Koje zvučnike kupiti ?

poruka: 26
|
čitano: 7.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Da sam na tvom mjestu nekako bih se protegnuo do Logitech Z623 od 200W za 800 KN !

E sad ako zelis 5.1 sustav , uzmi ze Z506 , u protivnom idi na Genius  SP-HF 1800A !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Koristim Z506 već nekoliko mjeseci i super sam zadovoljan. Preporuka!

EDIT: Ako ti laptop nema zvučnu 5.1 ko ni moj onda ćeš morati nabaviti vanjsku zvučnu USB da dobiješ 5.1 zvuk. Morao sam kupiti Sound Blaster X-Fi Surround Pro 5.1 USB, sad nigdje ne vidim da to ima za kupiti kod nas. Zvučnici i zvučna su me koštali oko 1100 kuna ali nije mi žao ni malo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 0:30 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike kupiti ?

Ekipa, kupujem kao poklon 2.0 ili 2.1 zvučnike za desktop računalo.

Budžet mi je cca. 200 kn.

Koristili bi se na integriranoj zvučnoj za kompletnu multimediu (igre, glazba, filmovi).

Znam da nije neka svota ali pokušavam izvući maximum iz limitiranih para.

Ne kužim se u kvalitetu zvučnika ovako nižeg ranga pa mi treba preporuka.

Osobno bi mi najviše odgovarao Portio zbog 35kn dostave.

Razmišljam o Logitech z130 za 2.0 ili možda Logitech S220 za 2.1

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Do 200kn isao bih na Genius HF500A !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike kupiti ?

U tom slučaju imam trilemu jer dotične zvučnike imam doma (svoje, za laptop se koriste).

Sad, kako da razaznam da li su bolji od Logi-a ako potonji nisam imao prilike poslušati

a praktički su iste cijene?

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Meni se ti Geniusovi cine bolji jer su drveni ! Eventualno bi mogao uzet S220 jer mi se Z130 cine preslabi sa svojih 5W !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike kupiti ?

Potpis na Genius 500A, do 200kn best buy.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Ljudi i meni bi trebali novi zvucnici, prvi problem mi je to sto neznan koliko da izdvojim za zvucnike; koliko se po vama isplati dati za kvalitetnije zvucnike? Mislim se izmedu 2.1 i 5.1 sustava, najvise bi se koristili za slusanje glazbe i igranje ako van to ista znaci :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koje zvučnike kupiti ?
shadowlapy kaže...

Ljudi i meni bi trebali novi zvucnici, prvi problem mi je to sto neznan koliko da izdvojim za zvucnike; koliko se po vama isplati dati za kvalitetnije zvucnike? Mislim se izmedu 2.1 i 5.1 sustava, najvise bi se koristili za slusanje glazbe i igranje ako van to ista znaci :)

ajde barem reci okvirno koliko bi novaca mogao izdvojit.

14 godina

oko 600kn

17 godina

Idi na 2.1 ili čak na 2.0 sustav ako možeš. Naravno tu ti vrijedi koliko love toliko muzike. Za 600 bi se možda dalo naći nešto polovno, pogledaj malo po njuškalu. 5.1 ne bi ni gledao, to je glupost veća. Prvo što moraš imati karticu za 5.1, zatim dobar raspored u sobi, zatim sve što gledaš/igraš trebalo bi podržavati 5.1 iako bi mogao nekom konverzijom namjesiti da ti radi na 5.1, ali to je glupost. 

Kakvu imaš zvučnu i zvučnike sada?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina

Imam integriranu zvucnu, a zvucnici su neki MS Industrial sustav je 2.1, a na njima niti ne pise koji je model. Kupljeni su prije oko 5 godina pa su poceli malo zafrkavat. 

17 godina

Kupi si zvučnu neku, tipa Audigy 2 ZS ili tako nešto. To je oko 150 novaca. Za ostatak ne znam šta bi ti preporučio, znam samo one ispod i neke iznad 1000 krznenih koji mi se sviđaju, a imaju dobre ocjene i još bolje se čuju. Ako ti nije velika soba, za početak ti ne bi bili loši neki logitech, ja imam x-230 mislim i jako dobro se čuju za malu lovu. Imam ih više ni sam ne znam koliko, ali odlično se čuje kroz njih te ih uglavnom držim na oko 25% jačine. Ja bi tako napravio, ili štedio za neke bolje, ali to opet košta...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina

Onda cu jos malo potrazit po google-u i pogledat recenzije pa da vidin sta mi se najvise isplati za koje pare, jer za ono sta cu ih ja koristit ne tribaju bit neki brutalno skupi :)

EDIT: Logitech Z323 ili Genius SW-G2.1 1250

Koji su bolji, ili imate koji bolji prijedlog?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 16:10 (shadowlapy).
17 godina
neaktivan
Koje zvučnike kupiti ?

Ja bi uzeo Genius SP-HF 1800A + polovnu zvučnu Audigy ZS 2 ili novu Xonar DG

ili možda ove Genius SW G2.1 3000, premda ni ovi Edifier C2 ne izgledaju loše.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 16:29 (Balvan8).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Jel zvucna kartica bas must have ili se moze proc i bez nje, ja san zadovoljan i trenutnim zvukom sa integruse iako nikad nisam ima priliku cut sa zvucne. I rade bi kupija 2.1 nego 2.0, imam trenutno uz MS-ove i  Genius SP HF850X, al mi fali onaj bas :)

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike kupiti ?

Može i bez zasebne zvučne ali onda probaj za nešto jasniji i čišći zvuk instalirati SRS Audio Lab, stvarno pomaže na svim Realtek HD modelima koje sam probao. Instalira se sam umjesto drivera od zvučne, control panel mu je lagan za upotrebu, i ima par fora opcija.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Imam instaliran THX True Studio Pro, to san skinija jer mi je pisalo na maticnoj da ima neki THX audio i primjetija san ogromnu razliku u kvaliteti zvuka, jel to slicna stvar kao i SRS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...

Imam instaliran THX True Studio Pro, to san skinija jer mi je pisalo na maticnoj da ima neki THX audio i primjetija san ogromnu razliku u kvaliteti zvuka, jel to slicna stvar kao i SRS?

Da apsolutno, dobar potez, kad već nije hardverski jbg, bar što se onda preko softvera da izvući. Malo se poigraš postavkama i to je to. Neki 2.1 upikneš i bok.

14 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Za oko su mi zapeli M-Audio Studiophile AV 30 , 90% sam da ću njih uzet al su mi zanimljivi i Kurzweil KS40A tako da sam u sitnoj nedoumici,

Obadva seta imaju dobre ocjene na revieowima i korisnici su većinom zadovoljni, jedino za kurzweil kažu da ima lošije dijelove na pojačalu(kondenzatori itd.),

međutim nisam ih imao priliku čuti uživo pa ako netko slučajno je zanimalo bi me koji su isplativiji,služili bi za sve(filmovi, muzika, igre).

Dosta mi je bitno čistoća srednjih i visokih tonova

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Absu kaže...

Za oko su mi zapeli M-Audio Studiophile AV 30 , 90% sam da ću njih uzet al su mi zanimljivi i Kurzweil KS40A tako da sam u sitnoj nedoumici,

stvarno dobra cijena za AV 30, prije su koštali cca 850kn, a AV 40 preko 1000kn za keš. Pričekaj explorera (vjerojatno će vidjet ovu temu) on je imao ili AV 40 ili AV 30 pa će ti on malo više reći o njima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 20:50 (Balvan8).
17 godina
shadowlapy kaže...

Jel zvucna kartica bas must have ili se moze proc i bez nje, ja san zadovoljan i trenutnim zvukom sa integruse iako nikad nisam ima priliku cut sa zvucne. I rade bi kupija 2.1 nego 2.0, imam trenutno uz MS-ove i  Genius SP HF850X, al mi fali onaj bas :)

Nije, ali razlika sa onboard zvučnom i posebnom karticom je ogromna, mislim ja nisam mogao vjerovati koja je razlika. Inače imam logi x-230 zvučnike. Dobri su oni koje je Balvan preporučio, iako ni oni Logi Z323 nisu loši.

15 godina
Koje zvučnike kupiti ?

trazi po oglasnicima logtech Z3 ili Z4...

ja imam Z3, a frend Z4, imamo ih vec 5g cirka, nikad nikakvi problemi s njima, kvaliteta zvuka vrhunska, dizajn super...

placeni su 550 i 670kn kao novi, neznam koliko tocno imaju RMS-a, ali sve skupa je mislim 40 ili 50 sa subom...iste specifikacije su, samo dizajn je drugaciji, iskreno meni se vise svida Z3, radi manjih satelita...

moja preporuka, ako nades u dobrom stanju rabljene :)

svoje nebih NIKAD prodavao, jedini zvucnici sa kojima sam zadovoljan, do njih sam imao svakakva sr.anja

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Je li 150kn ok cijena za polovne Logitech x-210?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koje zvučnike kupiti ?

Po meni vrijede vise 100 nego 150kn ! Dosta stari model , kod nas ga u trgovinama vise nema , a vjerojatno se vise i ne proizvode !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice