Gamerska tipkovnica?

poruka: 142
|
čitano: 21.681
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gamerska tipkovnica?

UUU i ova ima pozadinsko osvjetljenje žuto.hahha:)

17 godina
neaktivan
Prava gamerska :)
:)
15 godina
191x7 kaže...

Pustite Logitech fanboya Logica iako je ovdje djelomično u pravu.

Sve su tipkovnice isti shit ak su na principu membrana, svjetlile one ili ne.

Prava stvar je mehanička tipkovnica. Za bilo kakav rad.

Zbog toga je moja preporuka SteelSeries 6GV2. Isplati se dati malo više za nju (550 - 600 Kn).

Ne isplati dati više od recimo 350 Kn za tipkovnicu s membranama.

Eto ukrao mi riječ. Znači "gamerske" ne donse ništa više od običnih membranskoh osim raznih dodataka(LED....)

Prava tipkovnica je mehanička, al' neće imat utjecaja da vam ja govorim kako je to dok ne probate. Ja sam mislio ništa extra, ali kad sam probao tipkat na takvoj tipkovnici(7g) ostao sam očaran da je želim na svom stolu, ali opet cijena je velika(s tim da mislim da bi to dobar ulog) jer sam škrt za takve stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 20:39 (Vapor).
15 godina
protjeran
Gamerska tipkovnica?

a koja je razlika u toj mehaničkoj? odprilike?

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gjurki kaže...

a koja je razlika u toj mehaničkoj? odprilike?

Mehanički prekidači. NEMA se ta izlizat za razliku od onih...

Ako sam ti pomogao stisni PRIJAVI!!! Patim za ★★★★★///////////ako je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid!
15 godina
protjeran
Gamerska tipkovnica?

g110 vjerojatno nije mehanička jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gjurki kaže...

g110 vjerojatno nije mehanička jel?

Nope, ako hoces mogu ti dati link na pm ako hoces naucit nesto vise o mehanickim tipkovnicama

Ako sam ti pomogao stisni PRIJAVI!!! Patim za ★★★★★///////////ako je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid!
15 godina
protjeran
Gamerska tipkovnica?

moze...samo da vidim o cemu se tu zapravo radi:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gamerska tipkovnica?

Vidio sam nešto novo Razer BlackWidow,gamerska programabilna tipkovnica,mehaničke tipke,US layout,1000Hz Ultrapolling 1ms,vrijeme odaziva, USB.To mora da je dobro.možda bi mogao povečat budžet na 600kn.i dali je razlika u ultimate i obične u osvjetljenju slova

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gamerska tipkovnica?

Da,Ultimate ima svjetlece tipke,a obicna  verzija ne.

And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

uzimaj g110..imam je i odlična je za sad.. na vrh možeš spojit mikrofon i slušalice te imaš usb utor(ja sam spojio miš u to).. one tipke pokrej i možeš u plavu, ljubičastu, crvenu boju mjenjat za tipke...jedini je problem šta nije hrvatska tipkovnica, nači nemaš č,ć,ž i ta sra*a(barem je tako kod mene) ali navikneš se brzo i s tim nemaš problema

Kako nema...ja jučer uzeo g 110 i ima sve hr znakove. Inače tipkovnica je, za sad, super.

zeko73
14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

SS 6gv2 vs BlackWidow ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kakva je SS 6gv2?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 10:16 (Trigga).
15 godina
Trigga kaže...

kakva je SS 6gv2?

Obična ( ne svijetli i nema makro tipke )! ali i ima bolje prekidace po meni best buy tipkovnica!

17 godina
Trigga kaže...

kakva je SS 6gv2?

Dobra, skupa, kvalitetna, crna, mehanička, "gamerska" USB tipkovnica.

*_* Što da ovdje napišem? *_*
14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

steta sto 6gv2 i BlackWidow nemaju svjetlece tipke. velika je razlika kada lupas po tipkovnici u mraku i moras nabadati napamet tipke..

obzirom da si moram tipkovnicu uzeti koja je vasa preporuka u cjenovnom rangu do 600 kn-? mislim da je BlackWidow momemntalno prvi izbor. mnogo je lijepsa fizicki od SS 6gv2 i imam osjecaj da je kvalitetnija. isplati li se uopce imati skupu tipkovnicu ili je sasvim ugodno raditi na jeftinijima tipa logitech k300?

sto preporucate?

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
sushii kaže...

steta sto 6gv2 i BlackWidow nemaju svjetlece tipke. velika je razlika kada lupas po tipkovnici u mraku i moras nabadati napamet tipke..

obzirom da si moram tipkovnicu uzeti koja je vasa preporuka u cjenovnom rangu do 600 kn-? mislim da je BlackWidow momemntalno prvi izbor. mnogo je lijepsa fizicki od SS 6gv2 i imam osjecaj da je kvalitetnija. isplati li se uopce imati skupu tipkovnicu ili je sasvim ugodno raditi na jeftinijima tipa logitech k300?

sto preporucate?

A prvo se pitaj što bi lupao u mraku? Ako igraš, onda ne pomićeš prste s za to potrebnih tipki, a ako tipkaš/pišeš nešto - onda svejedno upališ svjetlo.

Do 600 Kn definitivno neka mehanička. Sam si naveo obje koje bi bile moj izbor, premda bih ja prije odabrao SS.

Ako gledaš skupu da je mehanička - isplati se. Ako gledaš skupu da je membranska - ne isplati se. Naspram K300 naravno.

15 godina
191x7 kaže...
Trigga kaže...

kakva je SS 6gv2?

Dobra, skupa, kvalitetna, crna, mehanička, "gamerska" USB tipkovnica.

PS/2 je ipak superiorniji naspram usb u ovom slučaju!

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ako gledaš skupu da je mehanička - isplati se. Ako gledaš skupu da je membranska - ne isplati se.

slazem se u potpunosti.

bespotrebno je davati 200/300/400/500/600 kn-a za praktički istu tehnologiju kakvu koriste one od cca. 100 kn-a pa bi u tom slucaju ostavio ovu deaffault.

pitam samo postoji li jeftinija mehanicka tipkovnica od ove 2 navedene u prethodnim postovima (6gv2 i blackwidow) obzirom da je na cjenicima nasih ducana nemoguce prema informacijama prepoznati je li tipkovnica mehanicka ili nije. (primjerice za 6gv2 uopce nepise da je mehanicka!)

17 godina
Gamerska tipkovnica?

Uopće ne znam kojih sve mehaničkih tipkovnica i po kojim cijenama ima na našem tržištu.

Čitao sam jučer malo neki članak o mehaničkim na američkom tržištu, ima i i duplo jeftinijih nego što su te...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
0verlord kaže...

odakle ti to? zzasto?

17 godina
Gamerska tipkovnica?

I kakva je razer lycosa nasprem logitech g110.funkcionalnost kvaliteta izrade itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sushii kaže...
0verlord kaže...

odakle ti to? zzasto?

Evo C/Psa jednog foruma u kojem je sve lijepo objasnjenjo:

Key Blocking & Ghosting
Ghosting is when you press two keys on the keyboard, and a 3rd key - which you didn't press - gets sent to the PC as well. This is very rarely seen on even the cheapest modern boards, because manufacturers have the habit of limiting the rollover so that ghost keys are always blocked.

Key Blocking is as simple as it sounds; you experiencing it when you reach your maximum key roll over. So if you press 2 keys, and the third key is blocked on your board; then you just experienced blocking because your keyboard is only 2KRO. 

Key Rollover (#KRO & NKRO)
NKRO is when you can press as many keys as you want at the same time, and all of them go through. This is similar to what some 'gaming keyboards' incorrectly market as "anti-ghosting", even though Logitech and Razer only apply it to the WASD cluster. Note that right now only PS/2 keyboards can exhibit full n-key rollover; though Microsoft and Ducky are just two companies who have already looked at designing NKRO over USB. 

#KRO, where # = Any Number, is the key roll over of your board; and stands for the maximum number of keys you can press without experiencing any key blocking. 

Many USB mechanical Keyboards are labeled as 6KRO, meaning any 6 keys can be pressed at once without the user experiencing blocking. This is generally enough for most users. Though a limited number of games may have a problem with 6KRO. 
USB keyboards with 6KRO also allow for a maximum of 4 modifier keys to be used with those 6 normal keys. These modifiers include CTRL, ALT, Shift, & Super (Windows, Command, or Meta Key.) 
Sometimes this also includes the FN key present on select keyboards.

Key Bouncing
All types of key switches - including rubber domes - do this. When you press a key, the switch "bounces" on and off very quickly as it sets into place. This causes keys to register multiple times for each press. Because of this, keyboards need to implement some sort of debouncing delay - so that once you press a key, the controller waits a certain amount of time before registering a keypress. As an example, Cherry MX switches need 5ms of debouncing time, while rubber domes need longer (exactly how long depends on their quality).

Polling Rates and Response Times
While it is very useful for mice, it's just about meaningless for keyboards. Let's assume for a minute that all switches have the 5ms debouncing time of Cherry MX switches (which is being very generous). Even if you had super human speed and reflexes, every single key would be delayed by at least that much. So really, any polling rate over 200Hz (at best) is absolutely useless, and nothing but market hype. It may even be a bit detrimental, because you'd be wasting CPU time polling the keyboard unneededly. And unlike USB keyboards, PS/2 boards aren't polled at all. They simply send the signal to the PC whenever they are ready to, which causes a hardware interrupt, forcing the CPU to register that keystroke.

PS/2 or USB?
PS/2 wins on three fronts: First, it supports full n-key rollover. Second, PS/2 keyboards aren't polled, but are completely interrupt based. And third, it is impossible for it to be delayed by the USB bus being used by other devices. There are two types of USB transfer modes - the interrupt transfer mode (USB polls keyboard, when key is sensed the USB controller sends the interrupt to the CPU), and the isochronous transfer mode, which reserves a certain amount of bandwidth for the keyboard with a guaranteed latency on the bus. Unfortunately, there are absolutely no keyboards made that use the latter, because special controllers would have to be used, thus making it cost prohibitive.

15 godina
protjeran
zeko73 kaže...
gjurki kaže...

uzimaj g110..imam je i odlična je za sad.. na vrh možeš spojit mikrofon i slušalice te imaš usb utor(ja sam spojio miš u to).. one tipke pokrej i možeš u plavu, ljubičastu, crvenu boju mjenjat za tipke...jedini je problem šta nije hrvatska tipkovnica, nači nemaš č,ć,ž i ta sra*a(barem je tako kod mene) ali navikneš se brzo i s tim nemaš problema

Kako nema...ja jučer uzeo g 110 i ima sve hr znakove. Inače tipkovnica je, za sad, super.

neznam, kako možda sam ja takvu naručio, ne sjećam se više, to je bilo prošle godine..do sad su već vjerojatno napravili hrvatsku

16 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

ima hrvatska slova ali nalijepljena, dakle ne svijetle

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...
sushii kaže...

sto preporucate?

A prvo se pitaj što bi lupao u mraku? Ako igraš, onda ne pomićeš prste s za to potrebnih tipki, a ako tipkaš/pišeš nešto - onda svejedno upališ svjetlo.

Do 600 Kn definitivno neka mehanička. Sam si naveo obje koje bi bile moj izbor, premda bih ja prije odabrao SS.

Ako gledaš skupu da je mehanička - isplati se. Ako gledaš skupu da je membranska - ne isplati se. Naspram K300 naravno.

jebes gamera/informaticara koji gleda u tipkovnicu kada pise.. eod

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
15 godina
protjeran
toxic kaže...
191x7 kaže...
sushii kaže...

sto preporucate?

jebes gamera/informaticara koji gleda u tipkovnicu kada pise.. eod

hahah bas to..meni je to  došlo sponatno:D nisam to ni primjetio dok mi se frendovi nisu počeli čudit...:D

17 godina
Gamerska tipkovnica?

ja sma to forsiro od malih nogu.... neznam zasto ali to mije bilo cool i eto sad svako slovo svei to ne napamet nego jednostavno kako razmisljam tako odmah pisem na forum, rijetko kad spustim glavu prema tipkovnici

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gamerska tipkovnica?

bas, i jos kad se navikneš na tipkovnicu :D milina!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moja g110 je imala nasa slova i sva su svijetlila. Nista nije bilo nalijepljeno.
:)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice