PC zvučnici problem

poruka: 44
|
čitano: 9.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima Logitech X 230 i X 210

Lijep pozdrav,

ispričavam se zbog otvaranja nove teme jer znam da ovakvih tema ima mnogo ali treba mi hitan odgovor. Naime koristio sam Logitech X-230 zvučnike i bio sam super zadovoljan dok jednog dana primjetio sam da mi radi samo jedan zvučnik stoga sam odlučio kupiti nove misleći da zvučnici ne valjaju. Kupio sam nove Logitech X-210 zvučnike i dalje sam imao isti problem samo je jedan radio. Prijatelj isto ima Logitech X-210 zvučnike te mi je on savjetovao da ih kupim jer kad sam bio kod njega stvarno se dobro čuje i oba su mu radila. Došao sam do zaključka da je problem u matičnoj ploči, uostalom što drugo može biti. Matična ploča mi je ASrock G31M-S 5.1CH. Računalo je staro oko 4 godine i ovoga ljeta mislim uzeti novo sa matičnom pločom Gigabyte GA-H61M-DS2 7.1 CH. Dakle Logitech X-230 sam pospremio u kutiju i čekam da ih spojim na novu matičnu. Mislite li da bi promjenom matične normalno funkcionirali tj. da bi radila oba zvučnika? Molim vas pomozite.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 17:37 (TeškiPajzl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PC zvučnici problem

Pa probaj te svoje zvucnike kod prijatelja ustekat da vidis dal oba rade !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: PC zvučnici problem
Haf932 kaže...

Pa probaj te svoje zvucnike kod prijatelja ustekat da vidis dal oba rade !

Znači ako rade kod njega problem je matična ploča, jelda?

15 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvučnicima Logitech X 230 i X 210
TeškiPajzl kaže...

Lijep pozdrav,

ispričavam se zbog otvaranja nove teme jer znam da ovakvih tema ima mnogo ali treba mi hitan odgovor. Naime koristio sam Logitech X-230 zvučnike i bio sam super zadovoljan dok jednog dana primjetio sam da mi radi samo jedan zvučnik stoga sam odlučio kupiti nove misleći da zvučnici ne valjaju. Kupio sam nove Logitech X-210 zvučnike i dalje sam imao isti problem samo je jedan radio. Prijatelj isto ima Logitech X-210 zvučnike te mi je on savjetovao da ih kupim jer kad sam bio kod njega stvarno se dobro čuje i oba su mu radila. Došao sam do zaključka da je problem u matičnoj ploči, uostalom što drugo može biti. Matična ploča mi je ASrock G31M-S 5.1CH. Računalo je staro oko 4 godine i ovoga ljeta mislim uzeti novo sa matičnom pločom Gigabyte GA-H61M-DS2 7.1 CH. Dakle Logitech X-230 sam pospremio u kutiju i čekam da ih spojim na novu matičnu. Mislite li da bi promjenom matične normalno funkcionirali tj. da bi radila oba zvučnika? Molim vas pomozite.

Pa najjednostavije ti je ih isprobat negdje. Mođeš ih naprimjer probat na tv-u, uključi ih u priključak za slušalice i probaj.

15 godina
PC zvučnici problem

Da !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvučnicima Logitech X 230 i X 210

mozda je krivo podesen balans u windowsima?

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
13 godina
neaktivan
PC zvučnici problem

Hvala vam svima, problem je u matičnoj ploči! 

Spojio sam oba i L. X-210 i X-230 i oba zvučnika na svakome od ova dva modela rade super!

Da kupim neku zvučnu karticu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 17:52 (TeškiPajzl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TeškiPajzl kaže...

Spojio sam oba i L. X-210 i X-230 i oba zvučnika na svakome od ova dva modela rade super!

Da , kolko para mislis izdvojit za zvucnu !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
TeškiPajzl kaže...

Između 100-200 kn. Bitno samo da se čuju oba zvučnika. Trgovina po mogučnosti Protis jer ću tamo preuzeti PC pa da bude sve u kompletu u jednoj trgovini.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 17:57 (TeškiPajzl).
15 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...
Haf932 kaže...
TeškiPajzl kaže...

Između 100-200 kn. Bitno samo da se čuju oba zvučnika. Trgovina po mogučnosti Protis jer ću tamo preuzeti PC pa da bude sve u kompletu u jednoj trgovini.

Ako ti je samo bitno da se čuju oba zvučnika imaš na njuškalu kartica ispod 100 kn LINK

Ako hoćeš neko kvalitetnije rješenje prouči temu Zvučne kartice, naći ćeš nešto što ti odgovara

15 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...
Haf932 kaže...
TeškiPajzl kaže...

Ne moraš kupovat novu - imaš opciju u driverima od zvučne kartice na ploči da sve ulazne konektore pretvoriš u izlazne .
Ili probaj spojit zvučnike u bilo koji ulaz iza na matičnoj i pitat će te što si spojio i odaberi izlaz za prednji zvučnik.

Nadam se da sam pomogao ;) 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
15 godina
PC zvučnici problem

Asus Xonar DG - odlicna zvucna za te pare koja ce ti dobro sluzit i daljnjim konfama ! Ak ti je svejedno mozes uzeti i neku jeftinu tek tolko da svira !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
TeškiPajzl kaže...
Haf932 kaže...
TeškiPajzl kaže...

Ne moraš kupovat novu - imaš opciju u driverima od zvučne kartice na ploči da sve ulazne konektore pretvoriš u izlazne .
Ili probaj spojit zvučnike u bilo koji ulaz iza na matičnoj i pitat će te što si spojio i odaberi izlaz za prednji zvučnik.

Molim te ako možeš pojasni. Ne snalazim se baš najbolje :) 

Gdje da idem na control panel?

15 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...
mstaglicic kaže...
TeškiPajzl kaže...
Haf932 kaže...
TeškiPajzl kaže...

Imaš li Realtek HD Audio manager ?

Uglavnom,probaj spojit zvučnike u neki drugi ulaz (ne u onaj u kojem ti radi samo jedna strana) te će te program pitat što si spojio.
Odaberi Izlaz za prednje zvučnike .

Ili imaš opciju u Realtek HD Manageru da sve ulazne konektore pretvori u izlazne. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
13 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
TeškiPajzl kaže...
mstaglicic kaže...
TeškiPajzl kaže...
Haf932 kaže...
TeškiPajzl kaže...

Imaš li Realtek HD Audio manager ?

Uglavnom,probaj spojit zvučnike u neki drugi ulaz (ne u onaj u kojem ti radi samo jedna strana) te će te program pitat što si spojio.
Odaberi Izlaz za prednje zvučnike .

Ili imaš opciju u Realtek HD Manageru da sve ulazne konektore pretvori u izlazne. 

Spojio sam ih na prednju stranu kučišta u onu zelenu rupu i ko da ih ni nisam spojio. Može li se Realtek HD Manager skinuti sa interneta? 

15 godina
PC zvučnici problem

Moze ! Evo ti sa sluzbene stranice za tvoju plocu Realtek / VIA Audio Driver ( 2. odozgora )!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Moze ! Evo ti sa sluzbene stranice za tvoju plocu Realtek / VIA Audio Driver ( 2. odozgora )!

Dva puta kliknem na setup i ništa se nije pojavilo{#}

Nije problem kupiti zvučnu karticu.

Hvala na pomoći! {#}

15 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...
Haf932 kaže...

Dva puta kliknem na setup i ništa se nije pojavilo{#}

Nije problem kupiti zvučnu karticu.

Hvala na pomoći! {#}

A ne znam , ja sam prijatelju uspio sredit tako bez kupnje zvučne kartice .
Samo sam mu spojio u drugi izlaz i sve radi.

btw. što se tiče prednjih ulaza - možda ti nisu spojeni dobro,ali možda i nisu omogućeni u Manageru od zvučne - meni je bilo tako.

LP 

13 godina
neaktivan
PC zvučnici problem

Kupljena nova Gigabyte 970A-UD3, oba zvučnika rade savršeno. Bas dere ko' lud tresu mi se stakla. Naravno prije na staroj matičnoj Logitech X-230 zvučnici radili su ko oni obični koji se mogu nabavit u interšparu. Hvala svima na pomoći! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...

Kupljena nova Gigabyte 970A-UD3, oba zvučnika rade savršeno. Bas dere ko' lud tresu mi se stakla. Naravno prije na staroj matičnoj Logitech X-230 zvučnici radili su ko oni obični koji se mogu nabavit u interšparu. Hvala svima na pomoći! {#}

Da, odlični su zvučnici.
btw. dobru ploču si uzeo :)

13 godina
neaktivan
PC zvučnici problem

Malo off, ali molim vas može li mi netko reći koliko Kn bi dobio trenutno za ove zvučnike (Logitech X-230) stari su oko dvije godine.

EDIT: Namjeravam kupit Logitech X-530 5.1

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 10:03 (TeškiPajzl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PC zvučnici problem

130 - 150 KN

TeškiPajzl kaže...

EDIT: Namjeravam kupit Logitech X-530 7.1

X530 su 5.1 !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 22:31 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

130 - 150 KN

TeškiPajzl kaže...

EDIT: Namjeravam kupit Logitech X-530 7.1

X530 su 5.1 !

Moja greška. Hvala

15 godina
neaktivan
PC zvučnici problem
Ako ti ne treba surround ne kupuj ih jer su to isti zvučnici praktički, ne bi dobio na kvaliteti
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
Ako ti ne treba surround ne kupuj ih jer su to isti zvučnici praktički, ne bi dobio na kvaliteti

Da mislim napravit neki surround u sobi, ali čuo sam da su kablovi dosta kratki.

15 godina
PC zvučnici problem

I na mojima G51 su kablovi prekratki pa sam kupio produzne kable  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
PC zvučnici problem

a jeli postoji razlika između zvučnika za stolno i prijenosno računalo ili je to sve isto{#}

merđo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PC zvučnici problem

Pa postoji , iako mozes prikljucit oboje , imas i posebne zvucnike koji se spajaju samo putem USB-a preko kojeg se prenosi zvuk , a ujedno je i napajanje ! KLIK ili KLIK ... !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC zvučnici problem

A jeli ima zvucnika da ih mogu povezat na laptop priko bluetooth i kakvi su ovi genious zvucnici koje vi bi mi vi preporucili

merđo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
branimi kaže...

A jeli ima zvucnika da ih mogu povezat na laptop priko bluetooth i kakvi su ovi genious zvucnici koje vi bi mi vi preporucili

Preko bluetootha nemaš niti jedne zvučnike.
Imaš normalne zvučnike sa 3.5mm jackom ili USB zvučnike.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice