FIFA 13 vs PES 13

poruka: 68
|
čitano: 26.742
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: FIFA 13 vs PES 13
KODAK17 kaže...

Meni je neusporedivo bolji osjecaj kada dam gol u PES-u... let lopte prilikom suta, dimenzije gola kao i fizicke proporcije igraca su bolje pogođeni za razliku od FIFE, ali FIFA dominira u masi drugih stvari...EA mora svoj proizvod bolje izbalansirati i tim staviti tocku na "I", jer ja sam se vec lagano zasitio zakucavanja lopti u gol kao da igram mali nogomet(jer lopta prilikom šuta ima skraćen let) i rolanja po terenu gdje npr. Nani ili tko vec grabi po 3m kada radi finte itd...

To je tvoj osobni osjecaj, ali kako ti moze biti bolji let lopte u PES.u. Niti u FIFI nije nesto odraden, ali PES ???? Pa to je uzas, a tek fizika one mreze i golmanovog bacanja, katastrofa.

13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
KODAK17 kaže...

Meni je neusporedivo bolji osjecaj kada dam gol u PES-u... let lopte prilikom suta, dimenzije gola kao i fizicke proporcije igraca su bolje pogođeni za razliku od FIFE, ali FIFA dominira u masi drugih stvari...EA mora svoj proizvod bolje izbalansirati i tim staviti tocku na "I", jer ja sam se vec lagano zasitio zakucavanja lopti u gol kao da igram mali nogomet(jer lopta prilikom šuta ima skraćen let) i rolanja po terenu gdje npr. Nani ili tko vec grabi po 3m kada radi finte itd...

To je tvoj osobni osjecaj, ali kako ti moze biti bolji let lopte u PES.u. Niti u FIFI nije nesto odraden, ali PES ???? Pa to je uzas, a tek fizika one mreze i golmanovog bacanja, katastrofa.

Pusti ti vratara, fiziku i mrežu, to je posebna prica...ja sam se osvrnuo na let lopte i okvir gola, a ti potenciraš na PES u cjelosti... tko se imalo razumije u nogomet osjetio je istu stvar...

17 godina
KODAK17 kaže...

.

Pusti ti vratara, fiziku i mrežu, to je posebna prica...ja sam se osvrnuo na let lopte i okvir gola, a ti potenciraš na PES u cjelosti... tko se imalo razumije u nogomet osjetio je istu stvar...

Mislim da je to neusporedivo. U fifi možda jedan element kvari doživljaj dok u pesu kvari ih bar četiri.... Udarac kontra zakona fizike, špriher koji leti u mrežu, katastrofalna mreža i klaun na golu? Uz najbolju volju ne mogu se u takvim okolnostima uživiti u akciju niti mi takav gol pričinjava zadovoljstvo..

17 godina
FIFA 13 vs PES 13

Kao što rekoh, meni osobno PES bolje leži, naravno, kada se doinstalira sve što treba.Već sam treći put instalirao FIFU, i drugi puta sam se razočarao (prvi puta je FIFA bila bolja, jer je PES bio čista instalacija) a ostala dva puta pušiona.

Sa  Jenkey1002 patchevima 3.05 do 3.09 i gameplay toolom 3.35, neće biti golijada niti sa Realom protiv Dinama niti na professionalu a ne na superstaru.Gameplay je bitno poboljšan, obrana zatvara kao blesava, a sa golmanom treba znati igrati, nije ko u FIFI da lik izlijeće na ubace sa strane itd, često morate sami izlijetati, sve je u tajmingu i nije dovoljno samo držati trokut već i gljivom držati stranu u koju se golman baca, iako se čini da na to ne možete utjecati, možete.Makar moram priznati da je u FIFI golman ipak bolji i realniji.U PESU jest klaun, naročito me iritira kada se lik baca na trbuh, i to kada se mora baciti na stranu.

U FIFI mogu toga dosta pregristi, ali pucanje po golu nikako, golovi koji padnu su mi nekako, nikakvi, pun kufer golova sa 16-17 metara su niske lopte ispucane ko iz railguna, ne sviđa mi se to, a pucanje sa dvadesetak metara najčešće rezultira blokovima obrambenih igraća koji se svi odjednom parkiraju u šesnaestercu ko da je u pitanju rukomet.I u PESU je teško probiti obranu u šesnaetercu, ali ipak možeš napraviti neku rupu ili dribling, u FIFI možeš samo plakat i gledati kako ti se peti šut odbija od obrambne šume u šesnaestercu, to pričam za legendary težinu, dok su pak na professionalu obrambeni igrači žešće rupe.

Nije pametno uspoređivati PES i FIFU, nekome leži prva a nekome druga IGRA, a ne kako neki kažu, simulacija.Nema tu simulacije.U obje igre imaš male "čovječuljke" koje iz fotelje, gamepadom navodiš po ekranu, tjerali oni loptu ili cijepali drva, svejedno, nije to simulacija.

Meni je osobno FIFA kao Sevka, iako su je pune novine i većina muškaraca bi je voljela zaskočiti, ja ne bi, meni je draža ona mala iz susjedstva sa kojom možeš posložiti sve onako kako ti odgovara, a zna i kuhati :), možda i ne izgleda kao Sevka, ali je meni puno bolja.A netko se može kleti u Sevku i vrišteći sa brda, a meni je bitno ono što je meni bitno.

Pa vi vrištite kol'ko 'oćete.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

Ja sam pljuvao Pes 13, a eto sad ga igram i svidio mi se jako. 

Ono što mi je definitvno bolje u Pesu je to što je gameplay spor, a ne ko u Fifi gdje je prebrzo i gdje se igrači prebrzo okreću oko svoje osi. I ono što je Antimadridista rekao da su modeli igrača u Pesu bolji i s tim se slažem isto. Također mi je to bolje u Pesu.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

E da i online funkcionira puuuuno bolje nego u Fifi. Svega par puta me izbacilo kad sam igrao online, dok u Fifi je izbacivanje na redovnoj bazi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Kao što rekoh, meni osobno PES bolje leži, naravno, kada se doinstalira sve što treba.Već sam treći put instalirao FIFU, i drugi puta sam se razočarao (prvi puta je FIFA bila bolja, jer je PES bio čista instalacija) a ostala dva puta pušiona.

Sa  Jenkey1002 patchevima 3.05 do 3.09 i gameplay toolom 3.35, neće biti golijada niti sa Realom protiv Dinama niti na professionalu a ne na superstaru.Gameplay je bitno poboljšan, obrana zatvara kao blesava, a sa golmanom treba znati igrati, nije ko u FIFI da lik izlijeće na ubace sa strane itd, često morate sami izlijetati, sve je u tajmingu i nije dovoljno samo držati trokut već i gljivom držati stranu u koju se golman baca, iako se čini da na to ne možete utjecati, možete.Makar moram priznati da je u FIFI golman ipak bolji i realniji.U PESU jest klaun, naročito me iritira kada se lik baca na trbuh, i to kada se mora baciti na stranu.

U FIFI mogu toga dosta pregristi, ali pucanje po golu nikako, golovi koji padnu su mi nekako, nikakvi, pun kufer golova sa 16-17 metara su niske lopte ispucane ko iz railguna, ne sviđa mi se to, a pucanje sa dvadesetak metara najčešće rezultira blokovima obrambenih igraća koji se svi odjednom parkiraju u šesnaestercu ko da je u pitanju rukomet.I u PESU je teško probiti obranu u šesnaetercu, ali ipak možeš napraviti neku rupu ili dribling, u FIFI možeš samo plakat i gledati kako ti se peti šut odbija od obrambne šume u šesnaestercu, to pričam za legendary težinu, dok su pak na professionalu obrambeni igrači žešće rupe.

Nije pametno uspoređivati PES i FIFU, nekome leži prva a nekome druga IGRA, a ne kako neki kažu, simulacija.Nema tu simulacije.U obje igre imaš male "čovječuljke" koje iz fotelje, gamepadom navodiš po ekranu, tjerali oni loptu ili cijepali drva, svejedno, nije to simulacija.

Meni je osobno FIFA kao Sevka, iako su je pune novine i većina muškaraca bi je voljela zaskočiti, ja ne bi, meni je draža ona mala iz susjedstva sa kojom možeš posložiti sve onako kako ti odgovara, a zna i kuhati :), možda i ne izgleda kao Sevka, ali je meni puno bolja.A netko se može kleti u Sevku i vrišteći sa brda, a meni je bitno ono što je meni bitno.

Pa vi vrištite kol'ko 'oćete.

Ja te kužim...i ja sam jedan od onih koji još uvjek igra PES pokraj famozne FIFE....kao što si napisao, da se sve naštelati da lici na nešto...još kad se sastanu dva play-era  koji znaju kako igrati jer su shvatili filozofiju KONAMIA i njihovu viziju virtualnog nogometa...

FIFA je zakazala na najvažnijem elementu, a to je sam osjecaj prilikom postizanja gola...osjecaj je ravan nuli...još su sve dodatno zacinili kad 6 bilmeza na identican nacin doziva boga sunca (Apolona) popraceno kamerom iz jednog kuta...stvarno kvari dozivljaj i sve što valja u ovoj simulaciji nogometa...ovi iz EA bi pod hitno morali malo udahnutu duše u svoj proizvod a ne se samo oslanjati na fiziku i mehaniku...jer sam se više zasitio zakucavanja...majku mu, nogomet je u pitanju a ne košarka...druga stvar, vjerovatno ste primjetili da prilikom famoznog momentum lopta zna cudno skakutati, jednostavno ode na noge igracu koji je dobio poguranac od strane same igre, morali ste to bar 1x-2x primjetiti, ili mozda neeee, jer ste se bavili zakonima fizike koji vladaju u PES-u...sa ovim momentumo su nešto htjeli postici ali su ga isforsirali i odradili tako naivno da je smjesno.... Nije valjda da su ciljali samo na klince, koji nece ništa skuziti...cak su isforsirali i ovaj first touch...nekad zna biti nelogican... 

PES je s druge strane uvjek imao ono nešto, ali neke stvari koje šepaju godinama (npr. famozni vratari) nisu dovedene u red i to je prigodno kažnjeno padom prodaje...Jednostavno Konami  živi od stare slave i poliranjem sadašnjeg engine-a pokusava držati koliko-toliko korak za glavnim konkurentom.... ali ako su ovih zadnjih godina radili na ovom sto dolazi, a to je PES 2014 ,ja im sve opraštam i imam osjecaj da ce biti nešto vrhunsko te da ce PES-U vratiti stari sjaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 14:33 (KODAK17).
13 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

Ja sam već počeo da sanjam pes 14. Prvi san je bio da je napokon izašao video gameplaya i ja požurio da pogledam i u prvi tren vauuu kakva igra pa sam malo trljao oči i onda je bilo ovo...

? nex gen? Sva sreća samo san{#}

Drugi san je bio da je izašao novi mod u igri i da uzmeš mali klub i onda uz igru i vodiš navijaće sa sobom. Kao igralo se u gradu new york. Igrao je moj klub u kvartu Zagreb i ja sam imao samo 20,30 navijaća. Taj mod je imao opciju da doslovno proživljavaš gostovanje sa svojim navijaćima. Ja i 20 mojihse našlo u frci sa stotinjak bbb i taman se uključila ta opcija i ja sam dobio takve batine,a nisam mogao prekinuti igru nikako tako da me spasilo buđenje iz sna{#} Čudnih li snova{#}

Inaće, evo ja napokon uspio ubaciti te dodatke za pes 13 i mogu reći da je stvarno sada gušt igrati.Ubacio stadione, navijanja, svašta nešta uz taj Jenkey1002 patch i gameplay toolom 3.35.Samo recimo šta sa igraćima na konzolama koji ne mogu ubacivati sve te dodatke? Oni daju 400,500 kuna za poluproizvod dok se to na pc može puno promjeniti. Eto sada igram master ligu. Krenuo na super star pa malo smanjio, precjenio sam se uz ovaj gameplay tool{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 20:24 (marcus1950).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice