Pozdrav,
želio bih spojiti stolno računalo s ruterom lan(?) kabelom. Mogu li spojiti samo da uključim kabel u ruter i u komp i to je to ili treba još nešto?
Pozdrav,
želio bih spojiti stolno računalo s ruterom lan(?) kabelom. Mogu li spojiti samo da uključim kabel u ruter i u komp i to je to ili treba još nešto?
Ništa više nije potrebno ako nešto dodatno nisi mijenjao, samo spojiti jedan kraj u LAN port rutera i drugi u LAN port računala.
hvala puno
Da ne otvaram novu temu. Susjed ima dva routera, jedan dolje, drugi na katu. Ovaj dolje mu radi kad kablom spoji komp ili laptop. Kak da ovog drugog osposobi da isto radi preko kabla? Pretpostavljam da treba u postavkama routera naštimat da se spaja na ovaj dolje. Ili treba samo upisat u njega ip adresu na koju da se spaja? Ili nekaj treće?
A bilo bi dobro i ak se neko sjeća šifre za one thompsonove routera od t-coma. Veli da je probao 0000 i 1234 al ne radi.
Trebaš znati što radi koji router i kak su spojeni, inače nema pomoći.
Ovaj dolje je očito spojen na net, podešen je na defaultne postavke i na njega se možeš spojiti kablom i vjerojatno mobitelom.
Što ovaj gore radi? Je spojen na nešto? žično, bežično?
Kak su gornji i donji spojeni?
Još nikako? Kablom? Bežićno?
Radio sam s routerom koji si samo spojio kablom, i ovaj drugi se pretovrio u AP i na njega si PC opet mogao spojiti kablom i sve je šljakalo.
A imao sam jedan gdje sam morao pronaći tutorail na netu, i klikati jednu po jednu opciju da ga osposobim.
Ono, 2-3 put sam to radio u životu, prije nekoliko godina :D I to čisto iz fore, nije mi trebalo.
Čudno mi je da se nitko drugi ne javlja, a sigurno ima ljudi koji to imaju u malom prstu :D
P.S: mislim da u opcijama drugog routera treba ugasiti DHCP...?
Koji modeli routera i kako su spojeni mesjusobno. To je banalno ta podesiti ali ima vise nacina... Generalno drugi router povezi sa prvim kabelom tako da ti kabel ide iz lan 1-4 (bilo koji) prvog routera na wan port drugog routera i ako je na default postavkama 99% da ce proraditi iz prve....
.. one thompsonove routera od t-coma. ..
-potreban je 'pravi' router (ne modem), s wan portom na kojeg se spoji modem. To je sve. Modem (router operatera) je često beskoristan, ograničn firmware, nemaš admin pristup.. kupiti (često je povoljniji od APa).
-btw, pass/user za svaku seriju/generaciju je drugačije, kasnije su bili user+id (duga kobasica), nazvati operatera ili pogledati u papirima.