Assassin's Creed IV: Black Flag

poruka: 1.065
|
čitano: 273.917
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Assassin's Creed IV: Black Flag
Damir1908 kaže...
sudy_freak kaže...
Damir1908 kaže...
sudy_freak kaže...

Ajd realno, nek jedan dostojan pisanja objasni "Kako je to dobro optimiziran AC 4!?"

Zanima me to obrazoženje više od obrazloženja ljudi iz Ubisofta. 

Evo odigro sam igru vec 5-6 sati igram i sad je shavacam..sto se tice optimizacijne bolja je sigurno od ETS2 ja sa svojom kofnom vrtim na high to ultra ... 

Ok, nemojmo miješati kruške i jabuke.

Tko je radio ETS 2 i s kojim budžetom, a tko je radio AC 4?

scs , ubisoft.. al kazem sto se tice optimizacije igra je super optimizirana ja sa dosat starom grafom mogu vrtit skoro na max 

Jao kako s*res, ne lazite decka bezveze, proguglaj i potrazi na youtube-u i videces, ova igra jedino dobro radi na high-end masinama....A ti ako sa ovom 460 grafickom vrtis skoro na max ja cu momentalno da pojedem go*na......mozda skoro na max ail negde oko 15 fps-a....

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 21:03 (animal4444).
16 godina
neaktivan

Ma laže da vrti na MAX, isto ko jedan forumaš koji kaže da na max ima lock od 60 fps-a{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Praetorian1 kaže...

Ma laže da vrti na MAX, isto ko jedan forumaš koji kaže da na max ima lock od 60 fps-a{#}

Možda na 800x600.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
13 godina
neaktivan

Ne razumem sta neki ljudi imaju od toga da se tako pros*ravaju i pricaju gluposti. Igra je konzolaski port, iako je navodno prvobitno radjena za PC ili kako god. Jednostavno nije optimizovana dobro, meni recimo na primer koja god podesavanja da stavim radi lose i dobijam malo fps-a, u vecini slucajeva imam oko 25, osim kad izadjem na more tad imam po 45,  opet napominjem iako je sve na low, jedino se digne fps ako stavim 800x600 e tad imam do 50 fps-a...inace bilo koja rezolucija iznad toga je uzas. Druga stvar koju sam primetio, cini mi se da sam vec pisao o tome, je da mi igra iskoriscava samo JEDNU jezgru, merio sam afterburnerom i pise lepo cpu1 100% druga jezgra max 10% i to max obicno stoji na pet posto, cak iako podesim affinity, dok je recimo graficka zakucana na 98%. Ista je situacija koji god settings da primenim....tako da eto sto se mene tice igra je lose optimizovana, bar sto se tice mene...

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tak ti je to u AC serijalu, koju god opciju stavio na low/high nema neke razlike u performansama.

Osim AA koji ubija performanse i ambient oclusion.

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

Tako mi je bilo s AC 3 kojeg sam kupio Deluxe Edition.
Hvala Bogu pa se nisam zaletio i s ovim.

Yeble ih konzole.

Za mene AC serijal završava s AC Revelationsom! {#} 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel ovo ok..znaci sa SMAA je oko 30 fps to je kao lockano?

a kad stavim CSAA 8x(16x) onda je oko 15-17 fps ... 

P.S otvorite sliku u cijelom prozoru jer tamo di je na densom kutu gornjem X su framovi negdje pa necete moc vidit da ne bude da foliram ...

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 22:41 (Damir1908).
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan

druga i cetvrta slika krivi redosljed zzamjenite..sa najacim CSAA je 17 FPSA ! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Damir1908 kaže...

P.S otvorite sliku u cijelom prozoru jer tamo di je na densom kutu gornjem X su framovi negdje pa necete moc vidit da ne bude da foliram ...

Mjeris fps na moru.

Idi u havanu pa slikaj na tim postavkama istim najmanji fps

1 1
2 2
3 3
4 4
6 6
7 7
8 8
9 9
10 10
11 11
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 23:05 (Xpider).
13 godina
neaktivan
Xpider kaže...
Damir1908 kaže...

Mjeris fps na moru.

Ok kad stignem stavim odmah ugl sa FXAA mi je bilo stavljeno i nisam nista cacko i dok sam bio u havani je bilo 30 frameova , mozda koji frame drop ne sjecam se 

13 godina
Damir1908 kaže...
Xpider kaže...
Damir1908 kaže...

Mjeris fps na moru.

Ok kad stignem stavim odmah ugl sa FXAA mi je bilo stavljeno i nisam nista cacko i dok sam bio u havani je bilo 30 frameova , mozda koji frame drop ne sjecam se 

Imam isti cpu ko i tvoj, malo jacu grafiku i vise rama, jest da igram na 1080p rezi i fps na moru mi je uvijek 60, dok u havani zna pasti i ispod 25

13 godina
neaktivan
Xpider kaže...
Damir1908 kaže...
Xpider kaže..

Imam isti cpu ko i tvoj, malo jacu grafiku i vise rama, jest da igram na 1080p rezi i fps na moru mi je uvijek 60, dok u havani zna pasti i ispod 25

To je to..ja sam na 17" monitor zato niko ni ne vjeruje ?

14 godina
Damir1908 kaže...
Xpider kaže...
Damir1908 kaže...
Xpider kaže..

To je to..ja sam na 17" monitor zato niko ni ne vjeruje ?

Kao što rekoh.
1024x768 OP

1024x768   = 786 432 px

1920x1080 = 2 073 600 px

Razlika    = 62%

Ubuduće kad ideš bit pametan, kažeš prvo pored grafičke koju imaš, na kojem monitoru i kojoj rezoluciji igraš. {#}

16 godina

Evo,moj dojam o igri je vrhunski,prilično me ugodno iznenadila,a sto se tiče performansi

na 1080p,sve max + fxaa,45 do 55 fps-a,nemam dropova

kikolo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kikolo kaže...

Evo,moj dojam o igri je vrhunski,prilično me ugodno iznenadila,a sto se tiče performansi

na 1080p,sve max + fxaa,45 do 55 fps-a,nemam dropova

bas kao sto sam i reko malopre, radi dobro samo na high-end masinama....naravno i7 i tako to...klasican marketinski trik.....

14 godina

Pogledaj Moj PC.
Ja ne mogu igrati ovako kako kolega kaže glatko. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

fxaa kazes aj stavi na mssa 8x ili onaj jaci iza njega pa onda  baci SS da vidim fps.. {#}

16 godina

Kolega 4mal,to je već problem,na tim postavkama na moru imam oko 30,mogu mislit sto bi bilo u gradu kakvom,jednostavno

nije igrivo,nije ova 580-tka sposobna to prožvakat,makar clockana na 940 na jezgri i 2300 na memoriji,tribam upgrade,ali lijepo

izgleda i sa fxaa na mojoj 82 cm phillips-ovoj televiziji

kikolo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

..nakon AC 4,vratim se opet na AC 3,čisto radi usporedbe sa optimizacijom i idem još malo i nađem stari AC Revelations i nevjerojatno kako su mogli upropastiti sa optimizacijom slijedeće nastavke(3 i 4). Evo već je igram 2 dan i ne odvajam se od nje. Doslovno "leti" na MAX postavkama što igra dozvoljava za moju konfiguraciju(nije padao ispod 22)...

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Pogledaj Moj PC.
Ja ne mogu igrati ovako kako kolega kaže glatko. 

Ovi iz Ubisofta kao da su programirali da igra nekom radi dobro nekom lose, tipa stavili random, kao loto da izvlace, pa sad cestitamo srecnim dobitnicima kojima igra dobro radi, drugo objasnjenje ne vidim {#}

13 godina
lion002 kaže...

..nakon AC 4,vratim se opet na AC 3,čisto radi usporedbe sa optimizacijom i idem još malo i nađem stari AC Revelations i nevjerojatno kako su mogli upropastiti sa optimizacijom slijedeće nastavke(3 i 4). Evo već je igram 2 dan i ne odvajam se od nje. Doslovno "leti" na MAX postavkama što igra dozvoljava za moju konfiguraciju(nije padao ispod 22)...

Tvoja confa i jeste relativno slaba za AC3 i AC4 po grafici se i ne mogu porediti AC3,AC4 sa predhodnim djelovima

17 godina
lion002 kaže...

Bez uvrede, ali 2014 godine plakat o optimizaciji sa 4870 512 MB memorije  i dual core procesorom je smješno..

I AC 4 izgleda bolje od Revelationsa...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 15:48 (doktor1).
16 godina
neaktivan
lion002 kaže...

I bez potrebe si nabio AA čak 8 puta...

Al da nemoš uspoređivat AC R s III i IV po pitanju grafike. Pogotovo s IV koja je po meni uz Metro LL i Crysis 1 igra s najboljom grafikom, a sigurno je i zahtjevnija od AC R i to dosta.

Al s druge pak strane ti si imao sličan fps i u AC IV ko i u AC R ak se ne varam što će reći da se AC serijal uvijek nekak mrljavi oko istog FPS-a. Zanimljivo, tak je i kod mene, nekak mi svi AC rade slično 30-50 FPS-a (nekad pada i ispod 30, meni ne smeta).

11 godina
neaktivan

Hoće li radit na ovom mom kljusetu?

Q6600 na 3,4, GTX 650Ti, 6GB

Nativna reza mi je 1600x900, al mogu igrat i na 720p, nije mi toliki bed.

Razmišljam o kupovini, al ste me malo bacili u brigu :D

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

..oki doki je..jest moja stara kanta,ali da su napravili neki extreman pomak u grafici između Relevationsa i AC 4 nisu(jeste vremenska razlika između njih),odigraj je pa i sam vidi,ali skoro pa svaki drugi ima probleme sa igrom na različitim konfiguracijama. U gornjem postu sam sam htjeo reći što nisu nastavili istim putem što se optimizacije tiče i u slijedećim dijelovima,ništa više...

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
stickman1 kaže...

Hoće li radit na ovom mom kljusetu?

Q6600 na 3,4, GTX 650Ti, 6GB

Nativna reza mi je 1600x900, al mogu igrat i na 720p, nije mi toliki bed.

Razmišljam o kupovini, al ste me malo bacili u brigu :D

Hoće, ja imam 650 Ti i čak sa uključenim TXAA ne pada ispod 30 FPSa

God Rays na Low, FXAA i radit će odlično...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
17 godina
animal4444 kaže...

Ovi iz Ubisofta kao da su programirali da igra nekom radi dobro nekom lose, tipa stavili random, kao loto da izvlace, pa sad cestitamo srecnim dobitnicima kojima igra dobro radi, drugo objasnjenje ne vidim  {#}

To je i moj utisak. Kod mene sa svime na max osim AA radi lepo, i čak ne bih rekao ni da je su gradovi zahtevniji od mora! Možda je viši prosečni framerate (nisam merio), ali jedini ozbiljniji padovi su mi bili na moru, obično kad bih se našao u blizini neke veće bitke u kojoj učestvuje više brodova, no mislim da se to desilo manje od 5 puta.

Nego, ne otvaram temu par nedelja zbog spoilera, a vi još o performansama?!  {#} Dopao mi se ovaj nastavak, nekako mi je na tragu prva dva AC-a, a svakako u svemu popravka u odnosu na ACIII. Deo u Abstergu mi je malo naivan, ali ipak fascinantan. Tu im se potkrao i jedan malo grublji, ali suštinski nebitan previd (na kraju igre, Shaun je uredno na svom radnom mestu u prizemlju, iako je po ekranima obaveštenje da su on i Rebecca traženi). I je l' se meni čini, ili su im odjavne špice sve duže?! Imam utisak da sam dva puta preslušao soundtrack dok se izvrtela!

Nadam se da u sledećem nastavku dobijamo novi period, kao što je bila originalna zamisao serijala, iako se bojim da su previše uložili u pomorski deo da bi ga izbacili. Mada, u AC III je veliki akcenat bio bačen na frontier, pa su ti elementi, iako i dalje prisutni, dosta gurnuti u stranu (na moju radost).

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 16:19 (Ivan(4)).
16 godina
neaktivan

Može i SMAA upalit, jer nisam vidio ralziku u performansama između FXAA i SMAA. A FXAA zamuti odlične igrine teskutre, što je grozno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo opet sam upalio.

Sve maksimiziram, vrti na nekih 30 FPS-a u džungli.
A GPU usage 0%, 

VSync off

Ova igra je stvarno luda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 16:52 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Evo opet sam upalio.

Sve maksimiziram, vrti na nekih 30 FPS-a u džungli.
A GPU usage 0%, 

VSync off

Ova igra je stvarno luda.

Probaj da instaliras one update, imas do verzije 1.03 valjda, mada meni nista nije pomoglo....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice