OcZ Reaper 1066 overclock

poruka: 7
|
čitano: 1.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozz..Evo odlucio sam se bacit na clockiranje memorije al dosad neam srece.Pa bi trebo pomoc ak neko zna kako da postignem bolje rezultate...evo slika cu staviti da vidite sta je.Stavim joj voltazu na 2.36 i frekvenciju na 1170 i nece da ide dalje od post screena, latencije su 5-5-5-15. Stavljao sam i 5-5-5-18 i 6-6-6-18 al ne ide sam zaglavi na pocetku i nece dalje od posta :/

P.S. ak neko zna stvarno bih molio da mi pomogne...Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: OcZ Reaper 1066 overclock
Tuborg_Green kaže...

Pozz..Evo odlucio sam se bacit na clockiranje memorije al dosad neam srece.Pa bi trebo pomoc ak neko zna kako da postignem bolje rezultate...evo slika cu staviti da vidite sta je.Stavim joj voltazu na 2.36 i frekvenciju na 1170 i nece da ide dalje od post screena, latencije su 5-5-5-15. Stavljao sam i 5-5-5-18 i 6-6-6-18 al ne ide sam zaglavi na pocetku i nece dalje od posta :/

P.S. ak neko zna stvarno bih molio da mi pomogne...Cool

Ta memorija je vec ionak nategnuta na tih 1066MHz pa nemoj ocekivat neke urnebesne rezultate. Mojoj je maksimum oko 1150MHZ uz 2.4V, sve iznad toga je nestabilno, dobivam errore na memtestu i blue screen u windowsima... A i razlika je apsolutno nezamjetna s tih 100MHz vise (barem kod mene)...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
17 godina
neaktivan

Da al moja je trenutno na 975...a tjeo bi bar preko 1000 da ide ak je moguce... :) pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pci freq pusti na 100.

fbs nastimaj da ti dram freq bude na koliko zelis.ako ti smanuje brzinu procesora onda podigni multiplier pa ga makar malo klockaj.

tako sam ja svoje dominator nagurao da rade na 1680 mhz i procesor na 4.2 ghz.

sa time sam morao podici voltazu procesora na 1.4000 te voltažu rama sa 1.66 na 1.74.

sve radi stabilno i bez greške.treba samo imati strpljenja kod stabilizacije sistema...ja sam bio noob u pocetku pa sam malo po malo naucio spiku.

tako ces i ti....samo pomalo sa naponima da ne skuris ram ili proc...

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
17 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

pci freq pusti na 100.

fbs nastimaj da ti dram freq bude na koliko zelis.ako ti smanuje brzinu procesora onda podigni multiplier pa ga makar malo klockaj.

tako sam ja svoje dominator nagurao da rade na 1680 mhz i procesor na 4.2 ghz.

sa time sam morao podici voltazu procesora na 1.4000 te voltažu rama sa 1.66 na 1.74.

sve radi stabilno i bez greške.treba samo imati strpljenja kod stabilizacije sistema...ja sam bio noob u pocetku pa sam malo po malo naucio spiku.

tako ces i ti....samo pomalo sa naponima da ne skuris ram ili proc...

Da, ali meni je multi vec do kraja, a cim idem dizat fsb+ vise nemogu mu odredit da bude stabilan(procesor). Tak da sam sad zaglavio ne znam sta da radim...a meni pise kad ocu izabrat frek meme 975 i sljedeci je 1170..a FSB:DRAM omjer je 1:1 cpu-z pokazuje

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 3:11 (Tuborg_Green).
17 godina
neaktivan

stavi sljedeci 1170 te downclockaj fbs da ti brzina rama bude na 1100.ako ne radi idi niže....ali onda gubiš na precesoru megahertze a rami se ubrzaju (ako ne crasha system posto rami nemogu raditi na 1100)

o kom se procesoru radi i za koliko si ga klockao?

ako si ga clockao malo vise i nije stabilan povecaj voltazu procesora (isto ucini za ram ako dižes za 133 mhz od originalne vrijednosti)

meni su rami na 1333 ali certificirano rade i na 1600,dignem ih do 1750 bez greške ali onda trebam mjenjati cikluse rama a to mi se neda...sada mi rade bez greške

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
17 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

stavi sljedeci 1170 te downclockaj fbs da ti brzina rama bude na 1100.ako ne radi idi niže....ali onda gubiš na precesoru megahertze a rami se ubrzaju (ako ne crasha system posto rami nemogu raditi na 1100)

o kom se procesoru radi i za koliko si ga klockao?

ako si ga clockao malo vise i nije stabilan povecaj voltazu procesora (isto ucini za ram ako dižes za 133 mhz od originalne vrijednosti)

meni su rami na 1333 ali certificirano rade i na 1600,dignem ih do 1750 bez greške ali onda trebam mjenjati cikluse rama a to mi se neda...sada mi rade bez greške

q9450 procesor radi na 3.90GHz a to je fsb 487..cim za stepenicu dvije povisim fsb nije mi stabilan sistem bez obzira na voltazu on nije stabilan mozda zato sto drzim cpu gtl ref na auto. Ja bi zelio da ostane ovoliko clockan al da rame mogu sredit znaci da idu bar preko 1000 ako je moguce. Al on meni pokazuje samo iduci korak od 975 na 1170. A rame stavim i voltazu 2.36  pa do 2.40 al dode do posta sve prode i jednostavno dalje ne ide samo stoji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice