kako podesiti ram i fsb da omjer bude 1:1...i zanimaju me eventualni gubici kad omjer nije 1:1..hvala svim iskusnim forumasima unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nitko?
misliš na frekvenciju RAM-a i FSB-a?
misliš na frekvenciju RAM-a i FSB-a?
ne nego na omjer rama i fsba(to jest podesavanja freqencije da bi se dobia omjer 1:1
to se u biosu da riješiti, ali ne vjerujem da je to vrijedno spomena...
-teorija kaže da je sinkroni način rada bolji, dok asinkroni može izvuči optimume (maximume) po komponenti.
-benchanjima (bandwidth) ćeš višim clockom rama imati viši score, ali nije pouzdan kao mjerilo. Jer postoji CAS, upravo zato je na nižem clocku moguć manji CAS koji ukupno daje jednake brzine (ne bandwith, na mreži bi ga zvali ping..).
Ipak, količina cachea na CPU eliminira sve moguće razlike koje bi u realnom radu primjetio (godinama je to na strani intela vs AMD, tj manja ovisnost ukupnih performansi o brzini RAMa, upravo zbog cachea. No, i sam CPU (interno) se razlikuje, pa nije ista stvar Celeron-pentač.. u tom je osnovna razlika jer je ostatak jezgre identičan, tj propustnost. ...
Možeš prepustiti odluku BIOSu, automatika u 90% postavi optimum. Možeš i ovako testirati (napomena, veći clock će dati bandwith, ali nije opipljiv drugačije), radije biram niži clock i CAS bez potrebe za nateravanjem gornjih granica komponente recimo zbog stabilnosti (i upitne koristi, tj nevidim brzinske razlike).
enivej, važno da radi... (stabilno).
znaci nemora bit 1:1 nego je dovoljno da je stabilno
kako podesiti ram i fsb da omjer bude 1:1...i zanimaju me eventualni gubici kad omjer nije 1:1..hvala svim iskusnim forumasima unaprijed
Nikako, imaš defultni hyper transport od 200MHz kao i na svim AMD-ovim procevima od tamo 2003 ako se ne varam. fsb-dram ratio 1:1 traži samo na core 2 procevima koji imaju bus od 333mhz.
Nikako, imaš defultni hyper transport od 200MHz kao i na svim AMD-ovim procevima od tamo 2003 ako se ne varam. fsb-dram ratio 1:1 traži samo na core 2 procevima koji imaju bus od 333mhz.
a vidia sam da nemogu nikako...procacka sam i progugla boga dragoga a rijesenja nigdi