Razer Mako 2.1 zvucnici

poruka: 237
|
čitano: 27.292
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Vidim da tu ima znalaca na podrucju audio opreme :)

Da li je netko ima priliku poslusati ove zvucnike i sta misli o njima. Ja ih planiram uzeti pa...

tech spec:

• THX-certified quality and performance
  • ClassHD™ digital amplifier technology with digital DSP control
  • Higher efficiency curves, improved SNR and EMI, and lowered distortion levels
  • Patented THX® Ground Plane and THX Slot Speaker™ technologies
  • Downward-firing design with optimized acoustic enclosure
  • All-in-one remote control pod with touch-sensitive LED dial
  • 3.5mm auxiliary input minijack
  • 3.5mm headphone minijack
  • RCA audio input
  • Frequency Range:25-20,000Hz (+/-2.5dB 40-18,000Hz)
  • Total system power: 300W RMS

Mislim da nije bitno upotreba tih zvucnika nego njihova kvaliteta (meni osobno trebaju opcenito, a ne zelim 5.1 ili  7.1 zvuk, za to imam slusalice)!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 12:40 (Co7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Predpostavljam da ce zvucnici stajat na stolu?

A i ak te tolko pali dizajn onda ih kupi makat to nebi bila moja preporuka.

Kolko sam vidio na onaj slici, razer mis,tipkovnica,podloga i slucalice..jesam fulo nesto? :p cini mi se da si zato i navalio na ove zvucnike :)

Ja bih preporucio odvojeno pojacalo i 2 floorstandera ili mozda 5.1 set ili pak 2 bookshelfa (naravno u crnoj boji:) koja bi ti stala na stol no za to bi vjerovatno trebao malo prosirit budet ukoliko mozes

The best way to be boring is to leave nothing out.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 12:44 (Sale_ds).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Sta kazes na ovo? 

STR-DH100

SS-F6000

Ove zvucnike imam ja samo u 5.1 varijanti ali sam zamjenio zadnje sa jacim bookshelf.

A sto se floorstandera tice..nema toga sta nemogu izdrzat, a zvuk je sasvim pristojan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

ja imam ove, jeftinjak a više nego dobro za bilo kakvu reprodukciju filmova i glazbe. :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Razer Mako 2.1 zvucnici
kamilica.jak kaže...

ja imam ove, jeftinjak a više nego dobro za bilo kakvu reprodukciju filmova i glazbe. :)

Ne sumnjam da su za tu cijenu dobre..naime imao sam iste samo 5.1 komplet iz t-coma i rasturaju, poklonio sam ih jednom klincu iz susjedstva.

Meni to jednostavno nije dovoljno Cool

15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Za novce Maka uzmeš polovni Stereo Receiver i neke entry level Bookshelfove. Inače su dobili vrlo visoke ocjene vani, ali jednostavno za koliko - 1500,1600kn koliko se sjećam, možda krivo gledam,za tu lovu mislim da su ipak preskupi.

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/prodajem-risiver-denon-dra-75-vr-800kn-oglas-1807510

ili

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/prodajem-risiver-nad-712-digitalan-800kn-oglas-1714282

+

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/jamo-fc-6000-oglas-1487440

Izađe te 1400 odnosno 1800kn, spojiš SPDIF-om na onboard zvučnu i doviđenja.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 13:25 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, inace sam prezadovoljan razerom.

Nije mi novac toliki problem, koliko ne vidim svrhu tih pojacala itd. 

Da li si ikad poslusao te zvucnike ili si to procijenio po specifikacijama? 

Nisam siguran da bitno ulaganje u neke turbo zvucnike, pogotovo za slusanje mp3-ica , gledanje ripanih filmova i za pojedine igre (jer za sve bitnije igre koristim 7.1 megalodon).

A 5.1 jedan zvuk na zvucnicima mi je nepotreban, posto omjer  uzitka i zaj38ancije je daleko nakrenut prema ovom drugom!  Postavljanje, kablovi, zapinjanje itd...

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Za novce Maka uzmeš polovni Stereo Receiver i neke entry level Bookshelfove. Inače su dobili vrlo visoke ocjene vani, ali jednostavno za koliko - 1500,1600kn koliko se sjećam, možda krivo gledam,za tu lovu mislim da su ipak preskupi.

Da, vani su 1000 kn jeftiniji nego kod nas... HR i njenji nameti!

15 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Da, inace sam prezadovoljan razerom.

Nije mi novac toliki problem, koliko ne vidim svrhu tih pojacala itd. 

Da li si ikad poslusao te zvucnike ili si to procijenio po specifikacijama? 

Nisam siguran da bitno ulaganje u neke turbo zvucnike, pogotovo za slusanje mp3-ica , gledanje ripanih filmova i za pojedine igre (jer za sve bitnije igre koristim 7.1 megalodon).

A 5.1 jedan zvuk na zvucnicima mi je nepotreban, posto omjer  uzitka i zaj38ancije je daleko nakrenut prema ovom drugom!  Postavljanje, kablovi, zapinjanje itd...

Za koliko ih novaca možeš dobiti?

Nisam ih nažalost poslušao,preskupi su mi bili svuda di sam gledao..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 13:32 (thedream).
15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Koliko koštaju ti zvučnici? Našao sam ih samo u jednom dućanu i piše 3400 kn :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Koliko koštaju ti zvučnici? Našao sam ih samo u jednom dućanu i piše 3400 kn :S

Bili su jeftiniji.. to je perverzna cijena.

http://ap.razerzone.com/gaming-audio/razer-mako/

299.99$ Da hebe rak raka to nije 3400kn hehe.

Edit : sitne greške u ciframa ispravljene

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 13:37 (thedream).
14 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Tu se slazem s tobom sto se tice uzitka i za*ebancije :) zato sam ti i preporucio stereo pojacalo i 2 floorstandera, sve ti fino stoji napred i imas minimalnu komplikaciju vezanu za kablove. Evo kak to izgleda ko mene "link" (scroll dole) a sjedeci za kompom sa ta 2 zvucnika sa strane daje nenad*ebivo dobar omjer basa,visokih i mid kad se sve ustela.

No meni nekako malo nategnuto izgleda THX certifikat za 3+ soma kn, a i ja sam prije za drvo nego za plastiku sto se zvuka tice

15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Co7 kaže...

Tu se slazem s tobom sto se tice uzitka i za*ebancije :) zato sam ti i preporucio stereo pojacalo i 2 floorstandera, sve ti fino stoji napred i imas minimalnu komplikaciju vezanu za kablove. Evo kak to izgleda ko mene "link" (scroll dole) a sjedeci za kompom sa ta 2 zvucnika sa strane daje nenad*ebivo dobar omjer basa,visokih i mid kad se sve ustela.

No meni nekako malo nategnuto izgleda THX certifikat za 3+ soma kn, a i ja sam prije za drvo nego za plastiku sto se zvuka tice

Ma vjerojatno se i radi o najboljem 2.1 setu za PC ali jednostavno cijena je apokaliptična ako je ovo istina za 3400kn.

http://gizmodo.com/352980/razer-thx-mako-21-speakers-reviewed-verdict-gorgeous-best-21-system-ever

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 13:41 (thedream).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ma vjerojatno se i radi o najboljem 2.1 setu za PC ali jednostavno cijena je apokaliptična ako je ovo istina za 3400kn.

Čisto sumnjam da se mogu mjeriti sa Focalom...: http://www.sonusart.hr/proizvodi/30-pc-zvucnici-focal-xs

14 godina
neaktivan
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
Co7 kaže...

Mozda se i radi ali mislim da za 3.4 k kuna ono kaj sam mu ja slozio pojede te za dorucak.

Tu se po meni prodaje ime a ne proizvod...

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
thedream kaže...

Čisto sumnjam da se mogu mjeriti sa Focalom...: http://www.sonusart.hr/proizvodi/30-pc-zvucnici-focal-xs

E ne znam,morali bi svi skupa poslušati..ali s obzirom da oba seta imaju digitalna pojačala,moglo bi biti blizu.

Cemetary gates
14 godina
Razer Mako 2.1 zvucnici
kako stoje te razer mako u usporedbi sa logitech z2300? losije bolje? daliej netko isprobao iz prve ruke
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
Co7 kaže...

Mozda se i radi ali mislim da za 3.4 k kuna ono kaj sam mu ja slozio pojede te za dorucak.

Tu se po meni prodaje ime a ne proizvod...

299$ su vani. Nitko trijezan neće dati 3400 za njih, kad može složiti Hi-Fi set i to receiver od kakvih 2 000kn + 1400kn za kakve Missione,na akciji su 40% u Vemilu.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
thedream kaže...

ti mtr..kad je fokal to napravio...

definitivni izbor sto se tice pc setova..focal je renomirani proizvodac audio opreme i mislim da se tu nemoze pogrijesiti.

15 godina
neaktivan
Shaka111 kaže...
kako stoje te razer mako u usporedbi sa logitech z2300? losije bolje? daliej netko isprobao iz prve ruke

Sigurno bolje s obzirom na ugrađeno pojačalo za svaki satelit posebno. Sateliti su kod Z2300 prilično ugušeni Subwooferom, ali ne zato što je Sub loš,dapače za tu lovu je odličan, već su sateliti nedostojni takvog seta. Svi koji idu išta DIY-ati po Z2300 manje više se uhvate satelita.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 13:47 (thedream).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
Mirko935 kaže...
thedream kaže...

E ne znam,morali bi svi skupa poslušati..ali s obzirom da oba seta imaju digitalna pojačala,moglo bi biti blizu.

Focal JMLab se bavi proizvodnjom Hi-Fi zvučnika dugi niz godina, nekako ne vjerujem da se jedna firma koja se bavi gaming opremom može usporediti. Trebalo bi poslušati za posljednji sud, ali čisto sumnjam da se mogu mjeriti.

A "digitalna" pojačala mogu biti vrlo kvalitetna, jel, tako da ne možeš tek tako reći da je nešto loše jer ima digitalno pojačalo.

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
thedream kaže...
Mirko935 kaže...
thedream kaže...

Focal JMLab se bavi proizvodnjom Hi-Fi zvučnika dugi niz godina, nekako ne vjerujem da se jedna firma koja se bavi gaming opremom može usporediti. Trebalo bi poslušati za posljednji sud, ali čisto sumnjam da se mogu mjeriti.

A "digitalna" pojačala mogu biti vrlo kvalitetna, jel, tako da ne možeš tek tako reći da je nešto loše jer ima digitalno pojačalo.

O čemu ti?

Pa oba seta ih imaju,zato i kažem da bi moglo biti blizu,piše ti gore..

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
Co7 kaže...

1400kn za kakve Missione,na akciji su 40% u Vemilu.

ove cijene Missiona su smijesne..cini mi se kao definitivni best buy trenutno

15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
Co7 kaže...

1400kn za kakve Missione,na akciji su 40% u Vemilu.

ove cijene Missiona su smijesne..cini mi se kao definitivni best buy trenutno

Valjalo bi ispitati..definitivno vrhunske kupnje za tu paru + što imaš Yamahin Receiver za kakvih 1499kn,sa 50 izlaza/ulaza valjda straga i HDMi-jem. Šta će ti više za ulazak u taj svijet? A za 2 000kn prođeš,2200. Za 700,800kn se daju ubosti solidni Missioni.

http://www.unusmedia.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=4100181

Ako je na ovaj iznos 40% brate mili trpaj..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 13:54 (thedream).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
Mirko935 kaže...
thedream kaže...

O čemu ti?

O tome da digitalna pojačala mogu koštati od par stotina kuna do par tisuća dolara, to što su oba "digitalna" ne govori ništa o njihovoj kvaliteti.

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
thedream kaže...
Mirko935 kaže...
thedream kaže...

O čemu ti?

O tome da digitalna pojačala mogu koštati od par stotina kuna do par tisuća dolara, to što su oba "digitalna" ne govori ništa o njihovoj kvaliteti.

Kako se daš navući..i Focal će u PC set staviti pojačalo od par tisuća dolara, a Razer samo zato što proizvodi periferiju ono od 100$ ? Trebalo bi poslušati..ovako je sve rekla kazala jer realno lajemo na mjesec koji košta 3000kn. Osmijeh

Vjerojatno idem po njih ovih dana..za 600 i nešto kn ako je ovo istina gore,40% - ne znam šta bi rekao.

Samo na kojeg vraga ću ih spojiti LOL.

http://www.unusmedia.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=4100181

Treba mi Receiver hehe..leti onda X-Fi vani i skuplja se za Receiver..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 14:00 (thedream).
14 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

lajemo na mjesec hahaha :p

uzmes ovo i uparis sa ovime ili ovime ili jednostavno uzmes one focal i mislim da nisi fulao. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Pusti me sve sam izdroolao,para imam uzeo bi ih odmah a na koji vrag da ih okačim..

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
Kako se daš navući..i Focal će u PC set staviti pojačalo od par tisuća dolara, a Razer samo zato što proizvodi periferiju ono od 100$ ? Trebalo bi poslušati..ovako je sve rekla kazala jer realno lajemo na mjesec koji košta 3000kn. Osmijeh

Ma ne mislim ni ja da će staviti pojačalo od par tisuća dolara, samo sam htio reći da u vezi zvučnika uvijek više vjerujem renomiranom proizvođaču zvučnika nego proizvođaču gaming opreme, that's it. Namigiva

A ovo za pojačala, znam da je opće mnijenje da su pojačala klase D vrlo loša za ikakav Hi-Fi, pa sam eto mislio da i ti imaš takvo mišljenje pa usput spomenuh da tome nije nužno tako. Primjerice ovaj mnogo lijepi NAD: http://www.audioholics.com/reviews/amplifiers/nad-m2-direct-digital-amplifier

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pusti me sve sam izdroolao,para imam uzeo bi ih odmah a na koji vrag da ih okačim..

Pa okači ih umjesto satelita na Z2300 za početak :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice