Dragon Age: Inquisition

poruka: 755
|
čitano: 109.897
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Dragon Age: Inquisition
Rhodin kaže...

Igra jos nije vani a vec je savrsena.

Kak moze bit dostojan nasljednik originala kad je combat akcijski skoro ko u drugom nastavku?

Pricu, setup i likove jos ne mogu komentirat.

Naprimjer, meni je combat u Originsu nula naprama combata u KOTOR-u, ovaj mi je taman, bar po viđenom.

16 godina

Evo zasto mislim da je igra odlicna,15-tak recenzija i sve hvale igru,sto mi treba vise ?

A i vec sam pisao o tome,ne vjerujem da ce se ikada vratiti na Origins combat style jer konzolasima ne odgovara i ne bi privukli puno igraca,zasigurno je pomak naspram dvojke i ja zadovoljan.

IGN 8.8/10
Gamespot 9/10
Polygon 9.5/10
Eurogamer 8/10
Game Informer 9.5/10
PC Gamer 87/100
Videogamer 8/10
Destructoid 8.5/10
Joystiq 5/5
GamesBeat 87/100
Shacknews 9/10
Gaming Trend 95/100
AusGamers 9.2/10
PlayStation Lifestyle 9/10
Digital Spy 4/5
GameCrate 8.8/10
Gamesradar 4/5
Gaming Nexus 9/10
Stevivor 8/10
Hardcore Gamer 5/5
God is a Geek 8/10
Softpedia 8.5/10
XboxCulture 95/100

CheatCC 3.8/5 

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ko j..e tamo neke jajare iz nekih kurc..h magazina, sajtova, etc... da bih ja imao misljenje o necemu. "Probaj" covjece pa vidi. Svidi ti se, ako mozes kupi il' cekaj akciju il' sta vec. Ne svidi ti se, zna se!!! Vi sa tim stranicama i ocjenama mi stvarno niste jasni...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 21:44 (SPY).

2 11 hvala 0
16 godina
SPY kaže...

Ko j..e tamo neke jajare iz nekih kurc..h magazina, sajtova, etc... da bih ja imao misljenje o necemu. "Probaj" covjece pa vidi. Svidi ti se, ako mozes kupi il' cekaj akciju il' sta vec. Ne svidi ti se, zna se!!! Vi sa tim stranicama i ocjenama mi stvarno niste jasni...

Koliko god bilo popularno mišljenje da su svi recenzenti na svim stranicama potplaćeni, te recenzije su ipak većinom (osim možda u slučaju COD-a) dobra smjernica za određivanje kvalitete igre. Ako neka igra dobije 9+ ocjene, velike su mogućnosti da je stvarno u pitanju kvalitetan naslov. Što misliš koliko bi ljudi na kraju kupilo npr. colonial marines ili korra: the game da ih nisu kritike pokopale?

12 godina
SPY kaže...

A na koji (legalan) način misliš probati igru?

PSN - DeniZg80
16 godina
neaktivan
Alex Mercer kaže...

Koliko god bilo popularno mišljenje da su svi recenzenti na svim stranicama potplaćeni, te recenzije su ipak većinom (osim možda u slučaju COD-a) dobra smjernica za određivanje kvalitete igre. Ako neka igra dobije 9+ ocjene, velike su mogućnosti da je stvarno u pitanju kvalitetan naslov. Što misliš koliko bi ljudi na kraju kupilo npr. colonial marines ili korra: the game da ih nisu kritike pokopale? PROBAJ PROBAJ PROBAJ PROBAJ...Trebam li jos...?

16 godina

Dobro SPY brate mili naporan si vise sa time,probaj,popljuj igru,bmk,znam samo da kad probam i krenem igrati necu se skidati iducih 12 sati jer je ipak Dragon Age.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina

U danasnje doba novinarstva i kvazi novinarstva teško je vjerovati nekome na riječ,većina recenzenata ni ne zagrebe kako spada u igru a većina ni nije fan serijala/žanra pa sve treba uzeti sa dozom opreza.

Najbolja praksa je igru probat,ako valja kupit i to je to. Nema ništa grešno u tome,barem iz moje perspektive. Igre su preskupe i luksuz za danasnje prilike,ako mi se nešto svidi kupit ću,ali na slijepo nazalost ništa.

16 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

U danasnje doba novinarstva i kvazi novinarstva teško je vjerovati nekome na riječ,većina recenzenata ni ne zagrebe kako spada u igru a većina ni nije fan serijala/žanra pa sve treba uzeti sa dozom opreza.

Najbolja praksa je igru probat,ako valja kupit i to je to. Nema ništa grešno u tome,barem iz moje perspektive. Igre su preskupe i luksuz za danasnje prilike,ako mi se nešto svidi kupit ću,ali na slijepo nazalost ništa.

Konacno neko sa razumom!!!

13 godina
odjavljen

Dobro je SPY napisao. Tu treba uzeti u obzir da je svaki čovjek drugačiji, i nema veze da li ste mrzili ili voljeli DA:O i/ili DA2 kao i recezenti, u ovoj igri se možete s nekim recezentima razlikovati jako puno, pa će na kraju ispasti da je vama ovaj nastavak glupost i da ćete požaliti novce koje ste dali. Zato treba prije kupnje probati, što kod nas nije problem, ili bar pričekati nekoliko dana pa na Youtubu pogledati pravi gameplay od ljudi koji su počeli igrati.

Ono što je meni malo čudno je da svi hvale igru i netko ne govori o bugovima. E sad ili su napravili igru stvarno tako dobro ili recezenti skrivaju bugove. Ono što ja najviše mrzim je kad ne mogu završiti neki sporedni quest zato jer se igra zbugirala. I to nije normalno, da ne bi netko od vas to napisao, jer ako već nešto kupiš, i nemaš prepuno vremena da bi igru prolazio više puta kada se bugovi isprave, onda očekuješ da to radi is prve.

Isto tako treba uzeti u obzir da je BioWare velika tvrtka koja izdaje puno igara, i recezenti koji popljuju neki AAA naslov na koji je potrošeno mnogo novaca, drugi puta će biti uskraćeni za ekskluzivu, a time mogu izgubiti i prihod od recenzija. Tako da oni i na to gledaju, i na to isto tako treba misliti prije odluke o kupnji na temelju recenzija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 10:40 (formula1live).

3 5 hvala 0
12 godina

Činjenica da je EA dopustio izlazak recenzija tjedan dana prije izlaska igre, za razliku od npr.Ubisofta koji je to izričito zabranio, govori dovoljno sama za sebe.

Što se tiče bugova, mislim da poneki bug i nije neki problem, jer će sigurno biti ispravljen nekim brzim update-om.

PSN - DeniZg80
12 godina

Razmišljao sam da li uzeti ovu igru na PC-u ili na PS4, jer kao, na PC-u je bolja kvaliteta grafike, framerate nije lockan na 30 itd.

Onda sam našao prve benchmarke i nije više bilo dvojbi.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 15:24 (DeniZg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DeniZg kaže...

Razmišljao sam da li uzeti ovu igru na PC-u ili na PS4, jer kao, na PC-u je bolja kvaliteta grafike, framerate nije lockan na 30 itd.

Onda sam našao prve benchmarke i nije više bilo dvojbi.

Nisi objasnija sta si odabra.

12 godina
Zajeb kaže...

PS4.

Iako je u ovom benchmarku bio nasviran MSAA na x4 koji je jako zahtjevan, svejedno mi se čini da treba dosta jaka grafička da bi se igra vrtila preko 30 FPS-a. 

PSN - DeniZg80
14 godina
DeniZg kaže...
Zajeb kaže...

PS4.

Iako je u ovom benchmarku bio nasviran MSAA na x4 koji je jako zahtjevan, svejedno mi se čini da treba dosta jaka grafička da bi se igra vrtila preko 30 FPS-a. 

Smanjis detalje, msaa i shadows i igra leti. I opet je grafika bolja nego na ps4.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 18:25 (Zajeb).
12 godina
Zajeb kaže...
DeniZg kaže...
Zajeb kaže...

PS4.

Smanjis detalje, msaa i shadows i igra leti. I opet je grafika bolja nego na ps4.

Budemo vidjeli. Čekam da Eurogamer sve to dobro analizira.

PSN - DeniZg80
13 godina
DeniZg kaže...
Zajeb kaže...

PS4.

ja ti garantiram iskljucis msaa koji trosi puno resursa i igra ce bit 1080p iznad 30 fps GARANTIRANo.

ps4 nemoze ovo vrtiti na 1080p i opet ce losije izgledati garantiram.

a cak i da se ukljuci msaa opet si na 30 ko i ps4,opet bolje.

Nemojmo se zavaravati pc je jednostavno bolji. Da ne pricamo o mouse supportu,vjerojatno bolji GUI kao i ostale pogodnosti PC-a...

12 godina
Rocinante2112 kaže...
DeniZg kaže...
Zajeb kaže...

PS4.

ja ti garantiram iskljucis msaa koji trosi puno resursa i igra ce bit 1080p iznad 30 fps GARANTIRANo.

ps4 nemoze ovo vrtiti na 1080p i opet ce losije izgledati garantiram.

a cak i da se ukljuci msaa opet si na 30 ko i ps4,opet bolje.

Nemojmo se zavaravati pc je jednostavno bolji. Da ne pricamo o mouse supportu,vjerojatno bolji GUI kao i ostale pogodnosti PC-a...

Već je potvrđeno da PS4 vrti u 1080p na 30 FPS-a. Vidjet ćemo pri kojim postavkama u odnosu na PC.

Evo što kažu u recenziji na Eurogameru: "How beautiful does everything look turned up to full? Enough that I put this review on hold for a day so that I could get a GeForce 970 to replace my old 660. It was clear it deserved nothing less."

Ako Nvidia GTX 660 nije dovoljna da se lijepo zavrti Dragon Age, uff.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 20:39 (DeniZg).
17 godina

Deni, pa daj ono... mislim kad pricam sa nekim konzolaskim fanboyem koji me uvjerava kako je konzola >>> PC onda mi je jasno, ali ti si barem covjek koji igra sve i svasta na PC-u i nemam osjecaj da si zadrti konzolas. Na PC-u UVIJEK mozes imat konzolasku grafiku, ali mozda uspijes izvuc nesto vise/bolje. Osim ako imas neki drugi razlog, ne vidim uopce zasto bi uzimao za konzolu?

Usput receno za godinu-dvije promjenis grafu, zazelis proc ponovo "na max detaljima", na PC-u ces moc, na konzoli kako imas sada, tako i slijedecih 6-7 godina.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Deni, pa daj ono... mislim kad pricam sa nekim konzolaskim fanboyem koji me uvjerava kako je konzola >>> PC onda mi je jasno, ali ti si barem covjek koji igra sve i svasta na PC-u i nemam osjecaj da si zadrti konzolas. Na PC-u UVIJEK mozes imat konzolasku grafiku, ali mozda uspijes izvuc nesto vise/bolje. Osim ako imas neki drugi razlog, ne vidim uopce zasto bi uzimao za konzolu?

Usput receno za godinu-dvije promjenis grafu, zazelis proc ponovo "na max detaljima", na PC-u ces moc, na konzoli kako imas sada, tako i slijedecih 6-7 godina.

Ma uzeo sam za PS4 jer se nekako u zadnje vrijeme, kako mi i komp postaje sve stariji, bojim loše optimizacije PC igara. Tu me MMORPG-ovi znaju najviše razočarati, ali evo vidimo da i Ubisoft zezne svako malo. Jednostavno nisam htio riskirati kad sam vidio benchmarke. Vidim da svi imate neke nasvirane PC-e, tako da kod vas nema neke brige u tom smislu.

Da ne idem previše u offtopic, a možda je i prije već spomenuto, ako niste igrali prijašnje nastavke Dragon Age-a ili nemate svoje save datoteke, pogledajte si Dragon Age Keep i rekonstruirajte svoju DA priču.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 0:27 (DeniZg).
10 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Rhodin kaže...

Ma uzeo sam za PS4 jer se nekako u zadnje vrijeme, kako mi i komp postaje sve stariji, bojim loše optimizacije PC igara. Tu me MMORPG-ovi znaju najviše razočarati, ali evo vidimo da i Ubisoft zezne svako malo. Jednostavno nisam htio riskirati kad sam vidio benchmarke. Vidim da svi imate neke nasvirane PC-e, tako da kod vas nema neke brige u tom smislu.

Da ne idem previše u offtopic, a možda je i prije već spomenuto, ako niste igrali prijašnje nastavke Dragon Age-a ili nemate svoje save datoteke, pogledajte si Dragon Age Keep i rekonstruirajte svoju DA priču.

Ovaj iz destructida je vrti na 560ti na jako dobrim detaljima, a to je lošija od tvoje, plus tvoja podržava i Mantle. Link

16 godina

Posto sam izgubio saveove,sad ljepote ostaviti dva sata u Keepu rekonstruirati prijasnje izbore i prisjecati se svega :D

Samo se nadam da nije bezveze,da ce imati neki utjecaj u Inquisitionu barem ovi veci izbori...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Posto sam izgubio saveove,sad ljepote ostaviti dva sata u Keepu rekonstruirati prijasnje izbore i prisjecati se svega :D

Samo se nadam da nije bezveze,da ce imati neki utjecaj u Inquisitionu barem ovi veci izbori...

Varric will become irredeemably insane if you let him keep the red lyrium fragment from DA2. You’ll have to kill him or his corpse becomes a mindless puppet of a demon that has possessed Bianca, allowing you to keep his hideous form as a party member to the disgust of some of your other party members.

Hawke appears and is about to be executed for Anders’ crimes from the previous game. You can save him and recruit him into the Inquisition or let him die. A non-insane Varric that was friends with Hawke will leave your party if you don’t try and save Hawke.

I nemoj ubit Loghaina.

Ima jos takvih stvari, ali ti necu spoilat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 11:35 (Raoul).
16 godina

E hvala,mozes li linkati samo na cijeli tekst o tim odlukama,vise se ni ne sjecam pa da si znam sklepati dobar save ?

I zasto ne ubiti Loghaina,stavio sam da ga Alistair ubije ?
Ima li kakav efekt ono demonsko dijete sa Morrigan ili njena romansa ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

E hvala,mozes li linkati samo na cijeli tekst o tim odlukama,vise se ni ne sjecam pa da si znam sklepati dobar save ?

I zasto ne ubiti Loghaina,stavio sam da ga Alistair ubije ?
Ima li kakav efekt ono demonsko dijete sa Morrigan ili njena romansa ? 

A za Loghaina kaže reviewer da mu je jedan od boljih likova, možeš u keepu ionako namistit da je Alistair kralj, a Loghain ziv.

>Loghain and Hawke know each other
>Vivienne is heavily implied to be Flemeth in disguise, spying on her daughter Morrigan and her son in the court of Orlais and guiding the Inquisitor on the path to stopping the tear in the fade from destroying the world. This will likely be resolved in a future DLC.
>In one mission you are sent to attempt to make an alliance of convenience with the Arishok (Sten) of the Qunari, but this will fail automatically if you bring Iron Bull along with you or if you are a Qunari Mage (Sten seems willing to hear out a non-mage Qunari though).
>If Hawke sided with the Templars, he is captured by a group of rebel mages for execution instead of the Chantry in what amounts to the same thing with slightly different dialogue
>Hawke appears and is about to be executed for Ander's crimes from the previous game. You can save him and recruit him into the Inquisition or let him die.
>A masked/hooded Warden of the gender/race you set your warden to be (if they lived) appears and helps you, but you don't learn his/her identity. Blackwall spooges himself and notes that is a very famous warden when you meet however.
>Leliana will be tortured and made to look deformed if you send her on a scouting mission without giving her enough resources to do it properly
>Varric will become irredeemably insane if you let him keep the red lyrium fragment from DA2. You'll have to kill him or his corpse becomes a mindless puppet of a demon that has possessed Bianca, allowing you to keep his hideous form as a party member to the disgust of some of your other party members.
>A non-insane Varric that was friends with Hawke will leave your party if you don't try and save Hawke
>Cole will attempt to kill you and must be killed if you murder too many people he considers innocent

ako se sitin jos cega stavit cu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 22:48 (Raoul).
16 godina

Malo preslusavam soundtrack,soundtrack ce biti epic kao Origins,nije normalan composer kakve skladbe sastavlja ! :))

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

...vani je i total size: 25.3 GB..

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 18:19 (lion002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

IN B4 Denuvo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lion002 kaže...

...vani je i total size: 25.3 GB.. E sad si za ovo pogodio.

Btw, OST je za nulu trebalo je unajmiti nekog kreativnijeg...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 19:15 (SPY).
10 godina
neaktivan
SPY kaže...
lion002 kaže...

...vani je i total size: 25.3 GB.. E sad si za ovo pogodio.

Btw, OST je za nulu trebalo je unajmiti nekog kreativnijeg...

Je, tebe možda, lik je nominiran za 2 Emmy-a.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice