Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.689.054
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
17 godina
odjavljen
Re: Battlefield 4
Soldier977 kaže...
Friday kaže...

BTW, koji su to "programi" u pitanju pa imaju smisla biti spomenuti? Office koji je manji od 1 GB? MSI afterburner od svojih 20-30 mega? Handbrake od par mega? A driveri? Svi driveri skupa su ispod pola gige da ga jebeš...

Da, sarkastičan sam ali barem znam o čemu pričam. Meni predbacuješ ograničeni kontekst a ti radiš isto to samo sa drugačijim "postavkama".

Ja stvarno nemam pojma gdje mi je potrešen sam kapacitet SSD-a. (skontao sam da mi je planetside 2 na SSDu i sad je otišao u povijest i imam 34BG slobodno.)

Nemam neke programe, imam office, BF4, i win.... i gdje mi je višak(?). Ko mi otkrije ima vječnu hvalu od mene.

Ugasi hibernaciju i čarobno ćeš dobiti još 16 giga...

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Soldier977 kaže...

Ja nemam dovoljno mjesta na SSDu za Titanfall {#}

samo 21GB slobodno od 120 {#}

A imam samo BF4 od igara {#}

šmrc {#}

to mi je malo sumnjivo... isto imam 120 giga, sa bf4 i mass efect 1... i jos imam 35 giga slobodnog. neznam koliko se tko razumije, ali gašenje page file-a, i hibernacije na 16gb rama sistemima oslobađa 32 gige prostora. a di je još System Restore i takvi servisi...

čak i na 8 giga se može komotno pogasit page file.

17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...
Soldier977 kaže...

šmrc {#}

to mi je malo sumnjivo... isto imam 120 giga, sa bf4 i mass efect 1... i jos imam 35 giga slobodnog.

Ali ne stanu ti filmići... {#}

Freak Show Inc.
14 godina
Battlefield 4

Dama

Prodi ovaj tutorial. Rupy i ja imamo vecinu postavki kao sta je na tom linku. 

http://www.overclock.net/t/1240779/seans-windows-8-install-optimization-guide-for-ssds-hdds

Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
Friday kaže...
ranko091 kaže...

to mi je malo sumnjivo... isto imam 120 giga, sa bf4 i mass efect 1... i jos imam 35 giga slobodnog.

Ali ne stanu ti filmići... {#}

Pa kad bas tolko prcaš,onda se nadam da znas zasto ekipa snima na SSD.. ? 

16 godina
Battlefield 4

NHF ali dosadni ste ko proljev.{#}

Moj PC  
7 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
drahic kaže...

Bas jadno da si tako sarkastican,a nisi u pravu. 

Rijec je bilo o tome dali je dovoljan SSD od 120gb za danasnje igre koje su na dobar dan vec 20gb. 

ne. rasprava je počela o tome kako ljudi koriste 120GB SSD. Friday je uletio sa izjavom da ne treba baš toliko paziti jer je 120GB solidna količina prostora.

A to pitanje je vrlo individualno i ne možeš reći da nije u pravu kad je svatko za sebe u pravu. Gledajući po sebi, najviše igram BF4 i Diablo3. I za to bi 120GB bilo sasvim dovoljno. Problem (kod mene) je što imam instalirano još jedno 6-7 drugih igara koje igram sporadično (tj nikako da ih završim i maknem). Zbog toga bi mi 120GB bilo premalo, pod uvjetom da ih želim na SSD-u!

A osim BF4 (od igara koje imam), ne vidim neki benefit da mi i ostale budu na SSD-u, ali to je opet individualni zahtjev svakog ponaosob.

CyberDemonVZ kaže...

Kak ide to kod vas koji imate 120GB?

Gore Win, Program files i BF?

LudaVjestica kaže...

Kod mene samo windowsi, bf i možda par programčića, sve ostalo je na hddu.

Blade Runner31 kaže...

Ista stvar,win,bf i par programa koji se pokrecu s sistemom i koje koristim a ostalo hdd

191x7 kaže...

I kod mene su na SSD-u Windowsi, programi koje koristim i BF4. .... Prije BF4 na SSD-u mi je bio BF3 jer sam onda njega najviše igrao.

Friday kaže...

Ja isto imam 120 i stvarno ne vidim potrebu da se "pazi". Imam instaliranih milijun sranja - sve na SSD. Uopće ne brišem "temp" stvari (downloadi drivera i te gluposti), a na SSD-u imam još 33,2 GB slobodno. Ne znam odakle ideja da je 120 malo, glupost...

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
17 godina
odjavljen
drahic kaže...

Da mogu mirnije spavati jer su se odlučili na kupnju nepotrebno velikog SSD-a?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 11:28 (Friday).
14 godina
Battlefield 4

Bravo Petak,'najpametniji' kao i uvijek. 

Moj PC  
4 5 hvala 0
16 godina
odjavljen
Friday kaže...
drahic kaže...

Bas jadno da si tako sarkastican,a nisi u pravu. 

Rijec je bilo o tome dali je dovoljan SSD od 120gb za danasnje igre koje su na dobar dan vec 20gb. 

Ako netko igra vise igara,120gb mu nije dovoljno,100%.

Win,driveri,programi,igre.. A gdje ti je jos ako netko snima filmice u 1080p. 

Onaj tko snima filmiće u 1080p svakako će imati problema i sa 250 GB diskom jer ti filmići nerijetko budu preko 30 GB. I šta onda? Ako hoćeš snimiti idući trebaš ovaj pobrisati (parafraziram tvoj problem sa igrama)? Ne, nego se filmići snimaju na HDD kao što to radi sav normalan svijet.

BTW, koji su to "programi" u pitanju pa imaju smisla biti spomenuti? Office koji je manji od 1 GB? MSI afterburner od svojih 20-30 mega? Handbrake od par mega? A driveri? Svi driveri skupa su ispod pola gige da ga jebeš...

Da, sarkastičan sam ali barem znam o čemu pričam. Meni predbacuješ ograničeni kontekst a ti radiš isto to samo sa drugačijim "postavkama".

Snimanje na SSD je poželjno zbog brzine. Spori disk može stvarati probleme, a HDD je spor. Sve ovisi o tome u kojoj kvaliteti snimaš i koliko zapisuješ, dakle o bitrateu filmića. Ako ti je bitrate filma veći od onoga što disk može povući dok to radiš, imaš gadan problem

Puno je bolje snimati na SSD pa prebaciti na HDD.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 12:27 (Tonči).
17 godina
odjavljen
drahic kaže...

Bravo Petak,'najpametniji' kao i uvijek. 

Ajde rasvijetli mi to, jer ja (i svi za koje znam da snimaju uopće) očito već godinama radim krivo... (možda zato i imam tako loše statse)

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Snimanje na SSD je poželjno zbog brzine. Spori disk može stvarati probleme, a HDD je spor.

Ne znam kakav gramofon ti imaš, ali moj single platter terabajtni disk guta znatno više od onoga što MSIAB na njega uspije pobacati...

Freak Show Inc.
14 godina
Battlefield 4

Ne govorim da je uvjet,ali puno pomaze kao sto je i meni bio slucaj gdje sam na HDD snimao i imao trzanja uzasna,dok sam na SSDu snimao bez problema ikakvog.

P.s.-Tonci ti je vecinu odgovorio. 

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Friday kaže...
drahic kaže...

Ne postoji "nepotrebno velik disk", a pogotovo ne "nepotrebno velik SSD". SSD, za razliku od HDD-a, veličinom skalira i brzinu i pouzdanost. Prouči malo kako rade SSD kontroleri i memorije i zašto je veći SSD pametniji izbor, nego što je to ikad važilo za HDD.

16 godina
odjavljen
Friday kaže...
Tonči kaže...

Snimanje na SSD je poželjno zbog brzine. Spori disk može stvarati probleme, a HDD je spor.

Ne znam kakav gramofon ti imaš, ali moj single platter terabajtni disk guta znatno više od onoga što MSIAB na njega uspije pobacati...

®∑†∑∑®∑∑®®®®®®®®™∑®®∑®¢™∑®¢™œ®∑

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 12:28 (Tonči).
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Friday kaže...
drahic kaže...

Ne postoji "nepotrebno velik disk", a pogotovo ne "nepotrebno velik SSD". SSD, za razliku od HDD-a, veličinom skalira i brzinu i pouzdanost. Prouči malo kako rade SSD kontroleri i memorije i zašto je veći SSD pametniji izbor, nego što je to ikad važilo za HDD.

Tonči znam ja te stvari, raskopavam po hardveru od devedesetih. Ljudi ovdje uvijek sve gledaju kroz bang for buck. Naravno da je bolje što veći SSD (imam odnedavno intela od 240 u firmi, tek proizveden je bio kad sam ga dobio - yebeno sam se usro kad sam vidio koliko je brz ali je bio nekih 1600 kn ako se ne varam). Ali kad bismo svi kupovali samo najbolje onda drahic ne bi imao nadimak MrAstraOwner na battlelogu nego bi bio MrBentleyOwner (možemo se složiti da je bentley barem nešto bolji od astre, ne?). O tome se radi. Naglasak je na tome koliko je nešto opravdan trošak... BF4 ima izuzetan gain od SSD-a ali sigurno nije tako sa baš svakom igrom. Snimanje da ne spominjem.

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...

Ugasi hibernaciju i čarobno ćeš dobiti još 16 giga...

drahic kaže...

Dama

Prodi ovaj tutorial. Rupy i ja imamo vecinu postavki kao sta je na tom linku. 

http://www.overclock.net/t/1240779/seans-windows-8-install-optimization-guide-for-ssds-hdds

Disejblirao hibernaciju i imam 48 GB ali ni to mi nije dovoljno za Titanfall {#}

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
12 godina
Battlefield 4

jeste razmisljali malo o tome da si ljudi jedva priuste i 120 gb a vi tu kenjate o terabajtnim ssd-ovima

ja si niked nebi stavio 1 terabajt ssd jer mi je 120gb bolji

BATTLELOG : http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/SINKE_the_Hunter/stats/931784351/pc/
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
Battlefield 4

Špelac,koji je tvoj problem? 

Ne razumijem usporedivanje mojeg nicka sa icime? 

EDIT- Ja sam ti pokusavao,da-pokusavao objasniti jer ocito nisi shvatio poantu price jer svako malo izvlacis rijeci iz konteksta,da je vecini gamera/igraca/youtubera,kako god hoces yebote,bolje imat,a i bolji je ssd od 240-250gb nego 120gb zbog velicine same njegove,a i veci ssd je malo brzi. 

Ti tvrdis drugacije i par stranica prije te ekipa popljuvala. Neznam sta da ti vise kazem. 

Udaraj dalje po svome koliko te volja. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 11:54 (drahic).
Moj PC  
5 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Battlefield 4

Sve potrebno ne stane na 1 SSD od 120Gb. Igram BF3 premium i BF4 premium i te 2 igre radi svoje zahtjevnosti moraju biti na SSD-u. Ako vec imam ssd, trebao bih biti budala da mi OS takodjer ne bude na SSD-u. Ako je OS gore, onda i program files moraju biti na tom SSD-u.

Dakle u mom slucaju, na C SSD-u imam OS, sve zakrpe, sve drivere, temp se uredno  prazni, hibernacija pogasena. Imam na njemu office, afterburner, steam, origin, samsung driver za printer, logitech driver za misa, gamepad, tipkovnicu i joystick itd ...

od 120Gb na C disku mi je 34Gb slobodno.

Na D disku (drugi ssd od 120Gb) imam samo origin library sa bf3 i bf4 sa svim postojecim ekspanzijama. 43 Gb je slobodno na tom disku. BF3 + BF4 zauzimaju 78.5Gb. To je bez nadolazeca 3 DLC-a za BF4 ...

Steam library i ostale pi*darije su mi na E disku koji je HDD od 2Tb. Dakle, za windowse, osnovni set programa i BF3 + BF4 premium jedan ssd od 120 Gb nije dosta. Od tih 240Gb na raspolaganju meni je slobodno jos nekih 77Gb. Dakle 250Gb disk bi bio dostatan cak i za sve nadolazece DLC-ove za bf4 i jos jednu-dvije zesce igre.

Ako recenicu pocinjes sa ''znači'' - automatski smatram da si idiot!
Moj PC  
9 0 hvala 4
16 godina
odjavljen

Što kraće tvoj disk zapisuje, to je bolje. Svaka sekunda je sekunda previše. Dakle, nije isto hoćeš li zapisivati 2 sekunde ili 2 milisekunde. Tu će svaka igra imati bonus, pogotovo i kad je čitanje u pitanju, dakle kad igra ima nekakav access tom disku, dakle i access time je minimalan na SSD-u, a ogroman na HDD-u. Ako imaš novca, ne postoji niti jedan razlog da ne kupiš SSD umjesto HDD-a, osim ako definitivno ni najveći nije dovoljan za tvoje potrebe "diska u komadu".

E sad. Opravdan trošak... opravdan trošak nije ništa što služi igranju. Igre su trošenje vremena i novca, nemaju ROI osim ako nisi profesionalac, ali tada te ionako sponzoriraju AMD, NVidia, Intel, Razer... tko god.

12 godina
drahic kaže...

kak nerazumijes, zasto vozis astru kad je bentley bolji?

BATTLELOG : http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/SINKE_the_Hunter/stats/931784351/pc/
14 godina
SiNkE.Zgb kaže...
drahic kaže...

kak nerazumijes, zasto vozis astru kad je bentley bolji?

Nije ih bilo na lageru.

17 godina
odjavljen
drahic kaže...

EDIT- Ja sam ti pokusavao,da-pokusavao objasniti jer ocito nisi shvatio poantu price jer svako malo izvlacis rijeci iz konteksta,da je vecini gamera/igraca/youtubera,kako god hoces yebote,bolje imat,a i bolji je ssd od 240-250gb nego 120gb zbog velicine same njegove,a i veci ssd je malo brzi. 

Ti tvrdis drugacije i par stranica prije te ekipa popljuvala. Neznam sta da ti vise kazem. 

Udaraj dalje po svome koliko te volja. 

Bolje je imati SSD od 240 nego od 120 giga? Ajde???

To je isto kao kad kažu "Bolje bit bogat i zdrav nego siromašan i bolestan".

Ako je tebi to objašnjavanje...

Freak Show Inc.
16 godina
ivanec kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Za one koji nisu vidjeli a zanima ih (a takvih je ovdje sigurno puno) u Linksu je na grupnoj kupnji:

Intel SSD 120GB spusten s 800 na 600kn.

http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-intel-series-520-ssdsc2cw120a3k5-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-520-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.155

Traje jos samo jedan dan.

jbt cyber, ti zivis snom svakog muskarca.

zena radi, ti odmaras i doma  mlatis mudima i svako malo kupis neku komponentu

alo alo.... on ''studira'' {#}

http://www.youtube.com/heat4HD || battlelog: HeatPwnz || steam: sentinel2016
13 godina
neaktivan
Battlefield 4

Svi koji kubure s mjestom, odmah instalirati windirstat ...

BTW, maloprije skontam da report od BF4 crashanja ima skoro 3GB ... LOOOOOOOOOOOOOOOOL

Eto jos ustedjenog mjesta, a kontam da micem i windows live mail ... ionako koristim telefon i web veriziju gmail-a ...

edit:

SVI KOJI NADJU PREKO 1Gb CRASH REPORTA NA SVOJIM SUSTAVIMA - ODMAH DA MI STISNU HVALA I/ILI KUPE CEVAPE :)

Ako recenicu pocinjes sa ''znači'' - automatski smatram da si idiot!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 12:23 (Bastardo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
ranko091 kaže...
Soldier977 kaže...

šmrc {#}

to mi je malo sumnjivo... isto imam 120 giga, sa bf4 i mass efect 1... i jos imam 35 giga slobodnog. neznam koliko se tko razumije, ali gašenje page file-a, i hibernacije na 16gb rama sistemima oslobađa 32 gige prostora. a di je još System Restore i takvi servisi...

čak i na 8 giga se može komotno pogasit page file.

Instaliraj TreeSize Free (http://www.jam-software.com/freeware/) i pogledaj šta ti ždere prostor

14 godina
neaktivan
Battlefield 4

ko je spamo je spamo ,jelda pirat? {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
C64 kaže...
Instaliraj TreeSize Free (http://www.jam-software.com/freeware/) i pogledaj šta ti ždere prostor

Kolega iznad je bio brži

17 godina
odjavljen
C64 kaže...
C64 kaže...

Kolega iznad je bio brži

Kolega ima 60+ mbps link pa je zato tako brz {#}

Freak Show Inc.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice