Nosite li sat? izdvojena tema

poruka: 3.503
|
čitano: 1.400.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Nosite li sat?

ma pikni neki Orient, automatik naravski...

imaš onaj Mako Sport ljubičasti na CreationWatches za 180 $:

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-sports-leather-strap-lilac-dial-automatic-divers-ra-ac0q07v10b-ra-ac0q07v30b-200m-mens-watch-27424.html

ili ako ti se vidi metalna narukvica (navodno je ova loša):

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-sports-mako-stainless-steel-blue-dial-automatic-divers-ra-ac0q02l10b-ra-ac0q02l30b-200m-mens-watch-25798.html

ili Kamasu, malo skuplji:

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-sports-kamasu-mako-iii-stainless-steel-grey-dial-automatic-divers-ra-aa0819n19b-ra-aa0819n39b-200m-mens-watch-25911.html

a ni solarac nije loš:

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-mako-iii-stainless-steel-brown-dial-solar-divers-ra-wj0004y-200m-mens-watch-29171.html

stranica je OK, samo ako naručuješ, plati DHL dostavu (ona je zapravo besplatna) s naplatom carine, možeš ići na "ako prođe, prođe" s našom Carinom, ali ti je ovo brže i jednostavnije, na 180 $ ispada 63 $ carine i obrade, dakle 243 $ sveukupno...

na krona.hr je ovaj s 2. linka 339 €, dakle 395 $ - sveukupno dakle 150 $ jeftinije, a dođe ti unutar tjedan dana...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 8:49 (Stric_Jura).
11 godina
MaciStyle kaže...

Da , ciljam na manji sat s obzirom da imam malu ruku. A isplati li se uzimati kvarcni sat u odnosu na automatik, kakva je tu prica?

Prx koji gledam je kvarc za 300,400 a ne automatik od 700,800

onda uzmi tsuyosu i miran si,ja imam 40mm zuti i bas sam zadovoljan

10 godina
Nosite li sat?

Morat cu otic u ducan vidit kako mi koji stoji na ruci pa odluciti ali trenutno sam zagrijaniji za prx ali isao bih na automatik (ljepsi mie od kvarca) mada je oko 670e

16 godina
Eh to već premašuje budžet
Do 300 eura radije citizen, ali ako već imas para viska onda prx skuplji
...potpis nije potreban...
11 godina
Nosite li sat?

Kupi Swatch. To je jefitni CH-ac, a i bolje se čuje satni mehanizam. A, i još ti ostane love od budgeta.

dzg
13 godina
Stric_Jura kaže...

ma pikni neki Orient, automatik naravski...

imaš onaj Mako Sport ljubičasti na CreationWatches za 180 $:

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-sports-leather-strap-lilac-dial-automatic-divers-ra-ac0q07v10b-ra-ac0q07v30b-200m-mens-watch-27424.html

ili ako ti se vidi metalna narukvica (navodno je ova loša):

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-sports-mako-stainless-steel-blue-dial-automatic-divers-ra-ac0q02l10b-ra-ac0q02l30b-200m-mens-watch-25798.html

ili Kamasu, malo skuplji:

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-sports-kamasu-mako-iii-stainless-steel-grey-dial-automatic-divers-ra-aa0819n19b-ra-aa0819n39b-200m-mens-watch-25911.html

a ni solarac nije loš:

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-mako-iii-stainless-steel-brown-dial-solar-divers-ra-wj0004y-200m-mens-watch-29171.html

stranica je OK, samo ako naručuješ, plati DHL dostavu (ona je zapravo besplatna) s naplatom carine, možeš ići na "ako prođe, prođe" s našom Carinom, ali ti je ovo brže i jednostavnije, na 180 $ ispada 63 $ carine i obrade, dakle 243 $ sveukupno...

na krona.hr je ovaj s 2. linka 339 €, dakle 395 $ - sveukupno dakle 150 $ jeftinije, a dođe ti unutar tjedan dana...

Možda znaš gdje bi mogao uzeti metalnu narukvicu za ovog ljubičastog?

Ja budala se predugo mislio za limitiranu verziju(200kom) tog ljubičastog koji je dolazio s metalnom narukvicom i naravno, više nema...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 22:39 (Chriss).
13 godina
MaciStyle kaže...

Lp, imam 22 godine i gledam si kupiti prvi sat. Za oko su mi zapala ova dva modela , citizen tsuyosa 37mm i tissot prx 35mm (kvarc). Gledam da bih potrosio do nekih 300tinjak eura . Tissot u automatik verziji je oko 700,800 a to mi je nekako previse barem za prvu ruku ovako . Zanima me vase misljenje te imate li kakve preporuke. 

Korny1603987 kaže...

San Martin je najbolja opcija za prvi sat. Veliki izbor. Kvaliteta je dobra, imaju dobre i provjerene mehanizme Seika, Miyote i slično, safirno staklo je standard. Većina satova je ispod 40mm dijametra. 

S obzirom da patim na manje satove uvijek se nešto nađe u rasponu od 36 do 38mm.

Zadnje sam od njih uzimao SN0144 36mm, a najbolje od svega je što isti imaju i trgovinu na aliexpressu pa se svako malo pojave sniženja.

EDIT: Panzer je jedini protivan jer lik pokazuje snobovski mentalitet. Pretpostavili smo da lik 99% vozi crni BMW ili sličan automobil jer je sve ostalo loše za jednu superzvijezdu. Najbolje je kupiti Rolex ili Philippe Patek. Nema smisla kupovati išta drugo. Samo bi sirotinja išla kupiti tamo neki Grand Seiko za koju tisuću eura. Kad su što Japanci znali napraviti? Samo švicarac ili švabo. Ne isplati se kupiti sat ispod 10 000 EUR. 

Ja bih uzeo u obzir i ovaj SanMartin što kolega Korny predlaže, nabaviš ga za ispod 300eur, izrada boli glava, ide ja mislim u 3 veličine pa ni to nije problem...

Baci oko na yt.

A ako bi išao na Citizen automatik, razmisli i o ovoj small seconds Tsuyosi...(ima i s kožnim remenom)

https://www.svijet-medija.hr/art/rucni-sat-citizen-elegant-nk5010-51x/123457

Ako imaš Premium Visu, ide 20%.

Da imam tu Premium karticu, ugrabio bi bar 2 Citizena u Svijetu Medija al eto, nemam sreće :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 23:10 (Chriss).
16 godina
Nosite li sat?

ja sam si za probu uzeo s alija neki addiesdive sat

85 eura

39mm,cisto da vidim jel meni to uopce pase,i jel citljiv...volim jednostavne satove kao taj..pa ako mi se svidi kupim nesto skuplje...

13 godina
Nosite li sat?

Baš sam u svijetu medija uzeo Tsuyosu Crnu za 215 € s dostavom, čini mi se super cijena i dobar sat :)

Za prvi sat (osim Garmin Fenix 7 Pro) i više nego dobar. Čekam da mi dođe.

17 godina

Addiesdive radi solidne satove. Čuo sam dobre stvari o njima, ali ne volim to ime i kako izgleda na dialu. U zadnje vrijeme često ubodu s nekim zanimljivim bojama i pozadinama.

10 godina
Nosite li sat?

Evo danas sam otisao u trgovinu i sad sam jos u vecoj dilemi . Sto vi mislite koji bolje stoji ? Stime da prx bih uzimao u drugoj boji (ice blue) ali nisu imali u ducanu. Prx 670e , citizen 230e .

14 godina
Nosite li sat?

To je tsuyosa 37 mm? Po kruni mislim da je jer 40 mm ima uvučenu krunu. A čini se da je tsuyosa veća od prx-a.

Moj glas ide Tsuyosi jer mi je osobno ljepši sat i bolje stoji.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
10 godina
vrinho kaže...

To je tsuyosa 37 mm? Po kruni mislim da je jer 40 mm ima uvučenu krunu. A čini se da je tsuyosa veća od prx-a.

Moj glas ide Tsuyosi jer mi je osobno ljepši sat i bolje stoji.

Da tsuyosa je 37mm a prx 35mm. Na prvu mi se prx pario premal..

14 godina
Nosite li sat?

Da, nekak mi se čini da je prx premali, meni osobno 37 ili 38 mm je perfektno za takvu vrstu sata. Zanima me i mišljenje ostalih u vezi toga.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 20:42 (vrinho).
16 godina
Korny1603987 kaže...

Addiesdive radi solidne satove. Čuo sam dobre stvari o njima, ali ne volim to ime i kako izgleda na dialu. U zadnje vrijeme često ubodu s nekim zanimljivim bojama i pozadinama.

ma kazem uzeo sam ga jer mi cijenom i izgledom odgovara,ne pada mi na pamet davat 100 i vise eura za satove sa alija...

kasnije ako mi se svidi ide kao kolega ispod... nesto od citizen,seiko ili tissot...

a usput i ja ti dajem ocijenu za citizen,mozes si i dva kupit za cijenu jednog prx-a :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 20:45 (DaNiTo).
17 godina

Ja sam s carinom dao preko 300 EUR za sat s Alija :-D

13 godina
Nosite li sat?

Ekipa,

Pretjerao sam sa satovima 😅 pa ako nekog zanima, prodajem Revelot Hexmariner 39mm...

Nikad nošen, još uvijek u originalnim folijama/plastici...

Svakako bi išao za nižu cijenu nego je plaćen a praktički je nov.

Evo i yt link s recenzijom istog...

Btw. Inače zanimljiv yt kanal više manje okrenut satovima.

15 godina
MaciStyle kaže...

Evo danas sam otisao u trgovinu i sad sam jos u vecoj dilemi . Sto vi mislite koji bolje stoji ? Stime da prx bih uzimao u drugoj boji (ice blue) ali nisu imali u ducanu. Prx 670e , citizen 230e .

PRX. 670€ Jel to Powermatic ili Quartz?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
7 godina

Top, uzivat ces sigurno.

I sada kada si kupio svoj prvi sat i to dobar, vec za par mjeseci ces pozeljet jos jedan, pa jos jedanm :)

Najgore je sto jedan sat ubrzo postane nedovoljan za sve. Svecanosti, sport, razna odjeca... pa onda bi htio imati jedan olavi, jedan crni, neki sa koznom narukvicom itd...

Kada se malo udje u svijet satova kolekcija se samo povecava :)

Ja cu sada svoj Seiko 5 Sports SRPD63K1 staviti u oglasnik. To mi je prvi automatik koji sam kupio i tada sam mislio da 42mm nije puno i neki dan ga stavim na ruku i nisam mogao vjerovat koliki je i da sam ja to uopce nosio, jos je i preko 13mm debeo. Bas je glomazan u biti, a kada sam ga tek kupio, cinio mi se taman i uopce ne tako velik.

Onda sam uzeo par od 39 i 40mm i toliko se na njih navikao da mi je Seiko postao prenapadan, neprirodan i prevelik i zato ide pa-pa.

Za novce koje dobijem taman trebam novi g-shock jer je moj pri kraju, mozda i baby-g ako nadjem neki da mi se svidja...

10 godina
dj_renny kaže...
MaciStyle kaže...

Powermatic . Watchporter

17 godina
Nosite li sat?

Kolekcija od 3 sata može biti dovoljna. A što se tiče moje odjeće uglavnom nosim plave hlače i plave košulje pa sam onda miran :-D

13 godina
Nosite li sat?

Stigao Citizen Tsuyosa, za sada prezadovoljan, prvi sat koji nije pametni pa se jos navikavam :D Svakako ga je lijepo nositi na ruci. Vidit ćemo koliko će mi preko dana faliti Garmin.

15 godina
MaciStyle kaže...
dj_renny kaže...
MaciStyle kaže...

Powermatic . Watchporter

Meni je žena kupla Quartz PRX. Nosim ga manje više stalno, kad sam out and about onda nosim ovaj Seiko. PRX je klasik koji bi svatko treabo imati u kolekciji.
Prije toga nosio sam https://www.swissalpinemilitary.ch/en/Star-Fighter/7043.9137SAM 
Imao sam i Timex Expedition ali sam ga tokom selidbe negdje izgubio. Morat ću u Americi kupiti novi.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:28 (dj_renny).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice