Ako bude negdje i Vendeta II - Bolji je od Mugena 2, a i jeftinij.
Ne znam,ja imam Katanca trojku na i5 750,temp su čisto u redu dok je procesor na stocku,a iako mu treba zaista mizernih 1.088V za 3.6ghz(200BCLKx18), temp podivljaju pa imam 50c u idleu,i oko 65c za load.
Problem tog hladnjaka po meni,ja ne znam jesam lud ili šta,ali praši se kao mutav,jednostavno se zna dogoditi u 10tak dana,uz svo dužno brisanje kako poda,sobe,kompa iznutra i svega,da mu je grill natrpan prašinom,kao prokleti magnet je. I što će onda hladiti vent,kad zrak ne dođe uopće do heatpipeova i tako dalje i tako bliže.
Preporučio bi ga za C2D, i3 stock i normalniji OC te i5 stock.
Danas ću ga opet očistiti,namazati Zalmanovu pastu novu,ako se što ne promijeni uzimam CNPS-a,nema druge.
Ja bih išao na zalmana od ova 3, ali pogledaj si i prolimatech armageddon, vrlo je uzak i ima 6 tolpovodnih cijevi, bez brige ti ide bilo koji ram, a možeš mu staviti i 2 venta(scythe slip stream 1900, najviši airflow)
Ma nebi sad te prolimatech , oni su mi nekako neprovjereni , radije bi uzeo zalmana i bio miran , smatram da ce onhladit prilicno dobro , a u vezi ovoga h70 koji je neko na prosloj stranici spomenuo : on bi mi super bio i imao bi di stavit radijator jer cu uzet cm 690 2 ali h70 ce bit oko 800kn a i nema ga u hrv jos , a sta kazete na onaj cool-it eco zatvorenu vodenjaču , isto ko i h50 , jel zna ko kolika je tome cijena , ima li to u nas nabavit i jel to hladi dobro , da se moze mjerit s hii end zracnima.
Ma nebi sad te prolimatech , oni su mi nekako neprovjereni , radije bi uzeo zalmana i bio miran , smatram da ce onhladit prilicno dobro , a u vezi ovoga h70 koji je neko na prosloj stranici spomenuo : on bi mi super bio i imao bi di stavit radijator jer cu uzet cm 690 2 ali h70 ce bit oko 800kn a i nema ga u hrv jos , a sta kazete na onaj cool-it eco zatvorenu vodenjaču , isto ko i h50 , jel zna ko kolika je tome cijena , ima li to u nas nabavit i jel to hladi dobro , da se moze mjerit s hii end zracnima.
onaj cool IT je dosta slabiji od H50 i jako je pumpa bučna, čitao sam u pc-play u ili vidi iltak neš....a jeftiniji je 100kn.
Radije si sa H50 kupi 2 scythe-a slip stream 1900 u push-pull i ac-mx3 i miran si, u mojem potpisu ti je overklok.
Okej onda, sta mislite o kupnji h50 s 2 slipstreama , dali ce to hladit ko i mugen 2? ili neki drugi hii end hladnjak.
Okej onda, sta mislite o kupnji h50 s 2 slipstreama , dali ce to hladit ko i mugen 2? ili neki drugi hii end hladnjak.
ti niti sam bogec ne znas kaj budes kupil... a uzmi kaj ti srcu draze... procesljali smo tu temu vec x puta i rekli ti misljenja, niti jedan high end hladnjak te ne bude razocaral, svi oni medjusobno variraju u nekim osobinama, efikasnost, bucnost, kompliciranost montaze, izgled, cijena...
okwj , hvala nasvejtima kupujem cnps10x performa.
Ima i kod nas H70, il ćeš morat makar malo pričekat, http://www.opric-informatika.hr/
A cjena, prava sitnica ako se mene pita:628.08 KN!?
Ima i kod nas H70, il ćeš morat makar malo pričekat, http://www.opric-informatika.hr/
A cjena, prava sitnica ako se mene pita:628.08 KN!?
Malo si se zaj*bo....
TO nije Corsair Hydro Series H70, NEGO Corsair AIR Series A70....
Ako nisi siguran, čitaj dva put....
Danas mi došli ventovi i pasta, temperature su manje za oko 5 stupnjeva, ali treba pričekati još 10 dana da se pasta "razdela"...
Danas mi došli ventovi i pasta, temperature su manje za oko 5 stupnjeva, ali treba pričekati još 10 dana da se pasta "razdela"...
Upali komp i ostavi ga u mirovanju na pola sata, zatim baci neku brutalan CPU stability test na ~2h i ostavi ga u mirovanju jos pol sata i pasta bu ti razdelana
ma sta ti je sinko , h50 u linksa kosta 750 kn ovaj ce bit bar soma , s obzirom da kupujem komp u rodaka pokusat cu ga uzicat da mi za neke jeftinije pare nade h70 , stvarno mi se svida cooler ali nemam toliko para za cooler , rade cu uzet neki drugi dio bolji , ako ne lijepo performu i ja zadovoljan , meni buka ne smeta pa cu ionako odvrnut vent na 100% kad je u loadu pa ce ga dobro ladit , ako treba kupit cu ja jos jedan vent .
ma sta ti je sinko , h50 u linksa kosta 750 kn ovaj ce bit bar soma , s obzirom da kupujem komp u rodaka pokusat cu ga uzicat da mi za neke jeftinije pare nade h70 , stvarno mi se svida cooler ali nemam toliko para za cooler , rade cu uzet neki drugi dio bolji , ako ne lijepo performu i ja zadovoljan , meni buka ne smeta pa cu ionako odvrnut vent na 100% kad je u loadu pa ce ga dobro ladit , ako treba kupit cu ja jos jedan vent .
U protisu ti je H50 593 kn....
http://www.protis.hr/ProductDetails.aspx?q=27952-Corsair-Cooling-Hydro-H50-CPU-hladnjak
ma da znam , links je prilicno skup , ali svejedno h 70 nece doc ispod 800 sto je meeni definitivno previse , ionako sve sto mogu dobit za tih 800 kn je da mi proc ide 200 mhz vise a to mi je mozda 5% preformansi , radije cu kupit neki bolji dio.
Moja greška, i to povelika, sorry, ubuduće pažljivije čitam!?
Procjene su da će koštat oko 80 funti, tako sam vidio na par review, još mi je nešto tu bilo i sumnjivo, al et, kad slon ne čita kako treba, ako ti je to previše, uzmi si onda Zalmana, ili pogledaj, još ovdje http://www.frostytech.com/, možda ti neki drugi više odgovara!?
ma uzet cu zalmana ako ne uspijem nac h70 po jeftinijoj cijeni kod rođaka , svida mi se cooler , uostalom 1055t nije procesor koji se bas nesto ekstremno grije , u usporedbi s micromanovim i7 860 , smatram da je njemu potrebno nesto bolje od zalmana ako ga namjerava drzat na 4ghz.
frende svaki od tih navedenih coolera su super... i mugen 2 i cnps ... itd
ja imam zalman performa ( prvo sam htio polovnog mugena 2 ali je prevelik pa mi nestane u kuciste )
zato bolje sto gledas ovih TOTALNO nebitnih 2-3 stupnja razlike premjeri kuciste i vidi jel ti stane koji od tih unutra :D
ovaj moj performa drzi overklokani phenom x2 na 4 jezgre 4.0 ispod 55 celzijusa ...
znaci proc je klokan maximalno a na prajmu95 test od 6 sati prolazi i takodjer temperatura ne ide preko 55 ...
sto se tice buke ako ti smeta ... onda mozda mugen , jel performa je dosta glasan ( zapravo i neznam koliko glasan meni to UOPCE ne smeta ) ali po testovima mugen 2 je puno tisi dok na full loadu hladi nesto manje ( 2-3 stupnja ) od performe ...
ma uzet cu zalmana ako ne uspijem nac h70 po jeftinijoj cijeni kod rođaka , svida mi se cooler , uostalom 1055t nije procesor koji se bas nesto ekstremno grije , u usporedbi s micromanovim i7 860 , smatram da je njemu potrebno nesto bolje od zalmana ako ga namjerava drzat na 4ghz.
Pa drži ga on bez beda na 4Ghz,al mu je 4,4Ghz(HT uključen) problem. Jedino kad vani zahladi onda ga uz muku mogu natijerat da mi bencha.
Inače bez HT-a ide na 4,6Ghz i 80°c.
Pa drži ga on bez beda na 4Ghz,al mu je 4,4Ghz(HT uključen) problem. Jedino kad vani zahladi onda ga uz muku mogu natijerat da mi bencha.
Inače bez HT-a ide na 4,6Ghz i 80°c.
HT zna bit zaheban, dize temperature u prosjeku za 20 stupnjeva, zato je potreban bolji cooler ako se misli benchat malo na zraku na 4,4+, a za 24/7 na 4.0 je sasvim dovoljan neki prosjecni cooler ako ne dobijete neki losi batch procesora....
mugen 2 mi stane u kuciste , (cm 690 2 ) al svejedno mi je toliko glomazan i ruzan da mi je neprivlacan , uostalom smeta memoriji a to mi je katastrofa , mene za buku i 2-3 stupnja nije briga , dapace mozda kupit quiet model ,vidit cu.
A yaysu?
Njega ili Performu bi ja gledao..
mugen 2 mi stane u kuciste , (cm 690 2 ) al svejedno mi je toliko glomazan i ruzan da mi je neprivlacan , uostalom smeta memoriji a to mi je katastrofa , mene za buku i 2-3 stupnja nije briga , dapace mozda kupit quiet model ,vidit cu.
Neznam zašto si ti uopće išao pitati kada si već na početku pikirao na zalmana. Džabe što smo ti mi neki govorili da uzmeš mugena/yasyu, waste of text.
a nije losa al mislim da i ona smeta memoriji s visokim hladnjacima.
a koje je sad ovo faca 2 dana registrirana dosla pametovat, ja necu hladnjak uz koji sve slotove nemogu naupnit memorijom s hladnjacima i ventilatorom ako treba i tocka.
@ hyperion
covjek ima pravo postavit temu iako on vec pikira jedan cooler ( pa toga je i bit ove teme da ga mozda neki od consa kojeg coolera odgovori od kupnje)
i vidio sam da stalno forsas taj svoj mugen i da ga svuda hvalis i da se prema ostalima ponasas kao smece...
gle treba biti objektivan po testovime je performa bolji ali je glasniji vec ako cemo u detalje...
@ kupac
kupi si performu / mugen 2 ovaj quiet ti je isti cooler ko i performa a za to malo manje šuštanja dat 100 kn vise ... ne isplati se...
vec ako bas oces tihi cooler uzmi mugena 2 ... ako ti ne smeta uzmi performu i gotova prica :)
ma ja sam vec donio odluku al eto neka oni malo spamaju , nema tu nista novo haha, ma sve je to u redu , ajde i microman malo hvali svoga zalmana , svak svoje hvali, u redu je to xd haha.
http://i46.tinypic.com/2m4oswz.jpg a jeli ikome palo napamet ovako okrenut mugena , onda bi sva memorija trebala stat ?