Ovo je Early code i nemožete po ovome srat jel ovo mislim 60 % igre. Ima stvari kojih treba popravit al umjesto da je malo nahvalite kako je dobra , serete po njoj kolko god stignete. Stvarno mi se gadi više tu dolazit i isti pojedinci, smeta ih tako glupe stvari da je to strašno. Stvarno nemogu vjerovat.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam Xbox360,demo je izasao i skinuo sam ga isti tren.
Prvo kad sam krenuo igrat vidio sam da je sve skoro isto,evo nekoliko stvari koje sam primjetio tjekom dužeg igranja.Ipak ovo je demo tako da sve se ovo jos moze popraviti tako da nema smisla smatrati ovo kao da je prava igra.Do izlaza ima jos puno.
NOVOSTI: tactic changer, sasvim glupo za mene i manual dodavanje na L2(LT)
GRAFIKA: je mrvicu bolja ali to se ne osjeti.
UDARCI: udarac je sada nekako puno drukciji nije kao prije, prije si samo malo dodirnio tipku za pucanje i igrac bi je razmino, a sada moras malo vise drzati da bi dobio nekakav bolji udarac.
VRATAR: je dobio dozu realnosti i nerealnosti, realnost npr. prije bi vratar potpuno zaustavio loptu pri nekim jacim udarcima ali sada se odbije više i nekako mi se cini realnije, doza nerealnosti je ta da brani neke sasvim neobranjive udarce.Ali opet sve u svemu bolji nego prije.
SUDAC:opet kao i u PES 2012 demo-u.Pušta prednost i onda ako je igrac koji je faulirao tog igraca dodirne loptu tek onda svira faul.U PES 2012 to se promjenilo u pravoj igri.
AI: mozda malo bolji, ali nista primjetno bolje.Off-ball controll jos uvjek je tu i to mi se sviđa.Jos nesto AI igraci cesto prave zaleđa bez potrebe.
KONTROLA LOPTE:ah, sta reci ,uvjek isto
FINTE:sasvim super ima ih previse i protivnici ih također koriste ali nekad se zajeb*.Malo igra prelazi na samo koriscenje finti nego normalne igre.
INTERFACE:totalno drukciji, jednostavniji.
OSTALO:Igra je sve u svemu zanimljiva za igranje.
OCJENA:8.5/10
Nadam se da ce se pojedine greške u pravoj igri kada izade popraviti.
Ovo je Early code i nemožete po ovome srat jel ovo mislim 60 % igre. Ima stvari kojih treba popravit al umjesto da je malo nahvalite kako je dobra , serete po njoj kolko god stignete. Stvarno mi se gadi više tu dolazit i isti pojedinci, smeta ih tako glupe stvari da je to strašno. Stvarno nemogu vjerovat.
O please ajde nam ti reci što nam se smije a što ne smije dopadati na ovom demu i igri, i zabrani nam sve negativne komentare, a puštaj samo pozitvne
guglaj objektivnost možda ti pomogne.
Vjerovatno imaš manje godine nego što ja igram pes, pa opet misliš da si najbolji pes majstor na svijetu i kako je pes igra bez greške. kad odrasteš shvatit ćeš da si tad bio smiješan.
I udarci su mi ponekad glupi, čovječe igrač iz teške i nikakve situacije pukne tako jako loptu kao de se zaletio 30 m prije udarca.
Novi PES je bolji od starog sto jest jest, animacije igraca su vise nego dobre, odbrana radi svoj posao dosta dobro, grafika po meni losija nego u 12 jer na ovoj istoj rezi na kojoj igram ovaj demo je slika kao mlijeko a ovdje je mutna, golmani sta reci u par situacija sam se iznenadio na bolje naravno ali u narednih 5 tekmi se baca kao macka na loptu lopta prema njemu on skace prema njoj znaci sudar 2 i po metra u zraku i pada na pod mislim to bi po meni trebalo rijesit nije to kosarkas bog te vidio to je golman i sto je bolje vise golman neboksa loptu preko pola centra nego onako kao u stvarnosti sto je dobro mislim bar jos nije boksao, u ovom pesu nedostaci grafika i golmani opet :/ PES je dobar ali nije ono sto bi po meni trebao biti :)
A stace nam demo ako preko njega necemo ocijeniti dal cemo kupit igru ili ne ?
Stvarno ne razumijem sta se to svidjelo toliko pojedincima u ovoj temi, aj ocekivano je od ovih fanboyeva da ovoliko hvale igru...
Uopste se ne mogu uzivit u igru, potrebno je mnogo vise od par finti i covera Ronalda (koji inace igra za moj omiljeni klub) da me privuce za igru...
Da je ovo izaslo prije 2 godine ne bi bilo lose, ali sada, pored onakvog konkurenta... tesko!
Jedino dobro sto se moze izvuci je da igra nije zahtjevna...
I ovaj player ID je malo pa ništa, baš igram Fifu 12 i Pes 13 demo i Ronaldo mi se bolje i prirodnije kreće u Fifi 12.
Pao je danas uninstal Pesa 13. Dugo sam i izdržao.
nema šanse da Ronaldo ima bolje pokrete u FIFI, naprotiv, tamo mi je to smetalo jer niti jedan igrač se ne kreće kao u stvarnosti niti ima fizičke sličnosti sa stvarnim igračem, primjerice Messi je žgoljav i ne kreće se ni približno kao u stvarnosti, ista stvar i sa Ronaldom, to je jedna od stvari koje nisu dobro odrađene u FIFI, doduše nisu bile ni u PESu do ove godine.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Ono što je PES izgubio prelaskom na novi engine je lakoća upravljanja igračima i vrhunska responsivnost kontrola. U svim "novijim" PES-ovima, pa tako i u ovome, sve kretnje se čine pre labave, fali neke konkretnosti, mase, brzine. Kada kontroliram igrača, kao da postoji mali delay između inputa i outputa. Šutevi nemaju "mesa", ne osjeti se snaga šuta na pravi način (iako moram priznati da je PES 2013 veliki napredak). Ali najviše me frustira kontrola, kao da nakon što ja zadam naredbu da igrač promijeni smjer, on još mora nešto napraviti, mora proći nekoliko frameova neke nepotrebne animacije. Čak me i nije briga što bi to možda i izgledalo nerealno, ali to je ono što, po mom mišljenju, PES imao nad fifom. To je donosilo najveću zabavu u PESu, jedna sloboda kretanja i kontroliranja igrača koju do sad nitko nije uspio nadmašiti.
PES 6 je to savršeno odradio, to je po meni vrhunac kontrole nad igračem u čitavom PES serijalu.
Hocel uskoro biti kakav patch sa timovima i to.................
Stvarno ne razumijem sta se to svidjelo toliko pojedincima u ovoj temi, aj ocekivano je od ovih fanboyeva da ovoliko hvale igru...
Uopste se ne mogu uzivit u igru, potrebno je mnogo vise od par finti i covera Ronalda (koji inace igra za moj omiljeni klub) da me privuce za igru...
Da je ovo izaslo prije 2 godine ne bi bilo lose, ali sada, pored onakvog konkurenta... tesko!
ne možeš ni ti nazivati fanboyem svakoga kome se igra dopala, ja sam igrao FIFU 2 godine bez da sam taknuo PES, tako da nisam nikakv fanboy ničega, a ovaj nastavak mi se svidio, sve mi paše osim golmana. Tebi se možda ne sviđa, ali je napredak dosta vidljiv u svim segmentima.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
I ovaj player ID je malo pa ništa, baš igram Fifu 12 i Pes 13 demo i Ronaldo mi se bolje i prirodnije kreće u Fifi 12.
nema šanse da Ronaldo ima bolje pokrete u FIFI, naprotiv, tamo mi je to smetalo jer niti jedan igrač se ne kreće kao u stvarnosti niti ima fizičke sličnosti sa stvarnim igračem, primjerice Messi je žgoljav i ne kreće se ni približno kao u stvarnosti, ista stvar i sa Ronaldom, to je jedna od stvari koje nisu dobro odrađene u FIFI, doduše nisu bile ni u PESu do ove godine.
Neznam zasto ste tako opsjednuti tim pokretima ronalda, messia itd.. opcenito cijeli gameplay mi je bitan a ne kako ronaldo trci.. + ako vama realno izgleda kako on vodi loptu u smislu skretanja ljevo desno onda sam ja pop to tako robotski sve izgleda.. ovih zadnjih par godina pes se moze komentirat kao sto su pozitivne stvari i negativne ali nikako se nemoze usporedjivat sa fifom to je moje misljenje
Ono što je PES izgubio prelaskom na novi engine je lakoća upravljanja igračima i vrhunska responsivnost kontrola. U svim "novijim" PES-ovima, pa tako i u ovome, sve kretnje se čine pre labave, fali neke konkretnosti, mase, brzine. Kada kontroliram igrača, kao da postoji mali delay između inputa i outputa. Šutevi nemaju "mesa", ne osjeti se snaga šuta na pravi način (iako moram priznati da je PES 2013 veliki napredak). Ali najviše me frustira kontrola, kao da nakon što ja zadam naredbu da igrač promijeni smjer, on još mora nešto napraviti, mora proći nekoliko frameova neke nepotrebne animacije. Čak me i nije briga što bi to možda i izgledalo nerealno, ali to je ono što, po mom mišljenju, PES imao nad fifom. To je donosilo najveću zabavu u PESu, jedna sloboda kretanja i kontroliranja igrača koju do sad nitko nije uspio nadmašiti.
PES 6 je to savršeno odradio, to je po meni vrhunac kontrole nad igračem u čitavom PES serijalu.
Ma too care!
ne možeš ni ti nazivati fanboyem svakoga kome se igra dopala, ja sam igrao FIFU 2 godine bez da sam taknuo PES, tako da nisam nikakv fanboy ničega, a ovaj nastavak mi se svidio, sve mi paše osim golmana. Tebi se možda ne sviđa, ali je napredak dosta vidljiv u svim segmentima.
Ma ti spadas među ove pojedince zbog kojih sam i mislio da se Pes pravo popravio prije nego sam probao, a zna se tko je ovdje fanboy i sa kim se ne vrijedi raspravljati...
Jeste bolji od Pes 12, ali ocekivao sam vise...
Igram Pes skoro 10 godina, onaj winning eleven se isto igrao, fifa mi je bila sprdancija do prije 2 godine, ali su sada stvari malo drugacije...
Fifa je prije 2 godine izmjenila cijelu igru za PC, to bi Pes trebao uraditi, sa ovim dodacima na skoro sve isto jednostavno vise ne ide...
O please ajde nam ti reci što nam se smije a što ne smije dopadati na ovom demu i igri, i zabrani nam sve negativne komentare, a puštaj samo pozitvne
guglaj objektivnost možda ti pomogne.
Vjerovatno imaš manje godine nego što ja igram pes, pa opet misliš da si najbolji pes majstor na svijetu i kako je pes igra bez greške. kad odrasteš shvatit ćeš da si tad bio smiješan.
Sereš previše, očito u životu nisi igrao nogomet vani nego samo pes pa ne shvaćaš neke stvari.
Neznam zasto ste tako opsjednuti tim pokretima ronalda, messia itd.. opcenito cijeli gameplay mi je bitan a ne kako ronaldo trci.. + ako vama realno izgleda kako on vodi loptu u smislu skretanja ljevo desno onda sam ja pop to tako robotski sve izgleda.. ovih zadnjih par godina pes se moze komentirat kao sto su pozitivne stvari i negativne ali nikako se nemoze usporedjivat sa fifom to je moje misljenje
ma ne, ja sam samo komentirao ovo što je kolega iznad napisao, a nije ni približno točno. Ideš iz krajnosti u krajnost, nisam opčinjen ničijim trčanjem niti ništa slično, nego mi je lijepo vidjeti da je to konačno u jednoj nogometnoj simulaciji, da određeni igrač ima svoje karakteristike iz stvarnosti, isto tako neznam zašto omalovažavate to što je Konami napravio sa player id. Također gameplay ovog PESa savljate u isti koš sa starijim nastavcima, a znam po sebi da nije ni približno isto, ovo je puno bolje jer sam napokon izdržao više od pola sata na PESu, a čini mi se da ću i puno više, tako sa sigurno nije isto smeće kao prije, možda tebi ne odgovara, ali je razlika dosta vidljiva kad igraš.
Ima li kakv patch za produžiti vrijeme na 10 ili 15 minuta?
imaš par stranica unatrag, Tommy je bio stavio.
ma ne, ja sam samo komentirao ovo što je kolega iznad napisao, a nije ni približno točno. Ideš iz krajnosti u krajnost, nisam opčinjen ničijim trčanjem niti ništa slično, nego mi je lijepo vidjeti da je to konačno u jednoj nogometnoj simulaciji, da određeni igrač ima svoje karakteristike iz stvarnosti, isto tako neznam zašto omalovažavate to što je Konami napravio sa player id. Također gameplay ovog PESa savljate u isti koš sa starijim nastavcima, a znam po sebi da nije ni približno isto, ovo je puno bolje jer sam napokon izdržao više od pola sata na PESu, a čini mi se da ću i puno više, tako sa sigurno nije isto smeće kao prije, možda tebi ne odgovara, ali je razlika dosta vidljiva kad igraš.
ako gledamo original pes 12 vs pes 13 moze se rec da je nesto bolji pes 13 ali pes 12 sa Yair patchom je dosta bolji nego pes 13..
Kakav je to nogomet bez tactical defendinga?
Novi pes je dobar je, ali očekivao sam više. Svake godine bace bomba trailer totaly new ovo totaly new ono. Boli me iskreno qurac za kretnje ronalda. Autenntično je i izgleda realno, ali svi ostali igrači opet imaju isti sistem sporosti. Kao što je netko gore napisao, pes je usporio onaj dribl i ono, izgubio je onu dušu, ono zbog čega se igrala šestica i razbijali joystici.
Novi pes ide u dobrom smjeru, i sviđa mi se to što znači da neke stvari idu na bolje, ali mi se ne sviđa način na koji to rade.
npr. u 12 je bilo užas nabaci, preprecizni i svi golovi se davali glavom skoro, ovdje svaki nabac ide golmanu ili je beskorisan. Golman boksa čudno loptu van, bespotrebno kad je čisto i nema opasnosti.
Opet izletiš sa golmanom on samo trči, ne baci se pod noge. Znalo mi se desit da izletim i golman trči u prazno kraj lopte, lol.
Šutevi su teški, nezgrapni, kao da lopta ima 40kg
Zaleđe je svako malo. Prije nisi mogao for dodat, sad je svaki for zaleđe.
Sudac više manje ok. Kretnje igrača su dobre, mislim animacije, neka nova karate kid izbijanja i to.
Ne sviđa mi se kad branim sa r2+x na protvnik ide na nabac odlazi mi od njega i trči na 5 metara...ne želim, želim ga stisnut da ne može proć a ne mu dat priliku da uđe i doda na šut.
to sum up, igra je ok, izuzev nekih gluposti koje ponavljaju ali najveći problem konamija je to ako nije crno bijelo je. Ne razumijem čemu ukinuti statistike nakon poluvremena i onda ih vratiti 3 nastavka kasnije? da ovi koji su igrali jedan nastavak prije vide da se nešto promjenilo?
to je žalosno jako.
Na drugu stranu fifa nije normalno koliko se razvija, raste kao igra. Izgleda prelijepo, ima super prijateljski pristup igri...igrao sam par utakmica porbao unazad par fifa i stvarno se vidi velika razlika, dok pes na drugu stranu svaki novi izgleda kao neki peč za stari...
tl;dr
Pes je dobar ali može bolje, fifa se razvija bolje i brže i razbit će ga vjerovatno. DOnt get me wrong pesaš sam godinama, od malih nogu velim otkako sam kod bratića uzeo džoju u ruke i zaigrao sa torinom tada...sjećam se one publike, onih istih lica...i zabijanja gola samo ako ideš koso...kroz godine pes je donio mnogo radosti i živciranja i uvijek je bio igra kojoj se rado vratim....ali što ide dalje sve više gubim osjećaj za tu igru, nema više one euforije kad pes izlazi....možda je do mene....
nadajmo se boljem demu v2 i još boljoj finalnoj verziji jer hands down fifa je trenutno najkompletnija simulacija na svijetu...pes mora početi sve ispočetka od enginea pa nadalje.
Fanboyevi uživajte u thumb downanju, vaš rage je slatka hrana za moju dušu.
Kakav je to nogomet bez tactical defendinga?
Apsolutno se slažem. Pola obrane možeš odigrat samo držeći "A" ili "X".
Ni manual nije nešto manualan previše :D Dosta je to asistirano, a šutevi su lakši od fifinog finessea?!
Sinester igraš fifu12 online šta? (na manual)
Igram ju puno online, ali sam tek nedavno krenuo na manual (zbog vas koji ste pričali da tako igraju pravi muškarci pa nisam htio bit piconja
).
Probao taman kod frenda, i nema neke razlike između 12ke i 13ke. Mrvicu bolja grafika, bolji golmani i to je uglavnom to.
Probao taman kod frenda, i nema neke razlike između 12ke i 13ke. Mrvicu bolja grafika, bolji golmani i to je uglavnom to.
lose ste vi to igrali lol.
Ovaj me je PES zbunio skroz ali je dobar 
Cijelu utakmicu nigdje onih strelica sto su bile na traileru kad ono oko 70. miute meča odjednom došle i onda mi se onaj power bar kad sutam obojio u zuto a prije bio zelen 
Je li se ovo vama događalo ?
Meni se u Pesu igrači toliko kreću trzavo i neprirodno da i taj Player ID izgleda loše. Meni trk Ronalda izgleda super u Fifi dok u Pesu kao da ima grčeve trči.
I svi igrači u Pesu se kreću kao da imaju grčeve, a lopta se ponaša kao da je iz druge galaksije, malo se ponaša kao da je napravljena od starih krpa, a na momente ide brzo kao da ju je Superman opalio.
I apsolutno se slažem s dreammakerom, pa Tactical D. mora biti must have, a ni to Konami nije u stanju staviti...
Ovaj me je PES zbunio skroz ali je dobar 
Cijelu utakmicu nigdje onih strelica sto su bile na traileru kad ono oko 70. miute meča odjednom došle i onda mi se onaj power bar kad sutam obojio u zuto a prije bio zelen 
Je li se ovo vama događalo ?
Stisno si L2 ili koju vec tipku/gumb koristis za manual dodavanja i udarce..
Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
Pomalo me živcira što je nekad teško odigrat brza dodavanja...krenem brzu igru od pirla, cik cak cik cak i onda negdje na pola neki cassano doda onako 2 metra od sebe i usere sve. e dođe mi da razbijem laptop.