neće sveukupno koštat više od 1000$ a ostatak odnosno 80% cijene je samo ime. Kad uzmemo kvalitetu izrade i pouzdanost jedan obični g shock je daleko ispred rolexa. Ja sat doživljavam kao spravu koja je tu da pomogne u određenim situacijama i poslovima i svaki put kad zakaže može koštat korisnika glave.
kod takvih satova se u vecini slucajeva krom sa kucista izlize, napravljeni su od bakra(bakrena boja je ispod kroma). Imam ti ja rolex submariner sa crnim dialom, dat cu ti ga za kutiju bijelog marlbora! xD
Šta pričaš ti uopće? Kakav bakar i kakve gluposti?
Čovjek priča o procesu kromiranja kučišta sata ako sam dobro shvatio da bi se krom primio metal treba imati neku podlogu u ovom slučaju bakar , kod jeftinog kromiranja kučišta nanosi se samo tanak sloj kroma i zato se kod jeftinih satova oljušti. Neki satovi nemaju krom nego su samo brushed steel.
Najskuplji sat na svijetu (ako izuzmemo dijamante zlato i ostala sranja) neće sveukupno koštat više od 1000$ a ostatak odnosno 80% cijene je samo ime. Kad uzmemo kvalitetu izrade i pouzdanost jedan obični g shock je daleko ispred rolexa. Ja sat doživljavam kao spravu koja je tu da pomogne u određenim situacijama i poslovima i svaki put kad zakaže može koštat korisnika glave.
vidi se da se ne razumijes u satove, i kakav rolex, rolex je u top 10 satova na svijetu mozda 10.
naplacuje se mehanizam, naplacuje se kvaliteta, npr sat od 100 000 eura naravno da ne vrijedi tolko, ali satovi su skupe igracke. ali rec da bi vrijedio 1000 dolara je glupost jer samo ljudi koji ga rade, njihov rad kosta vise(da, ti satovi nisu u serijskoj proizvodnji).
vidi se da se ne razumijes u satove, i kakav rolex, rolex je u top 10 satova na svijetu mozda 10.
naplacuje se mehanizam, naplacuje se kvaliteta, npr sat od 100 000 eura naravno da ne vrijedi tolko, ali satovi su skupe igracke. ali rec da bi vrijedio 1000 dolara je glupost jer samo ljudi koji ga rade, njihov rad kosta vise(da, ti satovi nisu u serijskoj proizvodnji).
Takvu priču si mogao prodati nekome prije 30 i više godina. Danas će robot skelpat sat nanometarskom preciznošću sa 1000X manjim troškovima. Napravit će identičan sat kao što ga je napravio čovjek naravno bolje i preciznije. Kompanije koje proizvode i dalje se ponašaju kao da su u 19 stoljeću kad je u cijeloj europi možda bilo 20tak educiranih majstora za proizvodnu satova. Lako je na nešto naljepit naljepnicu ručni rad i stavit 1000x veću cijenu.
Čovjek priča o procesu kromiranja kučišta sata ako sam dobro shvatio da bi se krom primio metal treba imati neku podlogu u ovom slučaju bakar , kod jeftinog kromiranja kučišta nanosi se samo tanak sloj kroma i zato se kod jeftinih satova oljušti. Neki satovi nemaju krom nego su samo brushed steel.
Ovdje je priča o Jaeger LeCoultre satu i citirana je ta poruka tako da mu post nema apsolutnog nikakvog smisla.
Da nastavim dalje diskusiju o ovome 1000$ maximalno da vrijedi sat: inače rijetko šta vrijedi onoliko koliko prodavac/proizvođač traži za tu stvar.Takva je stvar i ovde. Međutim u cijenu sata tačnije u njegovu vrijednost treba uračunati i kvalitet tehničke prirode (npr. zaron 1000m, mogućnost rada na mjesecu kao i mogućnost razno raznih izračuna kao na pilotskim satovima) kao i projekciju samog mehanizma/sata pa njegovo testiranje (traje godinama) pa sam kvalitet materijala kao i njegovo sklapanja (uvijek je ručni rad više cijenjen nego robotski a kod premium satova većina stvari se ručno radi), pažnja na detalje....
Nevjerovatno koje je znanje,vještina a reći ću i "magija" potrebna da se napravi jedan sat.
Prvo što valja to sve smisliti a onda i napraviti. Evo samo djelića kako to radi jedan strašan časovničar Roger Smith
Kad kupuješ ovakav jedan sat kupuješ remek djelo, umjetnost a ne samo pokazivač vremena
Ovdje je priča o Jaeger LeCoultre satu i citirana je ta poruka tako da mu post nema apsolutnog nikakvog smisla.
Da nastavim dalje diskusiju o ovome 1000$ maximalno da vrijedi sat: inače rijetko šta vrijedi onoliko koliko prodavac/proizvođač traži za tu stvar.Takva je stvar i ovde. Međutim u cijenu sata tačnije u njegovu vrijednost treba uračunati i kvalitet tehničke prirode (npr. zaron 1000m, mogućnost rada na mjesecu kao i mogućnost razno raznih izračuna kao na pilotskim satovima) kao i projekciju samog mehanizma/sata pa njegovo testiranje (traje godinama) pa sam kvalitet materijala kao i njegovo sklapanja (uvijek je ručni rad više cijenjen nego robotski a kod premium satova većina stvari se ručno radi), pažnja na detalje....
Nevjerovatno koje je znanje,vještina a reći ću i "magija" potrebna da se napravi jedan sat.
Prvo što valja to sve smisliti a onda i napraviti. Evo samo djelića kako to radi jedan strašan časovničar Roger Smith
Kad kupuješ ovakav jedan sat kupuješ remek djelo, umjetnost a ne samo pokazivač vremena
Pricali smo o kopijama... :)
@4L4N Sorry onda, jer vidim na slici JLC i onda ispod tvoj komentar tak da ono Kopije su smeće ali eto ljudi kupuju
@4L4N Sorry onda, jer vidim na slici JLC i onda ispod tvoj komentar tak da ono Kopije su smeće ali eto ljudi kupuju
Ma da,nikad kopiju nebi uzeo.Toliko dobrih satova se nudi za sitnu lovu tako da nema smisla. Ja sam si uzeo seiko 5 automatic za 250kn i pre zadovoljan sam(volim takve satove). ;)
Ja sam šljaker i imam seiko 5 več četiri godine i radi u svim uvjetima nosim ga stalno na poslu.Prije sam imao digitalca Casio koji još uvijek radi u ladici a kao mali sam nosio satove na navijanje Darwil,Timex i jednu Certinu a i neke plastične digitalce sa buvljaka.Nosim ono što si mogu priuštit.Naravno neki kvarc od 1000 kuna može bit točniji od Seika 5 ali ne volim kvarc satove skloniji sam lcd digitalcima.Volim mehaniku i da mogu sigurno bi uzeo nešto kvalitetnije.
Oduvijek želim rolex oysterdate perpetual pa me zanima koji sat mu najviše Lici a da nije neka kopija?
Seiko 5 ima slične modele kolko vidim.
Seiko 5 ima slične modele kolko vidim.
Imam ga već al on ima krunicu bocno