Danas sam kupio D-Linkov Switch(DES-1005D) i s njim povezao dva kom. i kad sam ga kupovao rekli su mi da cu moci istodobno raditi na oba kompa bez problema i smanjivanja brzine ali kod mene se javlja problem kad idem na oba kom. na net onda mi jednog izbaci.. Sta da radim, koju vezu treba da instaliram mozda sam tu pogriješio?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam samo switch.. IP adresu sam stavio istu na oba komp. samo sam u zadnjoj, cetvrtoj zamjenio umjesto 101 stavio sam 110..
Molim pomoć
Je li zna netko u cemu je problem?
Kako si povezan...bezicno ili ethernet kablom.........
kablom
Jesi im namjestio iste ip adrese(staticke), subnet mask, workgroup
IP adrese xxx,xxx,x,101 a na drugom xxx,xxx,x,110
Maska podmreze ista na oba
zadani pristupnik isti na oba
preferirani DNS poslužitelj isti na oba
zamjenski -II- nisam stavljao
Da budem još presiznij.. na kuci imam antenu i kod nje neku kutiu sta je u njoj ne znam, iz nje mi je isao kabal u komp. i tako mi je radio internet.. e sad sam ja kupio novi komp i taj switch u koji sam na jedinicu stavio kabel sa antene tj,te kutije do nje i iz switcha sa 2 i 3 spojio jedan i drugi komp..namjesti te adrese kako sam naveo iznad i kad hocu da pokrenem internet na oba kompa ne mogu nego pojedinacno..
Ček imaš samo switch, ruter si izvadio iz mreže ?
Switch bi ti sve sam trebao posložiti... ali... možda na oba računala imaš ISTU IP lokalnu adresu npr 192.168.1.2 ??? Sorry... premalo podataka za mene...
Nemam istu ip adresu napisao sam gore..
I sta da radi sada, kako da namjestim taj mac lock ili dhcp/ip?
nitko nista...
nitko nista...