Koliko često čistite vaš komp/laptop od prašine?

poruka: 44
|
čitano: 16.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Čiščenje

Znači,kako čistite vaše stolno računalo i/ili laptop?

-Ako niste znali za čišćenje laptopa postoje sprejevi koje se samo treba stavit da spreajaju u otvor za hlađenje i oni će počistit prašinu iz unutrašnjosti,a ponekad i popravit probleme sa hlađenjem kao nusprodukt.

Koliko često čistite prašinu unutar kućišta?

9 Više puta mjesečno
27 Barem jednom mjesečno
64 Barem jednom u pola godine
14 Barem jednom godišnje
13 Nisam ga čistio još
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina

Kad se pocne pregrijavati!

16 godina
protjeran

Mentalist kaže...

Uskoro ce ova tema biti preplavljena beznacajnim post-ovima duljine jedne recenice napisanih od strane beznacajnih autora koji ce ispunjavati stranice ove beznacajne teme sve dok ne dosegne svoj vrhunac beznacajnosti kada ce pasti u zaborav, a nikome nece biti zao jer nikome nikad nije bilo stalo do neceg ovako beznacajnog.

Da li to stvarno zelis?

Citiram sam sebe za pravdu.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
neaktivan
Re: Koliko često čistite vaš komp/laptop od prašin
Mentalist kaže...

Mentalist kaže...

Uskoro ce ova tema biti preplavljena beznacajnim post-ovima duljine jedne recenice napisanih od strane beznacajnih autora koji ce ispunjavati stranice ove beznacajne teme sve dok ne dosegne svoj vrhunac beznacajnosti kada ce pasti u zaborav, a nikome nece biti zao jer nikome nikad nije bilo stalo do neceg ovako beznacajnog.

Da li to stvarno zelis?

Citiram sam sebe za pravdu.

Pa neka i tako!  {#}

Moj komp mora biti uvijek čist,za savršen rad,čist kao ja,ili još čišći(iako ja se češće perem ali i više mazam nažalost).

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
protjeran

Prije jednom mjesečno, sada kad mjenjam hardware, dakle jednom u dva-tri mjeseca.

Otkad imam Lancoola, stvarno mi je komp čist. Filteri vrhunski odrađuju posao,

eventualno se na percima nađe sitni sloj prašine, ali nigdje nema debeli sloj prašine kao bez filtra.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina

Jednom godišnje iako mi kućište NZXT M59 ima dosta perforacija. Nema potrebe za češćim čišćenjem jer nemam problema sa pregrijavanjem, čisto da je malo uredan i da se ispuše prašina.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
neaktivan

A kako vi to radite?ja ponekad sa usisavačem posišem prašinu,a ponekad samo pređem suhom krpom po ravnijim plohama.

16 godina
Očistim sa kompresorom barem svaka 3 mjeseca,i to prasina izlazi,nedaj Boze da netko bude u blizini ko ima astmu koliko to "izlazi" van...
What is family ? :) http://www.youtube.com/watch?v=ht5yucPQtQ4 http://www.youtube.com/watch?v=wL3J4YKwepc
14 godina
neaktivan
Pročitao sam jednom da je ta prašina u unutrašnjosti kompa i na komponetama "otrovna", bolje rečeno opasna, ako se udiše slučajno, drugačija je od obične koju imate na namještaju naprimjer.

Dali je to istina?
Gaming is Life!
16 godina
PCGamerX kaže...
Pročitao sam jednom da je ta prašina u unutrašnjosti kompa i na komponetama "otrovna", bolje rečeno opasna, ako se udiše slučajno, drugačija je od obične koju imate na namještaju naprimjer.

Dali je to istina?

Otrovna?Ne vjerujem da je "otrovna",no neznam,nisam ekspert sto se tice toga.

Jedino moze biti podrazujuca i stvarati probleme s ljudima koje muce alergije ili boluju od astme...

What is family ? :) http://www.youtube.com/watch?v=ht5yucPQtQ4 http://www.youtube.com/watch?v=wL3J4YKwepc
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 23:31 (doky01akablava).
16 godina

Što sam stariji,to sam lijeniji.Tako svoje računalo očistim....ma,nema tu pravila,ono...kad se sjetim.

Jednom u par mjeseci ili...češće? Stvar je u tome da u kućanstvu imam 3 računala,plus

još kod staraca od mlađeg buraza koji je veća ljenčina od mene....

A,ima tu još i od par frendova pa i od neznanaca koji donesu računalo na remont.

Gle,ispade na kraju da poprilično često čistim neka računala....hahahahaha

Old Insomniac
14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
PCGamerX kaže...

Dali je to istina?

Jedino moze biti podrazujuca i stvarati probleme s ljudima koje muce alergije ili boluju od astme...

Krivo sam se izrazio, ne baš otrovna, ali vjerovatno kancerogena ako se često udiše, mislim da sam čak to pročitao u Bug-u davno, u rubrici Vijesti.

Gaming is Life!
17 godina
g12356 kaže...

A kako vi to radite?ja ponekad sa usisavačem posišem prašinu,a ponekad samo pređem suhom krpom po ravnijim plohama.

Uglavnom svu prašinu kompresorom, a za tvrdokorniju su tu krpica+četkica za zube i štapić za uši između limića. {#}

15 godina
neaktivan

Ovaj komp sam dobio u 6.mj. te sam ga očistio danas (očistio kistom i skinuo svu termalnu pastu te stavio novu).

Pošto mi komp stoji na stolu (nemam kućište),onda više hvata prašinu pa moram malo češće čistiti.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
15 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
doky01akablava kaže...
PCGamerX kaže...

Dali je to istina?

Krivo sam se izrazio, ne baš otrovna, ali vjerovatno kancerogena ako se često udiše, mislim da sam čak to pročitao u Bug-u davno, u rubrici Vijesti.

Svaka prašina je kancerogena.

15 godina

Kad se sjetim.

14 godina
neaktivan

A svaki mjesec {#}

15 godina
neaktivan

a meni se znalo desit kad čistim, da sve rastavim, ponovno sastavim i onda nešto ne radi

Neću žvaku oću kusur
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 13:44 (cola777).
14 godina
odjavljen

čistio sam ga svaki mjesec, ali sada kad sam nabavio novo kućište koje ima naprijed filtere za prašinu čistim ga svaka 3-4mjeseca.

15 godina
neaktivan
cola777 kaže...

a meni se znalo desit kad čistim, da sve rastavim, ponovno sastavim i onda nešto ne radi

Vjerojatno nešta nije dobro ušlo.

16 godina
neaktivan

Ja svaki 3 mj kontroliram jel ima prašine a za laptop isto. U zimi ima manje prašine nego ljeti.

15 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
doky01akablava kaže...
PCGamerX kaže...

Dali je to istina?

Veću glupost dugo nisam čuo.

F.C LIVERPOOL
16 godina
doky01akablava kaže...
Očistim sa kompresorom barem svaka 3 mjeseca,i to prasina izlazi,nedaj Boze da netko bude u blizini ko ima astmu koliko to "izlazi" van...

Malo mi je to rizično, zar se ne bojiš da će ispuhivanjem kompresorom doći

i nešto kondenzacijske vode na komponente, a ne samo komprimirani zrak?

Kako to spriječavaš?

Imaš svoj kompresor i na njemu filter za kondenzacijsku vodu (vidi sliku) ili ideš na neku benzinsku

(da li oni imaju ugrađen takav filter nisam siguran)?

Ja koristim četkicu i usisivač.

Mada mislim kupiti ovakvu bocu za punjenje (tlak do 6 bar), cijena oko 130-140kn (malo mi je to much{#}),

punio bi je na benzinskoj, jer živim u stanu i nemam kompresor.

Samo ne znam da li će mi količina zraka u boci biti dostatna za jedno čišćenje PC-a ili ću morati 2-3 puta ići puniti istu.

Refillo Refillo
Filter za kondenzacijsku vodu Filter za kondenzacijsku vodu
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Matozan kaže...
doky01akablava kaže...

Malo mi je to rizično, zar se ne bojiš da će ispuhivanjem kompresorom doći

i nešto kondenzacijske vode na komponente, a ne samo komprimirani zrak?

Kako to spriječavaš?

Imaš svoj kompresor i na njemu filter za kondenzacijsku vodu (vidi sliku) ili ideš na neku benzinsku

(da li oni imaju ugrađen takav filter nisam siguran)?

Ja koristim četkicu i usisivač.

Mada mislim kupiti ovakvu bocu za punjenje (tlak do 6 bar), cijena oko 130-140kn (malo mi je to much{#}),

punio bi je na benzinskoj, jer živim u stanu i nemam kompresor.

Samo ne znam da li će mi količina zraka u boci biti dostatna za jedno čišćenje PC-a ili ću morati 2-3 puta ići puniti istu.

U vemilu imaš bočice sa komprimiranim zrakom za kakvih 40-50 kn i to traje dugo(mjesecima,ovisno o korištenju).I ne ostavlja vodu za sobom.

14 godina
neaktivan

Dva puta u pola godine, ako i to.

Dok vidim da se stvarno nakupi prašine, onda uzmem kompresor i sve lijepo počistim, ovako eventualno onim malim usisavačom ili krpicom.

STEAM: BenjamiX97 ::: Skype: benocplusplus :::
14 godina
neaktivan
Ja svoj komp očistim skoro svakih tjedan dana,to ovisi o raspoloženju,nekad ga nečistim po mjesec dana jer nemam razloga,nekada jednostavno ni neidem na njega,a kad ga upalim cjeli dan se neskidam,gledam neki film pa i namrvim tako da mi se cjela soba čisti skupa s kompjuterom.
I see peopels who have windows 99.
14 godina
neaktivan

svako par miseci ...

16 godina
neaktivan

Svako 2 mjeseca kad je toplo, svako tri kad je hladno.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina

Imam utisak da pretjerano čistite te kompjutere, pa prašina se ne stigne ni pofatati na lopatice hladnjaka kako treba...

16 godina

sve dok nešto ne zašteka ne dira se on,

a pošto je mlađi brat na njemu nekad i

svaki tjedan, a nekad i po koji misec..

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice