Bookshelf zvučnici

poruka: 51
|
čitano: 8.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici

Ukratko, Sony SS-B1000 (400kn) ili Scythe Kro Craft (360kn)? (možda nađen i jeftinije na netu)

To bi mi bilo za sobu, veličine kojih 4.5×3m, spojeno na laptop. Pošto živin u stanu, 'odvrnjavanje' zvučnika do kraja mi nije baš opcija.

Ukoliko Sony, koje pojačalo? Po mogućnosti šta jeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 1:35 (orbit6969).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Bookshelf zvučnici

Za oba ti treba pojačalo, oba zvučnika su pasivna.

Sony ima veću sinusnu snagu, a ovo drugo ne bih niti gledao - pitaj boga kakva je kvaliteta, a pojačalo tako niske snage nećeš tako lako naći, osim u čistoj A klasi, što je overkill :) oba zvučnika su niske osjetljivosti, što znači da ne sviraju baš glasno... radije Sony onda, ako su baš ta dva u igri. Rabljenih pojačala imaš od 400 kn pa na više.

Radije se ispruži i kupi ove:

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/kef-coda-8-oglas-1008245

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
16 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici
Father nemoj govoriti napamet ako ih nisi čuo.Barem su isplativiji od bilo kakvih Sony koji se preskupi i ne nude baš nešto za tu lovu. Za 600 kn su ovi Scyhte + pojačalo Scyhte u Linksu odlična investicija
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 1
16 godina
Bookshelf zvučnici

Sony su jedini zvučnici koje bih zaobišao. O svim drugima bi bar razmislio. Sony i zvučnici - ne ide to u istu rečenicu.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
Father nemoj govoriti napamet ako ih nisi čuo.Barem su isplativiji od bilo kakvih Sony koji se preskupi i ne nude baš nešto za tu lovu. Za 600 kn su ovi Scyhte + pojačalo Scyhte u Linksu odlična investicija

Da, ako bi uzea Scythe zvučnike onda bi i njihovo pojačalo.

Znači imaš pozitivna iskustva?

14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Sony ima veću sinusnu snagu, a ovo drugo ne bih niti gledao - pitaj boga kakva je kvaliteta, a pojačalo tako niske snage nećeš tako lako naći, osim u čistoj A klasi, što je overkill :) oba zvučnika su niske osjetljivosti, što znači da ne sviraju baš glasno... radije Sony onda, ako su baš ta dva u igri. Rabljenih pojačala imaš od 400 kn pa na više.

To mi je zasad izvan mogućnosti jer to plus neko jače i skuplje pojačalo...

Mr. Fugitive kaže...

Sony su jedini zvučnici koje bih zaobišao. O svim drugima bi bar razmislio. Sony i zvučnici - ne ide to u istu rečenicu.

A neznan... Ove Sony i Scythe modele san naša ka odlične stvari za uložen novac. Zato se ne bi ograničava na stereotipe prema markama.

Samo me zanima jeli konkretno ovaj model Sonyja možda bolji od Scythea ili obratno (jer nažalost neman priliku sam ih isprobat) :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 11:40 (orbit6969).
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Da i 750kn za zvučnike + 400 znači min 100 eura za normalno pojačalo, 1500kn zajedno vs. 600,700 za Scythe. Ne znam koliko mu se to isplati, vjerojatno dugoročno i da, al ako nije pri lovi jbg i tek ulazi mic po mic u takvo spajanje, Scythe je svuda vani pobrao solidne recenzije.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici

Kao i bezbroj puta u tim cjenovnim relacijama po meni je najbolje uzet srotex aktivne monitore 

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=17&kat=119&pod_kat=168&art=4560

ili 

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=17&kat=119&pod_kat=168&art=6519

ovim potonjim ces izbjeci i moguci uzrok nezadovoljstva prouzrocen laptop zvucnom

slagat neko pojacalo i zvucnike plus kabeli u ovom cjenovnom razredu je po meni apsurdno ukoliko bas ne naleti neki vintage ocuvan od puzdanog izvora a i to bu tesko bilo ista za tu lovu

aktivne monitore pa sparaj 3k kuna to je ono najjeftinije kaj ima smisla tipa audio bronze  ili mordaunt short aviano bookshelli nakaceni na neki low end nad ili cambridge audio azur 

0 0 hvala 0
14 godina
Bookshelf zvučnici

Da li bas moraju biti pasivni? Mislim da bi ti za prvu ruku odlican izbor bili GENIUS SP-HF1800A, bar dok ne skupis nesto vise love za kvalitetniji HiFi... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 11:58 (anarchyST).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Oprosti, nemam povjerenja u tvrtku koja se bavi periferijama da će napraviti iole linearan zvučnik. Uputi me na frekvencijska mjerenja da vidimo koliko su linearni.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
16 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici
Nisam ni ja imao povjerenja u neke tvrtke pa sam se za*ebaona kraju. frekv raspon je kod Scyhtea solidan od 58 hz-20 khz. I da samo malo usporedi težinu ovih Scyhte i navedenih Sony te debljinu korištenog MDF-a. Mogu ti reć da su Scyhte duplo teži i kvalitetnije izrađeni.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
Nisam ni ja imao povjerenja u neke tvrtke pa sam se za*ebaona kraju. frekv raspon je kod Scyhtea solidan od 58 hz-20 khz. I da samo malo usporedi težinu ovih Scyhte i navedenih Sony te debljinu korištenog MDF-a. Mogu ti reć da su Scyhte duplo teži i kvalitetnije izrađeni.

Sonyjevi imaju 2.9, a Scytheovi 3.1 kg. Šta se tiče izrade mislin da su definitivno Scytheovi kvalitetnije napravljeni.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
Masa zvucnika nema nikakve veze sa kvalitetom zvuka. No kvaliteta drivera, konstrukcija i skretnica itekako imaju.
S druge strane, svidja mi se pojacalo :)
16 godina

Ako si ograničen budžetom i ako ćeš ih imati u nekom manjem prostoru, to biti moglo biti super rješenje. Ne znam za ovaj konkretan model, ali recimo X-230 lijepo funkcionira u prostoru od 7-8 kvadrata. Sad možda bi se dalo to i u malo većem jer woofer ima basa na kile {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
16 godina
neaktivan
orbit6969 kaže...
explorer 4 kaže...

Sonyjevi imaju 2.9, a Scytheovi 3.1 kg. Šta se tiče izrade mislin da su definitivno Scytheovi kvalitetnije napravljeni.

Jedan Scyhteov ima 3,1 kg :)
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
explorer 4 kaže...

Oprosti, nemam povjerenja u tvrtku koja se bavi periferijama da će napraviti iole linearan zvučnik. Uputi me na frekvencijska mjerenja da vidimo koliko su linearni.

Pazi, tako možeš reći i za Corsair 2.1 što su sad nedavno izdali, a jedan od najboljih 2.1 setova za PC uopće, kao i onaj mali Gigabyteov šta se odavno ne proizvodi, na koji često upućuje rambox. Nema (opravdanog) mjesta nepovjerenju, pogotovo ako ti je jedini kriterij cijena. Praktički i nemaš baš izbora za 600kn.

A Sony,hm, pa tu sam podijeljenog mišljenja, imam recimo micro-liniju čije valjda zvučnike planiram zamijeniti 4g {#}, a opet, nekad ih odvrnem dokle mi paše, i shvatim da su za moje potrebe manje dnevne sobe posve solidni. Onda odustanem.

Sve zbilja zavisi o potrebi, tj. preferenciji. Naravno da ako ima budžet od 2 000kn neće uzeti Scythe, ali ako ima 500,600kn šta praktički da radi? Neki 2.1 može uzeti tipa Z523 od Logitecha, neki bolji 2.1 drugog proizvođača, ne znam, ili ići na Scythe. Tu još upadaju polovni Z3, Z4 i Z2300 po 400-500 tj. 700-900kn.

Dao sam si truda naći najnoviji kratki osvrt na Scythe, pa pogledaj..ovo je rev.B.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 7:42 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

Pazi, tako možeš reći i za Corsair 2.1 što su sad nedavno izdali, a jedan od najboljih 2.1 setova za PC uopće, kao i onaj mali Gigabyteov šta se odavno ne proizvodi, na koji često upućuje rambox. Nema (opravdanog) mjesta nepovjerenju, pogotovo ako ti je jedini kriterij cijena. Praktički i nemaš baš izbora za 600kn.

A Sony,hm, pa tu sam podijeljenog mišljenja, imam recimo micro-liniju čije valjda zvučnike planiram zamijeniti 4g {#}, a opet, nekad ih odvrnem dokle mi paše, i shvatim da su za moje potrebe manje dnevne sobe posve solidni. Onda odustanem.

Sve zbilja zavisi o potrebi, tj. preferenciji. Naravno da ako ima budžet od 2 000kn neće uzeti Scythe, ali ako ima 500,600kn šta praktički da radi? Neki 2.1 može uzeti tipa Z523 od Logitecha, neki bolji 2.1 drugog proizvođača, ne znam, ili ići na Scythe. Tu još upadaju polovni Z3, Z4 i Z2300 po 400-500 tj. 700-900kn.

Dao sam si truda naći najnoviji kratki osvrt na Scythe, pa pogledaj..ovo je rev.B.

Ma sve je to lijepo, no osobno bih radije kupio slušalice za 150-200 kn i uštedio još novaca da kupim poštene zvučnike za računalo.

Kratki osvrt je samo to, osvrt - pitaj boga kakav sluh ima taj čovjek, voli li više ili manje basa, i da li je njegova preferencija zvuka istovjetna tvojom.

Osobno bih radije uzeo ovo. Istina, pasivni su, ali pojačalo se može nabaviti za sitne novce. Ne treba kupovati novo i skupo, nema potrebe za time.

Ma kako god. Čak i ovako, radije bih kupio neku mini liniju sa line-in ulazom.

15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
thedream kaže...

Ma sve je to lijepo, no osobno bih radije kupio slušalice za 150-200 kn i uštedio još novaca da kupim poštene zvučnike za računalo.

Kratki osvrt je samo to, osvrt - pitaj boga kakav sluh ima taj čovjek, voli li više ili manje basa, i da li je njegova preferencija zvuka istovjetna tvojom.

Osobno bih radije uzeo ovo. Istina, pasivni su, ali pojačalo se može nabaviti za sitne novce. Ne treba kupovati novo i skupo, nema potrebe za time.

Ma kako god. Čak i ovako, radije bih kupio neku mini liniju sa line-in ulazom.

Plus $ za pojačalo..{#} ali moglo bi zgodno zvučati.

Cemetary gates
17 godina
Bookshelf zvučnici
DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
17 godina
Vido kaže...

Jednako besmislen, ali ipak kvalitetniji review.

Pojačala, ako su ispravna, ne koloriraju zvuk, pogotovo ne pojačala u D klasi. Farbanju zvuka služi ekvilizator.

17 godina
Bookshelf zvučnici

Ne znam, neću ulaziti u to ali nije nemoguće da postoji i kakav filter u pojačalu tj. prije njega pa je on odgovoran za to :)

Bez obzira, takve stvari netko tko kupuje zvučnike te cijene i ranga neće ni primjetiti pa je potpuno nebitno ali ono što sam imao na umu je da sam naišao na par mjesta da ljudi hvale te zvučnike i da su za cijenu odlični i bolji od mnogih skupljih. Navodno je taj midbas jako dobar driver.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
17 godina
Vido kaže...

Ne znam, neću ulaziti u to ali nije nemoguće da postoji i kakav filter u pojačalu tj. prije njega pa je on odgovoran za to :)

Postoji, ali te stvari se rade za aktivne monitore da se popeglaju nedostaci drivera i malih kutija, te za specijalna pojačala za pogon full range drivera, gdje također treba peglati nedostatke.

No ovo je već OT.

14 godina
protjeran
Bookshelf zvučnici

Zvučnici i driveri meni ne idu u istu rečenicu :)

0 0 hvala 0
17 godina
Bookshelf zvučnici

Definitifno bolji izbor su WHARFEDALE PRO Diamond 8.1 Studio od tih Scythe.
Ako ništa drugo po konstrukciji kutije (ako niste primjetili čovjek je rekao da bi zvučnike imao za računalo na stolu i samim time NE SMIJE biti bass-reflex kutija s otvorom na zadnjoj strani), drugi problem je što su jako tromi Scythe driveri (jako slaba osjetljivost) pa treba jako pojačalo za tjerati, a jako tjerati jeftino pojačalo = smetnje u zvuku i izobličenje zvuka.

Sve ostalo je čisto subjektivno, staviti isti setup u istu prostroriju i u istim uvjetima isprobati, i onda se može reći koji će mu biti bolji...
Nažalost živimo u ovoj vukoje*** od države gdje je nemoguće posuditi na 2 dana zvučnike za probu i onda kupiti koji ti pašu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 3:20 (gkelekov).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zbuzz kaže...

Zvučnik je kutija+driver+skretnica+kablovinje.

17 godina
gkelekov kaže...

Ako ništa drugo po konstrukciji kutije (ako niste primjetili čovjek je rekao da bi zvučnike imao za računalo na stolu i samim time NE SMIJE biti bass-reflex kutija s otvorom na zadnjoj strani), drugi problem je što su jako tromi Scythe driveri (jako slaba osjetljivost) pa treba jako pojačalo za tjerati, a jako tjerati jeftino pojačalo = smetnje u zvuku i izobličenje zvuka.

Ma smije, ali moraju biti odmaknuti od zida, jer će inače samo tuliti. Ako je na prednjoj strani, zvučnike možeš nagurati na zid iza stola - veći je problem ako su kutije duboke, i onda ih još moraš odmaknuti.

17 godina
Father_Dougal kaže...
gkelekov kaže...

Ma smije, ali moraju biti odmaknuti od zida, jer će inače samo tuliti. Ako je na prednjoj strani, zvučnike možeš nagurati na zid iza stola - veći je problem ako su kutije duboke, i onda ih još moraš odmaknuti.

Ma znam to. Ali pretpostavih da mu je stol do zida (kako ljudi obično imaju) a zvučniki su duboki onda ih nikako neće moći normalno udaljiti od zida (30-50 cm koliko bi bilo idelano) :)

15 godina
neaktivan
orbit6969 kaže...

Ukratko, Sony SS-B1000 (400kn) ili Scythe Kro Craft (360kn)? (možda nađen i jeftinije na netu)

To bi mi bilo za sobu, veličine kojih 4.5×3m, spojeno na laptop. Pošto živin u stanu, 'odvrnjavanje' zvučnika do kraja mi nije baš opcija.

Ukoliko Sony, koje pojačalo? Po mogućnosti šta jeftinije.

za ove sony'e ti mogu iz prve ruke rec da ce podnijet nevidenu torturu, nisu nis extra kao sto nije ni cijena ali brate mili doslovce im dusu cupam vec vise od 4 godine i nista..

radili su u milju kombinacija sa gro drugih zvucnika, a jedan mi je cak i opo sa police (1.5m i nista mu nije) :)

The best way to be boring is to leave nothing out.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 16:05 (Sale_ds).
14 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
zbuzz kaže...

Zvučnik je kutija+driver+skretnica+kablovinje.

Eto sad znam da se komplet zove i driver. Mislio sam da pricate o nekom softwareu. Jel ima i neko naško ime za to?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice