Molim pomoć u vezi spajanja na Iskon

poruka: 32
|
čitano: 19.860
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

ovih dana prebacujem se sa T-com-a na Iskon...uzeo sam Duo paket ( internet i telefeon )...dobio sam novi bežični modem od Iskona...

e sad me zanima slijedeće...

dok sam imao T-com na telefonskom priključku sam imao spliter koji je odvajao telefonski signal od interneta...taj spliter i dalje tu stoji...da li ću ja sada isto moći koristiti taj spliter na Iskonu?znači da mi telefon ostane na jednom mjestu u kući ( kuhinja ), a modem koristiti u svojoj sobi?

znači telefon je uključen na telefonsku liniju sa spliterom, a modem bi bio uključen na drugom dijelu kuće u telefonsku liniju...

unaprijed zahvaljujem na odgovorima...

0 0 hvala 0
17 godina

Ako si uzeo Iskon.Duo onda telefon spajaš u modem, splitter ti više ne treba.

Iskon.duo nema klasičnu telefonsku liniju, već voip. Ako npr. spojiš direktno telefon u utičnicu u zidu, neće raditi.

Jednako tako, ako npr. ugasiš modem, telefon ne radi.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Molim pomoć u vezi spajanja na Iskon

Spliter ide u telefonsku utičnicu i on razdvaja signal. Iz splitera imaš izlaz za modem (adsl signal) i izlaz za telefon (telefonski signal).

Ne znam kako si imao prije internet a da nije bio uštekan u modemski izlaz iz splitera (osim ako nisi imao dialup vezu, a tada nisi mogao koristiti telefon dok si na internetu ako nisi imao ISDN).

Ako nisi dobio od iskona spliter, trebao bi ti biti dobar i ovaj od T-com-a.

17 godina
ajde kaže...

Spliter ide u telefonsku utičnicu i on razdvaja signal. Iz splitera imaš izlaz za modem (adsl signal) i izlaz za telefon (telefonski signal).

Ne znam kako si imao prije internet a da nije bio uštekan u modemski izlaz iz splitera (osim ako nisi imao dialup vezu, a tada nisi mogao koristiti telefon dok si na internetu ako nisi imao ISDN).

Ako nisi dobio od iskona spliter, trebao bi ti biti dobar i ovaj od T-com-a.

Kod Iskon.Dua (internet + telefon) nema klasične telefonske linije, samo ADSL, tako da od splitera nema nikakve koristi.

Modem se spaja direktno u telefonsku utičnicu, a telefon u modem, budući da je riječ zapravo o voip-u.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 17:50 (klimama).
18 godina
neaktivan

Znači modem je zapravo spliter, nisam to znao.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tko je uopce izmislio taj voip i zasto se ta najveca glupost koristi nemozes telefonirat kad nestane struje a kad ima onda pravi smetnje internetu pogotovo ako se igra online igra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znači da taj spliter koji trenutno imam neću moći koristiti na Iskonu te ću telefon morati direktno uključiti u modem?

e sad se meni pojavljuje problem jer meni telefon u sobi ne treba...potreban mi je samo modem da ga spojim na PC, a telefon sam mislio ostaviti u kuhinji...

onda mi je jedino rješenje kupiti wireless karticu za PC pa da bežični modem ostavim skupa sa telefon u kuhinji...

0 0 hvala 0
18 godina
Cvjetko kaže...

Tko je uopce izmislio taj voip i zasto se ta najveca glupost koristi nemozes telefonirat kad nestane struje a kad ima onda pravi smetnje internetu pogotovo ako se igra online igra.

Imam iskon.duo vec preko 2 godine, od sredine prosle i .trio opciju i nisam imao problema sa online igranjem dok koristim telefon...

17 godina
neaktivan
ajde kaže...

Znači modem je zapravo spliter, nisam to znao.

Nije modem spliter, tu nema klasičnog djeljenja telefonske linije. Samo ime VOIP(Voice over Internet Protocol) sugerira da se glasovni signal prenosi preko internetskih protokola.

Cvjetko kaže...

Voip je puno isplativiji od klasičnog telefoniranja, i zato prelazi u širu upotrebu. I T-com bi već odavno nudio tu uslugu svima da nije to regulirano Hakom-om. Ovako nudi samo poslovnim subjektima, dok ostali provajderi u osnovnoj ponudi imaju voip.

Mana je da kad dođe do nestanka struje da si i bez telefona, no to kod nas srećom nisu više česti slučajevi (više/još uvijek nema redukcija električne energije). Smetnje kod surfanja u pravilu nema jer voice zauzima max 256 kbps, a sve to ovisi o kvaliteti linije i njezinim parametrima.

pupa265 kaže...

znači da taj spliter koji trenutno imam neću moći koristiti na Iskonu te ću telefon morati direktno uključiti u modem?

e sad se meni pojavljuje problem jer meni telefon u sobi ne treba...potreban mi je samo modem da ga spojim na PC, a telefon sam mislio ostaviti u kuhinji...

onda mi je jedino rješenje kupiti wireless karticu za PC pa da bežični modem ostavim skupa sa telefon u kuhinji...

Prije svega trebaš znati koju si uslugu uzeo, jel je Iskon duo ili HR duo. Ako je u pitanju ova prva, spliter ti ne treba, ako je ova druga onda trebaš imati spliter.

Sve me žene oko kuće jure, kaže majka to je zbog frizure...
16 godina
neaktivan
Prije svega trebaš znati koju si uslugu uzeo, jel je Iskon duo ili HR duo. Ako je u pitanju ova prva, spliter ti ne treba, ako je ova druga onda trebaš imati spliter.

Iskon Duo....

Sada kad mi aktiviraju Iskon Duo jel ja mogu u jednoj sobi imati telefon uključen u telefonsku utičnicu, a u drugoj sobi modem uključen u telefonsku utičnicu ili telefon mora obavezno biti uključen u modem?

17 godina
neaktivan

Nadam se da voip nikad nece biti standard.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pupa265 kaže...

Iskon Duo....

Sada kad mi aktiviraju Iskon Duo jel ja mogu u jednoj sobi imati telefon uključen u telefonsku utičnicu, a u drugoj sobi modem uključen u telefonsku utičnicu ili telefon mora obavezno biti uključen u modem?

Telefon mora biti obavezno uključen u modem, a modem ide direktno u utičnicu.

A čuj, opcije su ti ili Wlan ili malo duži kabel da spojiš telefon sa modemom odnosno modem sa računalom...

Cvjetko kaže...

Nadam se da voip nikad nece biti standard.

Analognu telefonsku liniju će prije ili kasnije stići sudbina analogne televizije. Sad sve teži digitalnom, a za kojih 20-30 godina će biti velika rasprostranjenost optike (nadajmo se) i više neće biti klasične telefonije.

Voip te čeka definitivno, ako ćeš htjeti imati fiksnu telefonsku liniju.

Sve me žene oko kuće jure, kaže majka to je zbog frizure...
15 godina
neaktivan

da li obična, standardna, tropinska utičnica za telefon na koju je spojen adapter za RJ11 pa na njega onda router može znatno smanjivati brzine Interneta? da li se obavezno takva utičnica mora promijeniti za micro-utičnic?

imam Iskonov.duo i nakon što mi je solidno radio net 7 mjeseci, u zdanje vrijeme brzina ne ide preko 0,5Mbps..zvala sam u Iskon i rekoše mi prvo da promijenim kabel od rutera do telefonske utičnice...a poslije su mi rekli i da zamijenim tu gorespomenutu utičnicu...

ima li to smisla?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 10:04 (neve).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav ekipa,

ja i cimeri planiramo uzeti ison duoCARNET, sad me zanima mozemo li se nas trojica spojiti preko jedne CARNET lozinke ( onu koju dobijemo na faksu), ili svatko treba imati svoju,,,, ako je moguce moze malo detaljnije ili ako postoji slicna tema na forumu molio bih link {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam evo jučer spojen na Iskon, ali imam problem jedan...naime sve sam spojio kak treba, ali ona glavna utičnica u koju ide adsl mi je shebana...naime, iz nje mi vire neke 2 žice koje su prije dok sam imo t-com bile spojene u onaj splitter i sad neznam kak šta da spojim jer su mi ovu glavnu utičnicu u zidu odspojili, kao da je nema i samo ove 2 žice koje vire funkcioniraju...i ja kak sam god spojio ne radi, na net se nemrem spojit a kad oću zvat samo me izbaci kao da je zauzeto, a ni mene nemre niko dobit...ja prepostavljam da baš mora ova glavna utičnica bit spojena sa adslom u modem, a ja nemrem nikak drikčije spojit ADSL kabel nego iz modema u splitter jer mi ta hebena utičnica ne radi, prerezali su žice ovi iz t-coma...kaj da sad radim, dal moram ponovo nekak spojit tu glavnu ili mogu nekak prek splittera?

Hvala, nadam se da me neko kuži kaj sam tu napiso :)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Molim pomoć u vezi spajanja na Iskon

uticnica je pravila probleme pa su jednostavno izvukli zice i spojili na spliter?

najjednostavnije kupiti novu tel. uticnicu i spojiti zice na nju. estetski prihvatljivije i nemas zafrkancije nikakve (ako je iskon duo/trio mali tel. kabel iz uticnice u adsl port na iskon uredjaju i to je to)

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
16 godina
neaktivan

pa ne sjećam se dal su bili problemi, ali samo znam da sam jučer išo skinut onu plastiku i izvuko iz zida i vidim da su žice sa glavnog štekera prerezane, a spojene 2 žice koje su bile u splitter spojene... tak da opće neznam kaj je on tamo provuko, na šta je spojio te žice...al ugl samo me zanimalo dal moram napravit ispočetka taj šteker za adsl (znači iz modema u zid) ili mogu prek splittera...ali vidim da ću morat nekog angažirat da mi tu utičnicu sredi...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo samo da javim da sam uspio spojit se na iskon i sve radi, jedino mi je ispostavljeno 2mbps jer trebam nešš sredit sa instalacijama, to mi je malo u banani ali sve radi...

ALI jedno pitanje...imao sam prije na t-comu mogučnost da se spojim i odspojim s neta kad želim...e sad čim se spojim an komp mi net radi...dal ja kako mogu naštimat da ako mi je komp upaljen da nisam na net spojen nego da se spojim i odspojim kad hoću? često skidam sa fileserva i ostalih tih servera pa bi mi to dobro došlo da mogu opet tak se spajat i odspajat :)

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e da sam ja znao ovo,nebi nikad na iskon,kak da ja sad 2 tel iz razlicitih soba osposobim,a modem je u mojoj,koma! {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-com sve migrira na voip, vip novi korisnivima daje voip, postojece ce mogrirat. Jedino optima ne nudi voip na svojim centralama, ali tamo je voip u centrali p dalje po starom do korisnika, dok preko ht je voip. Tako da od voipa ne mozes pobjeci.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan

znaci sve ce na kraju biti tako? i ovi kaj imaju max adsl? a ne iskon ili nekoga drugoga..?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovi sto imaju maxadsl su obavezni prijec ak ne prijeđu ht raskida ugovor s nja, i penake naplati. Ostali isto VOIP jedino optima preko svojih centrala nikad voip nece stavit ako nisi poslovni pa da trebas 3 linije. Jer kod njih je voip od prvog dana sam ne na modemu korisnika vec u centrali.
15 godina
neaktivan

aj sad mi je lakše,mislio sam da sam se zayebo al očito to tak mora biti...mada je malo to nespretno sve.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ne bih imao ništa protiv Voipa kad bi veze i routeri bili kvalitetniji.

Ovako, ako nekom malo-malo puca veza ili dobije droljavi router nema ni fiksnog telefoniranja.

Budalaština na m3

Ne bih volio svirati dva puta na svadbama_danas majko ženiš svoga sina_

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

užas,a to mi je bitno zbog posla,dežurstva.

srecom postoje mobiteli,al ipak...

i kad će morati svi prijeci na to?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja sam prešao s T-coma na Iskon prije 2 godine i odmah sam dobio VOIP.

Na T-comu tada još nije bilo VOIPA {#}

Ne bih volio svirati dva puta na svadbama_danas majko ženiš svoga sina_

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-com IMS imate na njihovim str. No plan je do kraja 2013. ako se uspije sve korisnike maxadsla prebacit.
15 godina
neaktivan

je moguće da internet šteka radi duljeg dsl kabla,3 m bi bilo dosta a imam 6 recimo.. {#} (to mi rekao iskonovac nakon što sam se žalio da veza zna pucat)

0 0 hvala 0
17 godina
slevin kaže...

je moguće da internet šteka radi duljeg dsl kabla,3 m bi bilo dosta a imam 6 recimo.. {#} (to mi rekao iskonovac nakon što sam se žalio da veza zna pucat)

-SZK zna valjati bisere. Kabel ako je ispravan nije problem (u protivnom bi malo računala imalo internet). Naravno, SZK će reći bilo što, samo da se riješi korisnika (umjesto rješenja problema).

-problem može biti bilo što, od centrale, žica do tvoje lokacije, modema (to je njihovo), pa unutar instalacija žice, računalo, malware.. (to je tvoje). eliminiraj nepoznanice, ako zaključiš da je problem s njihove strane, traži rješenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen

Kao što je ihush rekao, u SZK su ti to rekli samo da te se riješe. Ja imam jedno računalo spojeno s 10 metarnim kablom, drugo s 5 metarnim kablom i veza je stabilna, nema pucanja. Normalno pod pretpostavkom da ti je kabel ispravan

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice