Nabavio sam si ovu igricu i poceo malo igrat.. grafika izgleda WOW ovo malo sta sam vidio. sad me zanima jel cu sta propustiti, i biti neupućen u priču ako krenem od ovog zadnjeg dijela... prethoni nijedan nisam igrao
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uz ogradu pošto nisam prešao AC IV, mislim da ćeš se snaći. Ovaj deo ima nove protagoniste koji tek treba da otkriju stvari koje su nama koji smo igrali ranije nastavke poznate, a sa njima ćeš se i ti uputiti u priču.
Ma igra je totalno ne optimizirana. . .meni na AMD FX-4100@4.6GHz, MSI HD 7870@CC:1200, MEM:1450 vrti na High u 19FPSa a na Ultra High u 15-16FPSa. . .
Ma igra je totalno ne optimizirana. . .meni na AMD FX-4100@4.6GHz, MSI HD 7870@CC:1200, MEM:1450 vrti na High u 19FPSa a na Ultra High u 15-16FPSa. . .
procesor ti je šrotex, ubaci na to fx8320 pa ćeš onda vidjeti kako radi.
Čemu forsanje ultra i high ako nemaš hardver za to?
Iz svega što sam imao prilike da vidim, rekao bih da je igra generalno mnogo optimizovanija i manje bugovita od AC III, ali da na nekim pojedinačnim kompovima radi lošije nego što bi se dalo očekivati. (Na vrhu ove strane, Sandro na i5 i 660Ti kaže da na Nvidiji ima sttuteringa, a ispod njega doktor kaže da na 650Ti i starom dobrom 955BE nema.)
Elem, ne sećam se gde, ali video sam da ljudi pominju neko kemijanje sa podešavanjem core preferencea, potraži to pa probaj. Možeš i da probaš Catalyst 13.11 beta 7. Igra je svakako dovoljno optimizovana da bi trebalo da odlično radi na toj konfi, osim ako engine ne mrzi baš toliko tu FX-4000 seriju.
Ma da, da naj bolje da ubacim I7 od 7000Kn i ne moram razmišljati. . .+4 GTX Titanke. . .i ajmo miky. . .
Četri jezgre je sasvim dovoljno, BF4,COD GH bez ikakvog problema na ultra rade. . .ovo je prva igrica nakon dugo dugo vremena da mi pravi problem. . .
pretjeruješ malo, pričaš kao da se radi o dual core procesoru, a ne quadu, naravno nije bog zna šta proc naspram i-5, i-7 i sličnih ali da zadovoljava zahtjeve zadovoljava, stoga nemoj nagliti sa zaključcima.
@Diaz: Uz ono što sam gore predložio, možda je problem i to što imaš Windows 8.1.
pretjeruješ malo, pričaš kao da se radi o dual core procesoru, a ne quadu, naravno nije bog zna šta proc naspram i-5, i-7 i sličnih ali da zadovoljava zahtjeve zadovoljava, stoga nemoj nagliti sa zaključcima.
a vidis da ja sa FX8320 i duplo slabijom grafickom imam bolje fps-e nego on i to osjetno bolje
sa dolaskom Next Gen igara FX8 se sve vise pokazuje kao odlican procesor za buducnost
a vidis da ja sa FX8320 i duplo slabijom grafickom imam bolje fps-e nego on i to osjetno bolje
sa dolaskom Next Gen igara FX8 se sve vise pokazuje kao odlican procesor za buducnost
Ja sa 8320 i 6850 u kombinaciji vrtim bolje nego on, a ima 2-3x jaču grafu neg ja.
Hmmm zanimljivost sam primjetio....nakon što sam osvojio sve pomorske utvrde, odlučio sam posjetiti jednu i vidjeti iznutra kako puca na neprijateljske brodove, naime, topovi su namješteni da pucaju automatski! Ne puni ih nitko, imaju cooldown od nekoliko sekundi ali tvrđava je potpuno prazna! Koji fail haha
Ili se samo FX4 pokazuje kao jako loš. No možda si i u pravu. Manje zato što je FX arhitektura (u bilo kojoj verziji) ispred svog vremena, i što će na njoj igre raditi bolje nego na generalno jednako sposobnim ili jačim konkurentskim rešenjima, a više zbog toga što je nekakav FX8 u obe "bitne" konzole, pa logika nalaže da bi tako nešto moralo ostati zadovoljavajuće rešenje tokom njihovog životnog veka. No logike svakako ima.
A kako vi uopće igrate igru kad nije ni izašla na PC-u ?
Ha JBGa kad bude bilo para uzeti FX-8 CPU, sad se nema, platio sam ugradnju klime, sad moram kupiti novi bojler jer kreteni mijenjaju plin. . .taman sam mislio ovaj mj. uzeti jaci cpu, cak mozda i intelov i5/i7 i onda mi dodju kr*teni iz plinare. . .grrrr
A kaj je ovaj problem sa WiN 8.1?
A kako vi uopće igrate igru kad nije ni izašla na PC-u ?
jarrrrr
Ne tvrdim da je to, ali je u pitanju jedina stvar koja mi u tvojoj konfi "bode oči". Inače, grafa više nego dobra, proc uz taj OC ne bi smeo biti problem... Ne znam ima li još ko od forumaša Win 8(.1) i kakvi su utisci (ja sam pre dva dana obrisao particiju), pa da kaže kako mu radi.
Druga stvar,koja znam da je nekima pomogla, je neko petljanje oko Core Affinity: uđu u igru, prebace se sa Alt-Tab, i za AC proces nameste ili samo prvo jezgro ili sve osim njega - ne sećam se tačno, potraži gde diskutuju o igri.
Evo ja sam na win 8.1 te igram sa konfom pod moj PC i zna se tu i tamo zadesit stuttering, sve postavke su više manje na max, 1920x1080 osim god rays koje su na low i isključen AA.... Ali općenito mi ide cca 50-60 fps stalno, ali kao što rekoh, nije mi igra stutter free čak mi se i desilo da mi igra trza po 4-5 sekundi...
Evo video sa postavkama i performansam kod mene na jednom običnom računalu...
Procesor je na 4.0 GHz dok su taktovi grafičke kartice sljedeći:
Sa prošlim crackom su mi performanse bile užasne, (25/30 bez obzira na postavke) no sada je to popravljeno. Ali negdje sam čito da danas ili sutra izlaze beta driveri za AC IV vjerovatno će još dodati dva, tri FPSa...I to su za jedan stari 955BE i prosječnu GTX 650 Ti jako dobre performanse jer igra ima fantastične teksture, osvjetljenje i bujnu floru i faunu...
I svi koji imaju nvidia kartice stavite HBAO+ verziju ambient occlusiona - kvalitetniji je i ima bolje performanse!
Sjene najviše ubijaju FPS...
Evo Jackdaw u manevrima...
Jackdaw pred ulazak u Havanu...
ja na svom laptopu 15 inča, kad stavim 1200x600 rezoluciju, tak nešt, leti, sve fino ide, jest da je grafika lošija al jbg, da se igrat
al ono što me naviše muči je gamepad, zašto nemogu naredit kontrole, desna gljiva za kameru me muči, kad ju pomjeram gore dole, kamera ide lijevo desno, jel ima netko reješenje za to, stvarno je neigrivo tako
Evo ja sam na win 8.1 te igram sa konfom pod moj PC i zna se tu i tamo zadesit stuttering, sve postavke su više manje na max, 1920x1080 osim god rays koje su na low i isključen AA.... Ali općenito mi ide cca 50-60 fps stalno, ali kao što rekoh, nije mi igra stutter free čak mi se i desilo da mi igra trza po 4-5 sekundi...
Ma i meni ga vrti u 50FPSa sa AAx4 i GR na Low. . .e i da, ne zndam dali je ovo radi ili kaj ugl. kad sam u vodi u desnom donjem kutu pojavi mi se artifakt u obliku kocke. . .
zato i rekoh ono gore,. ali ne, pravi hrvat mora braniti ono svoje što ima makar to bilo nedostatno za ugodno igranje.
Jest da je quad, ali kakav, kojeg je pregazilo vrijeme i potrebe današnjih igara.
Ali neka, thumbajte, jer se bolje razumijete a ništa nisam loše rekao.
thy korsnicima fx8320 koji su potvrdili moju tvrdnju.
meni igra sa konfom iz my pc, na ultra ide 60fps, na win 8.1. bez problema. Dakle ne znam na što mislite kad spominjete da 8.1. ima neki problem.
Jedno pitanje, šta je Phenom II x4 955 BE bolji od FX 4100 ?
ovako imam problem.Rjesio sam igricu do 21%.izaso sam iz igrice i jutrost uso.Nisam ju jutros niti igrao nego sam samo pogledao nesto.Prije sat vremena dodem da cu igrat i izbacio mi ovo.
zna li itko gore je slika.
nego ekipa, gdje u Havani naći pištolj? treba li riješiti koju misiju da se otkljuća ili? Uglavnom, obišao sam sve prodavače i nitko ga ne nudi
tamo gdej kupujes swordove tamo kupujes i pistolje ali da bi imao vise pistolja moras craftati u animus menu
p.s naravno moras zavrsit onu misiju s templarima u havani
Jedno pitanje, šta je Phenom II x4 955 BE bolji od FX 4100 ?
znači sve sam pokušao napravit da bi rješio ovaj problem oko gamepada, ma kaki, xpadder nepomaže, tj, pomaže samo u onom početnom meniju, kad uđem u igru opet se sve vrati kako je i bilo, editiro nešto i u config fileu, nepomaže, pa zašto jednostavno nisu stavili kao u prijašnjim AC djelovima da mogu editirat kontrole, nekontam
Cini mi se da mi je novi lijek digo minimalni fps za par frameova, sad ni u gradovima ne pada ispod 30.
meni igra sa konfom iz my pc, na ultra ide 60fps, na win 8.1. bez problema. Dakle ne znam na što mislite kad spominjete da 8.1. ima neki problem.
Hardware pod PC, Ultra sa FXAA (isto Win 8.1), ne mogu u principu niti dostići 60 a kamoli lock, konstantno pada ispod 40, najgore što sam vidio je bilo oko 30 i neš sitno tamo na početku ona bitka s brodovima... Prilično loše overall. Vidjet ćemo jel bude kaj bolje s novim patchevima/driverima, za sada sam razočaran performansama.