Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.597.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Putn1k kaže...

Zašto je baš ta najbolja?

Zato sto je njegova (191x7) rijec zakon {#}

Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Vredu onda, tipkovnica naručena {#}

Paragon

1 0 hvala 0
15 godina

Budget cca 500kn (polovno,novo,ebay, nije bitno)

Treba imati MACRO funkcije i biti pouzdana-kvalitetna tipkovnica. Moze i usb iako nije must have. Molim preporuke, hvala.

GAMER
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crocro23 kaže...

Treba imati MACRO funkcije i biti pouzdana-kvalitetna tipkovnica. Moze i usb iako nije must have. Molim preporuke, hvala.

Pretpostavljam da Steelseries 6Gv2 (http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=steelseries+6gv2) ne odgovara jer nema macro, a pošto jeftinijih mehaničkih kod nas nema izbor ti je Microsoft Sidewinder X4 i to je to.

Twitter: @191x7
14 godina
191x7 kaže...
crocro23 kaže...

Pretpostavljam da Steelseries 6Gv2 (http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=steelseries+6gv2) ne odgovara jer nema macro, a pošto jeftinijih mehaničkih kod nas nema izbor ti je Microsoft Sidewinder X4 i to je to.

6Gv2 mu vise ne odgovara jer se nigdje u Hrvatskoj više ne može pronaći :(

Burek s mesom
17 godina
neaktivan
Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za one koji traze tipkovnicu do 200 kn http://diskont24.com/product.php?productid=127791&cat=0&page=1

Kupio je neki da i moram rec da je odlicna :)

2 1 hvala 1
17 godina

Kaj mislite o ovome?

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 12:12 (Dachande).
17 godina

Preskupo za membransku, ne vrijedi te novce.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

A ova - http://www.iqcentar.hr/product&product_id=46746?

I jel ima ko iskustva sa Deathstalkerom običnim?

Dosta je jeftin ili se varam?

A nema baš puno recenzija na netu. Većinom od ultimate verzije.

15 godina

Umjesto te Genius rađe Microsoft Sidewinder X4 !

Music As A Weapon !!
17 godina

Da, taj X4 mi je u užem izboru u biti. Možda najužem.

Jedino me taj DeathStalker još zanima. Fora mi je kaj su niske tipke. Isto full backlight i svaka tipka macro.

14 godina
neaktivan

Sharkoon tactix ili Genius gaming KG-G235 za budget tipkovnicu?

Vrijeme odaziva mi je bitno, mogucnost namjestanja profila ni najmanje

TD za glupost

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav momci i djevojke {#}

Tražim nešto mehaničko, sa audio passtroughom i eventualno sa multimedijalnim tipkama (osnove su ok play/stop/fw/rw); cijenom ~700 kn (pokušavam si opravdati veći trošak ali nejde {#}). 70% regular use / 30% BF3/BF4. Sve što sam gledao, ili nije imalo audio passtrough ili je koštalo 1k+ kn :/

Tnx!

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
Laxarus kaže...

Sharkoon tactix ili Genius gaming KG-G235 za budget tipkovnicu?

Vrijeme odaziva mi je bitno, mogucnost namjestanja profila ni najmanje

Sharkoon TactiX.

Da ti je vrijeme odaziva bitno ne bi gledao membransku tipkovnicu. :)

Jovanka kaže...

Pozdrav momci i djevojke {#}

Tražim nešto mehaničko, sa audio passtroughom i eventualno sa multimedijalnim tipkama (osnove su ok play/stop/fw/rw); cijenom ~700 kn (pokušavam si opravdati veći trošak ali nejde {#}). 70% regular use / 30% BF3/BF4. Sve što sam gledao, ili nije imalo audio passtrough ili je koštalo 1k+ kn :/

Tnx!

Steelseries 7G http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=steelseries+7g

http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-7g

Mehaničko (MX Black), ima audio passtrough, ima multimedijske tipke (recimo) i cijena je taman oko 700 Kn (800+ točnije XD).

13 godina
191x7 kaže...

Steelseries 7G http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=steelseries+7g

http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-7g

Mehaničko (MX Black), ima audio passtrough, ima multimedijske tipke (recimo) i cijena je taman oko 700 Kn (800+ točnije XD).

Tnx! Previdio sam ove "recimo multimedijske" tipke. {#} Medjutim našao sam joj drugi bug; lijeva WIN tipka je SS tipka ili radi kao kombinacija WIN/SS ovisno o nekom prekidaču? Postoji samo u MX Black verziji?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina

Je, i backspace je kratka tipka pored koje je Ž, a Return tj Enter je kao naopak. To nisi primjetio.

I da, postoji samo MX Black. Nema s drugim switchevima.

Prije nekoliko mjeseci i sam sam kupovao mehaničku keybu, također gledao 500-700 Kn, na kraju se to popelo na oko 800 pa sam kupio G710+ za 1000.

Jednostavno nema druge s MX Brown kod nas, barem onda nije bilo.

13 godina

Jbga, nosim naocale; ne mogu sve vidjeti; pa radje pitam ;) Tnx na ovim "detaljcicima"! I da, vrtio sam 710+ u kombinaciji, medjutim mali enter i no audio passtrough me bodu u oči; jako :(

A napravit ce kad tad tastaturu koja će ispuniti moje nerazumne želje... {#}

17 godina

G710+ ima veliki enter (mali ima ANSI inačica, na našem tržištu je ISO) i ima hrvatske dijakritičke znakove (š đ č ć ž ...) naljepljene.

Ne znam od kud ti da ima mali enter.

Nema audio prolaz, ali čemu bi ti to točno trebalo?

13 godina

Mali enter sam vidio kod Linusa; nije mi uopce na kraj pameti da ju rade u ANSI i ISO izvedbi. Slova su standardni Logitech plavi print, ili zbilja nekakve naljepnice? Audio prolaz mi "treba" za headset. Kažem "treba" jer se ovako gombam sigurno godinu, a problem je da kad sjednem imam mobilnost prema nazad i desno cca 2 cm po osi. Da se to rješiti bušenjem stola, ali nije mi bas do toga. Pokušao sam s produžnim kablovima; međutim oni su mi pak radili smetnje na headsetu da sam odustao. Da, automatski se namece da bi se dalo kupiti drugi headset s dužim kablovima {#}

Po treći put tnx, mucho korisni detalji!

17 godina

Slova su prozirna (jer keyba ima bijelo osvjetljenje), a naši znakovi su standardnog Logitechovog fonta te su kao takvi nešto drugačiji nego ostalo znakovi (G710+ koristi neki drugi font) i sivi su. Ali da, standardni Logitechov print.

Što se tiče audio prolaza, G710+ ti ima prolaz za kabel ispod tipkovnice. Dalo bi se time nešto iskombinirati. Zašto ne koristiš prednje audio izlaze na kućištu?

13 godina

Vidio sam "tunel" ispod tastature, medjutim ako ga uglavim tamo onda zbog orijentacije PCa kabel definitivno postaje prekratak. Prednje ulaze sam probao relativno davno, i mislim da su u kombinaciji sa Xonarom šumili. Iako, mogao bih rasplesti cabel management da ne bude da mi neka žica od napajanja/ventilatora ne radi interferenciju.

17 godina

Pa, iskoristiš produžni za audio kabele, ali ne neki jeftinjak već neki OK (npr HAMA iz Kauflanda) i problem riješen. Ne bi smjelo praviti smetnje, šumove i slično.

Probaj opet prednje ulaze. ne bi smjelo imati smetnji. Ja za Headset na svojoj Xonarici koristim prednje od kućišta, nema mi razlike u zvuku koristio prednje ili stražnje.

Ako ti pak nešto stvara smetnje an prednjim konektorima, to se da lako riješiti. Može pomoći i obmatanje kabela prednjih konektora izolir trakom, a možeš čak ići i do te mjere da kabele prvo omotaš alu folijom pa onda izolirkom i u tom smislu u biti napraviš si emi štit oko kabela (fantaziram XD).

13 godina

Napisao sam gore da sam probao extension kablove, i to baš Hamine iz Kauflanda {#} Pucketanje, šum; u teoriji pripisujem jackovima. Opleteni su mi interni kablovi od prednjih konektora (Antec ThreeHundred), ali kao što sam napisao, davno sam se igrao s njima. Ništa, vidim da mi slijedi rasplet situacije putem raspletanja cabel managementa {#}

17 godina

Ajde, poigraj se malo tim kabelima. I javi rezultate. Ionako nemaš šta raditi, BF4 beta je prošla a BF3 se ionako ne igra tokom dana... XD

13 godina
191x7 kaže...

Ionako nemaš šta raditi, BF4 beta je prošla a BF3 se ionako ne igra tokom dana... XD

Otkrio si me! {#} Evo, čim dodjem s posla, nahranim se i dodjem ksebi; samo se nadam da ce biti koga na BF3u, svima ce biti bed poslije bete {#}

14 godina

Može jedan savjet imam priliku mijenjati svoju Razer Blackwidow za Logitech G110. Meni je moja preglasna dal se ispalti premda da je G110 membranska al ima osvijetljenje 

http://valid.canardpc.com/2749994

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, prelazak s mehanike na membran use nikako ne isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Ajde, poigraj se malo tim kabelima. I javi rezultate.

Poigrano zaigrano! :) Pomaknuo kabel koji je bio ispod SATA kablova (4 komada) iznad kablova, nula bodova. Stavio "onaj" magnet protiv interferencija na interni audio kabel, nula bodova. Ovo mi pocinje smrditi na interni Xonarov izlaz. On the other hand, fakat se chuje shum samo na vršnim vrijednostima (sluske imaju potenciometar do 6, cuje se na 5 jedva dok na 6 ozbiljno). Strujnih kablova tek na par cm udaljenosti, audio kabel nije obmotan oko ičeg.

Prije sam zaboravio još jedan vazan razlog zbog kojeg nije spojeno naprijed; imam iza splitter za sluske i zvucnike, pa kao izlaz koristim prema potrebi.

NAJVAŽNIJE! Uspio sam izrutati kabel od sluski s prednje strane kucista {#} No more "kratakkabel" problem {#}

Nego, back ontopic; Corsair K70? /me likey! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 21:20 (Jovanka).
17 godina

K70 je ok ako voliš MX Red. Sudeći po imenu, crvena ti ne bi smjela predstavljati problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 21:54 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice