Nadogradnja infrastrukture

poruka: 7
|
čitano: 1.100
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran

pozz svima

zivim u mjestu koje je od centrale udaljeno nekih 4-4.5 km, tako da znate u kakvoj sam situaciji

brzina jedva 4 mbit/s, nemam voip, o IPTV-u da ne govorim...

e sad

buduci da se t-comu ne da ulagati u infrastrukturu, mozda bi mi mjestani mogli uloziti u nadogradnju?

gledao sam malo opticke kabele na internetu i skuzio sam da nisu uopce toliko skupi koliko sam mislio

kupili bi 5 km zracnog ili podzemnog optickog kabela za cca $600 (oko 4200 kn)

sto mislite, bi li oni htjeli to sve spojiti u centrali i tako nam omoguciti brzi internet? je li takvo nesto uopce moguce?

zahvaljujem na odgovorima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko sam upoznat da se i provuče optika prema vama sa te centrale opet bi na njenom zavrsetku trebao biti nekakv dslam koji bi omogućio spajanje ljudi što bi u biti značilo nekakva mini centrala pa dolazi do toga da je to opet puno veće ulaganje nego samo optika. Kažem ne mogu reći sigurno ali mislim da bi tako nekako išlo. Isto tako teško da bi operateri na to pristali.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
protjeran
17 godina
neaktivan

Pretpostavljam da je to tako nešto, samo ne znam kako to dalje ide svakako operater treba taj dslam uvrstiti u svoju infrastrukturu na način da mu njegovi tehničari imaju daljinski pristup za provjeru pojedinih linija u slučaju kvara. treba kontaktirati nekog u ht-u tko radi na tom dijelu jer su oni vlasnici kompletne infrastrukture pa se raspitati kako to ide točno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja infrastrukture
Mislim da ti je to sve zakonski regulirano i da vi to kao građani ne možete, jer su prošle godine tako nešto htjeli pokušati kod Nove Gradiške i nije im prošlo. Možda preko općine u suradnji sa HT-om bi se nešto moglo napraviti. Ali opet, to je puno veće ulaganje od same cijene kabela.

0 0 hvala 0
10 godina

Nemozete vi ni zakonski sami provlacit kabele i postavljat dslamove i da hocete. Jedino rjesenje koje ja vidim je da sufinancirate s HT-om (ili nekim drugim operaterom) nekakvo rjesenje da vam bude bolje. Al to se probaj obratit sluzbeno i hakomu i tcomu ako imate predstavnika nekakvog, skupit neke potpise itd, pa vidit kolika bi ulaganja bila potrebna sto se HT-a tice i jeste li voljni to financirat. Al unaprijed, bit ce to dosta vise od cijene kabela :)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nadogradnja infrastrukture

1) Pročitaš "Strategija razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2016. do 2020. godine".
2) Vaša općina / grad se prijavi za taj projekt i pripremi dokumentaciju, kao što je to, naprimjer, napravio grad Lepoglava (link).
3) Ako sve bude išlo po planu, Vlada kao nositelj tog projekta za cijelu RH, dobiva zeleno svjetlo od EU, te povlači odobrena sredstva iz europskih fondova.
4) Sredstva se dalje prosljeđuju zajednicama koje su se prijavile za taj projekt.
5) Počinje izgradnja infrastrukture.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice