Dishonored

poruka: 462
|
čitano: 109.318
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Dishonored
Deus ex machina kaže...

Cudno, ali meni je igra kompletno osrednja.

----

---

---

Doslovce sam usao u onu High Overseer vilu/hram, sta vec je, i nonsalantno okinuo nekoliko glava, malo se blinkao i pobio ostatak.

---

NIje lose, ali jako jako daleko od Deus Ex-a, cak i ovog novog.

Hmmm...

Kad se skine pravi alat (govorim za PC) koji "omogući" pravo tweakanje igrine grafike, dođe čovjek do zaključka da je odlična. A zašto je odlična? Jer jako sliči Team Fortressu 2, a ja Team Fortress 2 volim.

Dalje, ne znam da li misliš na sadržaj samog svijeta, da bi trebalo toga svega biti više u njemu, ali kako god da bilo, ne slažem se. U misijama ćeš naići i na razne karte, i knjige, dnevnike, i do raznih, recimo soba koje ti same govore što se desilo, imaju priču samu za sebe, slike, posteri itd. da ne nabrajam, stvarno toga ima na pretek. Mali edit: ima još i gadget jedan koji upotpunjuje atmosferu - srce koje govori tajne i prošlost onih koji su koristili rune i bone charmove.

Ne znam na kojoj težini igraš, (igra bi trebala pružiti izazov pa makar i na normal), ali ja sam jednom igru prešao na very hard i mogu reći da borba nije baš laka, stealthanje je zeznuto, čak ni moći poput "Blink" koje su po nekima OP, ne budu OP, neprijatelji skoro instantno detektiraju, i dosta su "pametni". Kad smo kod toga, zamijetio sam da ne rade uvijek recimo jednu radnju iznova. Npr. otići će do jednog mjesta, pa se vratiti, mokriti na drugom, te otići na treće i nasloniti se. Već drugi put će, taj jedan te isti NPC otići protegnuti se i u sekundi se vratiti na prvo, te ne obaveći nuždu otići na treće. Uglavnom, mislim da sve predstavlja izazov (pogotovo ako se ne koristi famozni F5/F9) na svoj način i da su oba pristupa fino izbalansirana.

Za ostalo se više manje slažem, meni je opet fora tražiti metu, također igrajući bez ikakvih noob svijetlećih pomagala te usput istraživati povijest tog mjesta, ljudi itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 23:54 (4ucker).
17 godina
Dishonored

Dali koristite srce? O svima ima reći zanimljive stvari.....

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
doktor1 kaže...

Dali koristite srce? O svima ima reći zanimljive stvari.....

Da! Fora je što za svaki predmet ima makar 5 fraza, LOL.

17 godina
neaktivan

Znači, igru se isplati isprobati?

Neki kažu da boluje od konzolitisa i loše grafike, da li je to istina?

Iz Hrvatske, s ljubavlju
13 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Malo boluje od konzolitisa, npr. na tastaturi koristiš W, A, S, D, brojeve, Shift, C, Alt i ništa više (oprostite na idiotizmu). Nema kašnjenja kursora u odnosu na miš.

Sve je nevjerovatno lijepo, grafika je posebna (ima li netko sličnu igru u ovom stilu, mislim da sam viđao neke, možda Mini Ninjas), ali kad se približiš cigli vidiš da nije savršena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 1:54 (Onjegin).
17 godina
Onjegin kaže...
Danyel kaže...

Malo boluje od konzolitisa, npr. na tastaturi koristiš W, A, S, D, brojeve, Shift, C, Alt i ništa više. Nema kašnjenja kursora u odnosu na miš.

.

Nije istina.....

Još se koriste tipke E i Q za lean! Zatim tipke R i T za manu/health, Tab = Inventory, J = journal, N = notepad...

Još su mi bočna tipka 1 na mišu blok/uspavljvanje, bočna tipka 2 quick access wheel, ljeva tipka ljeva ruka, desna tipka desna ruka, mid button - powers menu...

Gdje je tu konzolitis kao šta si ti rekao npr da su to razlozi konzolitisa i naveo si netočnu informaciju!?

Pa neke PC only igre više nemaju opcije za lean i hodanje/trčanje kao ova igra!

Grafika se vrlo jednostavno može modati i tada igra izgleda tri puta bolje....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 1:21 (doktor1).
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Onjegin kaže...
Danyel kaže...

Malo boluje od konzolitisa, npr. na tastaturi koristiš W, A, S, D, brojeve, Shift, C, Alt i ništa više. Nema kašnjenja kursora u odnosu na miš.

.

Nije istina.....

Još se koriste tipke E i Q za lean! Zatim tipke R i T za manu/health, Tab = Inventory, J = journal, N = notepad...

Još su mi bočna tipka 1 na mišu blok/uspavljvanje, bočna tipka 2 quick access wheel, ljeva tipka ljeva ruka, desna tipka desna ruka, mid button - powers menu...

Gdje je tu konzolitis kao šta si ti rekao npr da su to razlozi konzolitisa i naveo si netočnu informaciju!?

Ima li kakvih apdejta za teksture i sl.?

Iz Hrvatske, s ljubavlju
16 godina
Danyel kaže...

Ima li kakvih apdejta za teksture i sl.?

Otiđi na stranicu ili dvije prije i pronađi i slijedi tutorijal koji je doktor1 napisao, tamo je sve fino objašnjeno.

Pad performansi minimalan, grafika uljepšana sto puta.

17 godina
Dishonored

Nema update službeni, ali ima Sweet FX, tweak ini datoteke i tweak preko nvidia inspectora. Na dnu prošle stranice su slike kako izgleda nakon tih peglanja...

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nema update službeni, ali ima Sweet FX, tweak ini datoteke i tweak preko nvidia inspectora. Na dnu prošle stranice su slike kako izgleda nakon tih peglanja...

OK, hvala.

Znači, igra se isplati za 25 eura?

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
Dishonored

Evo tu tutorial, (novi)

Skinuti DishonoredEngine.ini datoteku te je prebaciti u Documents\My Games\Dishonored\DishonoredGame\Config i zamjeniti kada pita. Nakon toga desni klik i staviti Read only

Nakon toga toga skinuti Sweet FX te prebaciti u \Dishonored\Binaries\Win32

Tada skinuti ovu datoteku i prebaciti je također u \Dishonored\Binaries\Win32 folder te zamjeniti kada pita.

Nakon toga vlasnici nVidia grafičkih skinuti nVidia Inspector te ga podesiti na sljedeći način:

veća slika

Najprije pod Profiles pronaći Dishonored

Zatim pod Antialiasing compatibility ručno upisati ovaj broj kao na slici, a ostale parametre u plavim okvirima također podesiti kako je prikazano. Nakon toga kliknuti na Apply changes.

*Antialiasing Setting je meni na 2x jer mi tada igra radi na 50/60 FPSa, a nema neke velike razlike između 4x tako da ako imate jaču grafičku slobodno to može i na 4x**

**Oštrina bi bez Antialiasing podešavanja mogla biti prevelika, no tada ne skidati ovu drugu datoteku šta sam stavio, već default Sweet FX, (default za ovu igru od jednog korisnika, dok sam ja ovu datoteku ispod prilagodio kako meni paše) postavke u linku iznad

***to su najbolje nvidia inspektor postavke koje sam našao od jednog korisnika na Steamu

Nakon toga igra izgleda ovako

SLIKA1  SLIKA2  SLIKA3  SLIKA4  SLIKA5  1920x1080 SLIKA  1920x1080 SLIKA2

*na slikama je FOV 100 dok igra daje maksimalni 85 pa su i malo drugačije slike

I kao što rekoh nije dirana paleta boja kao u nekim FXAA injektorima već najviše sharpening i osvjetljnje. Ovaj tweak najviše sređuje baš to uz sijene te treba razumjeti da ovo nije nikakav HD texture pack!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 2:35 (doktor1).
Moj PC  
5 0 hvala 4
14 godina
Dishonored

Jel ima gdje usporedba prije/poslije? Ove slike koje si pokazao izgledaju super, pa bi bilo zanimljivo vidjeti iste scene sa i bez moda.

Inače, hvala na tutorialu.

ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV |

0 0 hvala 0
16 godina
Dishonored

Hebes grafiku... ne igram ovu igru zbog toga, to uopce ne vidim kao neki minus mada nije nista znatno bolja od onih konzolaskih verzija.

Ali lijenosti je definitivno bilo.... cak su i sami izjavili(njihov odgovor na pitanje je li PS3 "maxed out":

Arkane Studios (Dishonored) - No

Dishonored designers Raphael Colantonio and Harvey Smith: "Technology is not really the bottleneck, and developers have not come close to maxing out what could be done".

Svima je jasno da se PC igre portaju sa konzola, no cini se da se drugi ne slazu s njihovom izjavom sto se tice toga da je PS3 maxed out, pa opet neki da.... klik...... ja se samo onda pitam, zasto se nisu potrudili (svi zajedno) da igra/igre sto bolje izgledaju? pa konzole su tu vec 6-7 godina jbt.. al dobro, svejedno im ne zamjeram, ne igram igre opcenito zbog grafike (a pogotovo ne ovu igru).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 2:22 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dishonored

Može li netko objasniti zašto je user score za PS3 izdanje Dishonored-a onako nizak na Metacriticu, dok je na PC-u i X360 "kako treba".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dishonored

@lovac82

Slažem se, ovdje su atmosfera i dizajn odlični,  ali ovo je ultra jednostavno za napravit, a prezentacija mi dodaje još većoj imerzivnosti. Nebih se složio da su autori htjeli tako "ispran" svijet. Imerzivnije mi je ovo sa oštrijim tekstuama nego sa vječnom maglom pred očima

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 2:37 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dishonored

Dođem do samog klraja igre, zadnja misija, zadnja stvar. slučajno sejvam u zraku dok padam u smrt s ruba...

A nisam radio prave sejvove, samo quick...

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dishonored

Kako znaš da si bio na završetku? Koliko igre treba do njega uopće?

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
FlyBoy kaže...

Dođem do samog klraja igre, zadnja misija, zadnja stvar. slučajno sejvam u zraku dok padam u smrt s ruba...

A nisam radio prave sejvove, samo quick...

Lighthouse?

Pomaže li Blink ikako?

@Thuglife: 20-25 sati (very hard).

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 11:46 (4ucker).
15 godina
Dishonored

Donio sam sokolova u ''bazu'',sad ispitivanje.Koliko imam do kraja igre? da znam uživat u ostatku igre.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fila2208 kaže...

Donio sam sokolova u ''bazu'',sad ispitivanje.Koliko imam do kraja igre? da znam uživat u ostatku igre.

Ijaooo...

Sad tek nakon njega imaš dvije misije, jedna je malo veća, jer ima puno toga za istražiti u njoj. Onda imaš još jednu koja je veća od ove dvije zajedno.

... SLIJEDI NEŠTO ...

Prvi pravi preokret, i još toliko igre koliko i do sad.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 12:49 (4ucker).
15 godina
neaktivan
Dishonored

Koji je pass na onom sefu u Lord regent ovoj sobi tijekom Dunwall Tower misije ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hari85 kaže...

Koji je pass na onom sefu u Lord regent ovoj sobi tijekom Dunwall Tower misije ? 

935.

13 godina
protjeran
Dishonored

dal postoji neki shortcut za save?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bornasepic kaže...

F5.

16 godina
bornasepic kaže...

Pritisneš F5, to ti je quick save, loadiraš ga pomoću F9.

17 godina
neaktivan
Dishonored

Mogli bi se pojedinci nauciti koristiti spoiler opciju

http://vgm.tv/
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
4ucker kaže...
fila2208 kaže...

Ijaooo...

Sad tek nakon njega imaš dvije misije, jedna je malo veća, jer ima puno toga za istražiti u njoj. Onda imaš još jednu koja je veća od ove dvije zajedno.

... SLIJEDI NEŠTO ...

Prvi pravi preokret, i još toliko igre koliko i do sad.

ZUPER :)

svi plaču da je kratka pa reko da nebi slučajno bio kraj blizu :)

hvala

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Kako znaš da si bio na završetku? Koliko igre treba do njega uopće?

Otišao sam na youtube i doslovce znači zadnja scena u igri, napraviš tu jednu akciju i igra je gotova, ide epilog i to je to.

Jučer sam imao maraton igranja, nekakvih 7-8 sati u komadu, tako da me sve skupa ispadne da sam igru prešao u nešto manje od 20h.

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
13 godina
protjeran
Dishonored

Igru vrijedi preći i nekoliko puta sa drugačijim pristupima itd.

Da ne ubijete nekiga, da pobijete sve živo na mapi itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dishonored

Sad uletim u WC i vidim čistačicu kako se kupa, pitam je želi li društvo, a ona me lagano odbije.

Nju nije odbio moj pištolj. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 21:39 (Onjegin).
Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice