FIFA 13 vs PES 13

poruka: 68
|
čitano: 26.757
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: FIFA 13 vs PES 13
cikaperkan kaže...

Vi koji pljujete pes vjerojatno ste igrali SKIDROW ili  neke glupe verzije ali s pravim PESOM sa svim updateima i orginlanim patchevima fifa je za pes 0 !

A ti si vec zesci. PES je miljama iza FIFE.

Igro neki dan na PS3 kod frenda i to je takvo smece da vec dugo nisam igro. Oni udarci i fizika lopte i mreze su ocajni. A da ne pricam da svaki pass je tocno tamo gdje zelis i kome zelis. Ronaldo je bog i batina i ako je crven ne mozes mu nista. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 14:01 (SimeKZ).
17 godina
cikaperkan kaže...

Vi koji pljujete pes vjerojatno ste igrali SKIDROW ili  neke glupe verzije ali s pravim PESOM sa svim updateima i orginlanim patchevima fifa je za pes 0 !

U pravu si, prodajni rezultati 12 prema 1 u korist fife u potpunosti ti daju za pravo...

15 godina
cikaperkan kaže...

kakve veze ima skidrow verzija sa bilo čime? svejedno je, ionako svi stave onaj pesedit patch i na original i na skidrow zbog dresova i grbova, nema nikakve razlike. Volio bi ja da ima, rado bi kupio original u tom slučaju...

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
DangerouS kaže...

Inače, FIFA 12 i FIFA 13 polako rade ono očekivano, a to je pad. Svako pametan je mogao to i pretpostaviti. Većina nas je bila svjesna da će se serijal "iscjediti". Jednostavno je nemoguće raditi 6 godina zaredom igru i da je jedna bolja od druge, jer dođe do jednog peak-a, određene točke od koje više ne može. Sada čekamo FIFU 15 i next gen, FIFA14 će teško uvesti neke drastične promjene i to opet moramo biti svjesni. 

PES je došao do peeka tako oko PES-a 5, makar je PES 4 možda bio i najbolji. PES 6 je još tu bio u priključku i tu je došao taj peak, nakon toga PES se nije pogoršavao, samo zadržao isti level, dodao par noviteta, ali ljudi su se zasitili. 

EA radi sada ono jedino što može, zadržati i privući još više igrača na sadašnjem genu kako bi mogli nastaviti s drastičnijim promjenama u next genu. Sad, da li će to tako i biti, vidjet ćemo. Nadam se da neće napraviti grešku kao Konami pa lupati još 3-4 godine slične verzije kao od FIFE 12. 

Inače, u EAu su mnogo puta naglašavali da jednostavno mjesta na disku nemaju. Priča se o X360 diskovima jer obje verzije moraju biti identične, dok bi na PS3ov bluray to fino stalo. To ih je dosta puta sprečavalo, od stadiona, vizualnih dodataka, animacija i slično...tako da su uvijek morali nešto izbaciti da bi dodali nešto novo. 

Smiješno!  Pričaš o padu serijala a spominješ FIFU12? Pa to je pik serijala, najbolja igra do tada! O čemu ti pričaš? Možeš mi reći koja je to fifa do tada bila bolja od fife12?

16 godina
movie kaže...
cikaperkan kaže...

U pravu si, prodajni rezultati 12 prema 1 u korist fife u potpunosti ti daju za pravo...

Prodajni rezultati baš ništa ne znače, i Colonial Marines se prodao bolje od recimo Crysisa 3 (koji nije nešto spektakularno, ali u usporedbi sa Colonial Marines je igretina)

Meni su i jedna i druga igra dobre ove godine

No. No. No. This is beautiful. This is art.
17 godina
nontryer kaže...

Prodajni rezultati baš ništa ne znače, i Colonial Marines se prodao bolje od recimo Crysisa 3 (koji nije nešto spektakularno, ali u usporedbi sa Colonial Marines je igretina)

Kako ne znače? Ako prodaš fifu 11 u oko 8 milja komada a fifu 12 u 12 milja komada te fifu 13 u gotovo 13 milja komada, znači da su ljudi zadovoljni i kupuju za njih dobar proizvod.

Ako prodaš pes 2011 u 6 milja komada a pes 2012 u 3 i pol milje komada te pes 2013 u oko milju i pol komada znači da imaš loš proizvod kojem iz godine u godinu padaju rezultati prodaje.. ne možeš ljude varati cijelo vrijeme a rezultati prodaje upravo o tome govore... zato ne moj miješati kruške i jabuke...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 18:15 (movie).
16 godina
movie kaže...
nontryer kaže...

ne možeš ljude varati cijelo vrijeme

Možeš, ovaca ima koliko hoćeš

Eno ekipa čeka novi cod ko napeta puška

Što se fife vs pes priče tiče, stvarno misliš da je fifa baš 12 puta bolja igra? Ne misliš da marketing tu nije obavio bar mali dio posla?

No. No. No. This is beautiful. This is art.
12 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

postoji jedno jednostavno objašnjenje... . . .koje riješava sve dileme. . .  .  FIFA je simulacija... . ..  a PES je arkada. . . . . i nema dalje. . . . pametnom dosta. . 

0 2 hvala 0
15 godina
FIFA 13 vs PES 13

daleko je i FIFA od prave simulacije...

navesti ću samo jedan razlog, a ima ih stvarno dosta. Igra je prebrza, tako nogomet ne izgleda...

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
nontryer kaže...

Možeš, ovaca ima koliko hoćeš

Eno ekipa čeka novi cod ko napeta puška

Što se fife vs pes priče tiče, stvarno misliš da je fifa baš 12 puta bolja igra? Ne misliš da marketing tu nije obavio bar mali dio posla?

Slažem se da ima ovaca ali oni u fifinoj priči nisu presudni. Jednostavno, trenutno ne postoji bolji nogomet od fife unatoč svim njenim manama.

Pa nitko nije glup da iz godine u godinu kupuje lošiji proizvod? Svatko od nas želi bolje. Godinama sam igrao PES, ali uvreda za mozak je ono što danas PES pruža igračima. Ja ne znam je li FIFA 12 puta bolja ali je toliko bolja da mi PES ne pada na pamet. Nakon što vidim kako golman u PES-u baca loptu rukom te kako lebdi zrakom i pada na jaja a ne može istovremeno uhvatiti najjednostavniju loptu a igrači trče robotizirano sa štapom u šupku, čista uvreda za mozak je kupovina takve igre u 2013 godini a prodajni rezultati mi daju za pravo.

Ako je PES u svom piku prodavao oko 8 milja komada igre a danas jedva milju i nešto ne možemo pričati o marketingu već o kvaliteti ponuđenog naslova.

Istovremeno fifa je sa 6 milja pala na 3 milje te uskrsnula i narasla na gotovo 13 milja. E pa majstore, možemo o svemu pričati ali marketing je tu na zadnjem mjestu.

Za razliku od većine ja sam nostalgičar pa kupim svake godine obje igre. Da PES nema 3D vjerojatno ove godine ne bih odigrao niti tih desetak tekmi što sam odigrao. Ove dvije igre nisu igre iste kategorije.  Trenutno, za fifu pes je ostao u prošlom stoljeću...

Prodati jednu igru u 12 milja komada a već sljedeću godinu to nadmašiti ne može marketing već samo loš PES koji je prepustio FIFI dobar dio svojih nezadovoljnih igrača.

Pogledaj samo bugov forum? PES jedva 100 strana rasprave a FIFA gotovo 400? Svaki treći forumaš počinje svoju priču: igrao sam godinama PES a onda sam otkrio, prešao na FIFU? Halo? Marketing? Pa valjda ljudi imaju oči i znaju što ih trenutno više zabavlja...ili ćeš im im ti objasniti da su u krivu?

Ovo što se danas događa nije pobjeda fife već poraz pesa. Bio je kralj u svim pogledima a danas je samo sjena velike igre kojoj trebaju korjenite promjene ako ne žele nestati sa scene kao i mnoge igre prije njega...

14 godina
FIFA 13 vs PES 13

Fifa već nekoliko godina nije u stanju srediti šugave fontove na dresovima. Engine im je bolji, ali su u grafici 35639483434938948390428 svjetlosnih godina iza PES-a. Čekamo što će donijeti Fox engine u novom PES-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 19:00 (david7).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

navesti ću samo jedan razlog, a ima ih stvarno dosta. Igra je prebrza, tako nogomet ne izgleda...

Ima tri nivoa brzine igre i kad stavim na najsporije meni je taman...  Gledajući jučer reala i borussiu, fifa je spora igra... a opet kad gledam dinama, stvarno je fifa prebrza..  no šalu na stranu, kako sam rekao unatoč svim svojim manama koje postoje i koje ne možemo zanemariti fifa je trenutno najbolja nogometna igra. Nije fifa kriva kaj je pes toliko loš i što više nije nikakva konkurencija..

12 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

slažem se s tobom o brzini ali to je samo u futu. . . . . inače je igra dosta sporija. . . . . . ne kažem da fifa nije daleko od simulacije ali je sigurno bliža nego pes. . . fifa je puno finija u potezima i osjećaju upravljanja samim igračem  .........................dok pes ima robotske poteze, stari sindrom. . . 

15 godina
movie kaže...
antimadridista kaže...

Ima tri nivoa brzine igre i kad stavim na najsporije meni je taman...  Gledajući jučer reala i borussiu, fifa je spora igra... a opet kad gledam dinama, stvarno je fifa prebrza..  no šalu na stranu, kako sam rekao unatoč svim svojim manama koje postoje i koje ne možemo zanemariti fifa je trenutno najbolja nogometna igra. Nije fifa kriva kaj je pes toliko loš i što više nije nikakva konkurencija..

ciljao sam više na online igranje, pogotovo FUT, prebrzo je kako god okreneš.

a to da je bolja od PES-a je svakako istina, nadam se da će Konami nešto napraviti ove godine.

12 godina
neaktivan
david7 kaže...

Fifa već nekoliko godina nije u stanju srediti šugave fontove na dresovima. Engine im je bolji, ali su u grafici 35639483434938948390428 svjetlosnih godina iza PES-a. Čekamo što će donijeti Fox engine u novom PES-u.

pravima igračima je uvijek bitnija igrivost od grafike. . . . to je valjda jasno. . . . 

12 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

AJMO BARCAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..........................................

1 0 hvala 0
14 godina
barcaINTER kaže...
david7 kaže...

pravima igračima je uvijek bitnija igrivost od grafike. . . . to je valjda jasno. . . . 

Ne znam za tebe, ali meni ide na živce kad nešto nije kako treba

17 godina
david7 kaže...

Pa ne znam na čemu temeljiš svoje tvrdnje ali ja sam obje igre igrao u 1920x1200 s nabrijanim postavkama grafičke, max AA i AF i fifa izgleda neusporedivo bolje. Pogledaj samo na kaj rooney sliči na pesu a na kaj sliči u fifi? Mislim, kad igram s kamerom s vrha tribine font dresa je nešto što prvo primjetim?

Nevjerojatni su mi ljudi koji pored očitih problema u igri jedino probleme pronalaze u fontu dresova, boji kopački i frizurama igrača?  Svašta...

Osim toga, vidim da su na različitim dresovima različiti fontovi pa ne znam niti o čemu briješ?

17 godina
antimadridista kaže...

ciljao sam više na online igranje, pogotovo FUT, prebrzo je kako god okreneš.

a to da je bolja od PES-a je svakako istina, nadam se da će Konami nešto napraviti ove godine.

Pa sad sam se naviknuo na FUT pa više i ne primjetim. No mene više smeta u FUTU kaj sudac sudi mimo svih pravila igre. Frajer me pregazi i uzme loptu a nema prekršaja.  Istovremeno ja uzmem loptu u svojih 16m i krenem u kontru a on svira penal za protivnika? Ne poznaje zaleđe, no to je FUT pa valjda tako treba suditi.  Ne znam... ali je frustrirajuće..  pogotovo onaj momentum i njegovi efekti.

15 godina
FIFA 13 vs PES 13

što se tiče grafike, u jednom dijelu PES dominira, u drugom FIFA. Primjerice, PES ima užasno osvjetljenje i nekako mi je "mutna" i tmurna slika, kod FIFA-e to nije slučaj, Izgled igrača kako koji, oni koji su skenirani u FIFA-i izgledaju savršneo i kao u stvarnosti, ali ima previše "generic" faca i to kvari dojam. Kod FIFA-e mi se ne svđaju modeli igrača općenito, u PES-u je to dosta bolje napravljeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

mojem bratu u petom osnovne je bolji pes od fife.  . . . . . .znate li zašto, pa zato što je puno lakše doći do gola i napraviti akciju koja nema veze sa realnosti. . . . a u fifi se treba malo pomučiti da se obrana probije. . . . .pes vole mališani a oni malo stariji su valjda prešli iz pesa šestice na fifu. . . i to je jedina istina. . . . koliko je samo ljudi iz šestice prešlo na fifu, ajde javite se.. . . . . svi oni će znati o čemu govorim. . .  

1 1 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

što se tiče grafike, u jednom dijelu PES dominira, u drugom FIFA. Primjerice, PES ima užasno osvjetljenje i nekako mi je "mutna" i tmurna slika, kod FIFA-e to nije slučaj, Izgled igrača kako koji, oni koji su skenirani u FIFA-i izgledaju savršneo i kao u stvarnosti, ali ima previše "generic" faca i to kvari dojam. Kod FIFA-e mi se ne svđaju modeli igrača općenito, u PES-u je to dosta bolje napravljeno.

Svatko ima svoju briju. S kamerom kojom igram face igrača niti ne primjetim pa mi je to nebitno. No, poštujem ljude kojima je to bitno. Meni je u fifi prekrasno osvjetljenje prilikom sunčanog dana ili pod reflektorima. Točno se kuži razlika... Gledatelji su ispod renomea igre ali to je zajedničko objema igrama. Nije mi jasno da malo ne porade na gledateljima ako to ljude pali. Nareckane fleke stvarno nemaju smisla kad imamo ovakva računala i grafulje?

12 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

a što bi tek bakljada valjala. . . . 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

i cisterne sa šmrkovima. . . 

0 0 hvala 0
17 godina
FIFA 13 vs PES 13

Evo ovako, PES 2013 je bolja igra od FIFE 2013.

Out of the box nije bolja, PES je bolji samo kada stavite neslužbene patcheve.Uglavnom jenkey1002 je car, i bez gameplay toola i patcheva, PES je poprilično smeće.

Najnoviji gameplay tool 3.35 popravlja sve, od reakcije golmana, fizike lopte, brzine reakcije igrača, umjetne inteligencije, grafike itd.A jenekey1002 patchevi (3.5 i 3.9 zadnji) dodaju hd teksture terena, custom lica itd, licence za sve žive lige na svijetu, sve kupove, prvenstva i lige, skandiranja za svaku momčad i repku).Uglavnom kada instalirate sve što treba instalacija naraste na nekih 12-15 giga.

Uglavnom PES patchiran sa Jeneky1002 patchevima je sasvim druga igra, koju možete prilagoditi kako želite ako vam se nešto ne svidi, Fifu ne možete prilagoditi, kakva jest, takva jest.

Najveća razlika između Fife i Pesa je kako kažu englezi, learning curve, koja u PESu nije strma, nego je okomita.U Pesu AI ti u vlastitoj momčadi ne pomaže gotovo ništa, ako želiš igrati napadački, ili defenzivno, ili kroz sredinu, ili parkirati autobus u šesnaestercu, sve to  moraš naštelati u taktici, koja ima dosta parametara, koji nisu nikako objašnjeni u samoj igri, dakle ako imaš određeni stil igre a taktiku pogrešno namještenu, obrana će ti biti rupa, krila neće istrčavati, špic igrać će ti na duge lopte biti u konstantno zaleđu itd...

Sami gameplay je isto težak, da bi odigrao dupli pas moraš na kontroleru držati kombinaciju, dale igraći neće sami trčati u for da bi ti izveo dupli pas, ili moraš za dupli imati dobar tajming, KRUCIJALNA stvar je naučiti koristiti "specijalke", štopanja u pravi moment, driblinge, specijalna dodavanja i pucanja, a sve se to, ili barem 90 % radi sa RT gumbom kontrolera u kombinaciji sa lijevom gljivom i/ili RB, i/ili LB gumbom, naravno tajming kod specijalki je PRESUDAN.TIP (zamjenite RT i LT na konroleru, puno je lakše)Tek kada pohvatate sve te "finte" uočite koliko je PES bolji od FIFE u kojoj komp odradi 80 % posla za vas.

I zadnji odlučujući segment u kojem je PES bolji od FIFE je to što se može napraviti pressing na terenu, ako se netko zaintači, a zna kako se igra, može dramiti, stvarati konstantnu frku, nema u PESu zadržavanje lote a la Prosinečki, ne možeš krasti vrijeme dodavanjem na svojoj polovici, možeš eventualno napraviti 4 do 5 paseva prije nego te protivnički igrači zatvore, pa više nemaš kome dodati.I to mi je super, tekma u PESu je dinamična, od prve do zadnje minute, bratić i ja kad igramo, stalno smo u grču, nema tu ležere.U FIFi toga nema, ako hoćeš može razvlačiti loptu na centru, badava onom drugom grčenje.

To mi je bezveze, nema veze što je realno, ako hoću realno, pogledati ću tekmu na telki, a igram nogac na kompu radi zabave.

Sa PESom je to tako, treba ga ispečirati, i treba ti dosta vremena da "naučiš" igrati, ali se vidi, naročito kada igraš sa ekipom koja ne zna namjestiti taktiku, ne zna koristiti specijalke, i na kraju igra sat vremena, svakih dva tjedna.To ne prolazi u PESu, ni protiv kompa a ni protiv ekipe koja igra često i zna "finte".Pušiti će te sa 5 ili 6 nula u 10 minuta (i prigodno psovati glupu igru i japanske tvorce iste).

Znam ja iz vlastitog iskustva, a nema slađeg nego slušati to "pizđenje iz fotelje" od suparničke strane.

Nema boljeg nego kada neko tko misli da zna dobro igrat PES puši, pa onda uzme Barcu (kao to je ipak Barca, ne) pa uredno popuši sa 3 razlike od momčadi tipa Totenham ili Arsenal.Pa onda pizđenje :))

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
FIFA 13 vs PES 13

Da je Pes i blizu Fife trenutno, a kamoli bolji su price za malu djecu i tu je prica zavrsena, glupo je i nabrajat razloge, dovoljno je vidjet kolko je ljudi preslo na fifu...

Istina da na nasem divnom Balkanu ljudi se teze odlucuju na Fifu, sto iz navike, drustva i zbog same tezine igre, prvi put kad sam presao na Fifu 11 stavio sam world class ili legendary, ne sjecam se vise, al znam da sam popusio ko nikad na Pesu, a na Pesu derao sve na najtezem lvl-u...

Samo ni Fifa nije bez mana, Fifa 13 je slabija od Fife 12 samo zbog jedne stvari, a to je skriptiranost i to je velika mana igre... Ta skriptiranost se primjeti kako u FUT, tako i u karijeri, pa je recimo sa Realom lakse dobit Barcelonu vec tamo neku desetu ekipu koja se kao nalozi pa im ne mozes lopte uzet, to je u Fifi 12, a pogotovo 11 bilo manje vidljivo i to moraju ispravit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Baotica kaže...

Out of the box nije bolja, PES je bolji samo kada stavite neslužbene patcheve.Uglavnom jenkey1002 je car, i bez gameplay toola i patcheva, PES je poprilično smeće.

Najnoviji gameplay tool 3.35 popravlja sve, od reakcije golmana, fizike lopte, brzine reakcije igrača, umjetne inteligencije, grafike itd.A jenekey1002 patchevi (3.5 i 3.9 zadnji) dodaju hd teksture terena, custom lica itd, licence za sve žive lige na svijetu, sve kupove, prvenstva i lige, skandiranja za svaku momčad i repku).Uglavnom kada instalirate sve što treba instalacija naraste na nekih 12-15 giga.

Uglavnom PES patchiran sa Jeneky1002 patchevima je sasvim druga igra, koju možete prilagoditi kako želite ako vam se nešto ne svidi, Fifu ne možete prilagoditi, kakva jest, takva jest.

Najveća razlika između Fife i Pesa je kako kažu englezi, learning curve, koja u PESu nije strma, nego je okomita.U Pesu AI ti u vlastitoj momčadi ne pomaže gotovo ništa, ako želiš igrati napadački, ili defenzivno, ili kroz sredinu, ili parkirati autobus u šesnaestercu, sve to  moraš naštelati u taktici, koja ima dosta parametara, koji nisu nikako objašnjeni u samoj igri, dakle ako imaš određeni stil igre a taktiku pogrešno namještenu, obrana će ti biti rupa, krila neće istrčavati, špic igrać će ti na duge lopte biti u konstantno zaleđu itd...

Sami gameplay je isto težak, da bi odigrao dupli pas moraš na kontroleru držati kombinaciju, dale igraći neće sami trčati u for da bi ti izveo dupli pas, ili moraš za dupli imati dobar tajming, KRUCIJALNA stvar je naučiti koristiti "specijalke", štopanja u pravi moment, driblinge, specijalna dodavanja i pucanja, a sve se to, ili barem 90 % radi sa RT gumbom kontrolera u kombinaciji sa lijevom gljivom i/ili RB, i/ili LB gumbom, naravno tajming kod specijalki je PRESUDAN.TIP (zamjenite RT i LT na konroleru, puno je lakše)Tek kada pohvatate sve te "finte" uočite koliko je PES bolji od FIFE u kojoj komp odradi 80 % posla za vas.

I zadnji odlučujući segment u kojem je PES bolji od FIFE je to što se može napraviti pressing na terenu, ako se netko zaintači, a zna kako se igra, može dramiti, stvarati konstantnu frku, nema u PESu zadržavanje lote a la Prosinečki, ne možeš krasti vrijeme dodavanjem na svojoj polovici, možeš eventualno napraviti 4 do 5 paseva prije nego te protivnički igrači zatvore, pa više nemaš kome dodati.I to mi je super, tekma u PESu je dinamična, od prve do zadnje minute, bratić i ja kad igramo, stalno smo u grču, nema tu ležere.U FIFi toga nema, ako hoćeš može razvlačiti loptu na centru, badava onom drugom grčenje.

To mi je bezveze, nema veze što je realno, ako hoću realno, pogledati ću tekmu na telki, a igram nogac na kompu radi zabave.

Sa PESom je to tako, treba ga ispečirati, i treba ti dosta vremena da "naučiš" igrati, ali se vidi, naročito kada igraš sa ekipom koja ne zna namjestiti taktiku, ne zna koristiti specijalke, i na kraju igra sat vremena, svakih dva tjedna.To ne prolazi u PESu, ni protiv kompa a ni protiv ekipe koja igra često i zna "finte".Pušiti će te sa 5 ili 6 nula u 10 minuta (i prigodno psovati glupu igru i japanske tvorce iste).

Znam ja iz vlastitog iskustva, a nema slađeg nego slušati to "pizđenje iz fotelje" od suparničke strane.

Nema boljeg nego kada neko tko misli da zna dobro igrat PES puši, pa onda uzme Barcu (kao to je ipak Barca, ne) pa uredno popuši sa 3 razlike od momčadi tipa Totenham ili Arsenal.Pa onda pizđenje :))

Sve si to nabrojo, ali to nema veze s vezom. Kad bacis patcheve i HD grafiku na PES 6 takoder izgleda vrhunski, tako da ne pricaj gluposti sa patchevima.

U FIFI komp ne radi 90% za tebe, stavi na manual pa igraj onda. PES je preveliko smece, nema body checka, uzimanje lopte sa X.om izgleda kao da mu je netko strgo nogu, learning curve u PES.u ne postoji. Sjeo sam za PES13 prije par dana nakon 100 godina i igro ne vrhunski nego onako prosjecno. 

Kako ne mozes presing napraviti u FIFI ? All out attack i push higher up, i eto ti pressinga. Dao si dobre argumente, ali ne postoje. Ocito nisi pipno FIFU osim Skidrow verziju.

17 godina
Baotica kaže...

Gledaj, nemoj se ljutiti ali toliko si gluposti napisao da ih je problem sve pobrojati pa sam ostavio samo ovaj dio gdje u fifi sve računalo radi za tebe.

Iz toga je očito i vidljivo da uopće nisi igrao fifu niti znaš proći kroz njezine menie, jer da znaš znao bi da tamo možeš podesiti sve do najsitnijeg detalja.

Ako znaš igrati i tražiš veći izazov, u što sumnjam nakon ovakvog prosera vrlo vjerojatno bi sve postavke stavio na manual pa da vidim koliko fifa radi za tebe a koliko tvoje sposobnosti.

Zato prestani braniti neobranjivo i nemoj pisati o nećemu o čemu nemaš pojma...  obraćaš se ljudima kao da su svi debili koji ne znaju koristiti svoj kontroler a ti istvoremeno neznaš proći kroz jednostavne fifinie menie u kojima za razliku od pesa puno toga možeš posložiti prema vlastitoj kvaliteti i afinitetu te u većoj, manjoj ili nikakvoj mjeri tražiti pomoć same igre ili se jednostavno osloniti na vlastite kvalitete......

Zato trenutno fifa i je toliko ispred pesa, jer dopušta da si igrač posloži postavke po mjeri igrača. No nažalost neki ne znaju niti to osnovno posložiti si pa pišu ovakve bedastoće..  Čudno mi je samo da hrpa ljudi ove godine dolazi na fifa forum s jednim te istim zaključkom: ne želim više igrati smeće kao što je pes. Čudno mi je da taj isti pes već godinama ide u provaliju... odbrojava 8, 6, 3.5, 1.8 milja prodanih primjeraka igre što je dobar pokazatelj kvalitete same igre...

No u jednome si u pravu, imaš pravo na svoje mišljenje pa makar i nemalo nekog prevelikog doticaja sa stvarnošću...

I da, odi odigraj jednu tekmu online pa vidi kako ljudi igraju presing. Nećeš se sastati s loptom

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 17:00 (movie).
13 godina

Cek cek, jel sam ja to vidio argumente da je PES tezi od FIFE? Odigrao sa jedno 5-6 partija u PES 13 sa onim Superstar otkljucanim, preko onog trainera za bodove ako se dobro sjecam. I ok krenem ja igrat taj kao Superstar kao najteze iz PES-a kad vidim ja nakon 5 min imam osjecaj kao da je to Professional od FIFE 13...golovi padaju ko kiše, igraci ostavljaju rupetine, doslovno mozes samo napred trcat naspram FIFE di na World Class vec moras polagano igrat ko barca jer samo trcanjem napred neces daleko stic. A da ne pricam o legendary i Ultimate tezini...to je mazohizam ako se igra sa slabijim klubom. Odma da razjasnim, bio sam VELIKI FAN PES-a jos od ISS-a pa do PES 2008, al nakon toga prelazim na FIFU i od tad se ne micem, a kako sam vidio i kako mi se cini necu jos skorije vrijeme. Navijam za PES da postane bolji, jer zdrava konkurencija trebala bi za nas korisnike bit najveci plus:9 Vidit cemo kako ce ispast sa FOX engoneom tim novim i kakava ce nova FIFA ispast :)

FIFA 13 FUT Team: http://www.ea.com/intl/football/fifa-ultimate-team/show-off#gEex0KsOnIHku:pc
13 godina
neaktivan
FIFA 13 vs PES 13

Meni je neusporedivo bolji osjecaj kada dam gol u PES-u... let lopte prilikom suta, dimenzije gola kao i fizicke proporcije igraca su bolje pogođeni za razliku od FIFE, ali FIFA dominira u masi drugih stvari...EA mora svoj proizvod bolje izbalansirati i tim staviti tocku na "I", jer ja sam se vec lagano zasitio zakucavanja lopti u gol kao da igram mali nogomet(jer lopta prilikom šuta ima skraćen let) i rolanja po terenu gdje npr. Nani ili tko vec grabi po 3m kada radi finte itd...kako me samo znalo iznervirati kada prilikom proslave gola u FIFI, 6 igraca na identicnanacin doziva boga sunca,  i sve to popraceno kamerom iz jednog kuta...bez veze i djecicji odradjeno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 12:15 (KODAK17).
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice