Nosite li sat? izdvojena tema

poruka: 3.575
|
čitano: 1.429.801
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Nosite li sat?

@Pisije

Najbolji satovi dolaze iz CH, kao i najbolja vina iz FRA.

Hm, ...si gdje vidio reklamu za CH satove? Oni prodaju sami sebe. Nakon kvarcne krize opstali su samo najbolji CH brendovi, dok ipak ima CH i drugih zapadnih brendovima koji jesu doduše nešto skuplji od kineza, al nisu nedostižni običnom puku. Tissot, Sinn, Junghans,....

Postoji Swatch. CH sat za široke mase.

Rasprava je ova krenula od onoga Casio na kojem doslovno teško iščitavaš kazaljke i vrijeme.

Nikada nisam dobio pohvalu za neki dalekoistočni sat, osim za Garmin Instinct.

Gledajte, mogu neki jeftinjaci izgledati cool i da privuku malo pažnje, al ako plaćam višu cijenu zna kaj plaćam. Tu spominjete neku planinu i prirodu, a upravo su Apple Watch spašavali ljudske živote, kada su se isti spajali na satelit.

Mac
17 godina
Nosite li sat?

Veliki sam štovatelj "Kineza" od kada sam kupio prvi San Martin. Nekoć sam mislio da je Seiko broj jedan za narodske satove, ali to se više ne može reći.

Ono što me najviše iznenadilo da ima ljudi koji i na Seiko gledaju kao da je to tamo neka seoska firmica u azijskoj džungli. 

11 godina

@Korny1603987

Ma, ima Seiko svoju publiku, kao i Grande Seiko, al ekipa to voli, jer oni imaju one "kultne" modele, Alpinist, Kornnjača, Samuraj, itd. To je ljudima zamjena za Roli. Rolja je skupa, a Seiko opet pristipačan. Koliko imaju samo "limitiranih" izdanja satova? Svaki drugi je iz limited edition. Seiko nema dušu. Po meni.

Meni je Seiko više onak' gastarbajterski sat. Ko i merđo koji s kojim je sused došao iz Švabije.

Ne konkretno sada, nego prije.

Na iste stvari gledamo drugačije. I to je okay. Ne dijelim ljude po tome kakve satove nose.

Mac
15 godina
Nosite li sat?

Mislim da ovdje nije tema za pametne satove, pogotovo ove zakinute kao Apple koji je ovisan o punjenju svakih dan dva.

Tog ne bih koristio da košta 1 euro. Puni ovo puni ono, skupiš hrpu takvih pizdarija i stalno moraš misliti i pratit šta kada puniti. Noćna mora.

Puni sat, puni mob, puni brijaći aparat, puni šišač, puni miš, puni narukvicu, puni prsten, puni powerbank, puni tablet....hvala doviđenja.

Cartier ? Breitling ? Panerai ? Audemars Piguet ? Ako imaju quartz koji košta do oko 100€, budem bacio pogled.

Mada bi i tada eventualni sat sa zvučnim bogataškim nazivom brenda u meni samo izazivao asocijacije na isprazne materijaliste, jake vezanosti za svijetovno i novac.

Tako da bih i tada za 100€ radije uzeo Casio, Kineza ili čak Q&Q VS44 nego tako neki Rolex kad bi postojao.

17 godina

To je i moj stav. Kažem si šteta da nemam novce za Ferrari i Rolex... ali i da imam ne bih si kupio niti Ferrari niti Rolex. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice