S obzirom da nisam našao odgovore na problem koji imam, nadam se da neću pogriješiti sa mjestom postavljanja pitanja.
Dakle, imam skener Mustek 2448TA plus i multifunkcijski Epson stylus SX 200. Problem je u tome da kada hoću skenirati neki manji dokument od A4, obadva mi daju sken kao da je skenirano A4, a ne manji format. Na starom Musteku UB1200 mi je to radilo kako treba, to jest, prapoznao je format i takav format, veličinu, je dao na kraju. Naknadno izrezivanje viška praznog prostora u nekom programu za obradu i spremanje u manji format bi bio bespotreban posao, a i nebi dao rezultat koji se dobije kod prepoznavanja, kao nepravilni rubovi starih fotografija, a ima još toga, ali mislim da shvaćate šta sam htio reći.
Tražio sam u opcijama dali ima nešto za podesiti u vezi toga, ali nisam našao ništa. Definiranje unaprijed veličine nije prihvatljivo već i radi toga, ako se hoće skenirati, naprimjer više fotografija različitih formata, bilo bi jako nespretno i dugotrajno to izvoditi za svaku fotografiju posebno, i naravno, trebalo bi svaku mjeriti prije toga. Možda sam nešto propustio u uputama za korištenje, ali neznam šta.
Ima li netko kakav savjet ili rješenje tog problema?