KVM switch iliti kako spojiti desktop i laptop

poruka: 9
|
čitano: 5.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pregledao sam slicne teme ali zadnji put se pisalo o ovome oko 2011.. znaci davno..

Elem, ima li neko ko koristi ili moze preporuciti kvalitetan KVM switch za spajanje 2 racunara na 1 ili 2 monitora? Buduci da dosta radim od kuce, htio bih na jednom stolu imati monitor/e, mis i tastaturu a pomocu switcha prebacivati se izmedju kucnog racunara i firminog laptopa. Ima masu nekih uredjaja online pa nisam siguran koji da odaberem. Monitori bi bili 24" ili 27", 4K i 60HZ a bilo bi zgodno da laptop spajam samo sa jednim USB-C 3 kablom a ne da spajam sve usb-ove, hdmi, napajanje i slicno.

Dobio sam neke sugestije da postoje odredjeni DELL-ovi monitori (U49) koji imaju neku vrstu HUB-a koji omogucava tako nesto, ali mi taj model ne odgovara. Jos nisam siguran da li hocu 1 ili 2 monitora ali sigurno ne zelim kliktati na 2 razlicita uredjaj (prebacis monitor na drugi ulaz, a onda na usb hubu promjenis keyb/mouse).

Zelim neko funkcionalno rjesenje koje dobro radi.

Takodje sam nasao Pluggable i TESmart uredjaje ali bilo bi dobro kad bi neko ko koristi mogao prenijeti iskustva.

So.. ima li neko da ima slican setup i da koristi ili moze preporucit uredjaj?

hvala puno

0 0 hvala 0
2 godine
Re: KVM switch iliti kako spojiti desktop i laptop
misk0 kaže...

Pregledao sam slicne teme ali zadnji put se pisalo o ovome oko 2011.. znaci davno..

Elem, ima li neko ko koristi ili moze preporuciti kvalitetan KVM switch za spajanje 2 racunara na 1 ili 2 monitora? Buduci da dosta radim od kuce, htio bih na jednom stolu imati monitor/e, mis i tastaturu a pomocu switcha prebacivati se izmedju kucnog racunara i firminog laptopa. Ima masu nekih uredjaja online pa nisam siguran koji da odaberem. Monitori bi bili 24" ili 27", 4K i 60HZ a bilo bi zgodno da laptop spajam samo sa jednim USB-C 3 kablom a ne da spajam sve usb-ove, hdmi, napajanje i slicno.

Dobio sam neke sugestije da postoje odredjeni DELL-ovi monitori (U49) koji imaju neku vrstu HUB-a koji omogucava tako nesto, ali mi taj model ne odgovara. Jos nisam siguran da li hocu 1 ili 2 monitora ali sigurno ne zelim kliktati na 2 razlicita uredjaj (prebacis monitor na drugi ulaz, a onda na usb hubu promjenis keyb/mouse).

Zelim neko funkcionalno rjesenje koje dobro radi.

Takodje sam nasao Pluggable i TESmart uredjaje ali bilo bi dobro kad bi neko ko koristi mogao prenijeti iskustva.

So.. ima li neko da ima slican setup i da koristi ili moze preporucit uredjaj?

hvala puno

ako sam te ja dobro ubrao imaš dva računala i dva monitora i želiš koristiti jednu tipkovnicu i jedan miš za upravljanje jednim i drugim računalom? imaš tipkovnice i miševe koji se mogu povezati na više uređaja i samo klikom gumba na tipkovnici biraš uređaj.

ako koristiš dva monitora onda samo upališ onaj koji ti treba, ako koristiš jedan on će se automatski prebaciti na ulaz na koji prima signal pa laptop spojiš na jedan hdmi, a računalo na drugi ili na dp ako ga imaš.

14 godina
neaktivan

Ne bas. Zelim oba racunara (desktop i laptop) imati spojen na 1 tastauru, 1og misa i 2 monitora i da to switcham preko jednog tastera ili jos bolje kombinacije na tastaturi. Uvijek ce u upotrebi biti samo jedan racunar sa tim periferijama.

15 godina
@misk0
Uzmeš MX Mechanical i MX Master 3S i riješio si problem. Dobiješ uz svaki uređaj Logitech Bolt reciver. Jednog uštekaš u PC, drugog u Laptop. Na tipkovnici imaš tri gumbića koja su tri tvoja uređaja. Klik 1 i radi na prvom, klik 2 i radi na drugom, klik na tri i redi na trećem uređaju. Isto tako imaš i na mišu. A kao bonus uzmeš Edifier G2000. Putem USB kabela spojiš na PC, putem Bluetooth spojiš na Laptop. Opet klik i zvuk ide s PC, drugi klik i ide zvuk sa laptopa. Imaš i AUX pa može i treći klik.
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina

Pa al nije najjednostavnije samo kupit dock kao npr ovaj u linku ispod što ga imam ja, na njega spojiš sve i samo sa jednim usb-c kabelom povežeš sa kompom, ali pod uvjetom da oba podupiru thunderbolt. Ja tako šaltam između 3 laptopa (moj privat i službeni, i ženin službeni)

https://www.amazon.de/gp/product/B09FPCY53S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o09_s00?ie=UTF8&psc=1

Moraž pazit kad biraš dock da podupire na dva izlaza 4k 60Hz jer ih je malo more koji podupiru sa 2 ekrana samo 4k na 30Hz što je šugavo

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Ili ides na softwarsko rjesenje tipa share mouse dobijes drag and drop datoteka i cipboard,ne tribas klikat nista samo se pomaknes kursorom na drugi ekran i besplatno je za dva ekrana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ili omogućiš Remote Desktop pa se spojiš sa kućnog na laptop. Nikakvi switchevi nisu potrebni.

3 0 hvala 0
2 godine
misk0 kaže...

Ne bas. Zelim oba racunara (desktop i laptop) imati spojen na 1 tastauru, 1og misa i 2 monitora i da to switcham preko jednog tastera ili jos bolje kombinacije na tastaturi. Uvijek ce u upotrebi biti samo jedan racunar sa tim periferijama.

pa eto imaš barem tri dobre opcije

1. tipkovnica i miš koji imaju opciju konektanja na više uređaja, bluetooth ili usb

2. remote desktop, sve ti je na istoj mreži pa neće biti problema, jedino ti glavno računalo uvijek mora biti upaljeno

3. switch, imaš ih na aliexpressu za stotinjak kuna

14 godina
neaktivan
nikonja kaže...

Pa al nije najjednostavnije samo kupit dock kao npr ovaj u linku ispod što ga imam ja, na njega spojiš sve i samo sa jednim usb-c kabelom povežeš sa kompom, ali pod uvjetom da oba podupiru thunderbolt. Ja tako šaltam između 3 laptopa (moj privat i službeni, i ženin službeni)

https://www.amazon.de/gp/product/B09FPCY53S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o09_s00?ie=UTF8&psc=1

Moraž pazit kad biraš dock da podupire na dva izlaza 4k 60Hz jer ih je malo more koji podupiru sa 2 ekrana samo 4k na 30Hz što je šugavo

Ovo mi se svidja i u pravu si kad kazes to za monitore, dosta njih daje max na 30Hz.

Nasao sam i ovaj uredjaj koji bi mogao proci.

https://www.aten.com/global/en/products/kvm/cable-kvm-switches/cs52dp/

Hvala i ostalima na odgovorima. Ne zelim mjenjati misa i tastaturu jer vec imam Logitech MX 2S i Logitech G513 koji me fantasticno sluze. Ne bih ih mjenjao samo zbog te vrste konekcije a naustrb drugih kvaliteta.

Takodje remote nije opcija jer sa poslovnim laptopom se spajam preko Citrixa na VDI pa onda dalje sa RDPom na servere tako da ne zelim sebi jos dodatno komplikovati zivot :)

Ako jos ko naidje ko ima slican uredjaj u upotrebi - podijeli sa ekipom :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice