5,1 Zvučnici za Pc - Preporuka

poruka: 45
|
čitano: 13.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kao šta naslov govori trebao bi 5.1 zvučnike za PC.

Želim kvalitetne zvučnike, cjena nije bitna, ali je bitno da zvučnik nije preskup u odnosu na ono šta nudi. tražim nešto tipa best buy i da to naravno ima za kupiti u ovdašnjim komp šopovima :)

Molio bi par savjeta i naravno poneku rječ o modelu zvučnika za koji se savjetuje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 5,1 Zvučnici za Pc - Preporuka
Koliko bi ti novaca davao za to? 5.1 zvucnika imas od 200 do preko 200 000 kn pa bi bilo zgodno da malo preciziras :)
15 godina
neaktivan

Mislim da kod nas nemaš prevelikog best-buy izbora, sve ovisi o tebi i koliko si spreman izdvojiti.

Za 500kn i 5.1 set toplo preporučam :

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.cd44226a08334e7d96e923298952bce9.zvucnici-pc-hercules-xps-5-1-70.aspx

ili

http://www.protis.hr/products/details/zvucnik-logitech-z506-51/36771

Ako imaš više love potraži nešto od 5.1 drvenih Geniusa, ili 4000 model, ili 5050. Oko 700-850kn su.

Više od toga po meni nema smisla izdvajati, i ovi će odlično poslužiti.

Jedino suvislo što se da uzeti nakon njih je recimo G51 Logitech 5.1 set, jedini problem je što ga više nema i vrlo je rijedak polovan.

http://www.pczenith.com/darco/logitech_g51_speakers.php

http://www.pczenith.com/darco/logitech_g51_speakers_pg4.php

cca. 1450kn

Da uzimam sebi, uzeo bi njih.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 18:16 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na preporukama, za zvučnike bi izdvojio do 1500kn, ne mislim pretjerivati sa cjenom, mozda bi dao kojih 200kn više no to bi bilo max.. Posto ste mi dali puno izbora vjerojatno cu nesto odavdje ubosti :)
Hvala Svima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
uzmi genius sw Hf 5050 jer su dobar komad zvucnika za cijenu od 800 kn. siguran sam da do 1000 kn nemaju konkurencije. obilje snage, čist bas, dobra izrada i dvosistemski sateliti.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
15 godina

Uzmi genius 5050 model ili ako nađeš model 6000 (200w rms). Za tu cijenu nema bolje kod nas, a ovi Logi Z-5500 drže cijenu ko ludi jer nemaju konkurenciju (imaju, ali čitaj nemaju :D). Ja imo velku sreću kad je Logi na neke proizvode davao akcije pa sam ih ubro za 2200 kn (opet puno, ali nije mi žao!!). :D

★★★★★
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

best buy

high end

uzmi prve ako oces kvalitetan zvuk, malo zadrmati prozore i pravi surround sound

uzmi druge ako te novcanik svrbi i oces sve kao i 1. i uz to razvaliti zidove sa 500(1000)W.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: 5,1 Zvučnici za Pc - Preporuka
Me$$y kaže...

best buy

high end

uzmi prve ako oces kvalitetan zvuk, malo zadrmati prozore i pravi surround sound

uzmi druge ako te novcanik svrbi i oces sve kao i 1. i uz to razvaliti zidove sa 500(1000)W.

Prvi su ok, ali nek ne očekuje nešto previše od njih. :D

Druge imam...i mogu reć da...ne razvaljuju zidove, samo ih vibriraju. I naravno, čuju se daleko. :D No, i Z-5500 se može sakriti prema zvučnicima od 1500€ zajedno s receiverom (to je nešto bolesno, ko na koncertu, šta da su još skuplji? Već se i ovako bojim). :D

★★★★★
17 godina
neaktivan

Hvala svima na preporukama. Vidim da svi hvale Logitech Z5500 5.1  pa cu njih i uzeti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 14:22 (Skrbo).

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skrbo kaže...

Hvala svima na preporukama. Vidim da svi hvale Logitech Z5500 5.1  pa cu njih i uzeti.

nadam se da ćemo vidit koju sliku

eo da vidiš šta ćeš uzet

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 14:39 (luka94).
16 godina
neaktivan

Ovaj video mi je najjači u vezi Z 5500.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema frke, cim kupim slikam :)

17 godina

Imam pitanje vezano uz Genius 5050 zvučnike.

Svi zvučnici mi rade ok osim basa, na njemu ne mogu dobiti nikakav izlaz. Kada idem na TEST funkciju, tada radi ok, ali primjerice u pjesmama ne radi.

Zvučna kartica je: CreativeSoundBlaster X-Fi Extreme Audio

Windows 7 x64

Zna netko u čemu je problem? Hvala

P.S. Mislim da sam riješio, instalirao neki 5.1. plugin za winamp i sad je ok.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 15:44 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bugi.kc kaže...

Imam pitanje vezano uz Genius 5050 zvučnike.

Svi zvučnici mi rade ok osim basa, na njemu ne mogu dobiti nikakav izlaz. Kada idem na TEST funkciju, tada radi ok, ali primjerice u pjesmama ne radi.

Zvučna kartica je: CreativeSoundBlaster X-Fi Extreme Audio

Windows 7 x64

Zna netko u čemu je problem? Hvala

P.S. Mislim da sam riješio, instalirao neki 5.1. plugin za winamp i sad je ok.

To ti nije baš najpametnije, mislim ovo da slušaš muziku na svih 5 suraund zvučnika, naštelaj si na 2.1, a kad gledaš filmove, naravno prebaci  opet na 5.1, i da, da bi iskoristio zvučnike, moraš imat i dobar software, odnosno filmove i glazbu, neke FLAC formate ili lossles formate za glazbu a za filmove naravno one "kodirane" za suraund (ne znam trenutno kak se piše ova riječ), šteta je trošit neki 5.1 sustav sa automatskom emulacijom MP3-a da se puštaju na sve suraund zvučnike!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina

E, hvala na savjetu!!

imam inače baš pravo pojačalo i zvuučnike za tv, ovo mi je ovako za komp,  i sad to spojim pa sam malo testirao, pa se bojao da nešt ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakvi su zvucnici Logitech z506?

Jel se moze dobitisurround s njima? I koliko je taj surround dobar?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A ok su zvučnici, samo kaj nemreš očekivat previše za tu cijenu, makar bi neki ljudi bili zadovoljni i s takvim zvučnicima. Surround bi trebao biti normalan, a neznam dal se da regulirat tako da se zadnji zvučnici pojačaju ko kod mojih z-5500.

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
goodye kaže...

Kakvi su zvucnici Logitech z506?

Jel se moze dobiti surround s njima? I koliko je taj surround dobar? 

Mislim da su dobar izbor novih 5.1 zvučnika za 500kn, ruku na srce više teško da vrijede.

http://www.protis.hr/products/details/zvucnik-logitech-z506-51/36771

Ja bi pogledao na tvom mjestu još i Hercules XPS 70.

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.cd44226a08334e7d96e923298952bce9.zvucnici-pc-hercules-xps-5-1-70.aspx

Prije bi njih uzeo iskreno, njih sam slušao i mogu ti reći da su mi bili bolji od X530 konkretno. Kakvi su Z506 ne znam, ali držim se XPS-a 70 kad netko traži solidan a jeftin 5.1.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

Meni zvucnini trebaju iskljucivo za filmove, glazba i igre idu preko slusalica, iako bi mozda ponekad upalio koju pjesmu, ali sada neka pretjerana kvalitetea zvuka mi nije potrebna.

Vise mi je vazno da dobijem surround sa nekim prosjecnim zvukom, nego stereo sa idealnim zvukom.

Na kraju krajeva, ja sam dosta zadovoljan sa sadasnjia 2 zvucnika od logitecha (LS11) koje sam platio nekih 100 kn, samo da vidite kolika je moja glad za dobrim zvukom :)

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
DiRT kaže...

A ok su zvučnici, samo kaj nemreš očekivat previše za tu cijenu, makar bi neki ljudi bili zadovoljni i s takvim zvučnicima. Surround bi trebao biti normalan, a neznam dal se da regulirat tako da se zadnji zvučnici pojačaju ko kod mojih z-5500.

Z-5500 su svijet za sebe ;)

Mljac ;)

:)
17 godina
protjeran

autor je upoznat sa tim da ti zvucnici nisu za u stan? i da kostaju 2600kn ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nisu za u stan? Za sta su onda, za auto? Cisto sumnjam ;)
18 godina
neaktivan

Tesko bi se i u autobus uklopili ;)

Doduse ja imam kucu al svejedno. Z-5500 se uklapaju u sve ;)

17 godina
neaktivan

Ajd logic ti ces mi znati odgovoriti.

Za ove z506 jel daju surround zvuk?

Za 5500 znam, i to je bolka, ali preskupi u pm. Mogu neko kucno kino kupiti za te novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Opet svaka tema krene sa onima od 500 i završi na onima od 2200..{#}

@autor - svaki 5.1 zvučnici će ti u pravilu dati surround, al ne kužiš da oni ovise o zvučnoj koju imaš. Pošto si ti na P5W ploči, a ona ima priličnu drlju zvučnu, ja ne bi očekivao čuda Isusova.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=m4cR4iaPdABNLtQa

Ako je to ta ploča, i taj HD882 codec, to im je jedan od entry HD modela, ali s prilično očajnim SNR-om i prilično šumovit da se tako seljački izrazim.

Koristio sam ga i 888 i 889 su mila majka za njega, a kamoli jači VIA modeli i ADi.

Na tvom mjestu bi uzeo najmanje AudigySE za 80kn polovnu, fino zasebnu zvučnu i onda spojio zvučnike koje želiš kupiti ( pod pretpostavkom da spajaš bananicama, dakle analogno ).

Ja ne bi ostao na tom Realteku, meni je to osobno smeće zvučna.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 9:39 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Mirko935 kaže...
Nisu za u stan? Za sta su onda, za auto? Cisto sumnjam ;)

hahaha jesi smijesan, nisam na to mislio.. prvo gledas njihovu iskoristivost.. znaci ako ih neces koristiti kako spada a u stanu nikad nemozes onda su ti zvucnici overkill.. recimo moji creative su 90 % vremena neiskoristeni (stan).. kuca je pak nesto sasvim drugo.. tu sam ih kurio svaki dan i uzivao u muzici.. kapis? znaci ako autor zivi u stanu dovolji su mu neki od 1k kn..   a z 5500 skuzi za odvaljivanje vrata i prozora... gledo sam ih ja ali totalni overkill za u stan.. pa to nesmijes malo odvrtit..

z 5500 traze prostor / izoliranost.. pa nemos to vrtit u stanu ili u sobi od 5 kvadrata..

evo jedne altarnative al i to je too much.. max - ja bi na te iso recimo osobno 1600kn

http://www.gamingshogun.com/Article/3932/Creative_Labs_Gigaworks_T3_Speaker_System_Review.html  - -Gigaworks T3 speaker system an A+ device for gamers and music lovers alike. :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 9:42 (dokly).
18 godina
neaktivan
goodye kaže...

Ajd logic ti ces mi znati odgovoriti.

Za ove z506 jel daju surround zvuk?

Za 5500 znam, i to je bolka, ali preskupi u pm. Mogu neko kucno kino kupiti za te novce.

Sta ce ti kucno kino ako imas komp i na njih nakacis Z-5500. Sto se tice z506 koliko vidim na engadgetu preporucuju da je bolje uzeti x-540 ako ih nadjes. Inace i voi ti daju 5.1 zvuk iz svakog izvora bio on stereo ili pravi 5.1. Imas pozadi autdio ulaze i tamo vidim i streo i 5.1 ulaz.

@dokly

moja soba je 25 kvadrata i u pravu si. Nikad jace od 20 % ;)

Samo sam ih jednom odvrnuo do kraja ali ne u sobi nego u jednom holu od 150 kvadrata. Kako se to cujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 9:41 (logic).
16 godina
neaktivan
@dokly: Takvo misljenje i moja majka ima. :D Ako se ne varam, a ne varam se, vec i zvucnici od 500-1000 kn mogu svirati preko 95 dB SPL, sto je vec vjerojatno dosta preglasno za stan. Ali zato imas izrazitu razliku u kvaliteti zvuka, i skupi zvucnici itekako imaju smisla i u stanu, a tvrdnja o "neiskoristenosti" o kojoj pricas je prilicno besmislena.
17 godina
protjeran
Mirko935 kaže...
@dokly: Takvo misljenje i moja majka ima. :D Ako se ne varam, a ne varam se, vec i zvucnici od 500-1000 kn mogu svirati preko 95 dB SPL, sto je vec vjerojatno dosta preglasno za stan. Ali zato imas izrazitu razliku u kvaliteti zvuka, i skupi zvucnici itekako imaju smisla i u stanu, a tvrdnja o "neiskoristenosti" o kojoj pricas je prilicno besmislena.

koje su to razlike u kvaliteti zvuka recimo na mojim 5700 i na z 5500? do 95dB?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice