EVE postoji već godinama s istim sustavom slobode. Može te netko raznijeti na putu bilo gdje. Dakle, ništa novo. Dapače, čak se i nadam da će SC (ako ikad izađe) biti jednako slobodna i realna igra za odrasle ljude.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo je veliki problem i u elite...vozis brod pun skupe robe i uleti ti pirat i cak kad mu das dio robe nitko ne garantira da ces otic ziv pogotovo ako si u sustavu bez zakona.
Doduse ovo se moze donekle zaobic igranjem u solo modu ili privatnim grupama.
Pa LOL, ovo je i citava poanta persistant, open, kakogod universa i nije nikakav problem nego krucijalan element igranja. Nadam se da nece biti mehanizama koji ce gimpat takav gameplay radi nekih kmečavaca i razmaženih gamera.
Osobno full podržavam roleplaying pirate u Eliti i pratim ih par na Twitchu. :) Griefera u Eliti nema puno (osim na "tipičnim" i predvidljivim mjestima koje je bolje izbjegavati). Vjerujem da će tako biti i u SC, a ako se ne varam biti će i mehanika osiguranja broda, zar ne?
U Eliti zato postoji solo igranje za one koji ne žele kontakt s drugima, ili grupe (tipa Mobius) za one koji žele PvE s ostalim igračima. Osobno nisam pretjerani fan "carebear" mentaliteta (pro i contra) koji vlada u Eve svemiru, ED je to s ovim bolje riješio.
to izbjegnete da preko ekstenzija za browsere maskirate ip u neku od susjednih zemalja koje nisu u EU.
ja sam kupio par igara nakon nove godine bez tog VAT-a na ovaj način, što na steamu, što na g2play
Baš ću pokušati da li to prolazi tu...
Još uvijek vas ima što kukate da je SC money grab i scam ha? 
Zakon ste i zbilja me uveseljavaju vaši postovi puni neargumentiranog pljuvanja prema projektu kojeg očito ne pratite (na službenim stranicama ima sve relevantne informacije o svemu na čemu se trenutačno radi, a klijent je svakih par tjedana nadograđivan..).
Ne da mi se više ni razmišljat zašto bi netko išao negativno promatrati čitavu stvar, radije uživam u novostima koje pristižu i slatkom išćekivanju igre koja će po svemu sudeći definirati sasvim novi žanr (First Person Universe) 
Vidimo se uskoro kad izađe FPS modul (i onda brzo social tj. planetside) pa da opet čitam da je to isto samo scam hehehe...
Što se tiče ca$h grab-a tu zaista nemam komentara jer tko god se pravi 'grbav' i još uvijek ne kuži da mora platiti samo osnovni paket (koji je cjenovno kao i svaka druga video igra - oko 45$) je zbilja slučaj za sebe 
S kim se svađaš? Ja ne znam što si ti zabrijao, ali ajd' smanji doživljaj, pročitaj napisano s razumijevanjem pa onda komentiraj. Jedina kuknjava je u tvom postu. :D
Iskreno dijelim tvoju želju da igra izađe i bude epski spektakl, i ne, ne mislim da je scam, ali se držim cum grano salis idioma i ne dozvoljavam da mi euforija zamuti objektivnost. Kad igra bude dostupna kao preorder ili gotov komercijalni proizvod (a ide k tome) i ako taj proizvod bude nešto što mi se sviđa (iskreno, ako ne ostvare i 50% zadanih si ciljeva igra bi i dalje mogla biti dobra), onda ću je i kupiti i igrati s guštom. Do tad... mogu gledati cool 8ne trolam, stvarno su cool) CGI snimke ili YT videe gameplaya i pratiti prepucavanja koju su praktički dosegla teološku razinu. S jedne strane imaš zealote koje brane igru i Robertsa zubima, noktima i novčanikom, s druge dežurne hatere.
Činjenica je da su devovi svojim ponašanjem dozvolili/potaknuli/uzrokovali takvu polarizaciju u potencijalnoj igračkoj populaciji mnogim nes(p)retnim odlukama i potezima koji se mogu opravdati na razne načine, ali su i dalje pohlepna graba usmjerena na ekipu koja je spremna poduprijeti projekt svim srcem. Naravno da to oni neće tako tumačiti, zlobnici bi rekli: Stockholmski sindrom (nemoj se sad opet nafurit please). :D
I Elitu sam s guštom promatrao u razvoju, ali nisam ni eurocenta dao dok igra nije izašla u preorderu. I tamo je bilo ekipe koja je davala fine novce (iako ni blizu kao što SC inkasira) i to je isto bilo uzrok miniskandala. Braben kaže da su cijenu formirali kako "bi se ograničio broj igrača", ali realno je da će ekipa koja to planira iskeširati ma kol'ko da se traži. :)
gameplaya i pratiti prepucavanja koju su praktički dosegla teološku razinu. S jedne strane imaš zealote koje brane igru i Robertsa zubima, noktima i novčanikom, s druge dežurne hatere.
Tip veze nema o čemu govori, tako da je smiješno da ga linkaš.
Koji od ta dva? :D
Fulao si poantu - mogao sam linkati bilo koju od desetke ovakvih tema ili dretvi na forumima. Uvijek obje strane u ovakvim raspravama paralelno misle da imaju end-game argumente i da je njihova strana točna. No pri tome za poređenje koriste svoju točku gledišta umjesto objektivnog pristupa. Objektivno gledište pri tome ne postoji jer nije moguće (igra nije izašla). Dogmatske rasprave su zato vječne jer niti jedna strana ne može poentirati, a ovo je dogmatska rasprava.
Dok SC ne izađe, i jedna i druga strana (i jedan i drugi s linka) su u pravu. Schrödingerova mačka.
Kim, naravno. Uspoređuje game backere s VC-ima? LOL? Inače, ima hrpu posve promašenih i glupih izjava:
- Really, SC’s development cycle hasn’t been that much different from any other game in regards to problems they face, pushing back dates, etc. It’s a shocking image for those whom might not be accustomed to it.
Naravno da jest. Radi se o količini posla i obimu projekta. Srećom pa preko deset godina radim softver i uopće me ne šokira proces, nego Chrisova samouvjerenost.
- Essentially everyone giving to SC (or to any Kickstarter type of game for that matter) are acting as venture capitalists
Essentially, on nema pojma o čemu piše.
- You saying “Star Citizen is pre-selling the design document, rather than a game that can actually be made” is pure speculation. You don’t know whether they can make it or not, so I don’t know why you’re speaking in absolutes as if everything in SC’s development cycle is set in stone.
- You keep using words like “impossible”, saying Star Citizen can’t be done, simply because something like it hasn’t been done.
Problem je što opservaciju o obimu posla, veličini ideja nisu dalu samo oni koji nagađaju, već i ljudi koji imaju iskustva. Uopće nije problem u tome što nitko to nije još napravio. Ako gradiš neboder koji nitko još nije sagradio, posve je pogrešno misliti da nitko ne može procijeniti je li neboder moguć ili ne, odnosno koliko je kompliciran ili kolike su šanse da pukneš neobavljena posla.
- But here’s the real kicker at the end of the day. People are going to pay and fund what they want. They’re going to spend their money how they want. Chris Roberts and the CIG staff believes that what they are attempting is possible, and that’s enough for me, and many other backers.
S ovim je potpuno u pravu.
dva scenarija koja su relativno moguca:
1.
Ja naletim na nekoga mudonju sa kupljenim brodm (RL novcima) i nekako sa svojim uber skilovima uspijem mu unistiti brod?
Nalet opet na njega za 2 dana sa istim brodom, i on mene razvali.
2.
Ja naletim na nekog mudonju i unistim mu brod koji je kupio (RL novcima).
Sutra vidim da me gonjaju trojica kojima su ponudjeni veliki novci od istoga da me uniste.
Ove dvije situacije su ogledni primjeri igre koja nije P2W ali ce imati takve mogucnosti.
Osobno meni je članak fail jer su imali attack-defense svađalački pristup. Trebali su im dati po 5-6 vrućih krumpira svakom i da obojica daju svoje mišljenje, nezavisno jedan od drugog.
Fulao si poantu - mogao sam linkati bilo koju od desetke ovakvih tema ili dretvi na forumima. Uvijek obje strane u ovakvim raspravama paralelno misle da imaju end-game argumente i da je njihova strana točna. No pri tome za poređenje koriste svoju točku gledišta umjesto objektivnog pristupa. Objektivno gledište pri tome ne postoji jer nije moguće (igra nije izašla). Dogmatske rasprave su zato vječne jer niti jedna strana ne može poentirati, a ovo je dogmatska rasprava.
Dok SC ne izađe, i jedna i druga strana (i jedan i drugi s linka) su u pravu. Schrödingerova mačka.
Netočno.
Nije bitno je li igra izašla. Objektivna procjena je moguća. Brkaš objektivnu procjenu i sigurnost. Ako je nešto sigurno moguće, to je vjerojatnost od ~1. Eventualno možemo biti približno sigurni da je moguće da će idući u seriji Peugeota 107 na traci biti proizveden. Znamo da su oni prije njega, znamo da su nacrti isti, dakle, mala je šansa da 538. po redu neće biti proizveden uspješno.
No, većina drugih procjena bazira se na objektivnom sagledavanju mogućnosti koje su daleko manje vjerojatne od toga.
dva scenarija koja su relativno moguca:
1.
Ja naletim na nekoga mudonju sa kupljenim brodm (RL novcima) i nekako sa svojim uber skilovima uspijem mu unistiti brod?
Nalet opet na njega za 2 dana sa istim brodom, i on mene razvali.
2.
Ja naletim na nekog mudonju i unistim mu brod koji je kupio (RL novcima).
Sutra vidim da me gonjaju trojica kojima su ponudjeni veliki novci od istoga da me uniste.
Ove dvije situacije su ogledni primjeri igre koja nije P2W ali ce imati takve mogucnosti.
2. U Elite Dangerous bogati trejderi već sad stavljaju bounty na glave igrača koji su ih koknuli, uz dodatak na bounty koja sama igra stavlja. :) No riječ je o "virtualnim" creditsima. Vjerovatno će i u SC biti slično.
Netočno.
Nije bitno je li igra izašla. Objektivna procjena je moguća. Brkaš objektivnu procjenu i sigurnost. Ako je nešto sigurno moguće, to je vjerojatnost od ~1. Eventualno možemo biti približno sigurni da je moguće da će idući u seriji Peugeota 107 na traci biti proizveden. Znamo da su oni prije njega, znamo da su nacrti isti, dakle, mala je šansa da 538. po redu neće biti proizveden uspješno.
No, većina drugih procjena bazira se na objektivnom sagledavanju mogućnosti koje su daleko manje vjerojatne od toga.
Mislim da se nismo razumjeli odnosno da pričamo o drugim stvarima. :)
Bitno je, zato jer dok igra ne izađe mi niti ne znamo što ta igra je ili će sadržavati osim po onome što je navedeno i objašnjeno na Kickstarteru i sl. Dok igra ne izađe, može biti sve to ili ništa od toga. Dobro, i ja sam malo zajebao s primjerom - rezultat u našem slučaju, kad igra izađe, neće biti binarnog karaktera nego opet zbrka sukobljenih mišljenja...
I Daikatana je izašla. Postala je fail NAKON toga. Prije nego što je izašla, mogla je biti ili sve što je Romero govorio ili drek. Ispala je drek.
Imaš u ovom primjeru s neboderom par nelogičnosti, ali nema veze, razumijem gdje ciljaš.
Po meni sve što je u SC je teoretski moguće.... teoretski je sve bilo moguće i u Battlecruiseru 3000 :D
2. U Elite Dangerous bogati trejderi već sad stavljaju bounty na glave igrača koji su ih koknuli, uz dodatak na bounty koja sama igra stavlja. :) No riječ je o "virtualnim" creditsima. Vjerovatno će i u SC biti slično.
da ali da li se u ED-u mogu kupovati virtualne valute za stvarni novac?
I Daikatana je izašla. Postala je fail NAKON toga. Prije nego što je izašla, mogla je biti ili sve što je Romero govorio ili drek. Ispala je drek.
Točno. Ali je izašla puno prekasno baš zato jer je bila nedostižna izvedbeno.
Po meni sve što je u SC je teoretski moguće.... teoretski je sve bilo moguće i u Battlecruiseru 3000 :D
Točno tako.
U Eliti nema kupnje kredita za keš. Ne izravno ni službeno. No možeš koristiti farming usluge drugih igrača kojima ti daš keš a oni tebi onda u igri daju teret ili izgrindaju bounty na sebi pa ti dozvole da ih kokneš i uzmeš bounty. Trenutni je tečaj 10$ = 1 milijun kredita, 100$ = 20 milijuna. FD je potvrdio da nema ništa protiv toga, dakle (bar zasad) nemaju planova uvesti kredite za novce.
Točno tako.
Daikatanu su ubila tehnička ograničenja tadašnjih računala i dužina izrade koja je značila da je igra zastarjela već kad je izdana. Battlecruiser je patio od Derek sindroma, nesposobnosti i manjka znanja, programera i budžeta. DNF je bio čisti vaporware i mazanje očiju.
Vidjet ćemo kako će ispasti Star Citizen. :)
Točno tako.
Daikatanu su ubila tehnička ograničenja tadašnjih računala i dužina izrade koja je značila da je igra zastarjela već kad je izdana. Battlecruiser je patio od Derek sindroma, nesposobnosti i manjka znanja, programera i budžeta. DNF je bio čisti vaporware i mazanje očiju.
Vidjet ćemo kako će ispasti Star Citizen. :)
Na najbržem računalu koje se može kupiti, SC trza već sada. To je vrlo daikatančano :D
A duljina izrade se smiješi i SC-u.
Nije problem znanje i nesposobnost, nego upravo ono što bi moglo biti problem i ovdje: megalomanske ideje koje se ne mogu izvesti. Chrisu ne bi pomoglo ni da zaposli stotinu kloniranih Johna Carmacka na ovoj igri. Uopće nije problem u pojedinačnim kompetencijama.
U Eliti nema kupnje kredita za keš. Ne izravno ni službeno. No možeš koristiti farming usluge drugih igrača kojima ti daš keš a oni tebi onda u igri daju teret ili izgrindaju bounty na sebi pa ti dozvole da ih kokneš i uzmeš bounty. Trenutni je tečaj 10$ = 1 milijun kredita, 100$ = 20 milijuna. FD je potvrdio da nema ništa protiv toga, dakle (bar zasad) nemaju planova uvesti kredite za novce.
korisna informacija
Ali mene brine da ce se stvar mjenjati u SC-u jer ce postojati mogucnost kupovanja novca. Te lakse napredovanje spram drugih.
Osobno me nije briga, al dolazi do tih situacija gdje cu i ja prije ili kasnije biti zaheban kao npr. u ovim povise situacijama a tada ce me itekako bit briga pogotovo ako ne budem imao za novi brod.
osnovati treba osiguravajući eskort vrijednog tereta i ujedno biti u dogovoru sa piratima tako da ubereš lovu i od osiguranja i od tereta.
Nemožeš stisnut i prdnut.
osnovati treba osiguravajući eskort vrijednog tereta i ujedno biti u dogovoru sa piratima tako da ubereš lovu i od osiguranja i od tereta.
Tako funkcionira i EVE. Veći tereti se prenose pod oružanom pratnjom koju platiš.
Cijeli EVE svijet funkcionira kao spontano društvo. Imap organizacije, trgovinu, zaštitu, pljačke, ratove.. Praktički PvE ne postoji. I to je dobro. Osjećaj je nevjerojatan.
Elite ima barem po meni dobro rijesen dio sa osiguranjem, naime ako se nesto desi placas 5% ili cak manje od ukupne vrijednosti broda da ga dobijes nazad.
Ali kad imas skupi brod sa super opremom i tih 5% zna bit velika cifra ali grind je jaci od tebe pa ulozis sve pare u cargo i nemas za osiguranje....i onda se nesto desi i ajde opet od pocetka.
Ostao mi je u sjecanju slucaj lika koje je letio novim skupim brodom 10sekundi...naime zakucao se od vrata od stanice na izlasku.
mene samo smeta kako su napravili način sjedanja na pilotsko mjesto u aurori. ono glupo zavlačenje pokraj stolice. umjesto da stave da se stolica rotira i elegantno su riješili problem...
inače, sve ostalo je super 
mene samo smeta kako su napravili način sjedanja na pilotsko mjesto u aurori. ono glupo zavlačenje pokraj stolice. umjesto da stave da se stolica rotira i elegantno su riješili problem...
Valjda stednja....jeftin brod.
Valjda stednja....jeftin brod.
za 40$ je dobar... od točke A do točke B
epic!
SC nije igra za mase to je ostvarenje sna Chris Robertsa da sebi napravi igru u kojoj ce uzivati i ostvariti svoje virtualne snove ,uz pomoc tudjeg novca !
Naravno da space opere i simovi nisu za mase, to je oduvijek bio manji postotak igrača.
Srećom da se njegov san igre u kojoj će uživati poklapa sa snovima još nas podosta pa ćemo uživati skupa s njim