Half Life Priča cjelog serijala

poruka: 41
|
čitano: 15.873
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Jeli može tko opisat što se dešavalo u prvom Half Life-u? Odigrao sam drugi HL2, skuzio sam na kraju da te Gman uspava, kao pozvat će te kada bude potrebno, pa u EP1 gašenje jezgre Citadela, i u EP2 u White Forest. I tko je onaj gospodin na kraju HL2 protiv kojeg se boriš i pobjediš zajedno sa Alyx? Hvala unaprjed.

I još što je bilo u onim ekspanzijama Opposing Force i Blue SHift? Sto se u njima dogadalo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2010 18:01 (Weky).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Half Life Priča cjelog serijala

Nekad davno sam to igrao, ali ako se dobro sjećam priča ide otprilike ovako.

Gordon Freman je naučnik koji radi u supertajnoj laboratoriji zvanoj Black Mesa. Jednog dana dobije zadatak da ispita nepoznati kristal. Prilikom ipitivanja desi se neka havarija i otvori se prolaz između Zemlje i alienske planete Xen. U Black Mesa-u dolaze razna čudovišta iz Xena protiv kojih se Freeman bori.

Takođe vlada šalje specijalce da "počiste" nered u BM. I protiv njih se mora boriti. Jedini prijatelji su mu par policajaca iz obezbjeđenja.

U jednom dijelu igre radnja se odvija na Xen-u i tamo se i igra završava.

Nastavak Opposing Force prati iste događaje, ali iz ugla gledanja specijalca.

Blue Shitf - iz ugla gledanja policajca.

Igra je dosta dugačka, ali nije previše teška za proći. Grafika je za ono vrijeme bila solidna, a nije bila potrebna nikakva posebna grafa da se završi. Ja sam je odigrao na P-I na 133 Mhz sa S3 4MB grafikom i išlo je dosta solidno.

15 godina
odjavljen

Hvala.

A jel ima g-mana u prvom HL? Jeli se javlja igdje osim na kraju igre? I spominje li se Alyx igdje u HL1?

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Hvala.

A jel ima g-mana u prvom HL? Jeli se javlja igdje osim na kraju igre? I spominje li se Alyx igdje u HL1?

Da.

Da.

Ne.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan

Htio bi samo komentirat da Xen nije planet nego nekakva vrsta "međusvijeta" (ako ga tako smijem nazvat) između dvije različite dimenzije. Jedna dimenzija je naša, a druga je ona iz koje dolazi Combine koje si vidio u HL2. Čitao sam negdje detaljan opis cijele priče, u osnovi Combine je rasa poput Borga, pokoravaju bilo koji svijet na koji naiđu, nakon što su oni otkrili Xen i zauzeli ga, a vrata u našu dimenziju su već bila otvorena zbog havarije iz prvog HL-a (resonance cascade), imali su priliku ubiti dvije muhe jednim udarcem. Nakon toga počinje HL2, nekih desetak godina nakon prvog dijela, ispravite me ako se varam.

Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
Chronic kaže...

Nakon toga počinje HL2, nekih desetak godina nakon prvog dijela, ispravite me ako se varam.

ne zna se tocno kolki je razmak izmedju HL1 i HL2 ali pretpostavlja se negdje 20 godina (nebi rekao vise jer mi Alyx ne izgleda starije od 25)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2010 19:10 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan
Chronic kaže...

Htio bi samo komentirat da Xen nije planet nego nekakva vrsta "međusvijeta" (ako ga tako smijem nazvat) između dvije različite dimenzije. Jedna dimenzija je naša, a druga je ona iz koje dolazi Combine koje si vidio u HL2. Čitao sam negdje detaljan opis cijele priče, u osnovi Combine je rasa poput Borga, pokoravaju bilo koji svijet na koji naiđu, nakon što su oni otkrili Xen i zauzeli ga, a vrata u našu dimenziju su već bila otvorena zbog havarije iz prvog HL-a (resonance cascade), imali su priliku ubiti dvije muhe jednim udarcem. Nakon toga počinje HL2, nekih desetak godina nakon prvog dijela, ispravite me ako se varam.

Možeš li naći link od toga?

4chan always finds a way!
15 godina
odjavljen

Što radi Gman u prvom Halfu i kada se prvi put javlja, tj. kako se predstavi? Odkud baš radnja se odvija u City 17, nakon Black Mese? Sada su mi stvari malo jasnije. Hvala svima na trudu.

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Hvala.

Ako misliš da ljigavka sa aktovkom onda da, pojavljuje se na par mjesta u prolazu tokom HL1. Ali ništa ne priča i uvijek je nedostupan za ubiti. Takođe se pojavljuje na kraju gdje nešto priča Freeman-u.

Alyx se nigdje ne spominje, ona startuje tek u nastavku kao kćerka nekog naučnika.

17 godina
neaktivan

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

nisam znao da se radnja Portala odvija dok je Combine vec pokorio Zemlju

15 godina
odjavljen

A jel ima gmana u Oposing Forceu i Blue Shiftu, ili se on samo javlja Freemanu?

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

A jel ima gmana u Oposing Forceu i Blue Shiftu, ili se on samo javlja Freemanu?

Ima ga u OF-u ali u BS-u se ne sjecam da sam ga vidio.

On je dosad komunicirao sa Gordonom i Shepardom i sa Eli Vanceom

15 godina
odjavljen

UU nestrpljiv sam, nisam bas igrao mnogo HL1 i ekspanzije, sada mi se neigraju zbog grafike (cekam black mesu). Nisam znao da je komunicirao sa Eli Vanceom i Shepardom. Jeli se zna što im je rekao :)?

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

UU nestrpljiv sam, nisam bas igrao mnogo HL1 i ekspanzije, sada mi se neigraju zbog grafike (cekam black mesu). Nisam znao da je komunicirao sa Eli Vanceom i Shepardom. Jeli se zna što im je rekao :)?

U HL2 Ep2 Eli veli da je komunicirao snjim, oslovio ga je sa mutual friend.

15 godina
odjavljen

I jeli zato onakav kraj se dogodio....? Ili je ono bila slucajnost?

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

I jeli zato onakav kraj se dogodio....? Ili je ono bila slucajnost?

Sve se odvijalo kako je GMan htio. Sve do HL2 Ep1, onda mu Vortigausi mrse racune

15 godina
odjavljen

Zbunjen sam potpuno.

Ko mrsi račune Gmanu? Jesu Eila ubili ona stvorenja zato što je on rekao Freemanu da je razgovarao sa tim likom? Što je rekao Shepardu, tj. kakav mu je zadatak povjerio?

Ovaj HL je zanimljivij od najbolje sapunice.

Što gman kaze kada vrati Alyx zivot u EP2 (nakon što ju rani Hunter)?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2010 19:50 (Weky).
17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Zbunjen sam potpuno.

1. Ko mrsi račune Gmanu?

2. Jesu Eila ubili ona stvorenja zato što je on rekao Freemanu da je razgovarao sa tim likom?

3. Što je rekao Shepardu, tj. kakav mu je zadatak povjerio?

4. Što gman kaze kada vrati Alyx zivot u EP2 (nakon što ju rani Hunter)?

1. Vortigauntsi na pocetku HL2 Ep1, u trenutku kad te GMan stavlja ponovno u neku stazu, pojave i spase tebe i Alyx.

2. Nisu, Combine moguce da cak i ne zna da GMan postoji.

3. Uf ne sjecam se tocno sta mu je rekao ali ga je isto zatvorio u stazu kao Gordona u HL1. Ne zna se sta ce biti od njega.

4. Ne vrati ju on u zivot nego Vortigaunsi - dok su oni trebali biti poptuno koncentrirani da spase Alyx, GMan je zbog toga konacno mogao opet pristupiti Gordonu.

Necu sad reci sta je rekao jer igram ispocetka Ep2 i bas sam na tom dijelu negdje (znaci pocetakBelji se) pa cu znati bas tocno

17 godina
neaktivan

E mislim da je to upravo to kaj sam ja čitao prije. Ima čak i cijeli timeline opisan tak da će ti sve bit jasnije.

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Necu sad reci sta je rekao jer igram ispocetka Ep2 i bas sam na tom dijelu negdje (znaci pocetakBelji se) pa cu znati bas tocno

Presao sam bas sad taj dio, ugl bla bla bla. Mislim nije dosadno nego vec opet u GMan stilu...nista specificno Neodlučan

Najvaznije sto veli je dok sapne Alyx (u podsvijest) da dok vidi starog da mu poruci "Prepare for unforeseen consequences"

16 godina
neaktivan

Čudi me što nitko nije

postao. Smijeh I
.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 10:56 (username).

2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Samo mi nije jasno sta g-man zeli od gordona i sheparda (opposing force)

Sta je rekao gordonu na kraju HL1, a sta shepardu.

Sta je se dogodilo sa shepardom. Hoce li ga imati u drugim delolvima?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Nitko ti ne može odgovorit na ta pitanja. Čekamo hebeni Valve i HL3...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Re: Half Life Priča cjelog serijala

Znas li mozda kad ce se napraviti HL3? Je li valve to negdje rekao? Znam da je poslednji deo iz serijala napravljen 2007 godine (Half life episode two) ali sad je 2016! Proslo je 9 godina! Ako znas molim te reci, nestrpljiv sam! A za moje moje prethodno pitanje moram sacekati da se napravi HL3.

13 godina
protjeran

nitko nezna nista, trenutni bf1 se radio 3-4 godine nitko nije znao! no za 9 godina covjek i posumnja da se ista radi..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Ja verujem da ce valve i dalje nastaviti da pravi neverovatne serijale half life. Glupo bi bilo da prestane! Osim toga, ako niste znali, od half life su nastale sledece igrice: counter strike 1.6, left 4 dead, CS GO... To su sve pecevi iz half life jer su pozajmljeni zvukovi i mozda grafika iz HL i HL2 (na primjer zvuk otvaranja vrata ili lomljenje kutija...)

9 godina
neaktivan

Brate gledajmo ovo sa pozitivne strane: Ako se HL3 radi vec 9 godina grafika ce onda da kida!

13 godina
protjeran
zorgic kaže...

Brate gledajmo ovo sa pozitivne strane: Ako se HL3 radi vec 9 godina grafika ce onda da kida!

ako se radi 9godina znaci da je engine danas vec smece...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan

Mislis na source engine?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice