Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.594.814
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Na kraju kupljena puno jeftinija varijanta ploče, speedlink darksky.

Plačena je 200kn, međutim, ima osvjetljena i naša slova, dakle šđčćž. Nije naljepnica več je baš osvjetljeno.

Za sad sam zadovoljan sa tipkovnicom, možda je mrvicu preglasna, ali valjda ću se na to naviknuti {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koju tipkalicu do 150kn?Da izgleda kao gaming.Gledao sam jednu sharkoon za 130kn i čini mi se moćna radi se o ovoj http://www.bug.hr/vijesti/sharkoon-skiller/116750.aspx

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
7kunac kaže...

Koju tipkalicu do 150kn?Da izgleda kao gaming.Gledao sam jednu sharkoon za 130kn i čini mi se moćna radi se o ovoj http://www.bug.hr/vijesti/sharkoon-skiller/116750.aspx

Ako se možeš naviknuti na us layout, onda je to definitivno najbolji izbor.

Meni bi definitivni falile žđ tipke {#}

AKo ne, pogledaj i ovu što sam ja kupio 170kn mislim da je u portio-u, ima pozadinsko osvjetljenje tipki i sva naša slova...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
7kunac kaže...

Ako se možeš naviknuti na us layout, onda je to definitivno najbolji izbor.

Meni bi definitivni falile žđ tipke  {#}

AKo ne, pogledaj i ovu što sam ja kupio 170kn mislim da je u portio-u, ima pozadinsko osvjetljenje tipki i sva naša slova...

Može se namjestit da je na mjestu y-z i obratno...Pogledao sam kakav im je softver...a ionako ne pišem gledajući u tipkalicu...

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
17 godina
7kunac kaže...

Može se namjestit da je na mjestu y-z i obratno...Pogledao sam kakav im je softver...a ionako ne pišem gledajući u tipkalicu...

Ne govorim za to, već za broj tipki. "fali"  tipka u odnosu na naš layout. Na našoj tipkovnici od slova L prema desno imaš 3 tipke pa enter, dok kod njih imaš 2 tipke pa enter.

Mene bi to užasno smetalo, zato je nisam ni kupio, već sam uzeo ovu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 15:16 (rooswelt1991).
15 godina

moze preporuka tipkovnice oko 100kn, nije za gaming, ulavnom ovako za pisanje i da je malo bolje izrade jer se nekad nazivciram i udarim sakom po njoj....

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Klik !

Music As A Weapon !!
14 godina

Jel ima igdje kod nas uzeti  ulta slim bežičnih tipkovnica? Nešto ovakvo?

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da tu spada Genius Slim !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma ne ova zgužvana, tipkovnica punih dimenzija

0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Odlazi mi tipkovnica izgleda polako. Slova j,k,l treba 5x pritisnut da bi radila što me već polako živcira. Rastavio sam i očistio al ne pomaže.

Jel može preporuka što uzeti? Trebalo bi biti bežično i po mogućnosti kombinacija tipkovnica + miš. Cijena 250-300kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 15:41 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Logitech MK 330 ili ako se mozes rastegnut do MK 520 !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...

Logitech MK 330 ili ako se mozes rastegnut do MK 520 !

A ova možda? hmm

http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/wireless-desktop-2000

ili

http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/wireless-desktop-3000/MFC-00001

Za 248kn sam našao 2000, a za 330kn 3000 verziju. Sad konkretno te sve multimedijalne tipke mi ni ne trebaju pa bi mi vjerujem bila dosta i ova jeftinija. U biti u cijeloj priči mi je najbitnije da mi ima dobar signal, dakle da nije neka tipa MS Industrials koja će mi hvatat svako treće slovo. Tipkovnica je na stolu, a kučište ispod stola, nadam se da su odašiljači dovoljno jaki za tu udaljenost. Na trenutnoj Logitechovoj mi je izgleda otišao odašiljač u tipkovnici jer radi samo na 20cm od odašiljača računala, a to mi je preblizu, do par dana je radila i na 2-3 metra.

Ove MS mi nekak bolje izgledaju od Logitecha.

btw. Pretpostavljam da ako bilo koju uzmem u trgovini u ZG da ću dobit verziju s našim znakovima?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 12:33 (lllnuclearlll).
15 godina

Neznam kakve su Microsoftove i nisam ih imao prilike isprobat ! Kaj se tice bezicne periferije tu mi je Logitech broj jedan ! Lovi do 10m !

Za HR slova ti je najsigurnije da posaljes upit shopu gdje namjeravas kupit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Logitechov web je katastrofa. Kak si takva renomirana firma može dopustit tak nešto.

Recimo hoću malo pogledat detalje za model MK330, kad ono uopće nemaju taj model na svojim stranicama, na youtubeu isto 0 bodova.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Kako nemaju ? Evo ti MK330 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Očito samo na nekim lokaliziranim imaju... Hrvatska stranica je recimo bezveze, na US nisam našao MK330 pa sam i odustao.

Na gb ima... U svakom slučaju hvala na pomoći...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 17:13 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

MK330 nije samo tipkovnica, već pod tim imenom prodaju combo tipkovnica +miš. Znaju takve stvari zayebat čovjeka. Al svejedno, upišeš mk330 u gugl, i vid' vraga na prvom linku.

BF3: _P3rky_xXx
13 godina

Poz svima sa logiteh k350. "te quck bown ox ump ove te lazy og". Ciljam na coolermaster storm quickfire modele ubuduče. {#}

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Čitam savjete za odabir tipkovnice i ,ako sam dobro skužio iz toga, bolja je tipkovnica koja se spaja preko PS2 porta od one USB.

Jučer sam išao tražiti po trgovinama, i jedina PS2 koju sam našao je geniusova za 50 kn.. Ostale su USB.

SAda se pitam dali da onda radije uzmem usb Logitech za 110kn, ili ovu Geniusovu za 50.

Ili da možda dodam još 100-150 kn i kupim neku skuplju? Mislio sam žičanu jer me ne bediraju žice :D

Ili da zemem neku sa njuškala?

Ili da ostanem pri prastaroj Labtec sa dojčland znakovima koju koristim?

Pitanja pitanja {#}

0 0 hvala 0
17 godina
gogač kaže...

Pozdrav!

Čitam savjete za odabir tipkovnice i ,ako sam dobro skužio iz toga, bolja je tipkovnica koja se spaja preko PS2 porta od one USB.

Jučer sam išao tražiti po trgovinama, i jedina PS2 koju sam našao je geniusova za 50 kn.. Ostale su USB.

SAda se pitam dali da onda radije uzmem usb Logitech za 110kn, ili ovu Geniusovu za 50.

Ili da možda dodam još 100-150 kn i kupim neku skuplju? Mislio sam žičanu jer me ne bediraju žice :D

Ili da zemem neku sa njuškala?

Ili da ostanem pri prastaroj Labtec sa dojčland znakovima koju koristim?

Pitanja pitanja {#}

Evo vrlo jednostavno.

U cjenovnom rangu koji tebe zanima, ne moraš se previše opterećivati s tim. Razlika između USB tipkovnice i PS2 tipkovnice je u dvjema stvarima - jedno je mogućnost da se odjednom zabilježi više stisnutih tipaka. Kako je ograničenje USB porta 6 tipaka, a tipkovnice koje ti gledaš uopće ni ne podržavaju toliko istovremenih pritisaka, onda ti je to nebitno. Drugo je opterećenje računala koje je veće preko USB porta, ali ta je stvar zanemariva na bilo kojem računalu koje mogu zamisliti da imaš.

Na kraju, ako USB tipkovnicu spojiš preko vrlo jeftinog USB-PS2 adaptera na PS2 port, time si riješio sve probleme.

15 godina
gogač kaže...

Pozdrav!

Kolko para namjeravas dati za tipkovnicu ? Ako zelis , imas za kupit USB - PS/2 adapter !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
gogač kaže...

Pozdrav!

Kolko para namjeravas dati za tipkovnicu ? Ako zelis , imas za kupit USB - PS/2 adapter !

Pa razmišljao sam o maksimalno 300 kn, a kolko mi se čini, sve su u tome rangu manje više iste, pa sam zamislio 120 kunsku .. Ili se varam?

15 godina
gogač kaže...

Ne varas se ! Do 300kn jesu sve manje - vise iste ! Od jeftinijih si pogledaj Genius KB-G235 , Logitech K200 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

A za neku bolju od te, koliko moram para dati, i koja je razlika?

15 godina

A sad od nekih boljih npr. Microsoft Sidewinder X4 , opcenito kvalitetnije izrade od ovih jeftinih tipkovnica , al ak ti ne treba osvijetljenje , makro tipke ... uzmi si obicnu neku Logitech !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
gogač kaže...

A za neku bolju od te, koliko moram para dati, i koja je razlika?

Za tastature su ti pravila:

- žična membranska - oko 100 kn (ne manje, jer je to zaista šrot)

- bežična membranska - oko 200 kn

- mehanička - 500 do 600 kn

To su novci koje se isplati dati, a sve iznad toga, za mene je bačen novac, ali tko voli...

13 godina

pozzz trebao bih preporuku gaming tipkovnice do 400kn.tnx {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka: