Team Fortress 2

poruka: 1.792
|
čitano: 468.716
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Team Fortress 2
made kaže...

Jel postoji sniper only server???

Ak ima moze IP

A ima ih, najlakše ti je kad su serveri po abecedi složeni otić do slova S pa vidiš po imenu..

FOR THE HORDE
16 godina
protjeran
Mentalist kaže...

Spy je odlicna klasa.

Veoma je laka

Veoma je teska. 

Brutal Truth \m/
15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Spy je odlicna klasa.

Veoma je laka, obicno koristim Cloak and Dagger, ali i Death ringer (iako vise onaj prvi).

Death Ringer zahtjeva brzinu, skoro uvijek, jer cete, nakon ulaska u cloak morati brzo da se osvetite onom koji vas je otkrio, ili da nadjete ammo box, ili da odete u cosak i ponovo se disguise-ate.

Cloak and dagger svi znaju koristiti.

The Enforcer je super stvar, razlika u brzini cloak-a se ne osjeti, a nakon backstab-a Kunai-em na heavy-a (koji su cesto idioti) ce vam ostati dovoljno health-a da se pozabavite s onim koji vas je vidio. Pomoci ce vam da brzo unistite neki sentry kojeg je Engie ostavio bez nadzora.

taj death ringer to je onaj zuti sat?

ja sam ga dobio al ga bas ne kuzim aktivira se sam kraj neprijatelja???? a sta onda?

16 godina
protjeran
Tallahasee kaže...

Veoma je teska.

Onda mora da je do mene...

made kaže...

taj death ringer to je onaj zuti sat?

ja sam ga dobio al ga bas ne kuzim aktivira se sam kraj neprijatelja???? a sta onda?

Ako ga izvadis i netko te pogodi, prikazuje mu se da te ubio, tvoj les pada na pod, ti ne dobivas damage i ako goris gasis se.

Ali kad izlazis iz cloak-a, on napravi jedan zvuk. U savrsenom scenariju, on te ubije, ti mu prilazis iza ledja, izadjes iz cloak-a, on cuje zvuk i biva backstab-an.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
protjeran
Mentalist kaže...
Tallahasee kaže...

Veoma je teska.

Onda mora da je do mene...

Ma jel netko uopce sumnja u to? Pa ti si cudo prirode....{#}

Brutal Truth \m/
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 14:08 (Tallahasee).
16 godina
neaktivan
Team Fortress 2

Meni nekak ova igra nikak da sjedne. Sve mi je nekak meh. BH mi je bolji, ali budem dao igri još jednu šansu.

A sad navalite s TD.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Meni nekak ova igra nikak da sjedne. Sve mi je nekak meh. BH mi je bolji, ali budem dao igri još jednu šansu.

A sad navalite s TD.

Nije ti post uopće za TD. Ni meni se igra nije svidila, prvih 20-ak sati je bilo više ono učenje, i tu mu je igra bila dosadna, posle mi je postala puno zanimljivija.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
17 godina
Team Fortress 2

Prisili se malo da naucis, i postat ce ti puno bolja. A jos ako si nadjes ekipu za igrat, to je "most fun you can have online" kako im kaze slogan.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

A sad navalite s TD.

Ja sam se odmah zaljubio u igru kad sam vidio onu mapu 2fort.

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

17 godina
Team Fortress 2

Meni je cp steel u zadnje vrijeme najdraza mapa. Kompleksna je, puno pointa, ma milina. Koja je vama dobra?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ramo kaže...

Meni je cp steel u zadnje vrijeme najdraza mapa. Kompleksna je, puno pointa, ma milina. Koja je vama dobra?

Ja volim apsolutno sve, ali manje one s narandzastim pijeskom, tipa Badlands. Drage su mi one sa svijetlim zutim pijeskom kao Lakeside i Egypt, a pogotovo volim one gdje ima malo zelenila kao Sawmill.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 0:12 (Mentalist).
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Ramo kaže...

Ja volim apsolutno sve, ali manje one s narandzastim pijeskom, tipa Badlands. Drage su mi one sa svijetlim zutim pijeskom kao Lakeside i Egypt, a pogotovo volim one gdje ima malo zelenila kao Sawmill

Meni je svaka dobra, budući da igram sa spy-jem i heavy-jem {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Team Fortress 2
oce se ko trejdat?:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Team Fortress 2 - vodič za početnike

Pošto ima dosta novh igrača u ovoj igri koja je dosta kompleksna odlučio sam uz pomoč jednog članka napraviti tutorial za sve nove igrače koje se još ne snalaze u Team Fortressu 2 da čim brže i bolje nauče neke osnovne stvari :)

Kako početi?

Za početaka bi bilo najbolje da uskočite u offline traning jer sadrži neke najosnovnije stvari poput kontorola i ne traje dugo. Nakon toga možete krenuti sa online igranjem. Igra će vam ponuditi nekoliko game modova, a to su: Arena, Capture the Flag, Control Point, King of The Hill, Payload i Payload Race.

Pa krenimo redom:

Arena - po meni najjednostavniji mod koji je zapravo neka vrsta Team Deathmatcha u kojem se spawnate jednom i čekate da se svi meuđosbno poubijaju, a ukoliko se to oduži otvara se jedan contorl point koji treba zauzeti i pobjedili ste ako ste ubili sve protivničke igrače ili ste zauzeli control point.

Capture The Flag - mislim da ovaj mod ne treba previše objašnjavati jer se nalazi u gotovo svakom mrežnom FPS-u. Ovjde se radi o tome da morate ukrasti protivničku "Top Secret aktovku" i odnesti ju u vaš podrum, najčešće se igra na 3 boda tj. ona ekipa koja 3 puta ukrade aktovku je pobjednik. Najpoznatija i najčešća mapa na kojoj se igra ovaj mod je 2Fort pa svakako isprobajte.

Control Point - ovaj mod je puno kompleksniji i sastoji se od dosta taktike. CP se također sastoji od više podvrsta, a to su Standard CP, Attack/Defend i Medieval Attack/Defend. Svako ova podvrsta je karakteristična sama za sebe i sastoji se od posebnih mapa. U običnom CP-u igrači se bore za 5 control pointova i ona ekipa koja ih uspije svih 5 imati pod kontrolom je pobijedilia. Attack/Defend je vrsta CP-a u kojem jedan tim posjeduje 3 control pointa i moraju ih braniti dok drugi tim napada i mora ih osvojiti određenim redosljedom, jedna od najpoznatijih mapa za ovaj mod je Gravel Pit. Zadnja vrsta je Medieval CP a sastoji se od jedne mape u kojoj ekipa koja napada mora zajedničkim snagama otvoriti vrata i uči u dvorac kako bi osvojili capture point.

King of The Hill - vrlo sličan Areni, samo što ovoga puta je naglasak na control pointu i možete umrijeti više od jednom. Radi se o tome da se na mapi nalazi jedan control point i ekipa ga mora zazueti i braniti najčešće 3 minute, ovisno o postavkama servera. Jako zabavan i jednostavan mod koji je super za početnike.

Payload - Ovo je po meni najzabavniji mod koji traži timsku suradnju jer je cilj iz vaše baze gurati kolica (cart) sve do protivničke baze i tako napradujete kroz faze mape i na kraju gurnete kolica u protivničku bazu i sve dignete u zrak. Kolica se guraju tako da se igrači nalaze u blizini kolica i na taj ju način guraju, a protivnički tim ih svim silama pokušava spriječiti u tome.

Payload Race - vrlo uzbudljiv mod u kojem se istovremeno nalaze dvije bombe u kolicima i timovi se utrkuju koja će kolica prije stići do protivničke baze, a istovremeno ometaju jedni druge.

Koju klasu da izaberem?

U igri se nalazi devet klasa koja svaka ima neki podzadatak:

-Napad

• Scout
  • Soldier
  • Pyro

-Obrana

• Demoman
  • Heavy
  • Engineer

-Podrška

• Medic
  • Sniper
  • Spy

Pa krenimo do početka :D

Scout

Scout je najbrža klasa i igri, a radi se dečku koji podsjeća na igrača bejzbola, a primirano oružje mu je shotgun dvocjevka, sekundarno mu je pištolj, a meele oružje mu je bejzbol palica. Pošto je Scout najbrža klasa u igri isto tako control point se najbrže zauzima dok je on na njemu. Za borbu je najbolje koristiti flankiranje jer u borbi prsa o prsa i nije previše jak. Najbolje bi bilo doći protivnicima iza leđa i dva pogotka i skoro svaka klasa pada.

Soldier

Jedna od sporijih klasa, naoružan je bazukom, shotgunom i lopatom. Dosta dobra klasa za početnika jer se dosta killova može nakupiti, a i nije teško naučiti igrati s njim. Za lakšu eliminaciju protivnika najbolje bi bilo gađati im po noge pa će primati štetu od blast damagea. U paru s medicom Soldier postaje jedan od najboljih klasa za eliminaciju protivničkik sentrya.

Pyro

Meni osobno najsmiješnija klasa zbog mumljanja iz maske koji nitko ne razmije. Nauružan je bacačem plamena, shotgunom i fire axom. Odlična klasa za flankiranje i zasjedu jer svojm bacačem plamena sve nestaje u sekundi, uz medica isto sjajan uništavač sentrya.

Demoman

Jedna od kompleksnijih klasa jer je potrebno puno vježbe da bi se postalo majstor s ovom klasom. Naoružan je bacačem sticky granata, bacačem "petardi" i bocom. Prije nego krenete igrati s ovom klasom možda bi najbolje bilo pogledati kako to rade drugi igrači. Iako je glavna namjena ovoj klasi obrana imao sam priliku okusiti na svojoj koži kako je to kad Demoman napada i stvarno nije ugodan osjećaj jer pravi igrač radi čuda s ovom klasom.

Heavy

Za početnika najbolja klasa, najsporiji je ali je dosta okretan. Sa svojim minigunom čisti sve u svojo blizini, a zajednos medicom postaje najjača klasa na mapi. Dosta je spor pa se trebate paziti snipera i spyeva jer vam mogu zagorčati život.

Engineer

Iako nije teška klasa za naučiti potrebno je dobro poznavanje mape kako bi znali pravilno pozicionairati svoj sentry kako nebi završio u tisuću djelova nakon tri sekunde. Prije nego krenete igrati s ovom klasom gledajte malo kako to rade drugi iskusniji engineeri pa da vam kasnije igranje s njim bude puno ugodnije.

Medic

Nemojte misliti da ako ste medic da ste nevažan dio tim, upravo suprotno jer ste najvažniji dio koji liječi svoje suborce i aktivira UberCharge koji zajedno s nekom od klasa čisti sve na svome putu, UberCharge je najbolje koristiti na Soldieru, Pyru i Heavyu jer oni najlakše čiste put i imaju veći firepower.

Sniper

Moja klasa :D Kao primarno oružje koristi Sniper koji u rukama majstora može biti ubojiti oružje. Kasnijom igrom možete dobiti Huntsman, to je luk i strijela koje možete postaviti kao primarno oružje i time dobivate na ubojitosti na blizinu. Najbolja mapa za početi s ovom klasom je 2Fort.

Spy

Najkompleksniji dio tima. Potrebno je puno vježbe i strpljenja kako bi postali samo solidni, ali igranje s njim je prezabavno jer koristite svoj sat kako bi bili potpuno nevidljivi za neprijatelje i koristite kutiju za cigare kako bi se prerušili u neku klasu iz protivničkog tima. Svoj nož koristite za instant kill s leđa, ali morate paziti da čim upotreijebite svoje oružja maska nestaje i postajete vidljivi kao protivnički spy. Također možeze stavljati Sappere koji uništavaju Engineerove građevine, postavljanjem sapper maska ostaje.

Eto to je to bilo za početak, nadam se da vam se sviđa i ako ste zadovoljni i želite još ja ću drage volje napraviti :)

44 Super je, daj još :D
0 Ne treba više
Ovo gore što sam napisao je hrpa gluposti i manjak općeg znanja *facepalm*
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 11:34 (Dodinho).
Moj PC  
27 0 hvala 30
17 godina
Team Fortress 2

Hm...kak se zove onaj mod ko arena sam šta je na baseball fieldu i sa pyrom odbijas raketu od sebe u protivnike ??

najbolji mod :D

0 0 hvala 0
17 godina
Mitch kaže...

Hm...kak se zove onaj mod ko arena sam šta je na baseball fieldu i sa pyrom odbijas raketu od sebe u protivnike ??

Mislim da to nije službeni mod, jer imaš dosta comunity modova, a meni je najbolji Hide'n Seek

Ovo gore što sam napisao je hrpa gluposti i manjak općeg znanja *facepalm*
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 11:41 (Dodinho).
17 godina
Dodinho kaže...
Mitch kaže...

Mislim da to nije službeni mod.

i ja....također mislim da nije ni službena mapa

17 godina
Team Fortress 2

Sry za dupli post....

Nego jel itko probo Engineer sa equipanom sačmom + taunt (g slovo na tipkovnici) kill ?

preezakon....ko nije probo nek proba jer je presmijesno-..morate doc blizu nekom protivniku i brzo stisnut prije neg opali metak tak da vam ostane healtha kad zavrsite taunt

ili odite na prazni server sa frendom pa isprobas na njemu hahah

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Sry za dupli post....

Nego jel itko probo Engineer sa equipanom sačmom + taunt (g slovo na tipkovnici) kill ?

preezakon....ko nije probo nek proba jer je presmijesno-..morate doc blizu nekom protivniku i brzo stisnut prije neg opali metak tak da vam ostane healtha kad zavrsite taunt

ili odite na prazni server sa frendom pa isprobas na njemu hahah

mlatne ga gitarom u bulju :))

17 godina
Goddish kaže...

a daj nisi trebo reć {#}

16 godina
protjeran
Mitch kaže...
Goddish kaže...

a daj nisi trebo reć {#}

To svi znaju...

Ali nisam uspio ni najednom igracu osim onih koji su bili AFK.

Ali jesam vidio kada je na Viking mapi prijatelj sa Half-Zatoichi taunt-om (oprostite ako nisam dobro napisao) na Demoman-u sredio jednog Sniper-a koji mu je naletio.

P.S.

Mrzim Pyro-e, igram Scout-a -ne mogu protiv njih, igram Spy-a -ne mogu protiv njih (iako u zadnje vrijeme njih najvise i ganjam).

Ostale klase manje-vise i ne igram, osim ako su potrebne timu. Heavy-a najmanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 12:50 (Mentalist).
17 godina
Mitch kaže...

http://www.bug.hr/forum/post/pc-igre/team-fortress-2/2069656.aspx

Imas ovdje, izmedju ostalih i taj mod.

16 godina
protjeran
Team Fortress 2

Dodao bih malo o Spy-u.

Ja nisam znao za sto je sapper, pa cu samo brzinski objasniti.

Kada otvorite taj slot, prikazati ce vam se neki mjerac, morati prici sasvim blizu Engie-vog building-a (sentry, dispenser etc.), lijevi klik i on je sapp-an. Potrebno je malo sacekati da se zgrada unisti jer polako gubi health.

Vas sapper na building-u moze unistiti Engie svojim kljucem (wrench) i Pyro onim cekicem (Homewrecker, mislim, ali nisam siguran). Rijetko koji Pyro ga nosi, a Pyro-i su svakako neobazrivi gadovi koji najcesce ne pomazu timu. Nisam jos sreo Pyro-a koji ce me compression blast-om ugasiti ako gorim, idioti.

Dakle, uvijek prvo sapp-are sentry, cekate da Engie dodje da unisti sapper i backstab-ate ga. Ako je sentry pod sapper-om, ne moze vas pucati.

Ukoliko vidite da se Engie udaljio od sentry-a, sapper i udaljite se. Ukoliko se zaputi prema sentry-u, a njemu je ostalo dosta health-a, iskoristite pistolj.

Jako je bitno koristiti sve sto imate kada ste spy, vi ste temelj support-a, infiltracijska klasa, uvijek medju neprijateljem.

Ukoliko vidite nekog s malo health-a (posebice Pyro-a, jer i s malo health-a naprave problem paleci vasu ekipu ili Medic-a) izvadite pistolj i, po cijenu toga sto ste se otkrili, pomognete timu. Nije to tolika zrtva.

Pistolji:

The Ambassador, kod njega je dobro sto daje critical hit na headshot, dakle disguise-ate se kao sniper, stanete kod kolege i pretvarate se da pucate (povremeno jako misem trznete gore), malo se vratite unazad, smirite se, hit u glavu i slijedeci u tijelo (ako ste profesionalni hitman, u srce) i on pada.

To cete iskoristiti najcesce kada on nosi Razorback.

Manje-vise, Ambassador je neuporabljiv u ostalim bitkama, jer puca sporije i slabije od ostalih revolvera.

The Enforcer, kojeg ja trenutno koristim i volim, je odlican. Daje Spy-u sansu da se obracuna s onim koji su ga otkrili. Malo vise damage-a kojeg daje su odlicni. Iznenadit cete jednog Scout-a koji ocekuje da, nakon sto vas je otkrio, stanete i pustite da vas ubije jer nema sanse, kada ga sredite s 2 hit-a.

L'Etranger, nisam ga koristio mnogo, ponajvise jer koristim Cloak and dagger, pa mi dodatno cloak nije potreban.

Sta je bitno kod Spy-a, ne disguise-ajte se u Medic-a, Heavy-a i Pyro-a! Od njih se ocekuje da stalno nesto rade!

Preporucujem koristenje onog brzog disguise sistema za odabir (samo brojevi od 1 do 3).

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 13:06 (Mentalist).
Moj PC  
7 0 hvala 5
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Sta je bitno kod Spy-a, ne disguise-ajte se u Medic-a, Heavy-a i Pyro-a! Od njih se ocekuje da stalno nesto rade!

Preporucujem koristenje onog brzog disguise sistema za odabir (samo brojevi od 1 do 3).

Pa pod 3 je pyro {#}

Btw, sa spy mi je najlakše igrat, volim kada pyro rage-a pa pali svuda da bi me ubio {#}

16 godina
protjeran
BannedOnThisForum kaže...
Mentalist kaže...

Pa pod 3 je pyro {#}

Btw, sa spy mi je najlakše igrat, volim kada pyro rage-a pa pali svuda da bi me ubio {#}

Ne, poseban je to sistem.

1 su Scout, Soldier i Pyro. 2 su Engie, Heavy i Demo. 3 su Medic, Sniper i Spy.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ne, poseban je to sistem.

1 su Scout, Soldier i Pyro. 2 su Engie, Heavy i Demo. 3 su Medic, Sniper i Spy.

Mislio sam da si rekao prva 3 na toj listi, ne po 1 iz svakog..

17 godina
Team Fortress 2

Podijeljeni su u skupine po 3.

Prvo recimo biras 1 za 1. skupinu i onda 1, 2 ili 3 za klasu. Tako da su svi na dohvat ruke, da ne treba posezati do broja 9 recimo. Jednostavnije je, samo imas 1 klik vise.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel mogu ja dodati frenda ako nije kupio nijednu igru na steamu? još nisam probao pa me zanima jel znam da on mene nemože.

BTW BannedOnThisForum kako se zoveš na steamu i cool pismo u Next Levelu :P

LoL EU IGN: Juky844 i Juky777
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice