Vaši 24/7 taktovi AMD procesora

poruka: 102
|
čitano: 27.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vaši 24/7 taktovi AMD procesora
Kelam kaže...

Koliko znam limit na zraku bi bio 1.50-1.55

A ovo je daleko ispod nerazumjem uopce sta bi se trebalo dogodit 

Ma pusti trollove,drugo ni ne znaju nek provocirati svojim neznanjem.Max.siguran limit za fx-ove ti je 1.55v,a ti imas odlican klok iako si newbie.Ja se sa svojim igram kad dodem sa terena,zasad sam odlucio da mi bude na 4ghz,trenutno nema potrebe,i konacno ga dobio stabilnoga na 1.26v.Temp.su milina.Zna se spustiti do 16c kad imam otvoreni prozor a prilikom prime 95,cirka 1 sat,ne prelazi 42c.Mislim da mi ploca zeza jer kad ga stavim na velike klokove(4.8,4.9)ploca mi enormno jako dropa sa voltazom.Moram nesto drugo nabaviti od maticne.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
15 godina
neaktivan

Meni na asrock 990fx extreme3  ploči na default sa ugašenim svim power saving opcijama procesor throttla nakon 10 min primma, spusti se na sekund dvi na 1,4ghz i onda se opet vrati na 3,5 ghz. radi se o procesoru fx-8320.

na tom hardwareu sam čitao da se to još nekim ljudima dešava. da li je to normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thaar kaže...

Meni na asrock 990fx extreme3  ploči na default sa ugašenim svim power saving opcijama procesor throttla nakon 10 min primma, spusti se na sekund dvi na 1,4ghz i onda se opet vrati na 3,5 ghz. radi se o procesoru fx-8320.

na tom hardwareu sam čitao da se to još nekim ljudima dešava. da li je to normalno?

Na žalost, to je uobičajena pojava na tim Asrock pločama. Ja imam Asrock 970 Extreme4 i frend ima Asrock 970 Extreme3 i oboje imamo iste simptome. 

Stvar je u pregrijavanju mosfeta koji napajaju procesor. Oni throttlaju proc, kako bi spriječili da ploča pregori. Već je puno puta to prodiskutirano. 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
15 godina
neaktivan

aha, ali to je zapravo onda skroz ok, mislim realno gledano nikad mi proc za vrime gaminga nece radit na 100% load osim u primu 95. znaći mogu ga clocknut na 4,0 ghz bez straha?

14 godina
thaar kaže...

aha, ali to je zapravo onda skroz ok, mislim realno gledano nikad mi proc za vrime gaminga nece radit na 100% load osim u primu 95. znaći mogu ga clocknut na 4,0 ghz bez straha?

Bez straha i tjeskobe!{#}

Biti ili ne biti pitanje je sada.
11 godina
Moj procesor amd atlhon 4850e stock 2.5 radi na 2.85 na voltazi od 1.225 na ploci K10N78FullHD-hSLI sad me zanima dali bi mogao dignut ga na 2.9?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem throttla FX-8320 na Asrock 990fx extreme3 ploči riješava update biosa na 1.7 verziju, barem je meni pomoglo.Vjerovatno vrijedi i za fx-8350. Neznam dali je ovo tema za to ali eto

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Fx 8320 na 3920MHz CPU-Z

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mogu li nakon šta nađem stabilan clock ponovo uključiti power saving opcije, cool and quiet i c6. jer ne želim da mi proc stalno vuče masu struje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

mozes i to je normalno da uradis

13 godina
protjeran
Gearbox kaže...

Fx 8320 na 3920MHz CPU-Z

ide to i sa 1.260

13 godina
Bulldozer kaže...
Gearbox kaže...

Fx 8320 na 3920MHz CPU-Z

ide to i sa 1.260

Probao sam kolega, ali na tom naponu tj. 1.260 kad uđe u win ugasni mi se komp tj ni windows ne može dići do kraja. Pomirio sam se da nemam bajan primjerak proca. Svejedno hvala na savjetu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice