Overclockao sam FSB sa 200 na 240 MHz i komp mi se srušio. Podigao sam CPU Voltage Regulator sa vrijednosti 'default' na 0.8375 ( iako nisam siguran kolika je defaultna vrijednost, ne piše ) i komp se podigao normalno. CPU-Z javlja da je Core Voltage - 1.328 V na loadu, tako nešto. I sve super, pokrenem Mass Effect 1 i krenem igrat. Prodjem sve filmice, pocnem se kretat po brodu, malo 'popricam' sa likovima i sletim na planet Eden Prime. I taman dodje trenutak kad izlazim van iz broda i komp se reboota. Zašto?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zašto? Zato sto po biosu stavljas vrijednosti kako ti pada na pamet, i OC-as bez da znas sto uopce radis...
Smanji takt FSB-a, jer taj tvoj overclock nije stabilan, mozes probati malo napon podignuti jer izgleda uopce nisi podigao napon,
sad sam pogledao i po default biti oko 1.3875V, al svakako ako neznas sto radis, najprije nauci sto koja opcija u biosu radi.
Zašto? Zato sto po biosu stavljas vrijednosti kako ti pada na pamet, i OC-as bez da znas sto uopce radis...
Smanji takt FSB-a, jer taj tvoj overclock nije stabilan, mozes probati malo napon podignuti jer izgleda uopce nisi podigao napon,
sad sam pogledao i po default biti oko 1.3875V, al svakako ako neznas sto radis, najprije nauci sto koja opcija u biosu radi.
Ovo nije uredu, nigdje nisam napisao da sam isao direktno na 240MHz, ovo radim vec 2 tjedna. Dizem po 5MHz najvise, i svaki put testiram zbog stabilnosti i provjeravam temperature. Nisi me odmah trebao ic vrijedjat. Samo nisam bio siguran oko napona, nista drugo... -.-